PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Kuzey Irak'a ileri karakol
Uğur ERGAN / ANKARA
24 Ekim 2011
Çukurca'daki PKK saldırısının ardından Başbakan Erdoğan'ın Türkiye'ye davet ettiği Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Barzani'ye kapsamlı bir terör dosyası sunulacak. PKK'nın sızdığı noktalara giden Kuzey Irak içindeki yollara ileri karakol kurulması önerilecek.
TÜRKİYE, Hakkâri Çukurca'daki saldırı sonrası Başbakan Tayyip Erdoğan'ın daveti üzerine en kısa süre içinde Ankara'ya gelmesi beklenen Irak Kürdistan Bölgesel Başkanı Mesud Barzani'ye sınır güvenliği açısından önemli bir teklif götürmeye hazırlanıyor.

Teknik boyut askerin

Barzani ile yapılacak görüşmelerde masaya konulacak olan ve Kuzey Irak'taki yerel yönetimin PKK'ya karşı alabileceği önlemlerin sıralanacağı dosyada, Türkiye'nin PKK'nın sızma yaptığı noktalara giden Kuzey Irak içindeki yollarda ileri karakollar kurması önerilecek. Karakollar Irak'ın toprak bütünlüğü ve egemenlik anlayışını ihlal etmeyecek şekilde oluşturulacak. Kuzey Irak yönetiminin uygun bulması halinde tamamen keşif ve gözetleme amaçlı olacak karakolların kurulmasına ilişkin güvenlik birimleri arasında teknik boyutlu görüşmelere başlanılması planlanıyor.

Peşmergenin görevleri

Görüşmede ayrıca Barzani'ye bağlı peşmerge güçlerinin PKK ile mücadelede ne gibi roller oynayacağının detaylandırılması da gündeme gelecek. Peşmergenin araziden istihbarat vermesi, PKK'nın lojistik imkân yaratmasının önlenmesi, gerektiğinde sıcak temasa girilmesi, dosyanın "peşmerge" başlığı altındaki bazı önemli konularından olacak.

Çalışmalar sürüyor

Hürriyet'e, ziyaretle ilgili bilgi veren bir yetkili şunları söyledi: "Mesud Barzani ile yapılan telefon görüşmesinde ve Neçirvan Barzani'nin geçen haftaki Ankara ziyaretinde Türkiye'nin Kuzey Irak'taki askeri varlığı konuşulmadı. Bu konu Mesud Barzani'nin Türkiye ziyaretinde görüşülür. Konunun birçok teknik boyutu var. Ziyaret tarihiyle ilgili çalışma sürüyor. Ziyaret İngilizce tanımıyla 'as soon as possible (en kısa süre içinde)' gerçekleşecek."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19066404.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Reuters: Tanklar Haftanin'e ilerliyor
Reuters haber ajansı, TSK tarafından sürdürülen PKK'ya yönelik operasyonla ilgili sıcak bir haber geçti.

ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 20:07 TSİ 24 Ekim. 2011 Pazartesi

PKK'nın Hakkari saldırısının ardından başlatılan operasyonla ilgili akşam saatlerinde bir iddia ortaya atıldı.

Reuters haber ajansı, Türk tanklarının Kuzey Irak'taki Haftanin kampına doğru ilerlediğini duyurdu.

Ajans haberini Türk güvenlik kaynaklarına dayandırdı.
Haberin devamı ↓reklam

Konuyla ilgili son açıklama Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan gelmiş ve Arınç, operasyonların başarıyla sürdürüldüğünü söylemişti. Hükümet Sözcüsü Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısı sonrası konuşmuş ve toplantıda masaya yatırılan operasyonlardan başarılı sonuçlar alındığının ortaya konduğunu söylemişti.

Bugün NTV'ye özel açıklamalarda bulunan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel de, operasyonlarda 250 ila 270 arasında teröristin etkisiz hale getirildiğini söylemişti.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan resmi olarak yapılan son açıklamada da, başlatılan harekatın ağırlıklı olarak Türkiye içine yönelik olduğu belirtilmişti.

http://www.ntvmsnbc.com/id/25291684/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Yerle bir ederler inşallah haftanini >:( Mesajı Paylaş

Türk tanklarının hedefi Haftanin
Þırnak'ın Uludere ve Silopi ilçeleri arasında bulunan Siyah Kaya bölgesinden Kuzey Irak'a giren Türk ordusunun hedefleri arasındaki Hakurk, Zap ve Avaşin'de günlerdir yaşanan ağır bombardımanın izlerini görmek mümkün

Türk tanklarının dün akşam saatlerinde Zaho ilçesinin 15 kilometre yakınlarında bulunan Siyah Kaya Taburu'ndan çıkarak Hezil Çayı üzerinden Kuzey Irak topraklarına girdiği belirtiliyor. Tankların, sınırın sıfır noktasındaki Keldani köyü Deştetak ile Sınaht alanını kullandıkları ifade ediliyor. Türk tanklarının Kinyareş bölgesinden de sınırı geçerek, bölgedeki PKK mevzilerini bombaladığı kaydediliyor. Zap bölgesiyle Çukurca arasında bulunan Geliya Takiren bölgesinin de savaş jetleri tarafından bombalandığı ifade ediliyor.

Milliyet ulaştı
Milliyet, Türk tanklarının girdiği belirtilen Deştetak köyüne daha önce girmişti. Milliyet'in telefonla ulaştığı köylüler de dün köy yakınlarında yaşanan hareketliliği anlattı. İmad adlı bir köylü, sabahın erken saatlerinde 12 Türk tankının Hezil çayını geçtiğini, tankların köylerinin etrafında konuşlanarak, Sınaht vadisine doğru operasyon yaptığını, akşam saatlerinde de Türkiye'ye geri çekildiğini anlattı.

Bu arada sınırın Uludere bölümünden de sayıları 10-15 arasında olduğu kaydedilen tankların Kuzey Irak topraklarına geçtiği ve bu bölgedeki PKK kamplarına doğru bir harekât gerçekleştirdiği öğrenildi. Bu bölgedeki tankların geri çekilip çekilmediğine ilişkin bir bilgi ise elde edilemedi.

Reuters: Hedef Haftanin
Reuters Haber Ajansı, Türk güvenlik yetkililerine dayandırdığı haberinde, sınırı geçen Türk birliğinin Haftanin Vadisi'nde yer alan PKK kampına gittiğini kaydetti. Fransız Haber Ajansı AFP ise birliğin 20 tank ve 30 zırhlı araçtan oluştuğunu ve hedefinin Sinaht bölgesindeki PKK üssü olduğunu belirtti. Irak'ın kuzeyindeki peşmerge ve PKK kaynakları ise, Türk ordusunun Haftanin'e doğru ilerlediğine ilişkin haberleri doğrulamadı.

http://gundem.milliyet.com.tr/turk-tanklarinin-hedefi-haftanin/gundem/gundemdetay/24.10.2011/1454687/default.htm?ref=yahoo Mesajı Paylaş

Çukurca saldırısının şifreleri çözüldü

Arınç, Çukurca'daki saldırıyla ilgili tüm soru işaretlerinin giderildiğini ve gereğinin yapılacağını söyledi
25 Ekim 2011 Salı 00:05

Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çukurca saldırısı ile ilgili olarak, "Buna yol açan sebepleri ve bu eylemin nasıl icra edildiğini güvenlik güçlerimiz ve istihbaratımız çözmüştür. Dolayısıyla kafamızda hiçbir soru işareti de yoktur" dedi.

Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından yaptığı açıklamadan sonra basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Bülent Arınç, Çukurca'da meydana gelen saldırının ardından başlatılan operasyonlarda gelinen nokta konusunda sorulan bir soru üzerine, Bakanlar Kurulu toplantısında bu konunun da ele alındığını bildirdi.

"SALDIRININ ÞİFRELERİ ÇÖZÜLMÜÞTÜR"

Arınç, "Çukurca'daki saldırının 8 noktaya aynı anda yapılmış olması, PKK'nın artık taktik değiştirdiği ve bunun başka güçlerce yardım olmadan yapılamayacağı yönünde yorumlar yapılıyor. Büyük bir harekat merkezi olmadan böyle bir saldırının koordine edilemeyeceği yorumları bulunuyor. Bazı soru işaretleri de var, saldırı anında elektriklerin kesilmesi gibi. Size bu konuda ulaşan bir şüphe, veri var mı yabancı ülkeler tarafından yapıldığı yönünde?" üzerine şunları kaydetti:

"Tabii bunların yaptıkları çok basit bir olay değil. Bu olay neticesinde yıllar sonrası bir arada en büyük zayiat verilmiştir. 21 askerimiz bir yerde, üç askerimiz bir yerde şehit olmuştur. Buna yol açan sebepleri ve bu eylemin nasıl icra edildiğini güvenlik güçlerimiz ve istihbaratımız çözmüştür. Dolayısıyla kafamızda hiçbir soru işareti de yoktur. Ben burada sadece neticeyi ve buna karşı alınacak tedbirler konusunda hükümetimizin çok iyi bir karar aldığını ve bu karar gereğince ne yapılacaksa onun en kısa sürede icra edilebileceğini söylemekle yetinebilirim.

Kaldı ki bu olaydan sonra başlatılan geniş kapsamlı eylemler güvenlik güçlerimiz tarafından da sonuca ulaşacak biçimde icra edilmektedir. Detaylar üzerinde konuşamam. Biz sadece gazetelerde yazılıp çizilen ya da kafalarınızdaki istifhamları soruya dönüştüren birtakım şeyler üzerinde değil, çok geniş biçimde, olay yerinden de bilgiler almak suretiyle bu eylemin nasıl meydana geldiğini, eylemi yapanların kimler olduğunu, hangi amaçla yaptığını mutlaka tespit etmeye çalışıyoruz. Burada da bu tespit yapılmıştır. Bunun gereği de mutlaka yerine getirilecektir."

Kaynak : http://www.internethaber.com/cukurca-saldirisinin-sifreleri-cozuldu-379792h.htm#ixzz1bldxpape
Mesajı Paylaş

Ne şifre çözmesinden bahsediyorsunuz siz ya! İstihbarat birimlerinin görevi olaylar olduktan sonra dedektiflik yapmak değil, olayların olmasını önlemek için bilgi sağlamaktır. Bu milleti uyutmaya çalışmaktan vazgeçin artık.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: NeQ - 23 Ekim 2011, 16:24:46
Alıntı yapılan: Totem - 23 Ekim 2011, 07:51:58
100 tane köpeğin öldürülmesi bazı arkadaşları tatmin etmemiş.Bende 5.000 leş alındı haberi duymak isterim!
Sy. neo Hakkari nin arazi yapısı hakkında bilgin olsaydı 10.000 askerle alınan 100 leşi küçümsemezdin.
Hakkarinin arazi yapısını bilmediğim öngörüsünü nereden çıkardığını bilmiyorum, ama madem sordun türkiyenin coğrafyası üzerine doktoram var.
Ben yetinmeyip biraz coğrafya öğrenirim, ama sende titre ve kendine gel
Tebrik ederim.Bu konuda doktoran varsa o engin bilgini göz önüne alarak daha sağlıklı yorumlar yapabilirsin hava atmak yerine!
Doğuda hergün operasyonlar yapılıyor küçük veya büyük çaplı farketmez.Bu operasyonlardan boş dönmekte var şehit vererek dönmekte birde 300 e yakın leş almak var.
Bu kadar fazla leş çıkarmanın küçümsenmeyecek bir başarı olduğunu bilen bilir...
Mesajı Paylaş

DEVLET BABA DAN   ÇUKURCA YORUMU... !!!!

Çukurca'da soru işareti yok
Hükümet Sözcüsü ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çukurca saldırısı ile ilgili olarak, "Eylemin nasıl icra edildiğini istihbaratımız çözmüştür.Tabii bunların yaptıkları çok basit bir olay değil. Bu olay neticesinde yıllar sonrası bir arada en büyük zayiat verilmiştir. 21 askerimiz bir yerde, üç askerimiz bir yerde şehit olmuştur. Buna yol açan sebepleri ve bu eylemin nasıl icra edildiğini güvenlik güçlerimiz ve istihbaratımız çözmüştür. Dolayısıyla kafamızda hiçbir soru işareti de yoktur." dedi

Vayy beeeee ... Giden 24 Can boş here heba oldu gitti demek ki... Bir de komediye bakın İstihbaratımız eylemin nasıl icra edildiğini çözmüştür diyor.. Ulan istihbarat eylem olmadan önce planı çözer ve engeller , istihbaratın işi budur... İş işten geçtikten sonra şuradan ateş edildi , buradan roket atıldı diye yorum yapmak Olay yeri inceleme nin işidir , istihbaratın değil...

Nasıl ki bundan önceki baskınlarda harekat ve emir komuta zaafiyetinden dolayı şehitler verilip karşılığında bu emir komuta zaafiyeti gösterenler  gerekli yaptırımları görmediyse , bundan sonrakilerde görmeyecek... Yeter ki Dağlıca nın  Yarbayı gibi öyle ses kayıtların felan düşmesin sosyal medyaya... İsterse bütün tabur  şehit olsun  yine bir kılıfına uydurur halılın altına süpürürüz hataları , komuta kademesi yine kurtarır işi......

Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Bugün öğle saatlerinde reutres haber ajansı 1400 terörist leşin olduğu(yani öldürüldüğü) haberini yayınladı.Tahminime göre kuzey ırakda bordo berelilerin yaptığı operasyonlarda öldürdüğü teröristler için yapıldı bu haber.Başbakan yalanlıyor ama ben reuters e güveniyorum.Bu adamlar pek yalan haber yapmaz.Kaynak güvenilir.Heralde kürt halkı içinde infial olmaması için saklanıyor leşler. Mesajı Paylaş
Kuvvete dayanamayan adalet aciz;Adalete dayanamayan kuvvet zalimdir.

Genelkurmay Başkanlığı, tankların Kuzey Irak'a geçtiği iddialarını yalanladı!

26 Ekim 2011 Çarşamba 00:19

Tankların Kuzey Irak'a geçtiği ve operasyonlarda 1400 PKK'lının öldürüldüğü iddiaları en yetkili iki ağızdan yalanlandı. Erdoğan, BBC'nin verdiği rakamların doğru olmadığını söylerken Genelkurmay'da akşam saatlerinde yaptığı açıklamada, tankların tatbikat için sahaya indiğini açıkladı.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a yönelik düzenlediği operasyonda 1400'e yakın PKK'lı teröristin öldürüldüğü yönündeki haberini Başbakan Erdoğan, yalanladı.

Başbakan Erdoğan, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev ile düzenlediği ortak basın
BBC'nin o haberinde ne yazıyordu?
İngiliz basın kuruluşu BBC'nin bugün gündeme bomba gibi düşen o haberinin tüm ayrıntıları için TIKLAYIN

toplantısında Kuzey Irak'a yönelik operasyonlara ilişkin soruları da yanıtladı. Soruların en dikkat çekicisi ise bugün ajanslara düşen BBC'nin haberiyle ilgiliydi. Haberde 1400 teröristin öldürüldüğü yönünde bilgiler yer alıyordu. Erdoğan o iddiaya şu yanıtı verdi:

"BBC'nin açıkladığı rakamlar ciddi değil, gayri ciddi rakamlar. Nasıl böyle bir şey çıkarmışlar belli değil. Genelkurmay'ın bir açıklaması var: 5 günde Çukurca'da 54 terörist etkisiz hale getirildi. Sınır ötesi operasyonlarda ise 200 ile 270 arasında teröristin etkisiz hale getirildiği tahmin edilmektedir. Bunun dışında BBC'nin açıkladığı rakam doğrulanmıyor. Böyle bir şey söz konusu değil."

BİR AÇIKLAMA DA GENELKURMAY'DAN

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, bugün bazı basın yayın organlarında tankların sınır ötesine geçtiğine dair haberlere yer verildiği hatırlatılarak, ''Bu haber doğru değildir'' ifadesi kullanıldı.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan açıklamada şöyle denildi:

"1. Bugün, bazı basın yayın organlarında tanklarımızın sınır ötesine geçtiğine dair haberlere yer verilmiştir.

2. Bu haber doğru değildir.

3. Tank birliklerimiz, Silopi doğusunda, sınırlarımızın içerisinde ve sınıra yakın bölgelerde eğitim ve tatbikat icra etmişlerdir."

Kaynak : http://www.internethaber.com/1400-pkkli-olduruldu-iddiasi-yalan-379996h.htm#ixzz1brZ25ZtS
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz