PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

maalesefki karakol denen yerler gerçekten matruk terkedilmiş mekanlar gibi. Eğer sabit mekanlar var olacaksa ki olmalı , alan hakimiyeti modern ekipmanlarla ve mekanlarla sağlanmalı , bu mekanlar gerçekten görevlerine uygun dizayn edilmeli ve silahlandırılmalı.

Elimizdeki yetersiz saldırı helikopteri sorunu oldukça terörist 10 saatte çarpışır 20 saatte çarpışır. Karakola 100 metre yaklaşmış hatta daha fazla yaklaşmış adamlara f16 dan bomba atamazsın ki ! kendi personelinde zarar görür. bu bağlamda bu atak helikopteri meselesi koskoca Türkiyeyi rezil eden unsurlardan sadece biri.

teknik anlamda eksikleri sayarsak;

-yetersiz saldırı helikopteri
-Silahlı iha olmayışı
-silahsız ihaların sayıca az olması
-karakolların çoğunun halen metruk ve terk edilmiş depo görünümünde olması
-karakol yerlerinin gerçekten yersiz olması
-halen profesyonel olmayan erlerin o bölgede konuşlandırılması

bunlar sadece ilk anda akıllara gelen şeyler.

şimdi esas soru şu; milyarlarca dolarlık gsmh lara rağmen gerçekten kolaylıkla ve akılla çözülebilecek bir sürü basit sorun olmasına rağmen neden kimse buna el atmaz?

ülkemiz bir çok sorunda olduğu gibi bu sorunuda çözmek te ciddi sorunlar yaşıyor. bu sorunların sebebine örnekde; çıkın sokağa ve etrafa bakın ! yere tüküren , yere çöp atan , birbirine saygı duymayan , sıraya dahi girmeyi bilmeyen bir toplumuz. çanakkalede o kadar eğitimli insan kaybettik ki halen toparlayamadık, işin içine birde para girince , yani para+ cahil insan denkleminden ortaya hiç hoş olmayan , dejenere olmuş ve özünü kaybetmiş, medeni kazanımlarını tarihin arkasında bırakmış koca bir toplum haline geliyoruz.

bence devlet anlayış ve bakış olarak halktan daha ileride. batıda tam tersi olur ama bizde böyle, tam bir ortadoğulu gibi.

haberlere baktım bugun, bir ilçede bazı vatandaşlar parası ödenmediği için kesilen suları yerine kaçak su çekmişler. adamlarda kesmeye gidince tüm ahali engellemiş suyun kesilmesini. evet şimdi siz , biz hepimiz o suyun parasını biz ödüyoruz. idda ediyorum bunu almanyada yapsalar halkın vereceği tepki bizim kadar duyarsız olmazdı. ki devletin vereceği tepkide öyle olmazdı. oradaki sorunu çözemediler yükle diğer boynu eğiklerin başına. üzücü hemde çok, haberleri her izlediğimde kendimi keriz yerine konulmuş olarak hissetmekten kendimi alamıyorum. gücüme gidiyor.

konu dağıldı ama , ateş düştüğü yeri yakar, şehit olan tüm kardeşlerimize Allah rahmet eylesin, mekanları cennet olsun. Yürekleri yanan ailelerine Allah sabır versin. İnşallah devletimiz bu geride kalan yetime ,garibe yardım elini uzatır.

Mesajı Paylaş
Eğer bir Türk devleti olmasaydı mutlaka yaratmak gerekirdi.
( THIERS )

Alıntı yapılan: cyctec - 07 Ağustos 2012, 09:00:27
Alıntı yapılan: lleo - 06 Ağustos 2012, 19:14:17
Alıntı yapılan: cyctec - 06 Ağustos 2012, 12:47:31
Alıntı yapılan: lleo - 06 Ağustos 2012, 00:55:44
Alıntı yapılan: cyctec - 05 Ağustos 2012, 18:34:06
Alıntı yapılan: Tigerfish - 05 Ağustos 2012, 18:07:28
Alıntı yapılan: lleo - 05 Ağustos 2012, 17:42:33
sehidlerimize allahtan rahmet yakınlarına başsalığı dilerim...hepimizin başı sağa olsun erdoğan gül ikilisi hep aynı kelimeleri soylemeye usanmadılar neden hala ırak suriye ve iranda ki destekçilerine yönelik bir adım atılmadı veya amerika ve avrupalı destekçilerine ? sadece kuru laf destek olan ülkelerin laflarını dahi telefüz edemiyorlar yazıklar olsun ......

Merak etmeyin, yakinda bos daglari bomabalamaya baslarlar >:(

kim boş dağları ne için bombalar ?

bu ve benzeri laflar akıllı ve vatanseverler tarafından söylenemez.
evt doğuru nezaman şehidimiz olsa f 16 lar havalanır bos yere bombalar amac ıt oldurmek degıl ki amac milletin gozunu boyamak.saldırıdan sonra pkk beklıyordu havalansınlar da gelsin bombalasınlar diye .akilli insan demişsin sen once at gözluklerini cıkar ondan sonra konusalım vatansever olmak ne demek ve nasıl olunur! bu hukumet kac senedir başta neden hala eskiyayla pazarlık yapıyor ? irail vari bir suikast mı yapamıyor ama o zihniyet yok bu ülke neden se genelde ehil olmayan makam sevdalalılar tarafından yonetildi ondan da zaten yuzumuz gülmüyor. 10 senedir karayılanın yerini nasıl tespit edip yok edemiyorsun ? olan o gencecıik kardeşlerimize oluyor evlerine ateş düştü ama rte ve gülün koltukları sağalam umurlarında mı? 10 sene oldu bitiremedinse istifa ettttcekil ehil olana birak.....saygılar

maalesfki terörün amacı salt insan öldürmek değil. insan öldürerek bir takım siyasi ve politik kazanımlar elde etmek. eskiden asala vardı, şimdi bu maşalar. oyun hep aynı ama şu açıktır ki toplumumuz terör üzerinden dizayn edilmek isteniyor. bazıları bunları maşa olarak kullanıyor vs vs.

dediğim gibi devlet bizim devletimiz. devlet boş dağları bombalamaz, devletin amacı milletin gazını almak olamaz.

devlet eleştirilir, her şey eleştirilir ama eleştirirken bir ortadoğulu gibi değil batılı gibi eleştirmek lazım. sapla samanı karıştırmamak lazım. diğer koşulda kuyruğumuzu kovalarız.
slm devlet eleştirilmez rejim veya hükümet eleştirilir.bizim yaptığımızda hükümetin becereksizliğini eleştirmek!Ne ortadoğulu ne de batılı, türk gibi eleştiriliyor ne batılı benimle aynı duygular içinde olabilir nede ortadoğulu benim gibi hissedebilir.Neden hala bahcelinin de dediği güvenlik kuşağı yapılmıyor?Yada sınır ötesi ?....
10 sene önce senede 1 hükümet değişiyordu şimdi bunlar 10 senedir iktidarda. eleştirmek için haklısınız.

sınır ötesi harekat ve güvenlik kuşağını daha detaylı açarak bizlede bu sonuçlarının olumlu olacağını düşündüğünüz şeyler hakkında bilgilendirebilirmisiniz ?
slm yararları nı sormuşsun? kan uykusunu izlemeni tavsiye ederim nedemek istediğimi anlarsın....   http://www.videoneo.com/kan-uykusu-belgeseli-full-video-izle/ Mesajı Paylaş
Özgürlük için Pardus...

Alıntı yapılan: lleo - 07 Ağustos 2012, 18:36:26
Alıntı yapılan: cyctec - 07 Ağustos 2012, 09:00:27
Alıntı yapılan: lleo - 06 Ağustos 2012, 19:14:17
Alıntı yapılan: cyctec - 06 Ağustos 2012, 12:47:31
Alıntı yapılan: lleo - 06 Ağustos 2012, 00:55:44
Alıntı yapılan: cyctec - 05 Ağustos 2012, 18:34:06
Alıntı yapılan: Tigerfish - 05 Ağustos 2012, 18:07:28
Alıntı yapılan: lleo - 05 Ağustos 2012, 17:42:33
sehidlerimize allahtan rahmet yakınlarına başsalığı dilerim...hepimizin başı sağa olsun erdoğan gül ikilisi hep aynı kelimeleri soylemeye usanmadılar neden hala ırak suriye ve iranda ki destekçilerine yönelik bir adım atılmadı veya amerika ve avrupalı destekçilerine ? sadece kuru laf destek olan ülkelerin laflarını dahi telefüz edemiyorlar yazıklar olsun ......

Merak etmeyin, yakinda bos daglari bomabalamaya baslarlar >:(

kim boş dağları ne için bombalar ?

bu ve benzeri laflar akıllı ve vatanseverler tarafından söylenemez.
evt doğuru nezaman şehidimiz olsa f 16 lar havalanır bos yere bombalar amac ıt oldurmek degıl ki amac milletin gozunu boyamak.saldırıdan sonra pkk beklıyordu havalansınlar da gelsin bombalasınlar diye .akilli insan demişsin sen once at gözluklerini cıkar ondan sonra konusalım vatansever olmak ne demek ve nasıl olunur! bu hukumet kac senedir başta neden hala eskiyayla pazarlık yapıyor ? irail vari bir suikast mı yapamıyor ama o zihniyet yok bu ülke neden se genelde ehil olmayan makam sevdalalılar tarafından yonetildi ondan da zaten yuzumuz gülmüyor. 10 senedir karayılanın yerini nasıl tespit edip yok edemiyorsun ? olan o gencecıik kardeşlerimize oluyor evlerine ateş düştü ama rte ve gülün koltukları sağalam umurlarında mı? 10 sene oldu bitiremedinse istifa ettttcekil ehil olana birak.....saygılar

maalesfki terörün amacı salt insan öldürmek değil. insan öldürerek bir takım siyasi ve politik kazanımlar elde etmek. eskiden asala vardı, şimdi bu maşalar. oyun hep aynı ama şu açıktır ki toplumumuz terör üzerinden dizayn edilmek isteniyor. bazıları bunları maşa olarak kullanıyor vs vs.

dediğim gibi devlet bizim devletimiz. devlet boş dağları bombalamaz, devletin amacı milletin gazını almak olamaz.

devlet eleştirilir, her şey eleştirilir ama eleştirirken bir ortadoğulu gibi değil batılı gibi eleştirmek lazım. sapla samanı karıştırmamak lazım. diğer koşulda kuyruğumuzu kovalarız.
slm devlet eleştirilmez rejim veya hükümet eleştirilir.bizim yaptığımızda hükümetin becereksizliğini eleştirmek!Ne ortadoğulu ne de batılı, türk gibi eleştiriliyor ne batılı benimle aynı duygular içinde olabilir nede ortadoğulu benim gibi hissedebilir.Neden hala bahcelinin de dediği güvenlik kuşağı yapılmıyor?Yada sınır ötesi ?....
10 sene önce senede 1 hükümet değişiyordu şimdi bunlar 10 senedir iktidarda. eleştirmek için haklısınız.

sınır ötesi harekat ve güvenlik kuşağını daha detaylı açarak bizlede bu sonuçlarının olumlu olacağını düşündüğünüz şeyler hakkında bilgilendirebilirmisiniz ?
slm yararları nı sormuşsun? kan uykusunu izlemeni tavsiye ederim nedemek istediğimi anlarsın....   http://www.videoneo.com/kan-uykusu-belgeseli-full-video-izle/

kan uykusunu izledim, yıllar önce.

ne demek istediğinizide anladım. ama mesele sadece çaplculardan ibaret değil. birileri bize karşı bu maşalar üzerinden savaş yürütüyor. bu işin çözümü ise şudur; önce yeteri kadar saldırı helikopteri üretirsin, uçar üretirsin , tankını yapar profesyonel orduya geçersin, teknolojik anlamda ilerler eğitime önem verirsin, yaparsın nükleri sonra bu maşalara destek veren veya kullanmak isteyen bir ülke veya her neyse olan şeyi bulur gece tepelerine ellerinizde bulunan sağlam delillerle girer çıkarsın, hatta baya baya girer çıkarsın ibreti alem olur bak o zaman kalıyormu terör merör.

mesele daha fazla maşa öldürmekle çözülmezki çözülmedi. olayın merkezine inmek lazım. uygun yöntem ve yollarla yeterli ve sert cevaplar onların aklını alacak şekilde verilirse sıkıntı kalmaz.

biz daha millet olarak bu maşaların neden var olduğunu dahi anlamaktan uzağız. Mesajı Paylaş
Eğer bir Türk devleti olmasaydı mutlaka yaratmak gerekirdi.
( THIERS )

Alıntı yapılan: cyctec - 07 Ağustos 2012, 18:02:50
teknik anlamda eksikleri sayarsak;

-yetersiz saldırı helikopteri
-Silahlı iha olmayışı
-silahsız ihaların sayıca az olması
-karakolların çoğunun halen metruk ve terk edilmiş depo görünümünde olması
-karakol yerlerinin gerçekten yersiz olması
-halen profesyonel olmayan erlerin o bölgede konuşlandırılması

*Mevcut saldırı helikopterlerini nekadar kullanıyorlar? Gidin bakın  kara havacılık alaylarında süper kobralar ve kobralar bekliyor , 40 tane saldırı helikopterimiz var  30 tanesi batıda ve ankarada  10 tanesini malatyaya bırakmışlar  onlarda  zaten nadir olarak operasyonlara katılıyor maltya neresi hakkari neresi  ?  , soruyorum size  100 tane daha saldırı helikopterimiz olsa  verimli şekilde kullanılacağına gerçekten inanıyormusunuz?
*Silahlı iha yok  tamam  mevcut iha larda yetersiz kabul ediyorum  ama baskında  istibaharatada gerek yok  , adam basmış 6 saat çatışıyor daha bunu görmek için iha ya ihtiyaçmı var , neden  1 tane komando yollanmıyor?  karakol belli çevresi belli  onbinlerce komando olan bir bölgede  heleki 2 tane komando  alayı  yakınındayken  neden  çembere alınıp kaçmaları önlenmiyor? Bırakın helikopterle getirmeyi  araçla getirmeyi  yayan yollasan  6 saatte o bölgeye binlercesi ulaşır...
*Bizim eksiğimiz envanterle sınırlı değil  , söyleyince  yalnış anlaşılıyor  ama  genel kurmaylık  terörü yok etmek için gerçek anlamda kararlılık göstermiyor... Mesajı Paylaş

söyleyince  yalnış anlaşılıyor  ama  genel kurmaylık  terörü yok etmek için gerçek anlamda kararlılık göstermiyor...
--------------

Peki savunma bakaninin gorevi ne? Icisleri bakani ne yapar? Yurutulen politika nedir, nicin hickimse sorumlu degil?

Turkiye'de bircok sey oylesine umursamaz bir sekilde yapiliyor ki, bakanlar bak keyfine bir dokunulmazlik zirhi icinde umursamiyor. Askerimiz kimse kusura bakmasin ayni kulturun umursamazligi "boyle gelmis boyle gider" havasinda. Kimse demiyor yav su karakol burada 15 kere baskin yedi, 50'nin uzerinde sehit verdik sunun bir kesin onlemini alalim. Ben boyle olaylarin Amerika'da, Almanya'da olabilecegine ihtimal bile veremiyorum, birileri sorumlu oluyor! Mesajı Paylaş

Terör biterse ticarette biter.. Ticaretin bitmeside kimsenin işine gelmez. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 08 Ağustos 2012, 11:37:48
söyleyince  yalnış anlaşılıyor  ama  genel kurmaylık  terörü yok etmek için gerçek anlamda kararlılık göstermiyor...
--------------

Peki savunma bakaninin gorevi ne? Icisleri bakani ne yapar? Yurutulen politika nedir, nicin hickimse sorumlu degil?

Turkiye'de bircok sey oylesine umursamaz bir sekilde yapiliyor ki, bakanlar bak keyfine bir dokunulmazlik zirhi icinde umursamiyor. Askerimiz kimse kusura bakmasin ayni kulturun umursamazligi "boyle gelmis boyle gider" havasinda. Kimse demiyor yav su karakol burada 15 kere baskin yedi, 50'nin uzerinde sehit verdik sunun bir kesin onlemini alalim. Ben boyle olaylarin Amerika'da, Almanya'da olabilecegine ihtimal bile veremiyorum, birileri sorumlu oluyor!
Savunma bakanlığı  askerin  savaşmasına değil ; askeri ihalelere , ödeneklere , projelere bakar  ama askeri tekniklere , savunma  stratejisine karışamaz  , ben bu olayda (baskında) savunma bakanlığının  bir  kabahati olduğunu düşünmüyorum  ,  karakolların yenilenmesi için  her türlü  imkan  kullanılıyor  , terörle mücadelede kullanılsın diye  saldırı helikopteri , insansız hava aracı temini için elinden geleni yapıyor  ,  bu imkanları  sağlaması bence  savunma bakanlığının terörle mücadele  adına  üzerine düşeni  yapması demektir ,  bence burada  kabahatli olanlar  terörle mücadele adına  caydırıcı cezaları çıkarmayan adalet bakanlığında  ve  ankarada klimalı odalarında  çaylarını yudumlarken  doğudaki durumu uzaktan  izleyip  gerekli olan birçok zorunluluğu sağlamayan  paşalarda buluyorum.
Hesap sorma  meselesine gelince  , kim kimden hesap soracak ki  ,  iki kurumda devletin en önemli iki kurumu  , birisi adalet bakanlığı diğeri tsk , kimse bunun hesabını soramaz  aksine  muhattabını bile bulamaz , her şey rayına oturtulmuş  gayet istenildiği gibi de gidiyor , olan yine Türk milletine oluyor , ırkcılık zirve yaptırılıyor  birileri  kürd milliyetciliği adı altında kışkırtılıp terörist yapılıyor  ,  olan  yine  20 yalşındaki askerime  veyahut  düşük rütbeli askeri personelime  oluyor  , bugüne kadar kaç tane  albay  terör şehidi olmuş  , kaç general  şehit düşmüş , birileri arkasını sağlama almış  geride kalanıda  aslında çok düşünmüyor. Mesajı Paylaş

Ben bu kadar basit gormuyorum olayi Enes. Terorle mucadele topyekun devlet gorevidir, bakanindan tut askerine kadar. Ancak burada balik bastan kokuyor. Devlet teroristleri sinirda davul zurna ile karsilarken askeri tek sorumlusu olarak gostermek gulunc kalir. Ortada adam akilli bir devlet politikasi yok, biri gidiyor Oslo'da teroristle pazarlik yapiyor ben siniri gecmiyecegim kamplara yer operasyonu yapmiyacagim antlasmalari yapa dursun ondan sonra niye 20km otedeki kamptan gelip karakollarimiza baskin duzenliyorlar acaba gibi duz mantik yurutmesin Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Nutuk - 08 Ağustos 2012, 17:37:53
Ben bu kadar basit gormuyorum olayi Enes. Terorle mucadele topyekun devlet gorevidir, bakanindan tut askerine kadar. Ancak burada balik bastan kokuyor. Devlet teroristleri sinirda davul zurna ile karsilarken askeri tek sorumlusu olarak gostermek gulunc kalir. Ortada adam akilli bir devlet politikasi yok, biri gidiyor Oslo'da teroristle pazarlik yapiyor ben siniri gecmiyecegim kamplara yer operasyonu yapmiyacagim antlasmalari yapa dursun ondan sonra niye 20km otedeki kamptan gelip karakollarimiza baskin duzenliyorlar acaba gibi duz mantik yurutmesin
Malesef  söylediğinizin kelimesi kelimesine  doğru  ,  hükümet  kararıyla görevlendirilen devlet yetkililerinin  3 paralık israil köpekliği yapan bir terör örgütüyle masaya oturması  bütün milletimin olduğu gibi benimde  ağrıma gidiyor , benim söylemek istediğim  zamanımızda  görevini  en iyi şekilde yapan  bakanlığın  savunma  bakanlığı olduğuydu  , onca  altından kalkılmaz  proje  yüklenmesine  rağmen  hepsininde  hızlı ve başarılı sonuçlanması için  elinden geleni yapıyorlar bence  ,  ayrıca savunma bakanlığı sadece  akp li bir  vekildende  oluşmuyor  , sakın söylediğimi bir siyasi  taraftarlık olarak algılamayım  , ben  savunma  bakanlığının bütün  bütün  beyin takımının  başarısından  bahsediyorum  ,  hükümetin  tsk  ya  karşı  tavrı  ortada  ama savunma bakanlığı , ssm ve tsk  müthiş bir uyum içerisindeler  , bu yüzden  savunma bakanlığını  savunmuştum . bütce  yaklaşık  40 milyar lira   ama  alınan kararlar   bu değerin üstünde  kararlar  , bunun altından kalkmak kolay değil. Mesajı Paylaş

Savunma bakanliginin SSM kolundan bende olabildigince memnunum orada sorun yok, ama savunma bakani sadece alim satimdan sorumludur diye birsey olamaz.

Sadece savunma bakanligi degil icisleri bakanligi ve basbakanlik bu konularda ilk sorumlu olmasi gerekenler, ancak Turkiyede genel olarak kimse sorumluluk kabul etmiyor problem ondan kaynaklaniyor.

Japonyada mesela hatirlayamadigim bir sehrin belediye baskani buyuk bir depremden sonra sehrin su gereksinimini 2 haftada isler hale getiremedi diye kendine binanen tepesinden atti. Ha bizimkiler de atsin demiyorum ama gozunu seveyim biraz sorumlu olsun yaptiklari islerde, yapamiyorlarsa o makamlari isgal etmesinler istifalarini versinler.
Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz