PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

PKK'da kapışma

Kazan Vadisi'nde operasyonlarda 12 kadın teröristin ölümü PKK'da iç kavga çıkardı. PKK kadın yapılanması sorumlusu Zozan Çevlik, Fehman Hüseyin'e telsizden "Ölümlerin sorumlusu sensin" dedi

Türk ordusu tarafından başlatılan operasyon PKK'da çatlamalara neden oldu. Hakkâri'nin Çukurca ilçesinde 24 askerin şehit olduğu saldırının ardından Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kazan Vadisi'nde başlattığı operasyonda çok sayıda terörist öldürüldü.

PKK, operasyonda öldürülen 12'si kadın 35 teröristin isimlerini açıkladı. Operasyonların ardından yapılan istihbarat çalışmalarında, ölümlerin ardından örgüt yönetimi arasında tartışma yaşandığı ortaya çıktı. Bölgeden kaydedilen telsiz görüşme kayıtlarına göre, operasyonun ardından örgütün kadın yapılanması YJA-STAR'ın başındaki isim Zozan Çevlik, ölümlerden "Bahoz Erdal" kod adlı Suriyeli Fehman Hüseyin ve "Abbas" kod adlı Duran Kalkan'ı sorumlu tuttu.

Zozan Çevlik'in, Fehman Hüseyin ve Duran Kalkan'la yaptığı telsiz konuşmasındaki suçlamalara ikilinin sessiz kaldığı belirtildi. İşte o konuşma:
Koma Bejan (Zozan Çevlik): Dinle Rojhat (Fehman Hüseyin). Kayıp yoldaşlardan sen sorumlusun. Yoldaşların kayıplarının sorumlusu sensin. Kısa bir sessizlik...
Koma Bejan: Abbas, izin vermemeliydin pratiksiz yoldaşlara. Bahoz gibi sen de sorumlusun.

http://gundem.milliyet.com.tr/pkk-da-kapisma/gundem/gundemdetay/03.11.2011/1458715/default.htm?ref=yahoo Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kazan Vadisi'nde 9 PKK'lı cesedi daha bulundu
TSK'nın Kazan Vadisi'ne yönelik düzenlediği operasyon sonrası öldürülen 9 PKK'lı cesedi daha bulundu.
03.11.2011 - 23:06

Hakkari'nin Çukurca İlçesi'nin Kazan Vadisi'ne güvenlik güçleri tarafından karadan ve havadan yapılan operasyonların tamamlanmasının ardından öldürülen 24 PKK'lının cesedi incelenmek üzere geçen hafta Malatya Adli Tıp Kurumuna gönderilmişti.
DÜN 4 CESET DAHA BULUNMUÞTU

İHD Hakkari Þubesine başvuran aileler bölgede başka öldürülen PKK'lıların da olduğunu belirterek, BDP'li milletvekilleri ile birlikte Kazan Vadisi'nde PKK'lı cesedi aramıştı. Önceki gün yapılan aramalarda 4 PKK'lı cesedi bulunurken, bugün de vatandaşlar ve çevredeki köylüler tarafından yapılan aramalarda 9 PKK'lının daha cesedi bulundu.

FOTO GALERİ İÇİN TIKLAYINIZ!..

Hakkari'ye 70 kilometre uzaklıkta bulunan Çukurca İlçesi'ndeki Kazan Vadisi'nin uzantısı olarak bilinen Piran Vadisi'nde 10 gün boyunca sürdürülen hava destekli operasyonlarda öldürülen PKK'lıların cesetleri Hakkari Valiliği'nden alınan izin üzerine aileleri ve köylüler tarafından aranıyor. Önceki gün BDP'li miletvekillerinin de katıldığı aramalarda biri kadın 4 PKK'lının cesedi bulunarak Çukurca İlçesi'ne getirilirken, bugün yine köylüler ve PKK'lıların aileleri tarafından yapılan aramalarda biri kadın 9 PKK'lının daha cesedi bulundu. Kayalıklar arasında bulunan PKK'lıların cesetleri köylüler tarafından otopsi yapılmak üzere Çukurca İlçesi'ne götürülüp savcılığa teslim edildi. Köylüler ve aileler bölgede hala PKK'lı cesedi olabiliceğini belirterek aramalarını sürdüreceklerini söylediler.

37 OLDU

Son olarak ölü bulunan 9 PKK'lı ile birlikte şu ana kadar operasyonda öldürülen PKK'lı sayısı 37 oldu.

http://www.ensonhaber.com/kazan-vadisinde-9-pkkli-daha-cesedi-bulundu-2011-11-03.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Iste ben boyle seylere fit oluyorum! Kim buldu bu 9 PKK'li cesedini? BDP'li hainler!

Arkadas askerimiz hic mi dusunmuyor bunlari yav, orada magarada, oyukta on-onbes terorist hayatta kalmis olamaz mi? Olanlar BDP'li hainlerin arasina karisarak Kazan vadisinden elini kolunu sallayarak cikmistir. Ceset aramaktan cok terorist kurtarma operasyonu yapiyor olamaz mi bu BDP. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 04 Kasım 2011, 10:34:31

Iste ben boyle seylere fit oluyorum! Kim buldu bu 9 PKK'li cesedini? BDP'li hainler!

Arkadas askerimiz hic mi dusunmuyor bunlari yav, orada magarada, oyukta on-onbes terorist hayatta kalmis olamaz mi? Olanlar BDP'li hainlerin arasina karisarak Kazan vadisinden elini kolunu sallayarak cikmistir. Ceset aramaktan cok terorist kurtarma operasyonu yapiyor olamaz mi bu BDP.
Onlar için   3~5  soysuz  ölmüş  yada  o  bölgede  bir miktar  soysuz  rehin kalmış  önemli  değil   ,  operasyonda kullanılan  silahlar  sıradan  patlayıcıların  üstünde  yüksek ısı  meydana  getiren ve  tahrip  gücü çok  fazla olan patlayıcılar  olduğu için  teslim edilen cesetlerin bazı  kısımları  tamamiyle  yok  olmuş  yüksek ihtimalle  zerrelerine  ayrılıp  havaya  karışmış  bir  diğer  tabirle  yüksek  ısıdan  dolayı  buharlaşmış  , bunlarda bunu  fırsat bilip  tsk ya  iftira  atıyorlar  ve kimyasal silah kullanıldığını iddaa  ediyorlar  ,  onlara göre  güya  tsk  vakum bombaları bile  kullanmış olabilir  o  yüzden  şarapnellerde  kimyasal  silah  yada  dünyada kullanımı  sakıncalı  görünen   yüksek  ısı  meydana  getiren  vakum  bombası  izi  arıyorlar ,  bulmaları  yada bulmamaları  önemli  değil  dünya medyasında  bu ihtimali  göz  önüne  getirmeleri  tsk  nın  imajını zedelemeye  yeteceği  için  bir  nevi  fesat  savaşı  yapıyorlar. vakum bombaları  sadece  rusya ve  amerikada  var  ve  kitlesel imha silahı  sınıfında  gösteriliyor , kitlesel imha silahlarının kullanımı ise  dünyada  hoş karşılanmaz  heleki bu silahı türk  kullanıyor diye  haber  yapılırsa hiç hoş karşılanmaz. Mesajı Paylaş

hoş , batıya  göre  mk-84  gibi  ağır  bombardıman  bombalarının kullanımıda  insan haklarına  göre  yasak  ama  allahtan  tsk  artık  avrupanın saçmalıklarını  dinlemiyor    , elindeki  tüm  imkanı kullanıyor  tek  bombayla  100 metrelik  alanda  canlı bırakmıyor   ,  bdp de  bunu iyi biliyor  ama  çamur  at  izi  kalsın  politikasında  inatcı bir  tavırla  çamur  atmaya  devam  ediyor. Mesajı Paylaş

Vakum bombalarinin kullanilmis olmasi bir ihtimal, daha evel magaralarda siginanlarin lesleri cikiyor.

Bence bu tur bombalari kullanmamak enayiliktir zaten. Mesajı Paylaş

Istanbulun yeni hastanelere ihtiyaci var. Mevcut hastanelerin de iyilestirilmesine ihtiyaci var. Ismini soylemek istemiyorum, bir devlet hastanesinde ameliyat olan turp gibi saglikli bir tanidigimizi, ameliyethanenin yeterince steril olmamasindan dolayi gencecik kaybettik. Bu cinayet degilse bana ne oldugunu birisi tanimlayabilir mi? Mesajı Paylaş
Le consejo una tienda online donde puedo conseguir Sildenafilo online con entrega a domicilio. A veces algunos hombres suelen comprar Sildenafilo por internet con descuentos.

Alıntı yapılan: Marcolavida - 05 Kasım 2011, 23:43:21
Istanbulun yeni hastanelere ihtiyaci var. Mevcut hastanelerin de iyilestirilmesine ihtiyaci var. Ismini soylemek istemiyorum, bir devlet hastanesinde ameliyat olan turp gibi saglikli bir tanidigimizi, ameliyethanenin yeterince steril olmamasindan dolayi gencecik kaybettik. Bu cinayet degilse bana ne oldugunu birisi tanimlayabilir mi?

Başınız sağolsun. Ama bunun konuyla ne alakası var? Mesajı Paylaş

Teröristler şantiye bastı
Diyarbakır'da baraj şantiyesini basan bir grup terörist, 2 işçiyi kaçırdı.
09.11.2011 - 21:55

Akşam saatlerinde Silvan ile Kulp ilçe sınırları arasında bulunan Silvan Barajı şantiyesini basan bir grup terörist, 9 iş makinesini yaktı. Bir süre işçilere terör örgütü propagandası yapan teröristler, 2 işçiyi alarak kaçtı. Olayın ardından bölgeye sevk edilen güvenlik kuvvetleri, kaçan teröristlerin yakalanması için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

http://www.ensonhaber.com/teroristler-santiye-basti-2011-11-09.html Mesajı Paylaş

Teröristler 15 dakika içinde vurulacak

Genelkurmay'a kadar uzayan 8 aşamalı 'vur izni' bürokrasisi kalktı.
10.11.2011 - 13:52

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, terörle mücadele konusunda bir ilke daha imza atarak astlarına büyük bir yetki devri gerçekleştirdi. Heron'ların tespit ettiği teröristler için "vur" emrinin Genelkurmay Başkanı katına kadar iletildiği 8 kademeli sistem, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in emriyle kaldırıldı. Heron tespitinin gerçekleştiği an vur emrini verecek merkez artık Diyarbakır oldu. Daha önce en az 2 saatte çıkan 'vur' emri, yeni sistemde 15 dakikada çıkıyor.
ÖZEL, EMRİ KAVAKLI ÖNCESİ VERDİ

Çok sayıda şehidin verildiği Aktütün ve Gediktepe baskınlarında, İnsansız Hava Araçları'nın (İHA) teröristleri görüntülediği ancak "vur emrinin" zamanında gelmediği görüntüleriyle ortaya çıkmıştı. Görüntülerin internette yayınlanması sonrasında başka baskınlarla ilgili de benzer görüntüler yayınlandı. İHA'ların teröristleri tespitinden sonra yaklaşık 2 saat süren vur emri süreci yoğun eleştirilere neden oldu. Bu hantal yapının değiştirilmmesi konusundaki öneriler eski Genelkurmay Başkanları Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve Orgeneral İlker Başbuğ döneminde dikkate alınıp ortadan kaldırılmadı ve sistem aynen devam ettirildi. Orgeneral Necdet Özel'in Kavaklı Operasyonu öncesinde verdiği ve Kazan Vadisi Operasyonu'nda da uygulanan emirle, bu hantal yapı ortadan kaldırıldı.
8 AÞAMALI SİSTEM UYGULANIYORDU

Heronların tespit ettiği teröristleri Hava Kuvvetleri uçaklarının vurması için emirin iki saatte çıktığı bazen de Genelkurmay Başkanı'na ulaşılamadığı durumda emrin verilemediği sistem şu şekilde işliyordu:

Havada dolaşan İHA, yerde bir hedef görüyor. İzleme merkezi hedefin terörist olduğuna karar veriyor.

İzleme merkezi terörist unsuru 2. Ordu (Malatya) Karargahı'na bildiriyor.

2. Ordu, 2. Hava Kuvveti'nden (Diyarbakır) uçak isteğinde bulunuyor.

2. Hava Kuvveti, Hava Kuvvetleri Karargahı'na durumu bildiriyor.

Hava Kuvvetleri Karargah görevlisi, acil kaydıyla aldığı bilgiyi Hava Kuvvetleri Komutanı'na arz ediyor.

Hava Kuvvetleri Komutanı uçağın kalkmasını uygun görürse Genelkurmay Başkanlığı'na bildiriyor.

Genelkurmay Başkanlığı'nın onay vermesinin ardından uçak kalkıyor.

Ortalama 2 saat süren bu işlem sonucunda F-16 savaş uçakları belirtilen koordinatta terörist kalmışsa vuruyor.

Bu yöntemle geçtiğimiz yıl Dağlıca kırsalında 21.30'da belirlenen terörist gruba yönelik hava akını ancak saat 23:00'te gerçekleştirilebilmişti.
VURMA SÜRESİ 15 DAKİKAYA DÜÞTÜ

Sekiz aşamalı bu sistem Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel'in emriyle değiştirildi.

Yeni sistem ise şu şekilde işliyor:

Heron'un tespit ettiği hedefin terörist grup olduğuna karar veriliyor.

2. Ordu ve 2. Hava Kuvvet Komutanlığı ortaklaşa karar verip vur emri veriyorlar.

Ortaklaşa kararlandırmada, İHA'nın belirlediği gruba, topçu atışıyla mı, helikopterle mi, F-16'yla mı müdahale edileceği Kara ve Hava güçlerinin ürettiği ortak akılla kararlaştırılıyor. Yeni modelin Kazan Vadisi operasyonunda başarılı biçimde uygulandığı ve terör örgütüne büyük kayıp verdirildiği belirtiliyor. Yeni uygulamanın bölgede terörle mücadeleyi fiilen yöneten alt kadrolara büyük güven verdiği ifade ediliyor.
YERLİ PROJELERLE SİSTEM DAHA DA GÜÇLENECEK

Başbakan Erdoğan'ın Kazan Vadisi operasyonu sonrasında mağaralara yönelik yeni nesil yerli mühimmat ve hava gücüne yaptığı vurgunun arkasında F-16 sistemlerinde yapılan yerli teknoloji bulunuyor. Türkiye'nin özellikle F-16 mühimmat ve yazılımlarında önemli gelişmeler gerçekleştirdiği belirtiliyor. Mevcut İsrail yapımı Heron'ların bu teknolojinin gerisinde kaldığı, Yerli ANKA projesinin hızlandırılması durumunda etkinliğin üç kat artacağı ifade ediliyor. ANKA'nın silahlı hale gelebilme opsiyonu ile operasyon için pahalı olan F-16 bağımlılığı da ortadan kaldırılabilecek.
GEDİZLİ ÖĞRENCİLER MİNİ HERON YAPTI

Gediz Üniversitesi'nin biri Alman 3 öğrencisi, insansız hava aracı yaptı. Sivil ve askeri amaçlı kullanılabilen 4 motorlu uçaklar, 2 bin metre yüksekten görüntü aktarabiliyor. Makine mühendisliği öğrencileri Alman Dennis Riessbeck, Said Fatih Karataş ve mekatronik eğitimi gören Aytekin Güçlü, Türkiye'yle İsrail arasında krize neden olan Heron'un küçük boyutlularını hazırladı. Dennis, 4 motorlu uçağını Türk bayrağı takarak uçurdu, arkadaşları da ona eşlik etti. Gediz'in Heronları, 2 bin metre yükselebiliyor, olumsuz hava şartlarında bile uçabiliyor, gökyüzünde uzun süre hareketsiz durabiliyor, aldığı görüntüleri kumanda merkezine anında iletiyor, lazer sistemi takılınca havadan mayın da arayabiliyor. (Star)
http://www.ensonhaber.com/teroristler-15-dakika-icinde-vurulacak-2011-11-10.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz