PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Baskanlik sistemi ile planlanan olusumun paracasi bu. Eger hukumetin istedigi baskanlik sistemi kabul edilirse baydemirin soyledikleri gerceklesmis olacak. Mesajı Paylaş

Alakası yok başbakanın yapmak istemesinin sebebi ülkenin refahının kesintisiz olarak sürekli olması,geçmişe baktığımızda hep 2 ileri 1 geri yapmışız bazen 1 ileri 2 geri olmuş adam bunu önlemek istiyor yoksa merkeze karşı zayıf bağlarla bağlı eyalet düzenini düşünmüyor evet bölgeler olacak faka yarı bağımsız  oralaraı atanmış veya bölge halkı tarafından seçilmiş valiler yönetecek kesinlikle bölünme olmayacak zira bölünmeye giden yolda hareket eden olursa yasalarla kafası ezilir inşallah. Mesajı Paylaş

heyy gidi heyyyyy.....

eninde sonunda sıra türkiye'ye geldi,önce yugoslavya sonra türkiye ölseydim de görmez olaydım... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: AYDIN - 29 Temmuz 2012, 14:03:37
Alakası yok başbakanın yapmak istemesinin sebebi ülkenin refahının kesintisiz olarak sürekli olması,geçmişe baktığımızda hep 2 ileri 1 geri yapmışız bazen 1 ileri 2 geri olmuş adam bunu önlemek istiyor yoksa merkeze karşı zayıf bağlarla bağlı eyalet düzenini düşünmüyor evet bölgeler olacak faka yarı bağımsız değil oralaraı atanmış veya bölge halkı tarafından seçilmiş valiler yönetecek kesinlikle bölünme olmayacak zira bölünmeye giden yolda hareket eden olursa yasalarla kafası ezilir inşallah.

kardeşim hem bölgedeki halk tarafından şeçilmiş yöneticilerle yönetilecek diyorsun hemde bölünme olmayacak diyorsun biraz tanımları öğren o dediğin özerkliğe girer .bizde uygulamak istedikleri tam anlamıyla ırak modeli ıraktadada terör biter diye özerklik verdiler ama iyice azdılar barajlara sabotaj bina yakma suikastlar iran ve israil savasşında arkadan vurdular müslüman kardeşlerini, ama şimdi bağımsız bir ülke olmalarına ramak kaldı Mesajı Paylaş

kendimizi rezil etmekten başka birşey yapmyoruz.ıraktada özerk kürt bölgesine müsade etmeyiz dedik ama lafımızı yuttuk şimdiden olacağı bu. çuval olayında,mavi marmarada , uçak düşürülmesinde ne kadar aciz bir iktidarın olduğu açık ordu desen zaten içi oyulmuş lafta dünyanın en iyi ordularından ama gel görki uzaktan yakından alakası yok Mesajı Paylaş

Aslında Türkmenlerle,kürtleri yer değiştireksin bak nasıl yola geliyorlar.Teröre yardım ve yataklık edenlerin aileleri ile beraber atacaksın sınırdan.Yavaş yavaş'da türkmenleri yerleştireceksin sınıra...irtibatlarını kopardınmı sesleri kesilir.O...Baydemiride sınırdan atarken,kazığın üstüne özerklik yazıp.... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: M.B.T - 30 Temmuz 2012, 10:59:57
Aslında Türkmenlerle,kürtleri yer değiştireksin bak nasıl yola geliyorlar.Teröre yardım ve yataklık edenlerin aileleri ile beraber atacaksın sınırdan.Yavaş yavaş'da türkmenleri yerleştireceksin sınıra...irtibatlarını kopardınmı sesleri kesilir.O...Baydemiride sınırdan atarken,kazığın üstüne özerklik yazıp....

suriyede ciddi türkmen var. bunları stratejik olarak kullanamıyor olmak ciddi beceriksizlik.

bugün bir çin gemiside boğazdan geçmiş. ortadoğu artık bazılarının tek yanlı politikalarına esir değil gibi. gibi diyorum çünki bunların ne yapacağı belli olmaz. çıkarları bir yerde örtüşür bizide harcarlar.

suriyedeki oldu bittilere en azından iranın ırak merkezi yönetim üzerinden cevap vermeye çalıştığı görülüyor. ırak ordusu kuzeye ilerlemeye başladı ki neler olacağı pek kestirilemez durumda.

işin açıkcası ateşin içinden fırsatlar çıkarmaya çalışanlar belkide ummadıkları ciddi bir belaya her an bulaşabilirler. çünki artık dunya 1990 ların dunyası değil.

umARIM ÜLKEMİZ BU KAOSUN İÇİNDEN OLABİLDİĞİNCE AZ ZARRALA VE HATTA KARLA ÇIKAR. Mesajı Paylaş
Eğer bir Türk devleti olmasaydı mutlaka yaratmak gerekirdi.
( THIERS )

Alıntı yapılan: çiğil42 - 30 Temmuz 2012, 09:20:50
kendimizi rezil etmekten başka birşey yapmyoruz.ıraktada özerk kürt bölgesine müsade etmeyiz dedik ama lafımızı yuttuk şimdiden olacağı bu. çuval olayında,mavi marmarada , uçak düşürülmesinde ne kadar aciz bir iktidarın olduğu açık ordu desen zaten içi oyulmuş lafta dünyanın en iyi ordularından ama gel görki uzaktan yakından alakası yok

iyi ozaman dünyaya savaş açalım, içerdeki çürükler temizlenmesin.... vay be ne güçlü oluyomuşuz..... bunu niye düşünemediler...... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: çiğil42 - 30 Temmuz 2012, 09:20:50
kendimizi rezil etmekten başka birşey yapmyoruz.ıraktada özerk kürt bölgesine müsade etmeyiz dedik ama lafımızı yuttuk şimdiden olacağı bu. çuval olayında,mavi marmarada , uçak düşürülmesinde ne kadar aciz bir iktidarın olduğu açık ordu desen zaten içi oyulmuş lafta dünyanın en iyi ordularından ama gel görki uzaktan yakından alakası yok
jeopolitik gerçeklere söylenebileceklerle ideolojik gerçeklere göre söylenecekler arasında şöyle bir fark vardır; joepolitik güncel gerçeklere objektif bakıştır, ideolojik ; joepolotik gerçeklere duygusal bakıştır. 
doğulu milletler düşük eğitim oranlaı gereği ideolojik bakarlar, joepolitik oalrak bakmak için ciddi bilgi ve eğitim gerekir, ideolojikte ise düşünmeye gerek yok senin yerine bir kaç kişi düşünür milyonlar peşinden sloganlarla gidersin.
batılı milletler; 1700 yıllarından sonra ki gelişmeler ile isteselerde ideolojik bakamazlar çünki ciddi bilgive beceri birikimleri var. bölgeyi ve dünyayı daha iyi tanıyor yorumluyorlar. işte bu yüzden doğuluların önüne ideolojik oyuncakla koyup onları masrafsız öldürüyorlar.

evet şimdi sizin ideolojik olan ve çözüm önerisi getirmeyen bakış açınızın ne kadar reel olduğunu analiz edelim.
1-ıraktaki özerk kürt bölgesi 1990 körfez savaşı sonrası kurulmaya başlandı. şu anki iktidar göreve geldiğinde orda özerk bir kürt bölgesi oluşturulmuştu. bunda hatalısınız.
2-çuval olayı 2003 yılında oldu. muhtemelen geçmeyen teskereye karşılık yapıldı. ki hükümet teskere geçsin istiyordu. eğer teskere geçseydi çuval olmıyacaktı.bundada hatalısıız
3 ve 4 nolu kalemlerde size hak veriyorum. mavi marmara ve uçak için önce israile sonrada suriyeye dalacaktık aga. ardından birde irana girer çıkar sonrada bir rusyayı feth ederdik. yada bunları yapmaz bir tuzak var derdik oturur düşünürdük. yok yok dalsak iyiydi.

dünyadaki kaotik dönem, kaos , ekonomik krizler ve benzeri olaylar düyanın belki son yuz yıldaki ciddi sıkışmasına işaret ediyor. dunayanın dengeleri değişiyor, asya yeniden ayağa kalkıyor, avrupa btıyor, ingiltere bundan nemalanmak istiyor vs vs bir sürü jeopotik gerçekler.

bizim gençlerin en kısa ve öz yorumu; kedidir kedi.

dar bakış açısına dayanmıyorum, kusura bakmayın
Mesajı Paylaş
Eğer bir Türk devleti olmasaydı mutlaka yaratmak gerekirdi.
( THIERS )

1-ırakta özer kürt bölgesinin kurulmasıyla akp ne alaka ben böyle bir şey dmedim üstelik 1970 de kurulmuştur özerk kürt bölgesi
2-teskere geçseydi bu ülkeye ne gibi zararları olurdu sizin gibi jeopolitik düşünen çok eğitimli bir kişi bilmesi lazım!
3-çuval olayında 200 kişilik peşmerge grubunun komutanı talabaninin oğludur bunu bile bile neden oğlu ankaralarda cirit atar bu bir ülkenin onurunu zedelemektir tabi sizin için önemli değildir sizde olmayınca
4-mavi marmara olayında hani akdenizde sürekli gemilerimiz bulunacaktı hani kuş ucurmayacaktık şimdi ne oluyo israil uçakları sınırımızda cirit atyo rumlarla doğalgaz olayı ayrı bir fiyasko üstelik israil özür dileyecekmiş bunlar bu gün çıkıyo ama bi filistin zırvası tuturdular gidiylar doğuda bu yüzden mehmedimiz ölüyosa onlar sorumlu ama tabi sizin gibi jeopolitik düşünenler için şehit sayısı rakamlardan ibaret ama benim için değil ilerici yüksek tahsilli çok bilmiş kişi Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz