PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Eee gün onların günü... Mesajı Paylaş

Tunceli'de Gergin Saatler

29 Eylül 2009 Salı 20:12
Polis, DTP'nin peşine düştü Tunceli'de işler karıştı. Yapılan aramaları protesto eden göstericiler, olay çıkardı.

Polis, DTP'li başkanın konutu ile belediye misafirhanesinde arama yaptı.Polis gözaltına alınanları Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Yaklaşık 300 kişi, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüp sloganlar attı.

Tunceli'de, terör örgütü PKK adına bildiri dağıttığı için gözaltına alınan P.K.'nın verdiği ifade doğrultusunda, polisler, savcılık izni ile Belediye Başkanı DTP'li Edibe Þahin'in konutu ve belediye misafirhanesinde arama yaptı. Misafirhanede kalan bazı kişilerin gözaltına alınmasından sonra bir grup DTP'li sloganlar atarak Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü.

Tunceli'de bugün PKK terör örgütü adına bildiri dağıtırken yakalanan P.K., İl Emniyet Müdürlüğü'nde sorgulandı. P.K. sorgusunda, Belediye Başkanı DTP'li Edibe Þahin'in konutunda bölücü terör örgütü PKK'ya ait belge ve dökümanların olduğunu ve bazı teröristlerin de belediye misafirhanesinde kaldığını iddia etti. P.K.'nın sorgusunun ardından, polis savcılıkan aldığı izinle, akşam saatlerinde DTP'li Edibe Þahin'in konutu ve belediye misafirhanesini aradı. Kar maskeli ve ağır silahlarla donanımlı polisler, P.K.'nın verdiği bilgiler doğrultusunda konutta ve misafirhanede arama yaptı. Yapılan arama ve kontrollerden sonra misafirhanede kalan bazı kişiler gözaltına alındı. Bu sırada misafirhane önünde toplanan DTP'li bir grup, sloganlar atarak polisin tutumunu protesto etti.

Polis gözaltına alınanları Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Yaklaşık 300 kişi, Cumhuriyet Meydanı'na doğru yürüyüp sloganlar attı. DTP'li grubun protestoları sürerken, polis de geniş güvenlik önlemleri aldı.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=209071 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Terör sözcülerinin açık şekilde propaganda yapmalarına engel olmazsınız, bu şekilde toplu saldırılarla, kitlesel hatta ayaklanmalarla çooooook karşılaşırsınız.  >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

PKK'dan Kaçan Kaçana!

30 Eylül 2009 Çarşamba 16:31
Terör örgütünde son zamanlarda yaşanan infazlar, paraları hesaba geçirme, aşk ve cinsel ilişkilere, örgüt içi tasfiyeler sonucu kopmalar da eklendi.

Terör örgütünde son zamanlarda yaşanan infazlar, paraları hesaba geçirme, aşk ve cinsel ilişkilere, örgüt içi tasfiyeler sonucu kopmalar da eklendi. Örgütün eski Avrupa sorumlusu ile 17 arkadaşı örgütten ayrılma kararı aldı.

Terör örgütü elebaşlarından Murat Karayılan tarafından Rıza Altun'un yerine Avrupa kadrolarının başına getirilen ''Asya Deniz'' kod adlı Canan Kurtyılmaz'ın, bir süre sonra bu görevden alınarak yerine Sabri Ok'un atanmasının ardından yaşanan tasfiyeler, terör örgütünün Avrupa kadrolarında çatlaklara yol açtı. ''Baskıcı'' bir yapıya sahip olan, örgüt içinde yaşanan ''yoz ilişkileri'' şiddet uygulayarak cezalandıran Canan Kurtyılmaz'ın görevden alınmasının ardından Sabri Ok'un, Kurtyılmaz'ın göreve getirdiği kadroları tasfiye ettiği bildirildi.

Avrupa kadrolarında yaşanan örgüt içi yolsuzluk olayları, aşk ilişkileri ve Kandil'e Avrupa'dan kadro gönderememe olaylarını eleştiren Canan Kurtyılmaz'ın, uzun süredir Sabri Ok'a yönelik sert eleştirilerde bulunduğu kaydedildi.

Canan Kurtyılmaz'ın görevden aldığı kişilere yeniden sorumluluk verilmesi üzerine Canan Kurtyılmaz örgütten ayrılma kararı verdi. Kurtyılmaz'ın 17 arkadaşıyla birlikte örgütten ayrıldığı, şu anda Paris'te gizlendiği ortaya çıktı.

Canan Kurtyılmaz'ın bu çalışmalarından rahatsızlık duyan Sabri Ok'un ise Kurtyılmaz'ın bir an önce Kandil'e dönmesi ve özeleştirisini vermesini istediği, ancak bu talebi kabul etmeyen Kurtyılmaz'ın Kandil'e bir rapor yazarak, ''Kendisini tehdit eden ve üzerine tetikçiler gönderen Sabri Ok'un görevden alınmaması durumunda, örgütün Avrupa yapılanmasını ve illegal faaliyetlerini deşifre edeceğini'' bildirdiği öne sürüldü.

Terör örgütüyle bağlantısını koparan ve şantaj ve tehdit içerikli rapor yazan Canan Kurtyılmaz'ın, Paris'te gizli servislerin yanı sıra PKK'dan ayrılan muhalif kadrolarla görüşmeler yapması, örgütün Avrupa'daki elebaşı Sabri Ok'u telaşa düşürdüğü kaydedildi.

Terör örgütünün Canan Kurtyılmaz'ın bir an önce yakalanarak Kandil'e getirilmesi için çalışmalar yaptığı belirlendi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=209259 Mesajı Paylaş

PKK'nın Allah'ı da Kitabı da Yok!

30 Eylül 2009 Çarşamba 19:07
Diyarbakır'dan terör örgütü PKK'ya katılan iki genç, eylem yapmadan kamptan kaçtı. İki PKK'lının anlattıkları ise bir hayli ilginç!

Diyarbakır'dan terör örgütü PKK'ya katılan ve daha sonra kaçarak güvenlik güçlerine teslim olan H.A., ile D.B., örgütün Kuzey Irak'taki kamplarında kendilerine domuz eti yedirildiğini ve dini inançların yok sayıldığını söyledi.

Diyarbakır'da propagandadan etkilenip terör örgütü PKK'ya katılan 19 yaşındaki H.A., ile 17 yaşındaki D.B., örgütün Kuzey Irak'taki kamplarına götürüldü.

Burada bir süre eğitim alan 2 genç umduklarını bulamayınca PKK'dan kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu. Yaklaşık 15 gün kamplarda kalan D.B., "Örgüt kamplarındayken okuduğum kitaplarda ve sohbetlerde dini inançlı olmadıklarını gördüm. Sürekli inançları yok sayan yaklaşımlar sergiliyorlardı. Sürekli bize domuz eti yedirildi. Bu nedenle kaçmaya karar verdim" dedi.

'PEYGAMBERİ KÖTÜLEDİLER'

Örgüt içinde dini yok sayan yaklaşımlara sadece 1 ay tahammül ettiğini belirten 19 yaşındaki H.A. da, Haziran 2009 tarihinde katıldığı örgütten, Temmuz ayında kaçtığı söyledi. H.A., örgüte katıldığı ilk günden itibaren inançsız olduklarını gördüğünü, ısrarla domuz eti yenmesi yönünde nasihatlar aldığını belirtti. H.A., "Hazreti Muhammed ve islamiyeti kötülüyorlardı. Dinin olmadığını Marksist görüşlerin benimsenmesi gerektiğini anlatıyorlardı. Öcalan'ın, dine yönelik eleştirilerinin yer aldığı kitapları bizlere okutuyorlardı. Domuz etinin yemenin bir sakıncasının olmadığını da ısrarla bize anlatıyorlardı. Hatta bize domuz eti de yedirdiler" dedi.

İki genç, suça karışmadıkları için, etkin pişmanlık yasasından yararlandırılıp serbest bırakıldı.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=209287
Mesajı Paylaş

2'si DTP'li 5 Kişiye 9 Yıl Hapis

30 Eylül 2009 Çarşamba 19:41
PKK'ya yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan DTP'li ilçe başkanı Bülbül ile birlikte 5 kişiye 9'ar yıl hapis cezası geldi.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde 2 askerin şehit olduğu karakol saldırısında PKK'lılara yardım ettikleri iddiasıyla yargılanan DTP Hani İlçe Başkanı Hüsnü Bülbül'ün de aralarında bulunduğu 5 kişi, 9'ar yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Jandarma Karakolun'na 19 Kasım 2008 tarihinde sivil araçla intihar saldırısı düzenlemek isteyen ve çıkan çatışmada 2 askerin şehit olduğu saldırıyı gerçekleştiren PKK'lı teröristlere yardım ettikleri gerekçesiyle tutuklanan DTP Hani İlçe Başkanı Hüsnü Bülbül, Mehmet Askeri Duman, Fuat Pekdoğan, Yusuf Narin ve İsmail Akkaya , Diyarbakır 5'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde karar duruşmasına çıktı.

Esas hakkında mütalaasını veren savcı, sanıkların Diyarbakır'a gelip satın aldıkları araçla bombaları yükleyip 12 kişilik PKK'lı grupla karakola gelip intihar saldırısına hazırlandıklarını belirterek, sanıkların 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları istedi. Sanık avukatlarının savunmasının ardından, duruşmaya kısa bir ara veren mahkeme heyeti, 5 kişiyi 'örgüte bilerek ve isteyerek yardım etmek' suçundan 9'ar yıl hapis cezasına çarptırdı.

2 ASKER ÞEHİT OLMUÞTU

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Kayacık Jandarma Karakolun'na 19 Kasım 2008 tarihinde, bir grup PKK'lı sivil araçla intihar saldırısı düzenlemek istemişti. Araçla karakolunun nizamiyesine kadar giden teröristler karakola sızmaya çalıştı. Nizamiyedeki görevli askerler tarafından durdurulması üzerine teröristler el bombası ile saldırmış, 2 askerin şehit etmişlerdi.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=209291 Mesajı Paylaş

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca yolu üzerinde askeri konvoyun geçişi sırasında bombalı saldırıda bulunan bölücü örgüt üyeleri karanlıktan yararlanıp kaçtılar. Olay da ölen ya da yaralanan olmadı.

Alınan bilgilere göre, saat 23:30 sularında Yüksekova Yeni Mahalle'de meydana geldi. Dağlıca yolu üzerinde bir evin karşısında yol kenarına bırakılan patlayıcı askeri konvoyun geçişi esnasında büyük bir gürültüyle patlatıldı. Patlamada çevrede bulunan evlerde maddi hasar oluşurken olayda ölen yada yaralanan olmadı. Olay sonrası çevrede geniş güvenlik önlemleri alındı. Patlamanın olduğu yerde yapılan incelemelerde bombanın 60 metrelik kablo ile patlatıldığı belirlendi. Yetkililer, bombanın cinsi ve gücü hakkında herhangi bir açıklama yapmadı.

kaynak:http://www.haberturk.com/haber.asp?id=176303&cat=200&dt=2009/10/01 Mesajı Paylaş

Þırnak'ın Silopi İlçesi'ne yakın Gürümlü Beldesi'nde, kalabalık bir terörist gurubuyla çıkan çatışmada, 1 köy korucusu şehit olurken, bir asker ise yaralandı.

Silopi İlçesi'nin Cudi Dağı eteğinde bulunan ve 1990'lı yıllarda bölücü terör örgütü PKK'nın geçiş güzergahı olarak kullandığı Gürümlü Beldesi kırsalında, dün akşam saat 18.30'da tespit edilen bir grup teröristle sıcak temas sağlandı.

Kalabalık oldukları belirtilen teröristlerin ilk açtığı ateş sonucu bir köy korucusu şehit olurken, bir asker yaralandı. Þehit olan köy korucusu ile yaralanan askerin isimleri henüz belirlenemedi.

kaynak:http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=209515 Mesajı Paylaş

Þehit askerin ailesinden komutanlara tepki!
"2 ayda yediniz oğlumu. Gidin, gelmeyin buraya!"

03.10.2009 10:41
Þırnak'ta, önceki gün görev yaptığı karakolda silahın kazayla ateş alması sonucu şehit olan 24 yaşındaki uzman çavuş Ahmet Solgun'un annesi Fatma Solgun ile babaannesi Hatice Solgun, cenazeye gelen askerlere, "Oğlumuzu 2 ayda yediniz gelmeyin" diyerek tepki gösterdi.

Cizre ilçesine bağlı Düzova köyündeki Jandarma Karakol Komutanlığı'nda, 30 Eylül gecesi 1 jandarma onbaşının da ağır yaralandığı olayda şehit olan uzman çavuş Ahmet Solgun'un cenazesi, Adana Asker Hastanesi'nden alınarak Sabancı Merkez Camii'ne götürüldü.

Törene Adana Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Büyükşehir Belediye Başkanı Aytaç Durak, İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Mehmet Özer Güneş, askeri yetkililer ile yaklaşık bin kişi katıldı.

Tören için gelen Solgun'un yakınları, gözyaşlarına boğuldu. 4 çocuk annesi Fatma Solgun, törende yakınlarının desteğiyle ayakta durabildi.

Cenazenin getirilmesini beklerken ağıt yakan anne Solgun, törene gelen askerlere tepki gösterdi.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=176689&cat=200&dt=2009/10/03

Acılı anne, ağıtlar yakarak şöyle konuştu: "Doğu'ya gönderdim, iki ayda yediniz oğlumu. Gidin, gelmeyin buraya. Ben oğlumu size nasıl verdiysem öyle istiyorum. Koç gibi delikanlım gitti. Telefon açtık, 'Beni sıkıştırıyorlar, beni kurtarın' dedi. 2 ay bile Doğu'da duramadan gitti yavrum. Oğlum çatışmada ölseydi başım gözüm üstüne derdim. Kaza süsü verdiler. Yanlış neyse düzeltilsin. Gerçekler ortaya çıkarılsın istiyorum" dedi.

Anne Solgun, "Nişanlıydı, altınları, eşyaları tamdı. Bak Ahmet ben buradayım, nişanlın burada. Bayramda ziyaretine geliriz oğlum. Yüzünde güller açan yavrum, gül yüzünü solduranların da yüzü solsun kuzum. Kurban bayramında sana düğün yapacaktım oğlum. Çiçeği burnunda damadım. Gelin kızını nereye bıraktın da gittin kınalı kuzum. Kalk oğlum hadi, kalk, ikimiz eve gidelim. Ninnilerle büyüttüm seni, askere gönderdim. Babasının oyuncak silah bile almasını istemedim. Alıştırma çocuğumu dedim. Karşılığı bu mu olacaktı yavrum. Kurban Bayramı'nda gelecektin, sana düğün yapacaktık. Seni sağ beklerken cansız bedenin geldi. Bu acıya nasıl dayanacağım" dedi.

Abla: "Güçlü olacağım, ağlamayacağım"

Askerin babaannesi Hatice Solgun da, ağıt yakarken törendeki askerlere bağırarak yanlarına gitmek istedi. Yakınları tarafından güçlükle engellenen babaanne, "Ölmeden 2 saat önce telefon açtı, 2 saat sonra vurmuşlar. Oğlum söz vermişti sizi koruyacaktı, ne oldu torunuma? Gelmeyin, gidin" diye bağırdı.

Ablası Latife Solgun da, "Güçlü olacağım, ağlamayacağım. Ayakta duracağım. Kardeşimi ayakta karşılayacağım" dedi.

1 yıldır Mardin'de hemşirelik yapan nişanlısı Serap Aşar da, "Ahmet'im, beni bırakıp nereye gittin? Bayramda düğünümüzü yapacaktık" diye gözyaşı döktü.

Cenazenin tören alanına gelmesiyle birlikte, ağıtlar daha da yükseldi. Tabuta dokunmak isteyen Solgun'un yakınları izdihama neden oldu.

Ahmet Solgun'un cenazesi, törenin ardından Kabasakal Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verildi. Mesajı Paylaş

Tatvan'da Mayın Patladı.

03.10.2009 17:16

Bitlis'in Tatvan İlçesi'nde Tatvan Jandarma Komutanlığı'na bağlı trafik ekibinin geçişinde sırasında PKK'lıların döşediği uzaktan kumandalı mayını patlaması sonucu 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı.

BİTLİS (AHT)

Edinilen bilgilere göre, Tatvan İlçesi çıkışında bulunan Küçüksu Jandarma Karakolu trafik ekipleri, birliklerine dönerken Yeşil Mezrası yakınlarında teröristlerce yola döşenen mayın uzaktan kumandayla patlatıldı. Saat 15.00 sıralarında meydana gelen patlamada Astsubay Üstçavuş Ramazan Hasköy ile Uzman Çavuş Mehmet Doğan yaralandı.

Yaralılar, Tatvan Asker Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, bölgede operasyon başlatıldı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz