PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: enes38 - 03 Ağustos 2012, 12:37:12
Alıntı yapılan: Ateş - 03 Ağustos 2012, 11:48:40
Alıntı yapılan: cyctec - 01 Ağustos 2012, 22:12:27
hatta son suriye olaylarından sonra suriyenin elinde ki 4000 civarı uzun , kısa ve orta menzilli balistik füze, hava savunma füzesine karşı sınıra 1960 yılarından kalma ,pır pırlı sovyet uçaklarını ve ya pat patlı sovyet füzelerini düşürmek için geliştirilmiş orta irtifa savunma füzeleri(ihawk) ile gariban suriye ordusunun gelişkin saldırı sistemlerine cevap vermeye çalışıyor olmak rezalet.  utanmasak hercules füzelerini getireceğiz, gerçi onlar çok çarpıcı görünüyor o açıdan çakma bir caydırıcılık sağlanabilir ama araplar bile artık bunları yemiyor.
I-Hawk'lar ile karşılık vermek mi? Hangi uçaklarına karşı? Balistik füzelere gelince zaten en gelişmiş savunma sistremleri bile tam verimle durduramıyor. Zıpkın'lar bu işler için geliştirildi ve sınıfının en iyisi.
Evet sınıfının en iyisi (alçak irtifa , kısa menzil) sadece görsel temasa dayalı bir hava savunma sistemi.

Üstad çok haklısın ironi isabetli olmuş ancak "sadece görsel" derken Infrared kısmını yoksaydık gibi geldi bana.

Bu arada stingerla balistik füzeyi önlemek , eğlenceli bir fantezi...

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: cyctec - 03 Ağustos 2012, 21:21:51

en yalan scud ortalama 3 mach hız yapsa, bu 3500 km /saat 'e denk gelir. Ki bu 990 m/saniyeye denk gelir yani saniyede 1 km dir. rocet havada yol alırken çembere çizilen bir doğru gibi geçse ve yüksekliği 4 km olsa (daha yüksek gider her halde) menzilimizde yaklaşık 5 km yol alır diyelim. şimdi bizim 8km sistem de yaklaşık bu hızda olsa onu karşıdan karşılaması lazım. eğer karşıdan karşılıyacaksa kalıyor 2,5 km. buda 2.5 saniye eder !

şimdi bizim sistem 2,5 km içinde önce görecek , sonra kilitlenecek, sonra ateşlenecek ve sonra gidip vuracak. en ideal koşullarda hesapladık, dedemiz yaşında ki scud 4 km üzerimizden uçtu ve bize denk geldi. ve onu 2.5 saniyede vurduk.

hayale gerek yok. bunlar en fazla helikopter vb sistemleri vurabilir. ama radar km lerce önce hedefi belirler , hedef yakından geçerken öncül hesaplamalar yapar hedefe yol alır o başka ama 8 km menzille bu işler zor olsa gerek hele hele füzelere karşı.

Bu kadar hesap yapmadan önce şu yeryüzüne paralel hareket etme konusunu biraz daha düşünsek mi acaba? Çember kısmında biraz umutlandım ama teğet kısmı hayal kırıklığı oluşturdu bende... Mesajı Paylaş

ilk öncelikel gecmis olsun :)
ve bu ara cok sey kacirmadin derim...
hos geldin geri aramiza

Alıntı yapılan: Tuco - 04 Ağustos 2012, 00:24:39
Askerden döndükten sonraki ilk mesajımı yazıyorum ,selamın aleyküm arkadaşlar...

Arkadaşlar Leo 2A4 NG'den bahsetmiş , en son 1 tane 2011 deki İDEF'te görmüştüm,ben askerdeyken seri üretime mi geçtiler yoksa(!)

O araç bir prototipti arkadaşlar,envantere girmedi,kabiliyetler sergilenmiş oldu.Eğer ben askerdeyken birşeyler kaçırdıysam lütfen düzeltin
Mesajı Paylaş

Selam Tuco, iyisindir insallah.

Takma kafana be Tuco, bizimkiler evelallah sniper'la bile vurur o scudlari, stinger'a ne gerek var :) Mesajı Paylaş

Eywallah üstad , Allah razı olsun. Askerliği bitirdik , kaldığımız yerden devam :) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 04 Ağustos 2012, 01:03:56
Selam Tuco, iyisindir insallah.

Takma kafana be Tuco, bizimkiler evelallah sniper'la bile vurur o scudlari, stinger'a ne gerek var :)

Selamlar Nutuk abi, çok şükür iyiyiz, vatani görevimizi tamamlayıp döndük.İnşallah herşey yolundadır sizler içinde abi.

SVD elde ,sürekli gökyüzüne bakan insanlarımız var :) Mesajı Paylaş

aynen devam :)
simdi görevin burda devam :) Asker! Mesajı Paylaş

Stingerlerle balistik füze vurmayı cidden düşünen arkadaşlar mı var yoksa? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

bazen "brainstorming" iyi oluyor :) eee fantazininde siniri olmadigi icin.... sapanlada denk gelse imha edemezsende bir balistik füzeye isabet ettirebilirsin... :) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: akrep - 04 Ağustos 2012, 02:21:41
bazen "brainstorming" iyi oluyor :) eee fantazininde siniri olmadigi icin.... sapanlada denk gelse imha edemezsende bir balistik füzeye isabet ettirebilirsin... :)
Niye vuramayacakmış? Açıklarsan seviniriz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz