PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

TSK'dan yeni kara harekatı açıklaması
TSK: Hava destekli kara harekatının büyük bir kısmı yurt içinde icra ediliyor..
21.10.2011 - 10:17

Çukurca'da 24 askerin şehit olmasının ardından TSK dün geniş kapsamlı bir açıklama yapmıştı. Açıklamada kara ve hava harekatının başlatıldığını duyurmuştu. Harekatın sınır ötesinde yapıldığı iddialarını şimdilik doğrulamayan TSK ikiğ maddelik açıklama yaparak, hava destekli kara harekatının büyük bir bölümünün yurt içinde yürütüldüğü kaydedildi.
İşte o açıklama

1. 20 Ekim 2011 tarihinde yapılan açıklamada, yurt içinde ve yurt dışında beş ayrı noktada 22 tabur ile operasyonların devam ettiği belirtilmiştir. Medya organlarında, bu açıklamamızın yanlış yorumlanarak, yapılan operasyonların tamamının yurt dışına yönelik olduğuna dair yazı ve yorumlara yer verildiği görülmüştür.

2. Kara ve hava operasyonlarının büyük bir bölümü yurt içinde, ağırlıklı olarak Çukurca bölgesinde sürdürülürken Irak Kuzeyinde, sınır ötesinde birkaç noktada kara ve hava harekatına devam edilmektedir.

http://www.ensonhaber.com/tskdan-yeni-kara-harekati-aciklamasi-2011-10-21.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

zaafi anlamak kolay sorumlu pasalar komutanlar en  ufak ceza almayacaklar hatta birdahi yasta terfi alacaklar
..... Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Alıntı yapılan: enes38 - 20 Ekim 2011, 18:39:26
Alıntı yapılan: BIXI MAN - 20 Ekim 2011, 16:43:45
Ne zaman Rusların çeçenlere yaptığı gibi   başlarındaki komutanları temizlersin , işte o zaman bunları beli kırılır...
Ama o operasyonu yapacak kabiliyet maalesef ki yok TSK da....
tsk  da   6000  üstünde  özel  kuvvetler  personeli  var  ki  bunlar  5  defa  dünyanın  en  iyisi  seçilmiş , özel  kuvvetler bugün  yine  aynı  türde  yarışmalar  yapılsa  tartışmasız  bizimkiler  açık  arayla  liderliği  sürdürürler  ,  dünyanın öve öve  bitiremediği  yabancılar  lejyonu  tsk nın  ardından  nal  topladı  fazla  ileriye  gitmemize  gerek  yok  bunlar  yaşanalı  çok  olmadı  ,  yani  tsk  bu tür  operasyonlarda  rakip  tanımaz !  ama  tsk  ya  bu  yetkiyi verecek devlet nerede?  tsk  eskiden  kendi  başına  bağımsız  olarak  hareket  edebiliyordu  tabiri  caizse  adamlar  cumhurbaşkanını bile  sallamazlardı  ama bugün bunu  yapamıyorlar  ,  iyimi  oldu  kötümü  oldu  bilemem  ama  tsk  nın  kendi  başına  operasyon  düzenlemesi  mümkün  değil  ,  cumhurbaşkanı ne  emir  verirse  onu  yapmak  zorundalarki  ben  cumhurbaşkanımızında  bağımsız  hareket  edebileceğinden  şüpheliyim

Ben icraata bakarım hocam , yarışma felan anlamam...
Hadi diyelim şimdi yapamıyorlar , devlet baba sopa gösteriyor.. O dediğiniz istedikleri gibi at koşturdukları zaman neden yapamadılar bir türlü.... ??  Bi şemdin köpeğini  aldılar.. Onu da aldılar mı verdiler mi muallak...

Senelerdir Apo gezdi durdu Suriye de  yapabildin mi bi şey... Yoookk..
Ondan sonra ben yarışmada birinci oldum... Aferim sana  al  madalyalarını as boynuna... :-\

Banan yarışmada  birinci olacak ÖKK lazım değil , dağın başından bilmem kaç km menzilli tüfeği ile köpeklerin elebaşının kafasına delik  açacak ÖKK lazım...

Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Alıntı yapılan: BIXI MAN - 21 Ekim 2011, 14:42:23
Alıntı yapılan: enes38 - 20 Ekim 2011, 18:39:26
Alıntı yapılan: BIXI MAN - 20 Ekim 2011, 16:43:45
Ne zaman Rusların çeçenlere yaptığı gibi   başlarındaki komutanları temizlersin , işte o zaman bunları beli kırılır...
Ama o operasyonu yapacak kabiliyet maalesef ki yok TSK da....
tsk  da   6000  üstünde  özel  kuvvetler  personeli  var  ki  bunlar  5  defa  dünyanın  en  iyisi  seçilmiş , özel  kuvvetler bugün  yine  aynı  türde  yarışmalar  yapılsa  tartışmasız  bizimkiler  açık  arayla  liderliği  sürdürürler  ,  dünyanın öve öve  bitiremediği  yabancılar  lejyonu  tsk nın  ardından  nal  topladı  fazla  ileriye  gitmemize  gerek  yok  bunlar  yaşanalı  çok  olmadı  ,  yani  tsk  bu tür  operasyonlarda  rakip  tanımaz !  ama  tsk  ya  bu  yetkiyi verecek devlet nerede?  tsk  eskiden  kendi  başına  bağımsız  olarak  hareket  edebiliyordu  tabiri  caizse  adamlar  cumhurbaşkanını bile  sallamazlardı  ama bugün bunu  yapamıyorlar  ,  iyimi  oldu  kötümü  oldu  bilemem  ama  tsk  nın  kendi  başına  operasyon  düzenlemesi  mümkün  değil  ,  cumhurbaşkanı ne  emir  verirse  onu  yapmak  zorundalarki  ben  cumhurbaşkanımızında  bağımsız  hareket  edebileceğinden  şüpheliyim

Ben icraata bakarım hocam , yarışma felan anlamam...
Hadi diyelim şimdi yapamıyorlar , devlet baba sopa gösteriyor.. O dediğiniz istedikleri gibi at koşturdukları zaman neden yapamadılar bir türlü.... ??  Bi şemdin köpeğini  aldılar.. Onu da aldılar mı verdiler mi muallak...

Senelerdir Apo gezdi durdu Suriye de  yapabildin mi bi şey... Yoookk..
Ondan sonra ben yarışmada birinci oldum... Aferim sana  al  madalyalarını as boynuna... :-\

Banan yarışmada  birinci olacak ÖKK lazım değil , dağın başından bilmem kaç km menzilli tüfeği ile köpeklerin elebaşının kafasına delik  açacak ÖKK lazım...

Haklısın  , askerin  başına  adam gibi  adam (paşa)   geçmedikten  sonra    askerin  kabiliyeti  önemsizdir. Mesajı Paylaş

En temel problemlerin başında  Emir komuta  zincirindeki atıl yönetim şeklidir...
Daha öncede anlattım , basılan bir birliğe yardım gitmesini  senaryoya dökün , pembe dizi olur..
Hele ki uçar birlik yardımı istemek ve bunun gelmesi 90 bölüm brezilya dizisi olur...

Yapılacak en basit korunma yöntemi topçu desteğidir.. Sen ateş  sahalarını , yaklaşma sahalarını doğru düzgün yeniden planlarsan , aynı zamanda bölgedeki topçu birliklerini de bu duruma uygun şekilde stratejik yerlere yerleştirirsen  karakolunu , üs bölgeni her türlü koruma altına almış olursun..

Saldırı olduğu zaman ,  ateş yiyen bölgedeki rütbeli askerin , topçu desteği için ateşin geldiği dere tepe neresi varsa adam gibi koordinatını verebiliyorsa , ve senin topçu-obüs –Çnra birliklerinde bu koordinatlara atışını yapabiliyorsa işte sana en büyük  destek...!!!

Ama bizde millet her şeyi Cobra ya bağlamış , varsa yoksa  gelsin Cobra.... İyi güzel gelmesine gelsinde elindeki  Faal  AH-1 W platform sayısı bir elin parmakları kadar bile olmadı/olamadı...
Her yere nasıl yetişsin... Yetişmesine yetişir de o Cobra nın kalkması için Emir komuta zincirinin ne kadar uzun olduğunu anlatmaya gerek yok her halde...

Cobra Tugayda konuşludur , ama Tugay Komutanının emri ile kalkamaz.. Asayiş Bölge/Kolordu komutanı emri ile kalkar... Yani kulakltan  kulağa oynar  gibi  biri diğerine , diğeri öbürüne , o  daha başkasına derken iş işten geçer gider...

Sen harekat merkezindeki  nöbetçi subaya  uçar birlik kalkış emri verme  yetkisi verirsen daha ilk baskın haberini aldıklarında telsizden , Nöb Sb.  kanatları gönderirse hiç vakit kaybetmeden işte o zaman cobra itlerin tepelerine biner... Ama öbür türlü  kulaktan kulağa oynar gibi  teeee en tepedeki paşa dedeye  bu emri sunarsan  iş işten geçer... Cobraların   köpeklerin muhtemel kaçış noktalarını bombardıman altına alıyor geyiği ile başbaşa kalırsın...

Ne zaman ki İhmal neticesinde adam gibi  davalar açılır ve ihmal de sebebi olanlar adam gibi cezalar alır , o zaman bazı şeyler düzelir... Şimdi nasıl olsa kol kırılır yay içinde kalır diğerek kapatılıyor herşey ,kimsenin haberi bile olmuyor...
Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Zap'tan dumanlar yükseliyor

Ramazan YAVUZ-Bayram BULUT/KUZEY IRAK DHA

HAKKARİ'nin Çukurca İlçesi'nde PKK saldırısında 24 askerin şehit edilmesinin ardından yurt içi ve Irak topraklarında 22 taburla başlatılan hava destekli operasyon tüm hızıyla sürüyor. Yurt içinde yoğunlaşan operasyonda, sınırın Irak tarafında savaş uçaklarının bombaladığı, topçu atışıyla dövülen Zap Vadisi'nden dumanlar yükseliyor.

Genelkurmay açıklamasında 5 bölgede başlatıldığı belirtilen harekatta, sınırı geçen seçkin birlikler Irak topraklarında nokta operasyonları yapıyor. Irak topraklarındaki Haftanin ve Metina ile Çukurca ilçesinin karşısında bulunan Zap vadisindeki PKK kampları, savaş uçaklarının bombardımanı ve top atışlarıyla dövülüyor. Küçük gruplara ayrılan teröristlere yönelik nokta operasyonları yapılıyor.

PKK'nın Kandil'den sonra en önemli kamplarının bulunduğu ve Türkiye'ye geçiş alanı olarak kullandığı Zap Vadisi, harekatta stratejik hedeflerin başında geliyor. Bu kesimde operasyon giderek yoğunluk kazanıyor.

1990'lı yıllarda Irak ile yapılan sınır anlaşması kapsamında Kuzey Irak'ın Begova, Kanimasi, Þeladize, Amediye ve Bamerni havalanına konuşlanan zırhlı birliklerde de hareketlilik gözleniyor.

PKK'NIN HAKKARİ SORUMLUSU DA ÖLDÜ

Terör örgütü PKK'ya ait bir internet sitesi savaş uçaklarının bombardımanında aralarında örgütün Hakkari sorumlusu Yücel Halis'inde bulunduğu üst düzey 3 yöneticinin öldüğünü duyurdu.

İnternet sitesindeki haberde 10 Ekim günü Hakurk ve Hinere kesimine yapılan bombardımanda örgütün önemli isimlerinden 'Cudi' kod adlı Rüstem Osman, 'Çiçek Kıçi' kod adlı Guhar Çekirge, ' Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis'inde aralarında bulunduğu 7 PKK'lının öldüğü yer aldı.

Hava harekatında öldürülen Alişer Koçgiri kod adlı Yücel Halis'in eski Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Ziya Halis'in yeğeni olduğu belirtildi. PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu olduğu öne sürülen Halis, Hakkari Dağlıca'da 12 askerin şehit saldırı sırasında kaçırılan 8 askeri, Kuzey Irak'a giden Demokrat Toplum Partisi (DTP) Milletvekillerine tutanakla teslim etmişti.

MAHALLEDE ARAMA

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nde mehmetçik sınır ötesine operasyon yaparken, polis de ilçe merkezinde şüpheli adreslere baskın düzenledi. Alınan bir ihbar üzerine akşam saatlerinde Çukurca Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat polisleri Yeşilçeşme Mahallesi'ne operasyon düzenledi. Yüzleri kar maskeli özel harekat polisleri, zırhlı araçlarla çıkıp Yeşilçeşme mahallesini kapatıp, şüpheli evlerde arama yaptı. Yapılan aramalar sonrası herhangi bir gözaltı olmadı.

http://gundem.milliyet.com.tr/zap-tan-dumanlar-yukseliyor/gundem/gundemdetay/21.10.2011/1453589/default.htm?ref=yahoo Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Þehit sayısının gerçekte 87 olduğu iddiaları var.Arkadaşlar bir sakaryalı iş adamı akp van milletvekilini cep telefonuyla konuşurken duymuş gerçekte sayının 87 olduğunu söylemiş.Halkta infiale yol açmaması için sayının gizli tutulduğu bahsi geçmiş.Kanal 7 yi arayan oğlu orada askerlik yapan bir kadın yaralı sayının 50-60 olduğunu söylemiş.Þehit sayısını saklayabilirlermi görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.Saklarlarsa nasıl saklayabilirler bunu merak ediyorum.Bu şehitlerin cenazelerini kaldırmicaklarmı.Kaldırılarsa halk görmemeyecekmi lütfen görüşlerinizi yazınız.Merak ediyorum.Doçka ve havanlarlarla saldırmışlar bende sayını bu kadar olnasından korkuyorum. Mesajı Paylaş
Kuvvete dayanamayan adalet aciz;Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.

Bunu nasıl saklayabilirler? Kimden saklayabilirler. Hangi Þehidin ailesinden saklayabilirler? Millet böyle bir olay olduğunda hemen telefonlara sarılıp evladını arıyor, durumu nasıl diye. Bütün haberlerde şehitlerin adı geçiyor. Fazla olsa birileri çıkıp demez mi "bizlerin evladı nerede, orada askerlik yapıyor ama ulaşamıyoruz" diye! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Stryker - 21 Ekim 2011, 23:29:35
Þehit sayısının gerçekte 87 olduğu iddiaları var.Arkadaşlar bir sakaryalı iş adamı akp van milletvekilini cep telefonuyla konuşurken duymuş gerçekte sayının 87 olduğunu söylemiş.Halkta infiale yol açmaması için sayının gizli tutulduğu bahsi geçmiş.Kanal 7 yi arayan oğlu orada askerlik yapan bir kadın yaralı sayının 50-60 olduğunu söylemiş.Þehit sayısını saklayabilirlermi görüşlerinizi bekliyorum arkadaşlar.Saklarlarsa nasıl saklayabilirler bunu merak ediyorum.Bu şehitlerin cenazelerini kaldırmicaklarmı.Kaldırılarsa halk görmemeyecekmi lütfen görüşlerinizi yazınız.Merak ediyorum.Doçka ve havanlarlarla saldırmışlar bende sayını bu kadar olnasından korkuyorum.

bu söylenti neden, ne amaçla, kimin çıkarı ve propagandası için yayılır ki? diye bir düşünseydin eğer, bebek katilleri ve onların hizmetçileri diye cevabı kendin verebilirdin. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz