PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Yazık hakikaten. Kandırılıp dağa çıkarılan insanlar, ve onlarla çarpışırken şehit düşen canlar... Ne zaman birlik olmayı öğreneceğiz? 70 yıl önce birbirine giren Avrupa ülkeleri birlik oldu. Tarih boyunca hiç savaşmadığımız Kürt kardeşlerimizle biz birlik olamıyoruz. Nerede hata yapıyoruz diye sorgulamamız gerek. Þu kavgalar bitse önümüzde kimse duramayacak halbuki... Mesajı Paylaş

Erdoğan Obama görüşmesi
Başbakan Tayyip Erdoğan ve ABD Başkanı Barack Obama ortak basın açıklaması yaptı
25 Mart 2012 Pazar, 10:55:31

HABERTURK.COM DIÞHABERLER SERVİSİ

Güney Kore'de düzenlenen Nükleer Güvenlik Zirvesi nedeniyle Kore'de bulunan Başbakan Tayyip Erdoğan, zirve öncesinde ABD Başkanı Barack Obama ile bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren görüşme sonrasında iki lider bir basın toplantısı düzenledi.

Video için tıklayınız...

Obama yaptığı açıklamada, görüşmenin büyük bölümünde Suriye konusunın görüşüldüğünü belirtti ve "Suriye'de sivillerin öldürülmesi kabul edilemez" dedi.

İran konusunu da ele aldıklarını belirten Obama, İran'ın yükümlülüklerini yerine getirmesi ve nükleer sorun konusunda ilerleme kaydedilmesi gerektiğini belirtti. ABD Başkanı, İran konusunda da Türkiye'den barış yönünde destek beklediklerini söyedi.

ERDOĞAN: SURİYE KONUSUNDA GÖRÜÞLERİMİZ ÖRTÜÞÜYOR
Obama'dan sonra söz alan Başbakan Erdoğan, görüşmede öncelikle Suriye konusunu ele aldıklarını belirtti.
Yaşananların yaşananların kendilerini üzdüğünü vurgulayan Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:

''Þu anda en önemli göç merkezi haline gelmiş durumdayız. Þu ana kadar ülkemize göç eden Suriye'li kardeşlerimizin sayısı 17 bin kişiyi aşmış durumda. Tabii bir taraftan ölüm hadiseleri var. Helikopterlerle bombalamak suretiyle de bugünlerde ölüm sayıları sürekli artıyor. Buna tabii seyirci kalmak, bunu beklemek, buna müdahale etmemek mümkün değil. Bu bizim vicdani bir görevimiz. Bu konuda gerekli olanları uluslararası hukuk çerçevesinde yapmanın gayreti içerisindeyiz ve yapacağız. Bu konuda düşüncelerimizin geneli itibariyle örtüştüğünü görmek bizleri ayrıca memnun etmiştir.

İRAN'A SURİYE MESAJI
Bölgede gerek İran gerekse Rusya Federasyonu ile ilgili, Çin ile ilgili bütün bu konuları da ele aldıklarını belirten Erdoğan, Güney Kore dönüşü gerçekleştireceği İran ziyaretinin ağırlıklı olarak Suriye ile ilgili olacağnı belirtti.

"TERÖRLE MÜCADELE, SİYASİ UZANTILARLA MÜZAKERE"
Terörle mücadelenin de ele alındığını belirten Erdoğan, "ABD'yi yanımızda görmek biz memnun etti. Mücadelemiz devam edecek ancak siyasi uzantılarıyla da müzakerelere devam edeceğiz" dedi
.

Erdoğan ayrıca, görüşmde Irak ve Kıbrıs konularının da konuşulduğunu belirtti.

YOĞUN MESAİ
Seul'deki Nükleer Zirve, yarın başlayacak ve iki gün sürecek. Başbakan Erdoğan zirve sonrasında 28-29 Mart'ta İran'a giderek bir ziyarette bulunacak. 1 Nisan'da da İstanbul'da Suriye'nin Dostları Zİrvesi düzenlenecek.

http://www.haberturk.com/dunya/haber/727780-erdogan-obama-gorusmesi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Terör örgütünün siyasi uzantılarıyla müzakere demek, terörle müzakere demektir. Devlet terörle müzakere etmez, masaya oturmaz başbakan! Kimseyi kandırmaya çalışmaya gerek yok. Koyun milleti değiliz biz. >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

kardeşim işte senin gibi iyimser yaklaşamlar acıyanlar bu duruma getirdi ülkemizi şimdi idam edilseydi bütün hainler ne olurdu bizim kürtlerle sorunumuz yokki onların bizle sorunu var gidin bakalım bir kürt mahallesine rahat gezbiliyormusunuz neden geçtin diye çatıyorlar bunları kesmek değilde ne yapmak lazım acımasız yaptırımlar uygulanmadıktan sonra bu iş ÇÖ ZÜ LE MEZ Mesajı Paylaş

Ne bizim Kürtlerle, ne Kürtlerin bizle sorunu yok. Ben bir Türk olarak Þırnak'ta gezdim. Hiç bana çatan olmadı. İnsanları'da gayet sıcakkanlı. Ön yargılı düşünüyorsunuz. Bir köye gidin. Eğer düşmanlık etmezseniz şaşırtıcı biçimde bütün köylüler ısrarla evlerine yemeğe davet ediyorlar. Daveti kabul ederseniz kebap yapıp ikram ediyorlar. Zamanında zaten terörle mücadelede ki tavrımız daha acımasız olduğu için bugün böyle sorunlar var bence. Bunu orada ki halkla konuşarak anlayabilirsiniz.

Þimdi ALTAY kardeş, bir Kürt senin bu yazdığını okuyunca sana çatmaz mı? Aynısı sana yapılsa sen çatmaz mısın? Öldürelim, keselim, biçelim, asalım mantığıyla bu iş yürümez. Neden ikna ve diyalog varken zor olan "öldürme" yolunu seçiyoruz ki? Ölen her terörist aslında bu kirli savaşın kurbanı. Bizim esas savaşımız teröristlerle değil Pkklı yöneticilerle, ajanlarla ve Pkkyı destekleyen ülkelerle olmalı. Pkklı teröristler kandırılan insanlar sadece... O kandırılan insanların gözünü açmakta bizim elimizde. Sadece biraz anlayışlı olmalı ve empati yapmalıyız....  Mesajı Paylaş

Sayın Skywolf, eğer müzakere etmezsek bu iş nasıl çözülecek. Pkkyı destekleyen herkesi yani ülkenin %7 lik bir kesimini öldürecek miyiz? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ati - 25 Mart 2012, 13:33:30
Sayın Skywolf, eğer müzakere etmezsek bu iş nasıl çözülecek. Pkkyı destekleyen herkesi yani ülkenin %7 lik bir kesimini öldürecek miyiz?

Terörle müzakere olmaz. Kendi çıkarları için masum insanların canına kastedenlerle, köşeye sıkışınca da insan hakları diyerek ağlayan iki yüzlü köpeklerle müzakere yapılmaz. Terörle müzakere adı altında pkknın siyasallaştırılmasına izin verildiğ için bugün bu haldeyiz. Bitmiş olan terör bu yolla yeniden hortlatılarak artık Kürtlerin halk hareketi haline getirildiği için bu haldeyiz. Eskiden pkk ile Kürtler ayrıydılar. Pkk kürtlere genelde zor kullanarak istedklerini yaptırıyordu. Yapmayanları, devletten yana olanları katlederek... Bugün ise tam tersi oluyor. Pkk, yaptığı bütün pislikleri derin devletin üzerine yığarak kendisini sütten çıkmış ak kaşık gibi gösterirken, siyasi uzantıları da dahil olmak üzere her koluyla gayet güzel propagandasını yapıyor. Buna karşılık yıllarca pkkyla mücadele etmiş askerler, korudukları devleti yıkmaya yönelik planlar yaptıkları iddiaları ile yargılanıyorlar. Ama nedense bu kadar iddiaya rağmen, ellerinde var olan güçleri zamanında kullanarak suçlandıkları şeyi neden yapmadıklarını sormak kimsenin aklına gelmiyor. Bütün ortadoğu birilerinin çıkarlarına göre yeniden şekillendirilirken, kürtlere verilen büyük kürdistan rolü için bugün yapılanların yapılması gerekiyor. Ama bu bizim değil, başkalarının çıkarları için. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ati - 25 Mart 2012, 13:32:10
Ne bizim Kürtlerle, ne Kürtlerin bizle sorunu yok. Ben bir Türk olarak Þırnak'ta gezdim. Hiç bana çatan olmadı. İnsanları'da gayet sıcakkanlı. Ön yargılı düşünüyorsunuz. Bir köye gidin. Eğer düşmanlık etmezseniz şaşırtıcı biçimde bütün köylüler ısrarla evlerine yemeğe davet ediyorlar. Daveti kabul ederseniz kebap yapıp ikram ediyorlar. Zamanında zaten terörle mücadelede ki tavrımız daha acımasız olduğu için bugün böyle sorunlar var bence. Bunu orada ki halkla konuşarak anlayabilirsiniz.

Þimdi ALTAY kardeş, bir Kürt senin bu yazdığını okuyunca sana çatmaz mı? Aynısı sana yapılsa sen çatmaz mısın? Öldürelim, keselim, biçelim, asalım mantığıyla bu iş yürümez. Neden ikna ve diyalog varken zor olan "öldürme" yolunu seçiyoruz ki? Ölen her terörist aslında bu kirli savaşın kurbanı. Bizim esas savaşımız teröristlerle değil Pkklı yöneticilerle, ajanlarla ve Pkkyı destekleyen ülkelerle olmalı. Pkklı teröristler kandırılan insanlar sadece... O kandırılan insanların gözünü açmakta bizim elimizde. Sadece biraz anlayışlı olmalı ve empati yapmalıyız.... 

Doğrudur. Kürtler de bu  ülkenin vatandaşı, çok uzun zamandır bir arada yaşadığımız, hatta ortak kökenden geldiğimize inandığımız kardeşlerimiz. NE demek asalım keselim? Hangi çağda yaşıyoruz. Bunu yapmak zaten bizi birbirimize düşürmek isteyenlerin istediğini yerine getirmek değil mi?

Bunun yerine gerçekleri açıklayarak onları aydınlatmak gerek. Ancak, bu asla kürtlerin temsilcisi olduğunu söyleyerek pkknın sözcülüğünü yapan siyasi partilarle müzakere ederek gerçekleştirilemeyecek birşey. Mesajı Paylaş

Ayrıca üzerine tekrar basa basa belirteyim, "Mücadelemiz devam edecek ancak siyasi uzantılarıyla da müzakerelere devam edeceğiz" cümlesi, kendisini dünyaya kürt halkının temsilci olarak göstermeye çalışan pkknın siyasi muhattap olarak kabul edildiği anlamına gelir. Bu asla kabul edilemez. Ne pkk, ne de siyasi uzantıları kürtlerin siyasi temsilcisi olamaz. Mesajı Paylaş

skywolf kardeş denemedikmi açılım olmadı  zaten önüne gelen kürdü öldür demiyorumki nerde hain var kes hangi çağda yaşıyormuşuz peki asker taşlamak molotof atmak vahşie her yere saldırmak hangi çağın gereksinimleri kısasa kısas olmadıkça bu sorun çözülmez ayrıca iç savaş çıkmasından yana değilim halk deil devlet asmalı kesmeli Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz