PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Þu an hayal ediyorumda israilin 30 askeri ölse, yada ingilterenin, yada italyanın farketmez yani normal bir ülkenin, hemde başka bir ülkenin sınırlarından kendi ülkesine geçip kendi askerlerini öldürse... Bırakın o ülkeleri dünyada infial uyandırırdı. İşin acı yanı artık dünyada alıştı mehmetçiğin şehit haberlerine... ''Türkiyede yine 24 asker ölmüş, yinemi birileri kınama yazsın, diyorlardır'' dünyanın şu an gündemi meşgul, nede olsa isralli   BİR ASKER var dünyanın gündeminde Glat şalid, Türkiye'de 24 şehit normaldir yahu abartmayın Mesajı Paylaş

Kara harekatına havadan destek
PKK'lı teröristlere yönelik başlatılan kara harekatına Diyarbakır'dan kalkan F-16'lar da destek verdi.
20.10.2011 - 15:23

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde dün meydana gelen hain saldırının ardından kaçan PKK'lı teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlayan kara harekatına Diyarbakır'dan da F-16'lar destek verdi.

Hakkari'nin Çukurca ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından gerçekleştirilen hain saldırının ardından sınırı geçerek kamplarına dönmek isteyen teröristleri yakalamak için kara ve hava harekatı başladı.
KARA HAREKATINA HAVADAN DESTEK

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinde yayınladığı açıklamada terör örgütü üyelerini bularak etkisiz hale getirmek maksadıyla yurt içinde ve sınır ötesinde (Irak kuzeyinde) toplam beş ayrı bölgede komando, Jandarma Özel Harekat (JÖH) ve Özel Kuvvetlerden oluşan toplam 22 tabur ile geniş kapsamlı hava destekli kara operasyonlara başladığı belirtilirken, Diyarbakır'dan da kara harekatına çok sayıda uçak kalkarak havadan destek verdi.

Amasya Merzifon'dan gelen 32 adet savaş uçağı da kara harekatına destek verirken, Malatya'dan kalkan uçakların da destek verdikleri öğrenildi.
http://www.ensonhaber.com/kara-harekatina-havadan-destek-2011-10-20.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: enes38 - 20 Ekim 2011, 16:05:01
haksız  çıkmazsın  ,  kandile  girip  baş  şerefsizlerin  kellerlerini almadan  dönülecektir  ,  pkk ya  köpek  bulmak  zor  değil   3~5  cahili  kandırırsın  oda  sıpalarını  dağa  gönderir  olur  biter  ,  önemli  olan  dağdaki  birkaçyüz  soysuzu  öldürmek  değil  başlarındaki  şerefsizlerin  kellesini almakki  operasyonlarda  yine  bir  miktar  vatansız  iti  öldürüp  dönerler  yani  bu  devletle  bu  işe  çözüm  bulunmaz ,  bu  devlet  ya  dini  siyaset  yapar  yada inkilapları   değiştirip kullanır  ,  milliyetciliği  ırkçılığa  laikliğide  dinsizliğe  çevirmek  dışında  bunlardan  başka  hiçbirşey  beklenmez.  sözüm  sadece  iktidara  değil  mhp ,  chp ve  devletin  genelini  sarmış  beceriksizlerin  hepsine  ,  böyle  bir  meclisle  böyle  bir  devletle  emliyet  güçleri  nekadar  çabalarsa  çabalasın  boşuna  çabalar  olan  yine  şehit  düşen  emliyet  güçlerine  ve  yakınlarına  olur  ,  3  gün  içindede unutulurlar  , daha öncekileri  nasıl  unutturdularsa bunlarıda  unuttururlar.
+100 Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Ne zaman Rusların çeçenlere yaptığı gibi   başlarındaki komutanları temizlersin , işte o zaman bunları beli kırılır...
Ama o operasyonu yapacak kabiliyet maalesef ki yok TSK da.... Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Alıntı yapılan: BIXI MAN - 20 Ekim 2011, 16:43:45
Ne zaman Rusların çeçenlere yaptığı gibi   başlarındaki komutanları temizlersin , işte o zaman bunları beli kırılır...
Ama o operasyonu yapacak kabiliyet maalesef ki yok TSK da....

Bu görev TSK nın olmasa gerek değilmi? İstihbarat teşkilatlarımız var, asala nın nasıl yokedildiği örneği de var... Maalesefki istihbaratçıları ırak dağlarına gönderememe gibi bir gerçeklik te ortada... nihayetinde şehir yapılanması değil. iki ucu ..... değnek. Mesajı Paylaş

tsk  da   6000  üstünde  özel  kuvvetler  personeli  var  ki  bunlar  5  defa  dünyanın  en  iyisi  seçilmiş , özel  kuvvetler bugün  yine  aynı  türde  yarışmalar  yapılsa  tartışmasız  bizimkiler  açık  arayla  liderliği  sürdürürler  ,  dünyanın öve öve  bitiremediği  yabancılar  lejyonu  tsk nın  ardından  nal  topladı  fazla  ileriye  gitmemize  gerek  yok  bunlar  yaşanalı  çok  olmadı  ,  yani  tsk  bu tür  operasyonlarda  rakip  tanımaz !  ama  tsk  ya  bu  yetkiyi verecek devlet nerede?  tsk  eskiden  kendi  başına  bağımsız  olarak  hareket  edebiliyordu  tabiri  caizse  adamlar  cumhurbaşkanını bile  sallamazlardı  ama bugün bunu  yapamıyorlar  ,  iyimi  oldu  kötümü  oldu  bilemem  ama  tsk  nın  kendi  başına  operasyon  düzenlemesi  mümkün  değil  ,  cumhurbaşkanı ne  emir  verirse  onu  yapmak  zorundalarki  ben  cumhurbaşkanımızında  bağımsız  hareket  edebileceğinden  şüpheliyim Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 20 Ekim 2011, 18:39:26
tsk  da   6000  üstünde  özel  kuvvetler  personeli  var  ki  bunlar  5  defa  dünyanın  en  iyisi  seçilmiş , özel  kuvvetler bugün  yine  aynı  türde  yarışmalar  yapılsa  tartışmasız  bizimkiler  açık  arayla  liderliği  sürdürürler  ,  dünyanın öve öve  bitiremediği  yabancılar  lejyonu  tsk nın  ardından  nal  topladı  fazla  ileriye  gitmemize  gerek  yok  bunlar  yaşanalı  çok  olmadı  ,  yani  tsk  bu tür  operasyonlarda  rakip  tanımaz !  ama  tsk  ya  bu  yetkiyi verecek devlet nerede?  tsk  eskiden  kendi  başına  bağımsız  olarak  hareket  edebiliyordu  tabiri  caizse  adamlar  cumhurbaşkanını bile  sallamazlardı  ama bugün bunu  yapamıyorlar  ,  iyimi  oldu  kötümü  oldu  bilemem  ama  tsk  nın  kendi  başına  operasyon  düzenlemesi  mümkün  değil  ,  cumhurbaşkanı ne  emir  verirse  onu  yapmak  zorundalarki  ben  cumhurbaşkanımızında  bağımsız  hareket  edebileceğinden  şüpheliyim

Bence de emir komuta sistemi çok uzun ve prosedür çok fazla, anında cevap verilemiyor.Bazı kararlar tugay komutanın inisiyatifine ya da tabur komutanların inisiyatifine bırakılma.Bürokratik işlemler azaltılmalı,çok hızlı hareket edebilen birlikler kurulmalı. Mesajı Paylaş

Dikkat ediyorum daa; her israil filistin savaşından sonra ya da Gazze de patlayan bombadan sonraTürkiye de yaşayan yeşil bayraklı,cübbeli ya da her neyse sözüm ona dini bütün insanlar sokaklara çıkarlar protesto gösterileri yaparlar; son zamanlar da kaç tane şehit verdik bu insanları ortalık da göremiyorum,bana çok manidar geliyor bu olaylar. Mesajı Paylaş

Bu yaziyi dikatle okuyun!

Alıntı YapAskerler yataklarında şehit oldu'
yeni haber
Giriş Saati : 20.10.2011 14:14
Güncelleme : 20.10.2011 14:34 PKK'nın, Çukurca baskınında karakolun içine kadar girdiğini, askerlerden bazılarının yatakta şehit olduğunu anlatan Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, saldırının arkasında İsrail ya da Suriye'nin olabileceğini öne sürdü.

Emekli Uzmanlar Derneği (EMUZDER) Yönetim Kurulu Başkanı Esef Merdoğlu, PKK'nın Çukurca baskınına tanık olan uzman erbaşlardan aldığı özel bilgileri paylaştı.

Örgütün, saldırı sırasında karakolun içine kadar girdiğini, askerlerden bazılarının yatakta şehit olduğunu anlatan Emekli Uzman Çavuş Merdoğlu, saldırının çok profesyonelce planlandığını ve gerçekleştirildiğini olayın arkasında İsrail ya da Suriye'nin olabileceğini söyledi.

"8 noktada saldırı yapılıyor. Her bir noktada en az 10 PKK'lı olması lazım. Kekliktepe'den görünmeden nasıl geçtiler? Sınırdan planlı sızma nasıl oldu? Telsizleri dinleniyor, bölge sorumlularının uydu telefonları dinleniyor. Telsize takılmadan 8 noktada nasıl haberleştiler?" diyerek saldırıyla ilgili soru işaretlerini sıralayan Esef Merdoğlu, daha önceki PKK baskınlarıyla son baskın arasındaki farka dikkat çekti:

"Böyle bir saldırı için en az 3 gün planlama yapmak, hazırlanmak gerekir. Bir gecede bu pozisyon alınamaz. Daha önce örgüte yakın internet sitelerinden Hakkâri – Çukurca karayolundaki saldırının görüntülerini izledik. Hafif silahlarla yapıldı. Burada ağır silahlar kullanılıyor. Teröristin havanı kurması bir gün sürer. Havan kurmak, onun nişangâhını hazırlamak, tüm bunlar şüphe doğuruyor. Benim tahminim planlamanın dışarıdan yapıldığı PKK'nın taşeron olduğu yönünde. İsrail ya da Suriye olabilir."

'İSTİHBARAT ZAAFI DEĞİL, İSTİHBARAT REZALETİ'

Merdoğlu, istihbarat zafiyeti iddialarını ise şöyle yanıtladı: "İstihbarat zaafı değil, istihbarat rezaleti var. İstihbaratçılık sadece sınırdan geçenleri gözlemek değil, içerde, kahvelerde, sokakta ne konuşulduğunu bilmeli."

'KARAKOL YERİ SEÇİMİNDE HATA'

Bölgede tüm stratejik noktalarda karakol olduğu ancak bu karakollarda çevreden alınabilecek ateşin hesaplanmadığını vurgulayan Merdoğlu, daha ileri askeri teknolojilerin kullanılabileceğini ve çatışma anında hızla helikopter kaldırılabilmesi için emir komuta zincirinde koordinasyonun arttırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Ntvmsnbc

Mesajı Paylaş

Saldirinin arkasinda ister Israil olsun ister Suriye olsun, hicbiri ozur olamaz!

Bizimkiler nasil bu kadar gafil avlanabiliyor, 30 sene deneyim var, hic mi birseyler ogrenememisik? Nasil bir sinir guvenligi, nerde gece gorus kameralari, radarlar, nobetciler?

Bu nasil istir anlamiyorum, aklim birturlu almiyor. Elin teroristi 200 adamla elini kolunu sallayarak, dockalarini, havanlarini getirerek gule oynaya 8 yerden saldirabiliyor, ustelik yuksek risk bolgesinde, 24 saat kirmizi alarmda olmasi gereken yerlerde.

Genelkurmay baskani hic mi subaylarini denetlemiyor, yav boyle zaaf nasil olusuyor.

Abi ben onu bunu bilmem, balik bastan kokar, Turkiye'de hickimse gorevini adam gibi yapmiyor. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz