PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

çözümü elinde taşıyanlar (hükümetten bahsediyorum ) artık tam anlamı ile zırvalamaya başlamıştır bu konuda birşey yapacaklarına artık inanmıyorum bence en iyi çözüm brokrat ve brotratlar ve üst düzey yöneticilerin çocuklarının kritik noktalarda askerlik yapmalarıdır
Mesajı Paylaş

Irak'tan ortak hareket sinyali

Dışişleri Bakanı Davutoğlu'nun "Kınamayı bırakın, somut adım atın" uyarısının ardından Irak Dışişleri Bakanlığı ortak hareket mesajı verdi
20 Ekim 2011 Perşembe, 12:43:35
Irak'tan ortak hareket sinyali!

Reuters'ın haberine göre Irak Yönetimi bugün yaptığı açıklama ile Hakkari'de yaşanan saldırıları kınadı ve Türkiye ile Irak üzerinden gerçekleşen Türkiye'ye yönelik saldırıları durdurmak için birlikte hareket edeceğini bildirdi.

Irak Dışişleri Bakanı Hoşyar Zebari yaptığı açıklamada "Irak hükümeti ve Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi benzer saldırıların tekrarlanmaması için sınır güvenliğini sağlamak ve Türk hükümeti ile güvenlik konusunda işbirliği yapmak konularında kararlıdır" dedi.

MESUD BARZANİ GELİYOR
Neçirvan Barzani, Mesud Barzani'nin Türkiye'ye geleceğini ifade ederken, "Ziyaret en kısa zamanda gerçekleşecek" dedi.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/681170-iraktan-ortak-hareket-sinyali Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bu iki yüzlülerin söylediklerine inanacak olanın aklından şüphe ederim. Saldırıları durdurmak için birlikte hareket etmeye akılları daha önce neredeydi? Zaten birlikte hareket etmiyorlar mı? kendi sınırları içerisinde sürekli ülkemizde kan döken bir terör örgütünü onlarca yıldır nasıl barındırıyorlar? Senelerdir buna izin verip de sınır güvenliğini sağlayacaklarını nasıl söylüyorlar. Yapacakları tek şey var. Devletin başında ben olsam, bunlara 24 saat süre veririm. Ya bu canileri teslim edersin, ya da ben gelir alırım derim. Başka dilden anlamaz bunlar... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 20 Ekim 2011, 14:27:59
Bu iki yüzlülerin söylediklerine inanacak olanın aklından şüphe ederim. Saldırıları durdurmak için birlikte hareket etmeye akılları daha önce neredeydi? Zaten birlikte hareket etmiyorlar mı? kendi sınırları içerisinde sürekli ülkemizde kan döken bir terör örgütünü onlarca yıldır nasıl barındırıyorlar? Senelerdir buna izin verip de sınır güvenliğini sağlayacaklarını nasıl söylüyorlar. Yapacakları tek şey var. Devletin başında ben olsam, bunlara 24 saat süre veririm. Ya bu canileri teslim edersin, ya da ben gelir alırım derim. Başka dilden anlamaz bunlar...
biraz  tansiyonu  düşürmeye çalışıyorlar  , bu  sayede  sakinleşen  türkiyeden  zarar  gelmeyeceğini  biliyorlar  ,  bu  şerefsizler  türk  askerine  silah  sıkar  pkk yı  korur. Mesajı Paylaş

Yine bildik senaryo tekrar ediliyor, 22 taburla kuzey ıraka girmişiz, bakalım sam amcamız ne zaman tamam buraya kadar yeter geri çekilin diyecek, bizde tıpış tıpış geri çekileceğiz Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: NeQ - 20 Ekim 2011, 14:54:04
Yine bildik senaryo tekrar ediliyor, 22 taburla kuzey ıraka girmişiz, bakalım sam amcamız ne zaman tamam buraya kadar yeter geri çekilin diyecek, bizde tıpış tıpış geri çekileceğiz

Kanımca amerika geri çekil demeyecek bu kez. Planlı bir harekat olduğuna inanıyorum. Daha önce gerekçesini yazmıştım.

Ancak önümüz kış, bu iyiye işaret değil. Saldırının zamanlaması da bunu gözönünde tutularak yapılmadı mı?
Ben bunun sınırlı bir operasyon olacağını da düşünmüyorum. Başka hesaplar var............ Mesajı Paylaş

Genelkurmay sessizliğini bozdu
20 Ekim 2011
Genelkurmay sessizliğini bozdu
Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde 24 askerin şehit olması, 18 askerin de yaralanmasının ardından Kuzey Irak'a başlatılan sınır ötesi operasyonla ilgili açıklama yaptı. Açıklamada 5 ayrı bölgede 22 taburla hava destekli kara harekatının başlatıldığı bildirildi.

14 maddelik açıklamada şu ifadelere yer verildi:

1- 19 Ekim 2011 saat 01.00 civarında bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından, Çukurca İlçe Jandarma Komutanlığı ile Çukurca yakın emniyet unsurunun konuşlandığı Asayiş Tepesi, Polis ve Jandarma lojmanları, Kavuşak, Barakambi Tepe, Keklikkayası Tepe, Baski Tepe, Han Tepe ve Gazi Tepe üs bölgeleri olmak üzere sekiz ayrı bölgeye eş zamanlı olarak silahlı saldırıda bulunulmuştur.

İHA'LAR KÖTÜ HAVA ÞARTLARI NEDENİYLE HAVALANAMADI

2- Saldırı haberinin öğrenilmesi üzerine Hakkâri'deki Kobra helikopterleri, ambulans helikopterleri ve uçarbirlik harekâtı için Skorsky genel maksat helikopterleri hazır edilmiştir. Ayrıca bölgeye İnsansız Hava Aracı (İHA) sevk edilmesi emredilmiş, ancak İHA kötü hava şartları nedeniyle Batman'dan havalanamamıştır. Hava şartlarının düzelmesi ile birlikte, İnsansız Hava Aracı saat 15.26 dan itibaren Çukurca bölgesinden görüntü aktarmaya başlayabilmiştir.

3- Saat 01.48 de bir Kobra kolu (2 Kobra helikopteri) ve iki Skorsky helikopteri, bir Muharebe Arama Kurtarma (MAK) Timi ve bir Polis Özel Harekât (PÖH) Timi ile birlikte olay bölgesine intikale başlamış, intikali müteakip bölgedeki terörist hedefleri ateş altına almıştır. Bu kobra helikopterleri yakıt ve mühimmat ikmali için bölgeden ayrılırken saat 03.07 de Þırnak'ta bulunan diğer bir Kobra kolu ve bir Skorsky helikopteri bölgeye intikal ettirilmiş, saat 04.55'e kadar bölgedeki terörist hedeflerinin ateş altına alınmasına devam edilmiştir.

4- Saldırıya uğrayan sekiz bölgede, bölücü terör örgütü mensuplarına derhal ateşle karşılık verilmiş, ayrıca saat 03.28'den itibaren olay bölgesinde sürekli olarak havada F-16 ve F-4 savaş uçakları hazır bulundurularak gün boyunca teröristlerin bulunduğu değerlendirilen hedeflere taarruzi hava harekâtı icra edilmiştir.

24 ÞEHİT, 18 YARALI

5- Çatışmalar esnasında şehit olan toplam 24 personel ile 18 yaralının Hakkari ve Þırnak Asker Hastanelerine tahliyesine saat 02.10'dan itibaren, çatışmaların ve hava şartlarının müsaade ettiği ölçüde, ambulans ve diğer helikopterler ile başlanmış, tahliyeler saat 11.30'da tamamlanmıştır.

KOMUTANLAR BÖLGEDE

6- Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, beraberinde Kara Kuvvetleri Komutanı, Hava Kuvvetleri Komutanı ve Jandarma Genel Komutanı olduğu halde olayın meydana geldiği gün bölgeye intikal etmişlerdir.

7- 19 Ekim 2011 saat 12.50 den itibaren çatışma bölgelerini takviye etmek maksadıyla dört Komando Taburu, teröristlerin muhtemel kaçış bölgelerine helikopterlerle indirilerek bölgede temas araması faaliyetine başlanmıştır.

8- Bölgede yapılan arama tarama faaliyetinde Keklikkayası Tepe üs bölgesinde iki, Asayiş Tepe'de bir olmak üzere toplam üç terörist, bir Kaleşnikof Piyade Tüfeği, 18 adet patlamamış RPG-7 roketatar mühimmatı,15 adet el bombası, 12 adet dolu şarjör, sekiz adet el telsizi, üç adet hücum yeleği ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir. Örgüte ait telsiz konuşmalarından terörist zayiatının (ölü ve yaralı) daha fazla olduğu anlaşılmaktadır.

9- Gelişmeler üzerine yurt içi ve yurt dışında tespit edilen hedefler hava ve kara ateş destek vasıtaları ile gün boyu ateş altına alınmıştır. Faaliyet halen devam etmektedir.

10- 19 Ekim 2011 saat 17.00'de Þırnak Asker Hastanesinde bulunan yaralılardan dördü ambulans uçak ile GATA'ya sevk edilmiş, diğer yaralı 14 personelin tedavisine Þırnak ve Hakkâri Asker Hastanelerinde devam edilmektedir. Komutanlar yaralıları hastanede ziyaret etmiş olup hayati tehlikeleri bulunmamaktadır. Olayla ilgili olarak Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Askeri Savcılığı ve Çukurca Cumhuriyet Başsavcılığınca adli işlemlere başlanmıştır.

11- 24 kahraman şehidimizin cenazesi 20 Ekim 2011 tarihinde Van'dan memleketlerine sevk edilmiştir.

5 AYRI BÖLGEDE 22 TABURLA SINIR ÖTESİ OPERASYON

12- Meydana gelen bu olaylar üzerine hain eylemi gerçekleştiren terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekât (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur (Bir tabur 300 ila 1300 askerle ifade ediliyor) ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlarının icrasına başlanmıştır.

13- TSK mensupları bölgelerinde görevlerini ecdadına yaraşır bir şekilde, bu toprakları bize emanet etmiş aziz şehitlerimizin şahitliğinde yapmaya devam edecektir.

14- Þehit olan personelimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, başta yakınları olmak üzere Yüce Milletimize başsağlığı dileriz.''

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19037586.asp Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: hopeful73 - 20 Ekim 2011, 15:02:34
Yine bildik senaryo tekrar ediliyor, 22 taburla kuzey ıraka girmişiz, bakalım sam amcamız ne zaman tamam buraya kadar yeter geri çekilin diyecek, bizde tıpış tıpış geri çekileceğiz

Kanımca amerika geri çekil demeyecek bu kez. Planlı bir harekat olduğuna inanıyorum. Daha önce gerekçesini yazmıştım.

Ancak önümüz kış, bu iyiye işaret değil. Saldırının zamanlaması da bunu gözönünde tutularak yapılmadı mı?
Ben bunun sınırlı bir operasyon olacağını da düşünmüyorum. Başka hesaplar var............
umarım ben yanılırım, sen haklı çıkarsın, bir kaç gün sonra operasyon başarıyla tamamlandı, türk ordusu geri çekiliyor pkk ağır kayıplar verdi haberleriyle geri çekilişten sonra, aykırı bir kaç basın yayın organından çıkan amerikamı çekil dedi haberlerine, devlet büyüklerimizin asla, kararı biz verdik operasyon tamamlanmıştır ondan çekildik haberleriyle biten bir operasyon görmeyiz... Bu durumun hükümetle bir ilgisi yok, bundan önce böyleydi, inşallah bundan sonra farklı olur da ben haksız çıkayım.. Mesajı Paylaş

haksız  çıkmazsın  ,  kandile  girip  baş  şerefsizlerin  kellerlerini almadan  dönülecektir  ,  pkk ya  köpek  bulmak  zor  değil   3~5  cahili  kandırırsın  oda  sıpalarını  dağa  gönderir  olur  biter  ,  önemli  olan  dağdaki  birkaçyüz  soysuzu  öldürmek  değil  başlarındaki  şerefsizlerin  kellesini almakki  operasyonlarda  yine  bir  miktar  vatansız  iti  öldürüp  dönerler  yani  bu  devletle  bu  işe  çözüm  bulunmaz ,  bu  devlet  ya  dini  siyaset  yapar  yada inkilapları   değiştirip kullanır  ,  milliyetciliği  ırkçılığa  laikliğide  dinsizliğe  çevirmek  dışında  bunlardan  başka  hiçbirşey  beklenmez.  sözüm  sadece  iktidara  değil  mhp ,  chp ve  devletin  genelini  sarmış  beceriksizlerin  hepsine  ,  böyle  bir  meclisle  böyle  bir  devletle  emliyet  güçleri  nekadar  çabalarsa  çabalasın  boşuna  çabalar  olan  yine  şehit  düşen  emliyet  güçlerine  ve  yakınlarına  olur  ,  3  gün  içindede unutulurlar  , daha öncekileri  nasıl  unutturdularsa bunlarıda  unuttururlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: hopeful73 - 20 Ekim 2011, 15:02:34
Ancak önümüz kış, bu iyiye işaret değil.

Önümüzün kış olması iyi bir komutan için çok daha iyidir bence çünkü kışın bu köpekler inlerine çekilirler ve bulması çok daha kolay olur buna en büyük örnek Osman Pamukoğlu'nun buzul dağına yaptığı operasyondur askerler soğuktan tüfeklerin kabzalarını bile yaktı ama yüzlerce pkk lı öldürdü. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz