PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: çiğil42 - 01 Ağustos 2012, 19:42:34
1-ırakta özer kürt bölgesinin kurulmasıyla akp ne alaka ben böyle bir şey dmedim üstelik 1970 de kurulmuştur özerk kürt bölgesi
2-teskere geçseydi bu ülkeye ne gibi zararları olurdu sizin gibi jeopolitik düşünen çok eğitimli bir kişi bilmesi lazım!
3-çuval olayında 200 kişilik peşmerge grubunun komutanı talabaninin oğludur bunu bile bile neden oğlu ankaralarda cirit atar bu bir ülkenin onurunu zedelemektir tabi sizin için önemli değildir sizde olmayınca
4-mavi marmara olayında hani akdenizde sürekli gemilerimiz bulunacaktı hani kuş ucurmayacaktık şimdi ne oluyo israil uçakları sınırımızda cirit atyo rumlarla doğalgaz olayı ayrı bir fiyasko üstelik israil özür dileyecekmiş bunlar bu gün çıkıyo ama bi filistin zırvası tuturdular gidiylar doğuda bu yüzden mehmedimiz ölüyosa onlar sorumlu ama tabi sizin gibi jeopolitik düşünenler için şehit sayısı rakamlardan ibaret ama benim için değil ilerici yüksek tahsilli çok bilmiş kişi
yüksek tahsili ve çok bilmiş olduğum doğrudur.

4 nolu sorunuz üzerinden kısa bir cevap vermek istiyorum. evet ülkemiz bazılarının uçaklarını sınırımıza cirit attırmayacak kadar caydıramıyor. bunun ciddi ve bir sürü sinir edici cevabı var. sloganlarla ve ideolojik söylemlerle savaş yapılmıyor, caydırıcılık kazanılmıyor.

1990 yılında çöken sovyet bloğu ve sonucunda nato ülkelerinin ordularında yaptığı bir takım düzenlemeler ki onlar; modern teçhizat ve nitelikli asker düzenlemelerini ülkemiz halen yapmadı. bunda tek olmak hala sovyet saldırısına karşı savunma yapısında neredeyse 20 sene beklemekle tepemizde cirit atan uçakları , 2000 km menzilli füzeleri, nükleer silahları ve bir sürü modern teçhizatı caydırmak maalesef çok zor. hatta doğumuzda terörle bile mücadele etmek için yeterli saldırı helikopteri bulundurmamak gayet stratejik.

hatta son suriye olaylarından sonra suriyenin elinde ki 4000 civarı uzun , kısa ve orta menzilli balistik füze, hava savunma füzesine karşı sınıra 1960 yılarından kalma ,pır pırlı sovyet uçaklarını ve ya pat patlı sovyet füzelerini düşürmek için geliştirilmiş orta irtifa savunma füzeleri(ihawk) ile gariban suriye ordusunun gelişkin saldırı sistemlerine cevap vermeye çalışıyor olmak rezalet.  utanmasak hercules füzelerini getireceğiz, gerçi onlar çok çarpıcı görünüyor o açıdan çakma bir caydırıcılık sağlanabilir ama araplar bile artık bunları yemiyor.

yani sevgili az bilmiş arkadaş , bilen biliyor ama askeri ve savunma ürünleri üretmek anlamında ciddi gerideyiz. gayretler çabalar var ama sanki bir çok şey 10 sene geri kalmış gibi?

teskere geçmedi daha iyi oldu. ama unutmadan her olayın ve durumun bir sürü iyi ve bir sürü olumsuz sonucu olabilir. daha öncede dediğimiz gibi; her ne kadar kalitesiz insan yığınları bazen sırtımızdaki ağırlık olsada ülkemiz genç  dinamik ve eğitimli nufusuyla tüm bu sıkıntıların üstesinden gelecek kudrete sahiptir.

tek önemli detay ise şudur; orta doğuluların düştüğü ne bilmediğini bilmeme sıkıntısıyla birleşmiş cahillik sonucu ortaya çıkan gereksiz özgüvenle hareket etmeyelim yeter ,edenleri uyaralım veya ne bilmediklerini gösterelim ki cahalet rüzgarının yakıcılığı üzerimizde esmesin. bu bağlamda senle az da olsa uğraşıyorum Mesajı Paylaş
Eğer bir Türk devleti olmasaydı mutlaka yaratmak gerekirdi.
( THIERS )

Özerk Kürt bölgesinin bugünkü haline gelmesinde malesef bizlerin büyük etkisi ve desteği olmadı mı? Saddam Hüseyin'den kaçıp bize sığınan bu insanlar o zaman bize değil pkkya sığınsalardı ya! Bunların amaçları belli değil mi? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 21 Haziran 2012, 08:10:49
Leopard-2A4 tanklarının alımında Güneydoğuda kullanmama gibi bir şart yok. Bu tanklar ALTAY gelene kadar Yunanistan ile olan dengeyi sağlamak için alındılar. Terörle mücadele için zaten böyle bir tanka da gerek yok. Çünkü teröristlerin taktikleri normal bir savaş değil.

Saldırı helikopteri konusundan senelerdir süren bir çalışma var ve bunun sonucunca ATAK artık göreve hazır olmak üzere. Bu zamana kadar yetersiz olan saldırı helikopteri konusunda hazır alım çalışmaları da nedense işe yaramadı. İstediğimiz gibi helikopteri bulamadık sanki. ABD AH-W'leri AH-1Z'ye dönüştüreceğini belirterek vermedi. Apache pahalı geldi. Tiger zaten işe yaramaz. A-129 alımı söz konusuydu ama ortada birşey yok. Mi-28 zaten Rus helikopteri ve henüz kendi ihtiyaçlarını karşılıyorlar. Her ne olursa olsun bu konuda böyle bir açık olmamalıydı.

Suriye sınırında yapılan en sonra bile m60a3 tanklar kullanılmış resimlerden ve vidyodan anlaşıldığı kadarıyla. En azından bu tür göz önündeki tatbikatlarda m60 sabra ya da leopar 2a4 /2a4-NG gibi nispeten yeni tanklarımızın kullanılması gerekmezmi? 2a4 lerin kullanılmamasındaki sebep almandayadan gelebilecek herhangi bir siyasi baskı ya da o tankları orada kullanamazsınız gibi bir tehditten kaçınma olduğunu düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: cyctec - 01 Ağustos 2012, 22:12:27
hatta son suriye olaylarından sonra suriyenin elinde ki 4000 civarı uzun , kısa ve orta menzilli balistik füze, hava savunma füzesine karşı sınıra 1960 yılarından kalma ,pır pırlı sovyet uçaklarını ve ya pat patlı sovyet füzelerini düşürmek için geliştirilmiş orta irtifa savunma füzeleri(ihawk) ile gariban suriye ordusunun gelişkin saldırı sistemlerine cevap vermeye çalışıyor olmak rezalet.  utanmasak hercules füzelerini getireceğiz, gerçi onlar çok çarpıcı görünüyor o açıdan çakma bir caydırıcılık sağlanabilir ama araplar bile artık bunları yemiyor.
I-Hawk'lar ile karşılık vermek mi? Hangi uçaklarına karşı? Balistik füzelere gelince zaten en gelişmiş savunma sistremleri bile tam verimle durduramıyor. Zıpkın'lar bu işler için geliştirildi ve sınıfının en iyisi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Ateş - 03 Ağustos 2012, 11:48:40
hatta son suriye olaylarından sonra suriyenin elinde ki 4000 civarı uzun , kısa ve orta menzilli balistik füze, hava savunma füzesine karşı sınıra 1960 yılarından kalma ,pır pırlı sovyet uçaklarını ve ya pat patlı sovyet füzelerini düşürmek için geliştirilmiş orta irtifa savunma füzeleri(ihawk) ile gariban suriye ordusunun gelişkin saldırı sistemlerine cevap vermeye çalışıyor olmak rezalet.  utanmasak hercules füzelerini getireceğiz, gerçi onlar çok çarpıcı görünüyor o açıdan çakma bir caydırıcılık sağlanabilir ama araplar bile artık bunları yemiyor.
I-Hawk'lar ile karşılık vermek mi? Hangi uçaklarına karşı? Balistik füzelere gelince zaten en gelişmiş savunma sistremleri bile tam verimle durduramıyor. Zıpkın'lar bu işler için geliştirildi ve sınıfının en iyisi.
Evet sınıfının en iyisi (alçak irtifa , kısa menzil) sadece görsel temasa dayalı bir hava savunma sistemi. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: enes38 - 03 Ağustos 2012, 12:37:12
Alıntı yapılan: Ateş - 03 Ağustos 2012, 11:48:40
I-Hawk'lar ile karşılık vermek mi? Hangi uçaklarına karşı? Balistik füzelere gelince zaten en gelişmiş savunma sistremleri bile tam verimle durduramıyor. Zıpkın'lar bu işler için geliştirildi ve sınıfının en iyisi.
Evet sınıfının en iyisi (alçak irtifa , kısa menzil) sadece görsel temasa dayalı bir hava savunma sistemi.
en yalan scud ortalama 3 mach hız yapsa, bu 3500 km /saat 'e denk gelir. Ki bu 990 m/saniyeye denk gelir yani saniyede 1 km dir. rocet havada yol alırken çembere çizilen bir doğru gibi geçse ve yüksekliği 4 km olsa (daha yüksek gider her halde) menzilimizde yaklaşık 5 km yol alır diyelim. şimdi bizim 8km sistem de yaklaşık bu hızda olsa onu karşıdan karşılaması lazım. eğer karşıdan karşılıyacaksa kalıyor 2,5 km. buda 2.5 saniye eder !

şimdi bizim sistem 2,5 km içinde önce görecek , sonra kilitlenecek, sonra ateşlenecek ve sonra gidip vuracak. en ideal koşullarda hesapladık, dedemiz yaşında ki scud 4 km üzerimizden uçtu ve bize denk geldi. ve onu 2.5 saniyede vurduk.

hayale gerek yok. bunlar en fazla helikopter vb sistemleri vurabilir. ama radar km lerce önce hedefi belirler , hedef yakından geçerken öncül hesaplamalar yapar hedefe yol alır o başka ama 8 km menzille bu işler zor olsa gerek hele hele füzelere karşı. Mesajı Paylaş
Eğer bir Türk devleti olmasaydı mutlaka yaratmak gerekirdi.
( THIERS )

Alıntı yapılan: cyctec - 03 Ağustos 2012, 21:21:51
en yalan scud ortalama 3 mach hız yapsa, bu 3500 km /saat 'e denk gelir. Ki bu 990 m/saniyeye denk gelir yani saniyede 1 km dir. rocet havada yol alırken çembere çizilen bir doğru gibi geçse ve yüksekliği 4 km olsa (daha yüksek gider her halde) menzilimizde yaklaşık 5 km yol alır diyelim. şimdi bizim 8km sistem de yaklaşık bu hızda olsa onu karşıdan karşılaması lazım. eğer karşıdan karşılıyacaksa kalıyor 2,5 km. buda 2.5 saniye eder !

şimdi bizim sistem 2,5 km içinde önce görecek , sonra kilitlenecek, sonra ateşlenecek ve sonra gidip vuracak. en ideal koşullarda hesapladık, dedemiz yaşında ki scud 4 km üzerimizden uçtu ve bize denk geldi. ve onu 2.5 saniyede vurduk.

hayale gerek yok. bunlar en fazla helikopter vb sistemleri vurabilir. ama radar km lerce önce hedefi belirler , hedef yakından geçerken öncül hesaplamalar yapar hedefe yol alır o başka ama 8 km menzille bu işler zor olsa gerek hele hele füzelere karşı.
Üstad füze sürekli 3 mach da uçamaz yakıtı bitince yavaşlamaya başlar. Eğer ki füze kıymetli bir hedefe isabet edecek şekilde geliyorsa Zıpkın'lar ateşlenir ama alakasız bir yere düşüyorsa kimse ateş açmaz zaten. Hedef üzerine gelirken de Stinger çok rahat vurur. Çünkü Zıpkınlar radar, karargah gibi kıymetli hedeflerin hemen yanı başına konuşlandırılır.
Mesajı Paylaş

sinira simdilik o kadari moderin tanka gerek yok...
saten esedin tanklarnan türkiyeye saldiracagi yok
adamin basi saten muhaliflernen dertte... türkiye sade oraya simdilik görsel olarak koymustur...
olasi ufak capli olaylara karsi sinir güvenligi icin...

saldiri amacli olsa baska ... o zaman tank ve zirhli araclara karsi.. o zaman modernize edilmis tanklar gelir... hedefleri daha iyi imha yapmak icin Mesajı Paylaş

Askerden döndükten sonraki ilk mesajımı yazıyorum ,selamın aleyküm arkadaşlar...

Arkadaşlar Leo 2A4 NG'den bahsetmiş , en son 1 tane 2011 deki İDEF'te görmüştüm,ben askerdeyken seri üretime mi geçtiler yoksa(!)

O araç bir prototipti arkadaşlar,envantere girmedi,kabiliyetler sergilenmiş oldu.Eğer ben askerdeyken birşeyler kaçırdıysam lütfen düzeltin Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz