PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Terör örgütünün bombacısı yakalandı

Yurtdışından geldi, patlamaya hazır bombasını hedefine yerleştiremeden yakayı ele verdi.
12.01.2012 - 13:33

Jandarma, İstanbul'da bombalı saldırı hazırlığındaki bir kişiyi, eylemi gerçekleştiremeden yakaladı. Þüphelinin üzerinde patlamaya hazır bir bomba bulundu. Bölücü Terör Örgütünün talimatıyla İstanbul'a geldiği belirlenen M.E'nin bir alışveriş merkezini hedef olarak seçtiği belirtiliyor. Sonu kanlı olabilecek eylemi gerçekleştiremeden yakalanan şüpheli tutuklanarak cezaevine konuldu.
YURTDIÞINDAN GELDİĞİ BELİRLENDİ

Edinilen bilgiye göre İstanbul İl jandarma Alay Komutanlığı İstihbarat birimleri bir teröristin yurt dışından bombalı saldırı gerçekleştirmek üzere İstanbul'a geldiğini tespit etti. Jandarma kısa bir sürede teröristin kimliğini belirledi. Eylemi gerçekleştirecek kişinin M.E. olduğunu olduğu tespit edildi. Devreye İstanbul Emniyeti de girdi ve M.E. 7 Ocak 2012 günü saldırıyı gerçekleştireceği bilgisine de ulaşıldı. Çekmeköy'de şüpheliyi yakalamak üzere tüm önlemlerini alan güvenlik birimleri çok geçmeden amacına ulaştı. 21.00 sıralarında elindeki poşetle yürüyen şüpheli, hedefindeki alışveriş merkezine ulaşamadan yakalandı.
SALDIRIDA KULLANACAĞI BOMBA ÜZERİNDE BULUNDU

M.E' nin üzerinde yapılan aramada meşrubat kutusuna hazırlanmış parça tesirli bomba ele geçirildi. Aynı poşetten içinde patlayıcı olduğu anlaşılan bir miktar madde bulunan başka bir içecek kutusu , saniyelik fitiller, bir çift plastik eldiven, kar maskesi de ele geçirildi. Þüphelinin bombanın gücünü arttırmak için bilye ve çivi de kullandığı anlaşıldı.

İl Jandarma Alay komutanlığında işlemleri tamamlanan M.E. tutuklanarak cezaevine gönderildi.
http://www.ensonhaber.com/teror-orgutunun-bombacisi-yakalandi-2012-01-12.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Roj TV yayını kesildi

Eutelsat uydu şirketi, Danimarka mahkemesinin, "ROJ TV, PKK'nın yayın organıdır" kararı üzerine, kanalın uydularından yaptığı yayını durdurma kararı aldı
19 Ocak 2012 Perşembe, 20:25:28

Eutelsat'tan yapılan açıklamada, Kopenhag Mahkemesi'nin 10 Ocak'ta aldığı kararda, kanalın PKK ile mali, yapısal ve operasyonel bağları sebebiyle, örgütün yayın organı olduğuna karar verildiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Mahkeme, ROJ TV'nin, bir terör örgütüne katılıma teşvik etmek ve kışkırtmak suçunu işlediğine hükmetmiştir. PKK; AB tarafından terör örgütü olarak tanınmaktadır. Bu şartlar altında Eutelsat, ROJ TV'nin uydularından yaptığı yayını, terör faaliyetlerine suç ortaklığından cezai sorumluluk altına girmemek için son verme kararı almıştır. Eutelsat, dağıtım şirketlerinden de ROJ TV sinyallerini uyduya gönderme işlemine son vermelerini istemiştir." denildi.

Açıklamanın ardından, Eutelsat uydularından birine sinyal gönderilmesine son verilirken, diğer uydudan yayınların devam ettiği belirtildi.

DIÞİÞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA
Dışişleri Bakanlığı, Eutelsat şirketinin, ROJ TV'nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararını, Kopenhag Mahkemesi kararının doğal gereği olarak değerlendirdi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İlgili uydu şirketinin, yukarıdaki gerçeklerden hareketle, ROJ TV'nin kendi uyduları üzerindeki varlığına son verme yolunda aldığı kararı ve dağıtım şirketlerine ROJ TV'nin yayınlarını sona erdirmeleri yönündeki çağrısını, konuya ilişkin dava sürecinde teyit edilen ve mahkeme kararıyla hüküm altına alınan tespitlerin doğal bir gereği olarak değerlendirmekteyiz. Alınan bu kararın mahkemede hükme bağlanan sonuçla uyumlu olduğu kanaatindeyiz." ifadelerine yer verildi.
http://www.haberturk.com/dunya/haber/707657-roj-tv-yayini-kesildi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Hakkari'de patlama

Hakkari kent merkezinde henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada bir kişi öldü, çok sayıda kişi de yaralandı
19 Ocak 2012 Perşembe, 18:03:15

Bulvar Caddesi'nde saat 17.30 sıralarında belediye hizmet binası yakınlarında şiddetli bir patlama meydana geldi. Henüz belirlenemeyen bir nedenle meydana gelen patlamada çok sayıda kişi yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Zeki Yeşil yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

Hakkari Valisi Muammer Türker, Bulvar Caddesi'nde, bir polis aracının geçişi sırasında meydana gelen patlamaya ilişkin A.A muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada 20 sivil, 7 de polis olmak üzere toplam 27 kişinin yaralandığını belirtti. Türker, patlamada yaralanan birinin, kaldırıldığı hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen hayatını kaybettiğini söyledi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/707646-hakkaride-patlama Mesajı Paylaş

PKK yine sivilleri hedef aldı...
Kürt halkının hakkını savunduğunu iddia eden bölücü terör örgütü PKK hain planlarıyla dün gece yine sivil halkı hedef aldı.

Son zamanlarda güvenlik güçlerinin başarılı terör operasyonlarından oldukça rahatsız olan gözü dönmüş terör örgütü asker, polis sivil demeden saldırıyor.

Hakkari'de meydana gelen patlamada 3'ü polis, 28 kişi yaralandı.

Akşam saatlerindeki saldırının emirini veren isimin terörist ele başlarından Suriye uyruklu 'Bahoz Erdal' kod adlı Fehman Hüseyin olduğu tahmin ediliyor.

Suriye uyruklu Bahoz Erdal'ın birgün önce bir teröristle aralarında geçen konuşmada saldırı emrini kimin verdiğini gözler önüne seriliyor.

Ele başının Hallettin mi? sorusuna, terörist "tamam" cevap veriyor.

Daha önce de Bahoz'un "Yeter ki bir polis ölsün, 50 sivil ölebilir. Hiç önemi yok" dediği tespit edilmişti.

Polisin teröre karşı hem istihbarî hem de operasyonel açıdan büyük mesafe kat etmesi, bu saldırıların temel sebebi olarak gösterilmişti.

Hakkari´deki polisleri taşıyan servis aracına yapılan hain saldırıda bunu doğrular nitelikte.

http://gundem.milliyet.com.tr/pkk-yine-sivilleri-hedef-aldi-/gundem/gundemdetay/20.01.2012/1491518/default.htm Mesajı Paylaş

Pkk bu saldırıyı kabullenmemiş. Fırat haber ajansı öyle diyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Mizan - 20 Ocak 2012, 16:25:58
Pkk bu saldırıyı kabullenmemiş. Fırat haber ajansı öyle diyor.

desinler.

''DEP'lilere oy vermeyen köyleri tavuğuna kadar öldürün'' diyen bir elebaşının itleri, her haltı yer suçu da devlete atar. Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Uludere'de 6 PKK'lı öldü

Uludere'deki hava operasyonunda PKK'lı 6 teröristin öldüğü telsiz dinlemelerine takıldı.
25.01.2012 - 05:25

Konuşmalara göre PKK, cesetleri köylüler gelmeden alıp, Haftanin kampına götürdü.

Þırnak'ın Uludere ilçesinde akaryakıt kaçakçılığı yapan 34 köylünün hava harekâtında ölmesinden günler sonra dinlemeye takılan bir konuşma soruşturmaya yeni bir boyut kattı.
6 PKK'LI GRUBUN İÇİNDEYDİ

Sabah'tan Alper Sancar'ın haberine göre; istihbarat birimleri Zap bölgesinde faaliyet gösteren PKK'nın sözde özel güç sorumluları Rojhilat ile Cilo telsiz kodlarını kullanan teröristler arasında geçen bir konuşmayı kayda aldı. Rapora göre 2 terörist saldırıdan sonra 4 Ocak'ta bir başka grupla bir araya geldi. Görüşmede Uludere'deki hava harekâtı konuşuldu. Dinlemelere göre görüşmede, kaçakçılık yapan grubun içerisinde 6 PKK'lının olduğu şeklindeki konuşma yer aldı. Hava harekâtının sonrasında köylüler olay yerine gelmeden Haftanin kampındaki teröristlerden bir kısmı ölen teröristlerin cesetlerini ve silahlarını almak için bölgeye gitti. Cesetler Haftanin kampına götürüldü.
'500 KİÞİ SALDIRACAĞIZ'

İstihbarat birimlerince rapora dönüştürülen görüşme kayıtlarında, bölücü terör örgütünün Ortasu köyünde yaşanan bu olayı "propaganda" malzemesi yaparak TSK'nın bundan sonraki hava harekâtlarını önlemeye çalışacağı belirlendi. Rojhilat ile Cilo kod adlı teröristlerin kendi aralarında yaptığı görüşme PKK'nın bahar döneminde planladığı "kanlı" eylemleri de deşifre etti. Örgütün Uludere'deki hava operasyonunda ölen 6 teröristin intikamını almak amacıyla yaz döneminde sınır hattında bulunan karakol, üs bölgesi ve sınır birliklerine 400-500'er kişilik gruplar ile saldırı tasarladığı tespit edildi.
SINIRDA BAHAR ÖNLEMİ

İstihbarat konusunda Genelkurmay Başkanlığı, emniyet birimleri, Kara Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı'da bilgilendirildi. Baharla birlikte sınır birliklerine yönelik saldırı ve sızma girişimlerine karşı güvenlik önlemlerinin en üst seviyeye çıkartılması ve zayiat verilmemesi istendi. Uludere olayı sonrası Genelkurmay "Sinat-Haftanin'e takviye maksadıyla çok sayıda terörist gönderildiği bilgisi alınmıştır. Çeşitli kaynaklardan alınan istihbarat ve yapılan teknik analizler sonucunda, içlerinde örgüt liderlerinin de bulunduğu grupların bölgede bir araya geldikleri ve sınırdaki karakol ve üs bölgelerimize yönelik saldırı hazırlığında anlaşılmış, birlikler ikaz edilmiştir" açıklaması yapmıştı.

http://www.ensonhaber.com/uluderede-6-pkkli-oldu-2012-01-25.html Mesajı Paylaş

Kuzey Irak'a hava operasyonu

DHA

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklamaya göre Irak'ın kuzeyinde bölücü terör örgütüne ait hedeflere yönelik hava harekatında üç hedefin vurulduğu belirtildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

" Irak'ın kuzeyinde yapılan keşif ve hedef analizi sonuçlarına istinaden, Zap bölgesinde tespit edilen bölücü terör örgütüne ait üç adet hedef (barınak), Türk Hava Kuvvetleri uçakları tarafından, 03 Þubat 2012 tarihinde etkili olarak vurulmuştur.

Görevlerini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir"

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/19841410.asp Mesajı Paylaş

yeni genelkurmay başkanı ve iktiddarımız çok iyi çalışıyorlar ALLAH razı olsun Mesajı Paylaş

Batman'da çatışma: 5 PKK'lı öldürüldü

Batman'ın Kozluk ilçesi kırsalında bir mağaraya düzenlenen operasyonda 5 PKK' lı öldürüldü. Çatışma sürüyor..
03.02.2012 - 11:07

Batman'ın Kozluk İlçesi kırsal kesiminde polisin bir mağaya düzenlediği operasyonda "Teslim ol" çağrılarına ateşle karşılık veren 5 PKK'lı öldürüldü. Çatışmanın sürdüğü ve ölen terörist sayısında artış olabileceği belirtildi.

Batman Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Þube Müdürlüğü ekipleri, Kozluk'un kırsal kesiminde bir mağarada teröristlerin bulunduğunu belirledi. Özel Harekat Timlerinin katılmasıyla mağaraya sabaha karşı operasyon düzenledi. Güvenlik güçlerinin 'teslim ol' çağrılarına ateşle karşılık verilmesi üzerine çatışma çıktı. Çatışmada ilk bilgilere göre 5 PKK'lı öldürüldü.

Çatışmanın devam ettiği bölgeye takviye ekiplerin sevkedildiği öğrenildi. Çatışma sürürken, öldürülen terörist sayısında artış olabileceği belirtildi.
http://www.ensonhaber.com/batmanda-catisma-3-pkkli-olduruldu-2012-02-03.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz