PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

30 yıldır devam eden soruna millet alıştı artık...bu manzaralar rutin oldu,eski duyarlılık yok.Bu bela her ay 40-50 can almaya devam eder... Mesajı Paylaş

Bingöl'de şiddetli çatışma: 5 PKK'lı öldürüldü

Bingöl'de güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 5 terörist ölü ele geçirildi. Çatışma devam ediyor.
11.07.2012 - 10:09

Bingöl Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, alınan bir ihbarı değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı, Sancak beldesi, Sarıgümüş Mahallesi'ne bir grup teröristin geleceği istihbaratını aldı. Bingöl İl Jandarma Komutanlığı ekiplerince, Jandarma Özel Harekat Timleri ile icra edilen operasyon esnasında, 10 Temmuz 2012 günü saat 23.50 sıralarında 5 kişilik terör grubuna, güvenlik güçlerinin teslim ol çağrısına ateşle karşılık verildi. Dur ihtarına uymayan teröristlerle yaşanan sıcak çatışma sonucu, teröristlerin hepsi ölü olarak ele geçirildi.

Çatışma sonrası arazide yapılan arama tarama faaliyeti esnasında, aralarında terör örgütünün sözde Yayladere Grup Sorumlusu Serhat Fırat kod adlı M.D.'nin de bulunduğu 3'ü bayan 2'si erkek olmak üzere, toplam 5 terörist; üzerlerinde 5 Kalaşnikof piyade tüfeği, 7 el bombası, 17 şarjör, 1 el dürbünü, 1 büyük telsiz, 1 küçük el telsizi, bir miktar para ve örgütsel doküman ile birlikte ölü olarak etkisiz hale getirildi.
1,5 YIL İÇİNDE 60 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Bu olayla beraber Bingöl'de son 1 buçuk yıl içerisinde 38 ölü, 22 sağ olmak üzere toplam 60 terörist silahları ile birlikte etkisiz hale getirildi.

http://www.ensonhaber.com/bingolde-siddetli-catisma-5-pkkli-olduruldu-2012-07-11.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

AB'den Öcalan uyarısı
Öcalan'ın avukatları ve yakınlarıyla görüştürülmemesi AB'nin de gündemine geldi.
13.07.2012 - 06:04

AB Komisyonu üyesi Füle, "Görüşmelerin engellenmesi AİHS'nin ihlali anlamına gelir" uyarısında bulundu

Türkiye'de tartışma konusu olan Abdullah Öcalan'ın avukatları ve yakınlarıyla görüştürülmemesi Avrupa Birliği'nin de gündemine geldi. AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Stefan Füle, yazılı bir önergeye verdiği cevapta, Öcalan'ın avukatlarıyla görüşmesinin engellenmesinin Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi'nin ihlali anlamına gelebileceği uyarısında bulundu.

Milliyet'ten Güven Özalp'in haberine göre; AP Yeşiller Grubu'nun üyeleri olan Fransız parlamenterler François Alfonsi ve Jose Bove, Öcalan'ın İmralı'da tecrit edildiğini, 230 gün boyunca avukatlarının ve yakınlarının kendisinden haber alamadığını vurgulayan bir soru önergesi hazırladılar. Önergede, "Öcalan'ın sağlık durumu, tutukluluk koşulları ve haklarına saygı gösterilip gösterilmediği konusunda güvenilir bilgiye sahip olunup olunmadığını" sordular.
Müthiş buluş! İngilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!
'TARAFLAR ARALIKSIZ ÇALIÞMALI'

Önergeyi 10 Temmuz'da yanıtlayan Füle, PKK'nın AB'nin terörist örgütler listesinde yer aldığını ve terörle mücadele konusunda Türkiye'yle dayanışma içinde olduklarını hatırlattıktan sonra, "AB, Öcalan'ın tutukluluk koşulları bağlamında geçen 1 yıl içinde Türk yasal çerçevesi açısından olduğu kadar AİHS açısından da bir ihlal anlamına gelebilecek şekilde avukatlarıyla temasa geçmesine izin verilmediğini not eder" ifadelerini kullandı.

"Türkiye'nin tüm vatandaşlarına barış ve refah getirilmesi için tüm tarafların ara vermeksizin çalışması gerektiğinin" altını çizen Füle, Türkiye'nin güneydoğusunun barış, demokrasi, istikrarın yanı sıra sosyal, ekonomik ve kültürel gelişmeye ihtiyacı olduğunu belirtti. Füle, bunun sadece somut önlemler konusunda sağlanacak bir konsensüs aracılığıyla bölgede yaşayan insanların haklarının artırılmasıyla sağlanabileceğini ifade etti.
http://www.ensonhaber.com/abden-ocalan-uyarisi-2012-07-13.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Otlakların birinde bir öküz sürüsü yaşarmış. Çevredeki aslan sürüsünün de gözü öküzlerdeymiş.
Ancak, öküzler saldırı anında bir araya geldiği zaman, aslanların yapacak bir şeyi kalmazmış. Bu yüzden küçük hayvanlarla beslenmek zorunda kalan aslanlar, iyi beslenememeye başlayınca bir çare düşünmüşler. Topal aslan yanına bir iki aslanı da alarak, beyaz bayrak çekmiş ve öküz sürüsüne yanaşmış.
Öküzlerin lideri Boz Öküz ve yanındakilere tatlı dille konuşmaya başlamış:
"Saygıdeğer öküz efendiler. Bugün buraya sizden özür dilemeye geldik. Biliyorum bugüne kadar sizlere zarar verdik. Ama inanın ki, bunların hiçbirini isteyerek yapmadık. Bütün suç hep o Sarı Öküzde. Onun rengi sizinkilerden farklı ve bizim de gözümüzü kamaştırıyor, aklımızı başımızdan alıyor. Biz de barışseverliğimizi unutuyor ve saldırganlaşıyoruz. Sizle bir sorunumuz yok. Verin onu bize, siz kurtulun, yine barış içinde yaşayalım."
Boz Öküz ve heyeti bu sözler üzerine aralarında tartışmış ve teklifi haklı bularak, Sarı Öküzü vermişler aslanlara. Bir tek Benekli Öküz karşı çıkmış ama kimseye derdini anlatamamış. Bir süre sonra aslanlar yine aynı yöntemle gelip, bu kez Uzun Kuyruku istemişler:
"Gördünüz mü ne kadar barış severiz. Sizi de kararınızdan dolayı kutlarız. Ancak, şu sizin Uzun Kuyruk var ya, kuyruğunu salladıkça nereden baksak görünüyor ve aklımızı başımızdan alıyor. Size saldırmamak için kendimizi zor tutuyoruz. Oysa sizler normal kuyruklusunuz. Verin onu bize, bu konuyu kapatıp, barış içinde yaşamaya devam edelim."
Boz Öküz ve heyeti, Uzun Kuyruku teslim etmiş, yine Benekli Öküz karşı çıkmış. Uzun Kuyruk, aslanların pençesi altında can vermiş.Bu olay sürekli tekrarlanmış, her seferinde farklı bahanelerle. Sonunda öküzler zayıflamış, aslanlar küstahlaşmış. Artık, hiçbir bahane ileri sürmeden, doğrudan müdahaleye ederek, "Verin bize şunu, yoksa karışmayız" demeye başlamışlar.
Birer birer aslanların pençesinde can verirken, Boz Öküz ve birkaç öküz kalmış geride. İçlerinden biri liderlerine, "Ne oldu bize, nerede kaybettik biz bu savaşı? Oysa, vaktiyle ne kadar güçlüydük" diye sormuş.
Boz Öküz, Benekli Öküzün sözlerini hatırlayarak, gözleri nemli "Biz" demiş, "Sarı Öküzü verdiğimiz gün kaybettik bu savaşı.." Mesajı Paylaş

15 terörist öldürüldü

25 Temmuz 2012
15 terörist öldürüldü
Hakkari'de yol kesen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada 15 terörist öldürüldü.

Hakkari'de bir grup teröristin yol kesip örgüt propagandası yaptığıni ihbar alan güvenlik güçleri operasyon düzenledi. TRT'nin haberine göre hava destekli düzenlenen operasyonda ilk belirlemeye göre 15 terörist öldürüldü.

SICAK TEMAS

Hakkari'nin Þemdinli İlçesi'nde yol keserek örgüt propagandası yaparak, kimlik soran PKK'lılarla güvenlik güçlerinin takibi sonrası sıcak temas sağlandı. Çatışmaların sürdüğü bölgeye özel harekat polisi ve asker sevk edildiği bildirildi.

Þemdinli'nin Derecik Beldesi yolu üzerindeki Rüzgarlı ve Bağlar Köyleri arasında yol kesip örgüt propagandası yaparak kimlik sorgusu yapan PKK'lılar dün geceden beri güvenlik güçlerince takibe alındı. Yapılan takip sonrası akşam saatlerinde bir grup PKK'lı ile Þemdinli'ye 15 kilometre uzaklıktaki dağlık alanda sıcak temas sağlandı. Çatışma üzerine bölgeye özel harekat polisleri ile özel eğitimli komandolar sevk edildi. Yoğun bir helikopter ve uçak hareketliliğinin yaşandığı bölgede çatışmaların sürdüğü belirtildi. İlçe merkezindeki kamu kurumlarının önlerine de güvenlik önlemi amacıyla özel harekat polisleri yerleştirildi. DHA

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21059798.asp Mesajı Paylaş

2. Ordu teyakkuzda

Suriye'nin kuzeyindeki bazı kentlerde PKK bağlantılı PYD'nin yönetime el koymasıyla 2. Ordu teyyakkuza geçirildi.
27.07.2012 - 03:50

Suriye'nin bazı kentlerinin PKK ile bağı bulunduğu belirtilen PYD'nin yönetimine geçmesinin ardından Türkiye'nin sınır hattından sorumlu 2. Ordu Komutanlığı teyakkuza geçirildi. Bölgedeki asker ve teçhizat sayısının artırılması başta olmak üzere bir dizi önlemin hayata geçirilmesi için çalışma başlatıldı
SINIR İHLALLERİNE KARÞI UYARI

PYD kontrolüne geçtiği belirtilen kentlere komşu olan Þanlıurfa ve Mardin hattındaki sınır karakolları ve piyade birlikleri başta olmak üzere askeri unsurlar, olası sınır ihlallerine karşı uyarıldı.
İKAZ ETMEDEN HEDEF GÖZETİLMESİ EMRİ

Bu doğrultuda başta Þanlıurfa ve Mardin bölgesindeki sınır karakolları ve piyade birlikleri olmak üzere sınır hattındaki askeri unsur sayısını artıran ve bu bölgeye sevkiyat yapan Türk ordusunun, Suriye'ye yönelik değişen angajman kurallarını da dikkate alarak PYD unsurlarının sınırı geçme teşebbüsü durumunda ikaz etmeden hedef gözetilmesi emri verildi.
Süper Fırsat! Hala ingilizce konuşamıyorsan, hemen tıkla !
AMANOSLAR'DA 70 KİÞİ

Kandil Bölgesi'nde faaliyet gösteren PKK'nın 'Özel Kuvvetler' olarak adlandırdığı eylemci grubundan 70 kişinin kısa süre önce Kuzey Irak'tan Suriye'ye geçiş yaptığı belirlendi. Bu grubun Amanoslar Bölgesi'ne intikal etme hazırlığı yaptığı saptandı. Grup içinde kadınların yanısıra bombalı saldırı eğitimi almış PKK'lıların da bulunduğu öğrenildi. Örgüt kadrolarının sınır geçişlerinde, Hatay'ın Hassa İlçesi sınırları içinde yer alan Sakız Sınır Karakolu kırsalı ile Gökhan Sınır Karakolu arasındaki bölgelerin kullanılmasının planlandığı, bir grup PKK'lının ise Suriye'nin Lazkiye Kenti'nden Hatay'ın Yayladağı Bölgesi'ni kullanarak geçiş yapmaya çalıştığı belirlendi.
http://www.ensonhaber.com/2-ordu-teyakkuzda-2012-07-27.html Mesajı Paylaş

Baydemir: Türkiye'de Özerk Kürdistan olacak

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Kürt halkının idari ve siyasi statü istediğini söyledi.
28.07.2012 - 04:38

Baydemir, "Yegane yol bütün Ortadoğu coğrafyasında, Irak'ta olduğu gibi yada benzeri İran'da da özerk Kürdistan olacaktır, Türkiye'de de özerk Kürdistan olacaktır, Suriye'ye de özerk Kürdistan olacaktır" dedi. Sınırların kaldırılıp Avrupa Birliği'ndeki gibi ortak para birimine geçilmesini isteyen Baydemir, özerk Kürdistan'ın başkentlerinin Kamışlı, Diyarbakır, Erbil, Mahabad olduğunu söyledi.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, kentte görev yapan gazetecilere Güneydoğu Gazeteciler Cemiyeti'nde iftar yemeği verdi. BDP İl Başkanı Zübeyde Zümrüt'ün de katıldığı yemekte Türkçe ve Kürtçe konuşan Baydemir, Suriye'de yaşanan gelişmeleri değerlendirirken, çarpıcı açıklamalarda bulundu. Baydemir, hükümetin komşularla sıfır problem politikasını eleştirerek, "Nasıl olur da sıfır problem olan komşu ülkelerimizle sıfır problem noktasından bugün Suriye Kürdistan'ının topraklarını bir nevi tampon bölge adı altında işgal politikasına gelmiş bulunuyoruz. Bu nasıl bir cinnet halidir. Eğer ki, komşularımızın Kürtler olmasından haz etmiyorsak, Kürtler komşularımız olduğunda yaşam bize çekilmez hale geliyorsa, peki bu ülkede yaşayan 20 milyon Kürtle nasıl bir arada yaşayacaksınız. Bu ülkeyi yönetenlere çok açık ve net söylüyorum; 20 milyonu yok sayarak artık dış ve iç siyaset yapmaktan vazgeçmelidir. Kürt'ün sevinci devletin üzüntüsü olmamalıdır. Kürt'ün heyecanı devletin kaygısı olmamalıdır. Eğer böyle olmaya devam ederse kaygımız ve endişemiz o ki, bugünleri de hep beraber arayacağız" dedi.
Süper Fırsat! Hala ingilizce konuşamıyorsan, hemen tıkla !
İRAN, TÜRKİYE, SURİYE'DE DE ÖZERK KÜRDİSTAN KURULACAK

Baydemir, sıkıntılı bir atmosferin arifesinde bulunulduğunu belirterek, şöyle dedi: "Ahlaki vicdani sorumluluğumun gereği olarak ifade ediyorum. İl Başkanım burada, siyasi temsilcilerimiz var. Parlemantoda doğru bir siyaset izliyorlar. Ama ahlaki ve vicdani sorumluluğumun gereği olarak Suriye'nin, Suriye Kürdistan'ının işgali bir cinnet olacaktır ve Ortadoğu'ya barışı olabildiğince uzaklaştıracaktır. Yegane yol bütün Ortadoğu coğrafyasında, Irak'ta olduğu gibi yada benzeri İran'da da özerk Kürdistan olacaktır, Türkiye'de de özerk Kürdistan olacaktır, Suriye'ye de özerk Kürdistan olacaktır. Bunun başka bir yolu yoktur diye düşünüyorum. 20 milyon Kürt artık kendi varlığını reddeden bir halkın varlığına, varlığını armağan etmeyecektir. Bunu bütün dünya böyle bilsin. Halen kardeşliğine inandığımız Türk halkı da lütfen böyle bilsin. Varlığımızı tanımayan hiç bir halka varlığımıza armağan etmeyeceğiz."
KAMIÞLI'NIN AFRİN'İN İÞGALİNE RIZA GÖSTERMEYİZ

Baydemir, "Barış elimizi, dostluk elimizi, birlikte yaşam isteğimizi her zaman ifade ettik" diyerek, şöyle devam etti: "Bundan sonra da beklentimiz, gerçekten Türk halkı, biz Kürt halkıyla, biz Kürdistanlılarla birlikte yaşamak istiyor mu? Eğer Türkiye halkı, Türk halkı biz Kürtlerle, Kürdistanlılarla birlikte yaşamak istiyorsa, o halde söz sırası sizindir. Sizin hükümetin veya devletin bu politikasına karşı çıkmanız gerekiyor. Hiç bir Kürt hükümetin Kamışlı'yı Afrin'in işgaline asla ve asla rıza göstermeyecektir. Kendi namı hesabıma siyasi sorumluluktan bağımsız olarak söylüyorum. Kürt halkının bir evladı olarak asla ve asla böyle bir şeye bizde eyvallah demeyeceğiz. Þüphesiz ki, benim silahım yok. Ama bir elimiz var, çıplak bir elimiz var ve bir yüreğimiz var. Elimizle, dilimizle ve yüreğimizle bu politikaya karşı çıkacağız."
KÜRT HALKININ TALEBİ İDARİ VE SİYASİ STATÜDÜR

Osman Baydemir, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lıların karayoluna döşediği mayını patlaması sonucu 2 askerin şehit olmasına değindi. Baydemir, "Dün Diyarbakır sıkıntılı bir gün yaşadı. Bugün yine sıkıntılı bir gün yaşadı. İki insanın cenazesi bu kentten Türkiye'nin batı yakasına gitti, gidiyor. Bütün bunların sona ermesi gerekiyor. Artık hiç bir sorunumuzu F-16'ların yağdırdığı bombalarla, tankların, topların atmış olduğu bombalarla veya kurşunlarla çözme şansı yoktur diye düşünüyorum. Tek yok müzakeredir. Müzakerenin kurulacağı zeminde Kürt halkının haklı talebi olan idari ve siyasi statüdür. Kürt halkına ve Kürtdistan coğrafyasına idari ve siyasi statü verilmediği müddetçe adalet tesis edilemeyecektir. Benim temennim Türk halkının, Türk devletinin şu anda yürütmüş olduğu politikaya biz Kürtlerden daha fazla dur demesidir" dedi.
ÖZERK KÜRDİSTAN'IN BAÞKENTLERİ

Baydemir, bundan sonra aşırı bir merkezi bir yapıyla ülkeyi yönetmenin ortadan kalktığını ileri sürerek, "Ortadoğu'yu yönetmek ortadan kalkmıştır. Benim yüreğimden geçen, bir insan olarak yüreğimden geçen, özerk Kürdistan'ın başşehri Kamışlı'dır. Özerk Kürdistan'ın başşehri Diyarbakır'dır, özerk Kürdistan'ın başşehri Hevler'dir, (Erbil) özerk Kürdistan'ın başşehri Mahabad'dır. Benim yüreğimden geçen Mahabad'dır, ama onlar karar versinler benim yüreğimden Mahabad geçiyor" diye konuştu.
ORTAK PARA BİRİMİNE GEÇİLMELİ

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, Türkiye, İran, Irak, Suriye, Ermenistan ve Ürdün sınırlarının ortadan kalkması gerektiğini ileri sürerek, "Gümrük birliğine geçilmelidir. İdari ve siyasi bir ortaklığa geçilmelidir. Ortak para birimine geçilmelidir. Tıpkı Avrupa Birliği'nde olduğu gibi. Kurtuluş bu yoldadır diye düşünüyorum. Kurtuluş kavgada değil, kurtuluş ret ve inkarda değil" dedi.

http://www.ensonhaber.com/baydemir-turkiyede-ozerk-kurdistan-olacak-2012-07-28.html Mesajı Paylaş

Acaba Kürtlerin cogu onun gibi düsünüyormu? Kesinlikle hayir. Bunu ben bilhaza orada yasayan akrabalarimdan biliyorum.

Ortada gercek birsey varsa , oda onlarin maaslari disardan gelmesi ve disariya hizmet etmeleri. Mesajı Paylaş

Akrepler coktan Tasin altindan cikmis ortaklikta geziyorlar.....  :(
Mesajı Paylaş

Bunların hepsini tek tek temizleyeceksin veya ben anayasa platformunda belirtmiş olduğum gibi teröre katılan kişilerin 1.derece akrabalarıda dahil olmak üzere tümünün mal varlıklarına el koyup vatandaşlıktan çıkartıp dünyanın en uzak mesela antartikaya sürüceksin. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz