PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Bordo berelilerimizin aldığı pkk kellesi hakkında hiçbir bilgi verilmiyor.İnanın bordo berelilerin girdiği haftanin kampında leş daha fazladır.Çünkü onlar aldıkları kelle sayısını hesaplamadıklarını düşünüyorum.Girip kampa tavuk boğazlar gibi boğazlayıp çıkıyolar.Haberler sadece haftanin için çok fazla pkk zayiyatı var diyor. Mesajı Paylaş
Kuvvete dayanamayan adalet aciz;Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.

100 tane köpeğin öldürülmesi bazı arkadaşları tatmin etmemiş.Bende 5.000 leş alındı haberi duymak isterim!
Sy. neo Hakkari nin arazi yapısı hakkında bilgin olsaydı 10.000 askerle alınan 100 leşi küçümsemezdin. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Totem - 23 Ekim 2011, 07:51:58
100 tane köpeğin öldürülmesi bazı arkadaşları tatmin etmemiş.Bende 5.000 leş alındı haberi duymak isterim!
Sy. neo Hakkari nin arazi yapısı hakkında bilgin olsaydı 10.000 askerle alınan 100 leşi küçümsemezdin.

200 köpekle 24 şehit de küçümsenecek bir şey değil ama.

Senelerdir konunun uzmanı olanlar; terörle mücadelede savunma değil, saldırı teknikleri kullanılmasını, birliklerin sürekli hareket halinde olması gerektiğini söylerler. Yaşananlar haklılıklarını ortaya koyuyor. Özel birlikler, zaten bulup yok etmek için eğitiliyorlar. Bu konuda istihbaratımızın çok iyi olması ve tespit edildikleri an özel birliklerin görevlendirilerek teröristlerin yok edilmesi gerekli. Özellikle son dönemde bu şekilde bir uygulamanın daha yoğun olarak kullanıldığını düşünüyorum. Geçenlerde bölgedeki bir kamp yok edilmiş, 100 kadar teröristin öldürüldüğü söylenmişti. Buna misilleme olarak belki de 24 şehidimizin verildiği olay gerçekleşti.  Karakollarımızın güvenliği bu tip olaylara karşı yeterli değil.

Üstelik dağlıca baskınında da gördüğümüz gibi işin içerisinde teröre destek sağlayan ülkeler var. Heronlara ait olduğu söylenen görüntülerin nasıl medyanın eline geçtiği halen çözülebilmiş değil. Geçenlerde Dağlıca komutanının açıklamaları vardı. Terörist saldırısına karşı aldıkları istihbarat neticesinde hazırlık yaptıklarını söyledi. Yaptıkları hazırlıkları anlattı ve gerçekten de ciddi hazırlıklardı. Terörist telsizlerini sürekli dinlediklerini de söyledi. Telsizleri dinlemek için kuduğu ekipte, çatışma sırasında pkkya teslim olan askerin de olduğunu belirti. Bu askerin bilgi sızdırmış olabileceğini ima etti. Ayrıca burası çok önemli, çatışma sırasında bir insansız hava aracını gördüklerini, aracı kendi araçları sandıklarını ve bu nedenle ateş açmadıklarını, ancak aracın kobra helikopterleri geldiğinde bölgeden uzaklaştığını söyledi. O aracın ABD'ye ait olabileceğini belirtti. Bizim aracımız olsa cobraları görünce kaçmazdı dedi.  Medyanın elinde geçen görüntleri izleyince hepimizin kanı donmuştu. Benim bu konuda dikkatimi birşey çekmişti. Teröristler mevzilere çok rahat giriyorlardı. Sanki birileri onları yönlendiriyor. Aklıma bu Heronlar bize mi anlık istihbarat sağlıyor, yoksa bu teröristlere mi düşüncesi saplanmıştı. Sanki onları gözleyen araçtan alınan bilgilerle teröristler yönlendiriliyor gibi geldi bana, ki gerçekten hepsi nerelerden geçip nereye, nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyorlardı. Dağlıca komutanının açıklamaları bu düşüncemi daha da körükledi. Kısacası karşımızda sadece bir terör örgütü yok, ona yüksek teknoloji ile destek sağlayan müttefiklerimiz var bence. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Öldürülen terörist sayısı 100'e yükseldi
Mehmetçik'in Kazan Vadisi'nde sürdürdüğü operasyonda ölü ele geçirilen terörist sayısının 100'e yükseldiği açıklandı.
22.10.2011 - 22:38

Çukurca'daki 24 askerin şehit olduğu hain saldırının ardından başlatılan operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Operasyonların Kazan vadisinde yoğunlaştığı belirtiliyor. Bölgeden gelen son haberler ise operasyonlarda şimdiye kadar 100 teröristin etkisiz hale getirildiği yönünde...
ÖLDÜRÜLEN TERÖRİST SAYISI 100'E YÜKSELDİ

Çukurcadaki hain saldırının ardından sınır bölgesinde havadan ve karadan operasyonlar başlatıldı. Operasyonlara bölgeye kaydırılan 22 tabur ile Diyarbakır ve Malatyadan kalkan jetler katılıyor.

Operasyonlar daha çok Kazan vadisinde yoğunlaştı. Genelkurmay Başkanlığının gün içinde yaptığı açıklamada operasyonlarda 49 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtilmişti.

Bu fotoğraflar bugün çekildi...

Akşam üstü yoğunlaşan çatışmaların ardından bölgeden gelen son bilgiler etkisiz hale getirilen terörist sayısının 100'e yükseldiği yönünde.

Son baskında ölü ele geçirilen teröristlerin daha önce "Kavaklı Kampına" yapılan baskından kaçan grup olduğu belirlendi.

Bölücü terör örgütü mensuplarının yurt içinde ve sınırdaki birliklere yönelik eylemlerini önlemek amacıyla, sınır ötesinde birkaç, yurt içinde ise iki ayrı bölgede başlatılan operasyonlar devam ediyor.
Terör Örgütünün 7 Üst Düzey Yöneticileri Öldürüldü

Öte yandan 10 Ekim'de düzenlenen hava operasyonlarında terör örgütünün sözde 7 üst düzey yöneticisi öldü. Öldürülen Rustem Cudi, Alişer Koçkiri, Yücel Halis adlı teröristlerin çok sayıda kanlı eylemin planlayıcısı olduğu ortaya çıktı.

15 YILDIR GİRİLMİYORDU

Hakkari-Çukurca arasında Irak sınırında sarp dağlarla çevrili Kazan Vadisi'ne PKK'nın kurulduğu tarihten bu yana ilk kez girildiği belirtildi. Vadinin coğrafi yapısı ise sarp kayalıklardan oluşuyor ve Irak sınırının sıfır noktasında yer alıyor. Karayolu ile ulaşımın mümkün olmadığı vadide bulunan bazı köylere ulaşım patika yollardan sağlanıyor. Genellikle kaçakçılıktan geçimini sağlayan köylülere de örgüt mensupları sınır geçişlerinde destek veriyor. PKK teröristlerinin bu vadiyi mesken tutmasının nedenleri arasında da bu noktadan Hakkari'nin kritik noktalarına dağ yollarını geçiş güzergahı olarak kullanması yatıyor. Bunun yanında Kazan Vadisi'nde Fehman Hüseyin'in sağ kolu olan bazı örgüt yöneticilerinin bulunduğu öğrenilince operasyonlar bu bögede yoğunlaştırıldı. Vadide ayrıca PKK'nın çok sayıda alt gurubu bulunuyor. Olması muhtemel hava ve kara harekatında toplu halde kayıp vermek istemeyen örgütün, elemanlarını 50 kilometrelik alana dağıttığı biliniyor. PKK'lı teröristlerden istihbarat birimleri tarafından tespit edilemeyen bazı örgüt mensupları da lojistik ihtiyaçları karşılamak için çoğu zaman şehir merkezine giriyor. Mazot ve sigara kaçakçılarını milis olarak kullanan örgüt, vadi ile şehir arasındaki irtibatı bu milisler aracılığıyla sağlıyor. Mazot kaçakçılığı yapan milislerin Çukurca'ya yönelik saldırı hazırlığında bulunan silahlı örgüt teröristleri Isuzu marka kasalı kamyonetlerle taşıdıkları tespit edildi. Saldırıda kullanılan havan topları ve roket mermilerinin bu kamyonetlerle taşındığını tespit eden güvenlik güçleri hava ve kara harekatını bu geçiş noktalarında yoğunlaştırdı.

http://www.ensonhaber.com/oldurulen-terorist-sayisi-100e-yukseldi-2011-10-22.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

PKK büyük panikte
Askeri operasyonun başlamasıyla birlikte PKK'lı teröristler panikledi ve derin vadilere kaçtı.
23.10.2011 - 04:04

Daha önce Haftanin, Sinaht ve Zap vadilerinde, zaman zaman karayollarında bile hareket halinde görülebilen PKK'lı teröristlerde panik başladı.

Bazı gruplar, iç kesimlere kaçarken, sınır kesimindeki gruplar da derin vadilere çekiliyor.

http://www.ensonhaber.com/pkk-buyuk-panikte-2011-10-23.html Mesajı Paylaş

18 korucuya Çukurca gözaltısı

İhmal iddiasıyla Hakkari Çukurca'da görev yapan 18 korucu gözaltına alındı..
23.10.2011 - 09:46

Tüm Türkiye'yi yasa boğan 24 şehit haberi sonrası çeşitli ihmal iddiaları gündeme gelmişti. Bu iddialardan birisi de Çukurca'da görev alan korucuların saldırı sırasında nerede olduğuydu.
BARİKBANBİ BÖLGESİ

24 askerin şehit düştüğü Hakkari Çukurca saldırısıyla ilgili soruşturma çok yönlü sürdürülüyor. Çukurca'da korumakla sorumlu oldukları Barikanbi bölgesini terk ettiği ileri sürülen 18 korucu gözaltına alındı. Korucular nöbet tutması gereken tepeyi ele geçiren teröristlerin birliklere daha kolay sızdığı öne sürülürken korucuların, görev yerlerini neden terk ettikleri ve örgütle bir bağları olup olmadığı araştırılıyor.

http://www.ensonhaber.com/18-korucuya-cukurca-gozaltisi-2011-10-23.html Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 23 Ekim 2011, 12:34:45

Ayrıca burası çok önemli, çatışma sırasında bir insansız hava aracını gördüklerini, aracı kendi araçları sandıklarını ve bu nedenle ateş açmadıklarını, ancak aracın kobra helikopterleri geldiğinde bölgeden uzaklaştığını söyledi. O aracın ABD'ye ait olabileceğini belirtti. Bizim aracımız olsa cobraları görünce kaçmazdı dedi.  Medyanın elinde geçen görüntleri izleyince hepimizin kanı donmuştu. Benim bu konuda dikkatimi birşey çekmişti. Teröristler mevzilere çok rahat giriyorlardı. Sanki birileri onları yönlendiriyor. Aklıma bu Heronlar bize mi anlık istihbarat sağlıyor, yoksa bu teröristlere mi düşüncesi saplanmıştı. Sanki onları gözleyen araçtan alınan bilgilerle teröristler yönlendiriliyor gibi geldi bana, ki gerçekten hepsi nerelerden geçip nereye, nasıl saldıracaklarını çok iyi biliyorlardı. Dağlıca komutanının açıklamaları bu düşüncemi daha da körükledi. Kısacası karşımızda sadece bir terör örgütü yok, ona yüksek teknoloji ile destek sağlayan müttefiklerimiz var bence.

Ayni haberi bende izlemistim. Ne yazikki sözde müttefiklerimiz bu hainlere her konuda destek veriyorlar. Birilerinin ( Hukümetin ) bu gercekleri artik topluma anlatmasi ve insanlarimizi aydinlatmasi gerekiyor. Ülkemize karsi yapilan bu komplolarin bir savas nedeni oldugunu bu müttefiklerimize ciddi sekilde aciklamamiz gerekiyor. Ciddiyetimizi ve kararliligimizi göstermezsek ne bölgesel güc olabiliriz nede kimse bizi takmaz. Mesajı Paylaş

bu son saldırıdada bir pislik var şerefsizler havan kullanmış demekki birileri havan kullanmayı öğretmiş ve havan vermiş üstelik havan nemlenirse istenilen yere düşmez zap kampından gelimiş bu 200 kişilik gurup zap kamp mağara doludur nem almaması imkansız yani sıfır silah kullanmışlar. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Totem - 23 Ekim 2011, 07:51:58
Sy. neo Hakkari nin arazi yapısı hakkında bilgin olsaydı 10.000 askerle alınan 100 leşi küçümsemezdin.
Hakkarinin arazi yapısını bilmediğim öngörüsünü nereden çıkardığını bilmiyorum, ama madem sordun türkiyenin coğrafyası üzerine doktoram var.
Ben yetinmeyip biraz coğrafya öğrenirim, ama sende titre ve kendine gel Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: çiğil42 - 23 Ekim 2011, 15:29:24
bu son saldırıdada bir pislik var şerefsizler havan kullanmış demekki birileri havan kullanmayı öğretmiş ve havan vermiş üstelik havan nemlenirse istenilen yere düşmez zap kampından gelimiş bu 200 kişilik gurup zap kamp mağara doludur nem almaması imkansız yani sıfır silah kullanmışlar.
Ben sana daha zor bir soru sorayım o zaman eş zamanlı 8 noktada bir terör saldırısı nasıl başlar, telsiz koordinasyonu sağlanmadan nasıl haberleşilir, bunlar telsizden konuşurlarken bizimkiler ne yapar, havan kurulması taşınması gayretli bir silahtır, bu havanlar kimseye görülmeden nasıl taşınır, kekliktepe gibi sıfır bir noktaya derme çatma mevziler neden zamanında kurulmuştur, tokinin yapıyor dedidiği karakollar hangi yüzyılda bitecektir, Uzayıp giden bir sürü soru daha sorarım da, neyse ben susayım nede olsa 100 kelle almışızya el elde baş başta, daha fazla ayrıntıyla kimsenin canını sıkmaya gerek yok Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz