PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Tam dayaklik bir kaymakam, ne bicim koruma almis yanina su tabancalari mi tasiyorlardi? Mesajı Paylaş

Olay netleşmeden açıklama yapan siyasiler neye hizmet ediyor acaba olay üstünden bir kaç saat geçmişken  .Kaçakçı değilde pkk olsaydı ve bir karakola saldırsaydılar ozamanda farklı açıklamalar yapıcaklardı Mesajı Paylaş

PKK bilanço çıkardı

Doğu ve Güneydoğu'da son aylarda yapılan hava destekli operasyonda ağır zayiat veren terör örgütü PKK, 2011 yılı içerisinde 165 kayıp verdiğini açıkladı
02 Ocak 2012 Pazartesi, 17:53:21
PKK bilanço çıkardı!

Ahmet YUKUÞ / DİYARBAKIR (AHT)

Geçtiğimiz yıl yaşanan çatışmalara ilişkin HPG'nin resmi internet sitesinde yer alan haberde Türk ordusunun örgüte yönelik; 236 kara operasyonu, 126 hava saldırısı, 68 kobra saldırısı, 250 obüs saldırısı yapıldığını ve bu saldırılarda 165 teröristin öldüğü, 22 örgüt mensubunun ise askerler tarafından sağ olarak yakalandığı belirtildi. Güvenlik güçleri ile 45 çatışma yaşandığını, karakol ve askeri biriliklere yönelik ise 167 terörist saldırı yapıldığını iddia etti. PKK, öğretmen, asker, polis ve vatandaş olmak üzere 55 kişinin ise kaçırıldığını öne sürdü.

PKK'NIN ELİNDE 3 ASKER, 1 POLİS VE KAYMAKAM ADAYI BULUNUYOR
PKK'nın Güneydoğu'da yol kesip dağa kaçırdığı Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç 178 gün, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 145 gün, polis memuru Nadir Özgen 115 gün ve uzman çavuş Kemal Ekinci 94 günden bu yana örgütün elinde bulunuyor.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/702340-pkk-bilanco-cikardi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Ocak 2012, 20:11:22

PKK'NIN ELİNDE 3 ASKER, 1 POLİS VE KAYMAKAM ADAYI BULUNUYOR
PKK'nın Güneydoğu'da yol kesip dağa kaçırdığı Astsubay Abdullah Söpçeler ve Uzman Çavuş Zihni Koç 178 gün, kaymakam adayı Kenan Erenoğlu 145 gün, polis memuru Nadir Özgen 115 gün ve uzman çavuş Kemal Ekinci 94 günden bu yana örgütün elinde bulunuyor.

Yazılcak çok şey varda... Mesajı Paylaş

Olay yavaş yavaş aydınlanıyor. Hadi bakalım bu hükümet kaçakçılığıda meşrulaştırdı. Fazla aba altından dokunmayalım nemi lagzım dokunurlar. Az önce bakana bakan amca anlattı sivillerden temizlenmiş bölge diye , valla benim için kusur yok ölen ölebilir. Kaçırmayacaksın , olmaman gereken yerde olmuyacaksın , kanunsuz iş yapmıyacaksın , TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ'nin yüzölçümü 845.000 km kare alan dır. Bu alan içersinde bir çok kuruluş vergi dairesine bedavadanmı müracat edip vergi numarısı almakta , yarın bir daha gitsinler yarın birdaha aynı çekilde gömebilirler. Mesajı Paylaş

http://gundem.milliyet.com.tr/gazi-korucu-encu-tabutlar-uzerindeki-bayraklar-icimi-sizlatti-demedim/gundem/gundemdetay/03.01.2012/1483974/default.htm

Sonunda ''gazi korucu'' yumurtladı, pardon konuştu.

'Tabutlar üzerindeki bayraklar içimi sızlattı' demedim. Buradaki bütün Kürtler beni ve ailemi tanıyor. Benim öyle bir şey söylemeyeceğimi onlar da biliyor."

anlaşılan herkes seni tanıyor da bir bizim başımızdakiler ve aramızdaki hızlı demokratlar tanımıyor. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Þırnak Valiliği Tugay Komutan vekili için uzaklaştırma istedi

Uludere soruşturmasında önemli gelişme...
06 Ocak 2012 Cuma, 17:20:06

HABERTURK.COM

35 vatandaşın hayatını kaybettiği Gülyazı olayı ile ilgili olarak yürütülen soruşturmada Gülyazı tugay komutan vekili hakkında uzaklaştırma istendi.

Þırnak Valiliği yürütülen soruşturmanın selameti açısından, 23 Sınır Jandarma Tümen Komutanlığı'na bağlı Gülyazı Tugay Komutanı Yardımcısı Jandarma Albay Hüseyin Onur Güney hakkında uzaklaştırma istedi.

HABERTURK TV ANKARA TEMSİLCİSİ ALİCAN TÜRKOĞLU BİLDİRİYOR - TIKLAYINIZ

Albay Güney'in, olayın olduğu dönemde Tugay komutanı izinli olduğu için Tugay komutan vekilliği yaptığı öğrenildi.

Þırnak Valiliği'nin uzaklaştırma teklifini İçişleri Bakanlığı'na iki gün önce ilettiği de İçişleri Bakanlığı yetkililerinden öğrenildi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/703677-sirnak-valiligi-tugay-komutan-vekili-icin-uzaklastirma-istedi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Adli Tıp PKK'nın kimyasal silah iddiasını çürüttü

Hakkari'nin Çukurca ilçesi yakınlarındaki Kazan Vadisi'nde ölü ele geçirilen PKK'lıların otopsi işlemleri tamamlandı.
10.01.2012 - 04:54

Malatya Adli Tıp Morgu'na getirilen 12'si yabancı uyruklu 24 PKK'lının cesetleri üzerinde yapılan toksikolojik incelemede kimyasal silah izine rastlanmadı. PKK'lıların ateşli silahlarla yaralanma sonucu hayatını kaybettiği belirlendi.
PROPAGANDA YAPMIÞLARDI

Geçtiğimiz yıl ekim ayında Çukurca'da 24 Mehmetçiğin şehit edilmesinin ardından, Kazan Vadisi'nde 35 PKK'lı etkisiz hale getirilmişti. PKK'ya yakın internet siteleri ile BDP'liler başta olmak üzere Alman parlamenterler ve Fransız avukatlar, TSK'nın operasyonda kimyasal silah kullandığı şeklinde propaganda yapmıştı.
AVRUPALI PARLAMANTERLERİ DE YALANLADI

Zaman gazetesinin haberine göre, operasyonun ardından PKK'ya yakın yayın kuruluşları tarafından dillendirilen 'kimyasal silah kullanıldı' iddialarının gerçeği yansıtmadığı kaydedildi. İddiaları uluslararası arenada gündeme taşımak amacıyla Kazan Vadisi'ne götürülen Avrupa Parlamentosu (AP) eski üyesi Feleknas Uca, Alman parlamenter Jan Van Aken, Alman ve Fransız avukatlar Clementine Frances'in çalışmaları da boşa çıktı. Adlî Tıp raporları, BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın kasım ayında İstanbul Kazlıçeşme'deki mitingde propaganda aracı haline dönüştürdüğü benzer iddiaları da mesnetsiz hale getirdi.
TSK AÇIKLAMA YAPMIÞTI

Genelkurmay Başkanlığı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmadığını, bölücü terör örgütü ile mücadelenin ulusal ve evrensel hukuk kurallarına uygun olarak sürdürüldüğünü bildirmişti. Terör örgütü yandaşları tarafından propaganda aracına dönüştürülen kimyasal silah iddiaları 8 Aralık'ta yalanlanmıştı. Yerli ve yabancı bazı medya organlarında, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin teröristle mücadelede kimyasal silah kullandığına dair asılsız, mesnetsiz, taraflı ve karalamaya yönelik yayınların yer aldığının görüldüğü aktarılan açıklamada, "TSK envanterinde kimyasal silah ve mühimmat bulunmamaktadır. Bölücü terör örgütü ile mücadele ulusal ve evrensel hukuk kurallarına uygun olarak sürdürülmektedir." denilmişti.

Kazan Vadisi'ndeki operasyonda ölü olarak ele geçirilerek Malatya Adli Tıp Morgu'na getirilen PKK terör örgütü üyesi 12'si kadın 24 teröristin cenazeleri Muş, Diyarbakır, Siirt, Malatya gibi farklı kentlerde toprağa verilmişti. 12'si yabancı uyruklu teröristlerden 5'i İranlıydı. İran hükümeti, teröristlerin cenazelerini kabul etmedi. Yasalar çerçevesinde Malatya'daki kimsesizler mezarlığına gömülmesi gereken teröristlerin cenazeleri BDP Muş Milletvekili Sırrı Sakık'ın Başkakan Erdoğan'dan ricası üzerine Ağrı'nın Diyadin ilçesinde defnedildi. Bununla birlikte aileleri tarafından alınmayan 3 teröristin cenazesi de Malatya'daki kimsesizler mezarlığına gömüldü. Ayrıca terör örgütünün, ailelerine teslim edilen terörist cenazeleri üzerinden halkı sokağa dökmeye çalıştığı ortaya çıkmıştı. KCK'nın bu amaçla BDP'li bazı milletvekillerine baskı yaptığı ileri sürülmüş, ailelerin, güvenlik güçlerine "Kızımızın cenazesini onlara vermeyin. Bize baskı yapıyorlar. Cenazemize bile sahip çıkartmıyorlar." diye yalvardığı haberlere yansımıştı.
http://www.ensonhaber.com/adli-tip-pkknin-kimyasal-silah-yalanini-curuttu-2012-01-10.html Mesajı Paylaş

PKK'lı üst düzey yönetici öldürüldü
PKK'nın sözde Dersim eyaletinin 2 numaralı isminin operasyonda öldüğü bildirildi.
10.01.2012 - 16:28

Tunceli'de Rabat Vadisi'nde 30- 31 Aralık 2011 tarihinde güvenlik güçlerinin düzenlediği operasyonda öldürülen 7 PKK'lı arasında bulunan 'Aziz Dersim' kod adlı Mehmet Güneş'in, örgütün Tunceli'deki 2 numaralı ismi ve sözde Dersim eyaleti batı karargah sorumlusu olduğu belirtildi. Güneş'in bir çok askerin şehit edildiği eylemlere de katıldığı öne sürüldü.
TUNCELİ'NİN 2 NUMARALI İSMİ

PKK'nın Tunceli'de önemli isimlerinden biri olduğu belirtilen Mehmet Güneş'in bir çok eylemi planlayarak gerçekleştirdiği ve çok sayıda askerin şehit edildiği eylemlere katıldığı belirtildi. 1970 Tunceli'nin Hozat İlçesi doğumlu olan Mehmet Güneş'in yaklaşık 21 yıldır PKK'nın dağ kadrosunda yer aldığı Suriye ve Kandil Dağı'nda silahlı ve siyasi eğitim gördükten sonra 2 yıl önce Tunceli kırsalına geldiği kaydedildi. PKK'nın Tunceli'deki 2 numaralı ismi olduğu ifade edilen Güneş, Hozat'ta defnedildi.

http://www.ensonhaber.com/pkkli-ust-duzey-yonetici-olduruldu-2012-01-10.html Mesajı Paylaş

CHP'nin Uludere raporu tamamlandı
CHP'li 6 vekilin hazırladığı Uludere raporu tamamlandı.
10.01.2012 - 22:42

CHP'li 6 milletvekilinden oluşan heyet, Irak sınırında meydana gelen ve 35 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayın ardından, Þırnak'ın Uludere ilçesindeki incelemelerine ilişkin rapor hazırladı.

Olayla ilgili gözlem, eleştiri ve önerilere yer verilen raporda, heyetin 2 Ocak'ta Gülyazı köyündeki taziye çadırını ziyaret ettiği, heyetin köyde bulunduğu süre içinde devlet ve Hükümet yetkililerinin olmadığı belirtildi.

Olayın üzerinden 5 gün geçmesine rağmen adli ve idari soruşturma başlatılmadığı, köy sakinlerinin bu durumdan yakındığı ifade edildi.
OPERASYON ÖNCESİ AİLELER ARANIRDI

Köy sakinlerinin, kaçakçılığın yöre ekonomisinin bir parçası, geçim kaynağı olduğunu anlattıkları ve valiler, kaymakamlar, askerler, bekçiler ve korucuların kaçakçılık faaliyetlerine müdahale etmeyerek bu faaliyete zımmen yasallık kazandırdıklarını söyledikleri kaydedildi.

Olayın tanıkları ile konuşulduğu belirtilen raporda, tanıkların, bugüne kadar, operasyon öncesi askerlerin mutlaka köylülere, 'kaçağa giden' olup olmadığını sorduklarını, araştırma yapmadan operasyon veya bombardıman başlatılmadığını belirttikleri ifade edildi.

Tanıkların, bombardıman sırasında telefonla aradıkları askeri yetkililerin kendileriyle ilgilenmediğini söyledikleri ileri sürüldü.
ELEÞTİRİLER

Heyet raporda, olaya ilişkin şu eleştirilerde bulundu:

''Kaçakçıların 70 katır ile dönmesinin, gelenlerin terörist değil, kaçakçılar olduğunu bilinebilir hale getirdiği tartışmasızdır. Operasyon öncesi köy muhtarı ve koruculara bilgi verilmediği, sınırın ötesine geçen kaçakçı olup olmadığına dair soru sorulmadığı tespit edilmiştir.

Köylülerin daha sonradan hayatını kaybedecek kimi yaralıları katır sırtında kilometrelerce taşıdığı ve bu nedenle ölümlerin olduğu tespit edilmiştir.''
ÖNERİLER

Önerilere de yer verilen raporda, TBMM'de olayla ilgili Meclis Araştırması açılması ve ölenlerin ailelerinden özür dilenmesi gerektiği belirtildi.

Olayın ardından ambulans gönderilmediği iddialarının da araştırılması istenen raporda, şu önerilere yer verildi:

''MİT ve istihbarat teşkilatlarının ve bölgede faal ajanların olay günü istihbarat ve ihbar akışı, istihbaratların değerlendirilme yöntemi ve operasyon için düğmeye basılması süreci tüm şeffaflığıyla kamuoyuna açıklanmalıdır.

Sınır ticaretinin yasallaşması için çözümler aranmalıdır. Köylüler ile askeri yetkililer arasındaki telefon trafiği incelenmelidir.

Acılı aileler tazminatı şu aşamada reddetse de yöre halkının korkunç fakirliği dikkate alınarak tazminat ödenmeli, acı ve kayıpların manevi yönden en azından bir parça telafisi bu şekilde sağlanmalıdır.

Hükümet bu olayın sorumluluğunu üstlenmeli ve İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin ve Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz hemen istifa etmelidir. Ayrıca İçişleri ve Milli Savunma Bakanı hakkında gensoru verilmelidir.''

Raporda, Malatya Milletvekili Veli Ağbaba, Manisa Milletvekili Hasan Ören, Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Adıyaman Milletvekili Salih Fırat ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız'ın imzaları bulunuyor.
http://www.ensonhaber.com/chpnin-uludere-raporu-tamamlandi-2012-01-10.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz