PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

olayı sadece siyasilere yüklemek yanlış,elbette hataları var ama tsk hakkaride pkk ya karşı malesef mağlup oluyor pkk her geçen gün amacına bir adım daha yaklaşıyor.medyamızda hakkaride 150 pkk lı öldürmekle başarılı olduk sanıyorlar yada bilerek halkımıza böyle göstermek istiyorlar Mesajı Paylaş

Hakkarinin tamamini gebertmek gerek, hepsi PKK'li. PKK orada siniri gecip saldirmiyor, zaten koylerde bunlar. Mesajı Paylaş

PKK kampı karakola 5 kilometre mesafede

8 şehit verilen Þemdinli Geçimli Karakolu'nun çevresinde 3 PKK kampı bulunduğu ortaya çıktı.
10.08.2012 - 08:30

Hakkari'nin Geçimli Karakolu'nda öldürülen 14 teröristten 4'nün İran, 2'sinin de Suriye uyruklu olduğu ortaya çıktı. Güvenlik kaynakları teröristlerin Hakkari sınırları içerisinde bulunan 3 kamptan destek gördüğünü belirledi. Hakkari'ye 10 ila 20 kilometre mesafedeki kamplar geçen yıl düzenlenen operasyonlarda büyük kayıplar vermişti. Ancak kampların yeniden örgüt üyeleri tarafından kullanılmaya başlandığı belirlendi.
KAMPLAR YENİDEN FAALİYETTE

Star gazetesinin haberine göre; Geçimli Jandarma karakoluna saldırıyı yapan PKK'lıların da bu kamplardan geldiğini belirleyen güvenlik birimleri geçen yıl 50 kadar örgüt üyesinin etkisiz hale getirildiği Kazan vadisine 80 örgüt mensubunun yerleştiğini tespit etti. "Kırsal hallolmadıkça, şehir rahatlayamaz" diyen bir yetkili Hakkari'de yeniden faaliyete geçen kampları ve saldırıya uğrayan Geçimli Karakolu'na mesafenin 5 km.'ye kadar düştüğünü kaydetti.
KAMPLARLA KUÞATILMIÞ VE DERE İÇİNDE

"Kazan vadisinden çıkan örgüt üyeleri yürüme mesafesiyle Geçimli Karakolu'na yaklaşık 1 saatte ulaşabiliyor. 60 ila 80 örgüt üyesinin bulunduğu Kavaklı kampı da Geçimli Jandarma Karakoluna 5 kilometrelik mesafede. Oğul kampında da 60 örgüt elemanı bulunuyor. Bu kamplarda insanlar sorgulanıyor, haraç alınıyor. Bu kamplarının hepsinin Hakkari'ye uzaklığı da 10 ila 20 kilometre mesafede."
http://www.ensonhaber.com/pkk-kampi-karakola-5-kilometre-mesafede-2012-08-10.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Erdoğan şehit yakınları ve gazilere hitap etti

Erdoğan, Ankara'da şehit yakınları ve gazilere verilen iftarın ardından konuşma yaptı.
09.08.2012 - 20:46

Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilere verdiği iftar yemeğinde yaptığı konuşmada 'Hakkari elden çıktı' iddialarına yanıt verdi. İddiaları 'seviyesizlik' şeklinde nitelendiren Erdoğan, "Bu ülkenin 1 metrekaresi dahi kimsenin istilasına girmemiştir" dedi.

Başbakan Erdoğan, şehit yakınları ve gazilere verdiği iftar yemeği sonrası bir konuşma yaptı.
PAMUKOĞLU'NU HEDEF ALDI

Konuşmasında Hakkari'de devam eden operasyonlar başta olmak üzere terörle mücadeleye değinen Erdoğan, isim vermeden HEPAR Genel Başkanı ve emekli tuğgeneral Osman Pamukoğlu'nu eleştirdi.

Terörle mücadeleden vazgeçilmeyeceğini söyleyen Erdoğan, şunları söyledi:

"Bakın sevgili kardeşlerim bu kutsal ocaktan çıktıkları halde, bazı televizyon kanallarına çıkmak suretiyle, filanca ilimizin artık elden çıktığını söyleyecek kadar seviyesiz insanlar bu ülkede. Bunlar generallik seviyesine yükselmiş insanlar. Böyle seviyesizlik olur mu? Böyle seviyeden muaf insan olur mu? Bu ülkenin 1 metrekaresi dahi kimsenin istilasına girmemiştir, girmeyecektir."

Pamukoğlu, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir televizyon programında "Hakkari elden çıktı" şeklinde açıklama yapmıştı.
"HAKKARİ ELDEN ÇIKTI" DEMİÞTİ

Osman Pamukoğlu, Habertürk'te katıldığı Teke Tek programında şöyle konuşmuştu;

"Türkiye'de eksiklik siyasi, ekonomik ve askeri olarak bağımsız olmamasıdır. Biz camide namaz kılıp kilisede mum yakıyoruz. Bizim durumumuz o. Ben iki yıl önce Hakkari elden çıktı diyordum. Þimdi bakın Hakkari'yi konuşuyoruz."

http://www.ensonhaber.com/erdogan-sehit-yakinlari-ve-gazilere-hitap-ediyor-2012-08-09.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

İzmir'de hain tuzak

2 asker şehit, 8 asker yaralı...

AHT MUHABİRLERİ MEHMET İNMEZ, ATAKAN ÞEN VE NEÞET DİÞKAYA'NIN HABERİ

Askeri aracın geçişi sırasında bomba patlatan teröristler, itfaiye aracı gelince ikinci bombayı patlattı: 2 şehit, 3'ü ağır 11 yaralı.

İzmir Foça'da Deniz Kuvvetleri'ne ait servis aracının geçişi sırasında PKK'lı teröristler tarafından yol kenarına yerleştirilen bomba patlatıldı. Patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. İtfaiye aracının bölgeye geldiği sırada ikinci bir patlama meydana geldi. Patlamalarda servis aracının camları kırılıp büyük hasar görürken, itfaiye aracında ise hafif çaplı hasar meydana geldi. Hain saldırıda er Özkan Ateşli şehit oldu. İlk olarak şehit olduğu açıklanan aracın şoförü olan Uzman Çavuş Hasan Furkan Özmen'in ise hastaneye kaldırıldığında duran kalbinin yeniden çalıştırıldığı, ancak durumunun kritik olduğu belirtildi. 25 kişinin bulunduğu servis aracında şoför Özmen'in de aralarında bulunduğu 11 kişi hastanelere kaldırılarak tedavi altına alındı. Bu kişilerden 2'si sivil olmak üzere 3'ünün hayati tehlikesinin bulunduğu belirtildi. Servis aracında bulunan 13 kişinin ise sıyrıklar nedeniyle hafif yaralandığı ve olay yerine gelen sağlık ekiplerince ayakta müdahale edildiği belirtildi.

Patlamanın meydana geldiği Değirmenlik yolunun, askeri üs bulunması nedeniyle güvenlik amacıyla yıllardır trafiğe kapalı olduğu, yaklaşık 5 ay önce yol üzerinde evleri bulunan vatandaşların kaymakamlığa yaptığı başvurunun ardından trafiğe açıldığı öğrenildi.

İl Emniyet Müdürü Bilkay yaptığı açıklamada, "Foça'da bir askeri aracın geçişi sırasında patlama meydana geldiği ve kesin olmamakla birlikte 1 şehit olduğu yönünde bilgi aldık" dedi.

İzmir Valisi Cahit Kıraç ile İl Emniyet Müdürü Ali Bilkay da, Foça'ya hareket etti.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/766443-izmirde-hain-tuzak Mesajı Paylaş

Sayın başbakan ya başka bir alemde yaşıyor, ya da çocuk kandırdığını sanıyor. Herhalde sürekli gelen şehit haberleri, çatışmalar başka bir ülkede sanıyor. Galiba Suriye ile karıştırdı.

Sayın başbakan, bu ülke demokrasi ile yönetiliyor. Hani yüzde bilmem kaç oyla geldim diye sürekli gündeme getirdiğin demokrasi var ya, işte onunla yönetiliyor. Ancak demokratik ülkelerde yöneticiler her konunun uzmanı olanların görüşlerine değer veriyor. Yani senin her fırsatta yerden yere vurduğun eski kankan Esad gibi burnunun dikine gitmiyor. Sayın Pamukoğlu siyasi kişiliğinden öte, terörün geçmişte çok yoğun olduğu dönemlerde çok etkili olmuş, teröre can çekiştirmiş, zamanın yöneticileri engel olmasa bugün terör yerine başka konularda tartışmamıza neden olacak, konusunda son derece bilgili ve tacrübeli bir insan. O nedenle boş söylemlerle siyasi şov yapmaya yeltendiğin adamın, dil uzattığın konuda senden milyonlarca ışık yılı ileride olduğunu önce öğren, ondan sonra milletini uyutmaya çalış. Memleketimiz işgal altında, meclisimize dahi sızdılar. Sen halen uyutmaya çalış milleti. İstihbarat birimlerinden bilgi alamıyorsan bari bir televizyon karşısına geç, neler olup bitiyor gör. Sizin becerksiz, kendi bildiğini okuyan yönetimiz yüzünden bu toprak uğruna şehit düşen çocuklar, saksıda yetiştirilmiyor. >:( >:( Mesajı Paylaş

Foça'da PKK'nın asıl hedefi Efeler!

PKK, bu kez İzmir'e kadar uzandı, Foça'da askeri araca bombalı saldırı düzenledi.

İzmir Foça'da düzenlenen terör saldırısında seçilen hedef stratejik açıdan da önemli. Çünkü servisin gittiği tugayda eğitim verilen birliklerden biri de Efeler olarak bilinen JÖH'ler...

Güvenlik Uzmanı Mete Yarar'a göre, İzmir Foça, turistik bir bölge olduğu için değil, özel birlikler nedeniyle seçildi.1.20120810081550.jpg

Saldırının düzenlediği servis Amfibi Deniz Piyade Tugay Komutanlığı'na gidiyordu.

Bu tugayda sadece Güneydoğu'da kritik noktalarda görev yapan amfibi komandolar değil terör örgütüne karşı en etkili birlikler olan Jandarma Özel Harekatçılar da eğitiliyor. Kamuoyunun JÖH'ler veya Efeler olarak bildiği bu birlikler, herhangi bir terör saldırısı sırasında çatışma bölgesine ilk gönderilen askeri unsur.

'JÖH'LER ÖZELLİKLE SEÇİLMİÞ'
2.20120810081713.jpg
Bir TV kanalında konuşan eski özel birlik mensubu emekli binbaşı Yarar, "Askeri olarak vurulabilecek Ege Ordu Komutanlığı Karargahı gibi başka hedefler var. Ancak özellikle Foça'daki tugay seçilmiş. Terör örgütü, kendisi ile mücadele eden JÖH'leri özellikle seçmiş gibi görünüyor" dedi.

'İNTİHAR SALDIRISI'

Saldırının sansasyonel bir eylem niyetiyle yapıldığını da vurgulayan Yarar, Foça'nın iki tane çıkış noktası olduğunu hatırlatarak teröristlerin kaçışının zor olduğunu söyledi: Saldırının yapıldığı noktanın arkası dağlık ama 3.20120810081803.jpgçok sık ağaçlık alan. Bu bir tür intihar saldırısı bence."

'KÜÇÜK BİR PATLAYICI'

Saldırıda kullanılan patlayıcıyı da değerlendiren Yarar, "Yolun üzerine döşenen mayın anti tank değil, küçük bir el yapımı patlayıcı ya da anti personel mayını. Bunu otobüste yarattığı hasardan anlaşılabiliyor. Vuruş açısına baktığınızda yolun karşı istikametinden etkili olacak şekilde konumlandırılmış. Bu tür patlayıcılar, tetiklendiğinde yukarı doğru açıyla infilak eder. Parça tesiri ile hasar verir" diye konuştu.

Kaynak : http://www.internethaber.com/izmir-foca-saldiri-bomba-efeler-joh-jandarma-ozel-harekat--450462h.htm#ixzz237ygcGZi
Mesajı Paylaş

Terör olayı Foça ve Konak'ta protesto edildi
Foça ilçesinde askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlama, Foça ve Konak'ta protesto edildi.
09.08.2012 - 20:41

Foça'da, Türkiye Gençlik Birliği tarafından düzenlenen ve bazı siyasi partiler ile sivil toplum örgütlerinin de destek verdiği protestoya çok sayıda vatandaş katıldı. Belediye önünde toplanan grup, terör örgütü aleyhine slogan attı. Saygı duruşunda bulunan ve İstiklal Marşı okuyan bazı vatandaşların gözyaşlarını tutamadığı gözlendi.
KONAK'TA PROTESTO YÜRÜYÜÞÜ

Türkiye Kamu-Sen İzmir Temsilciliği de Konak'ta protesto yürüyüşü düzenledi. Basmane Garı'nda toplanan vatandaşlar, Türk bayraklarıyla Konak Meydanı'na kadar yürüdü.
HÜKÜMETE ÇAĞRI

Konak Meydanı'nda basın açıklaması yapan Türkiye Kamu-Sen İzmir İl Temsilcisi Nebi Yay, şunları söyledi:
http://www.ensonhaber.com/teror-olayi-foca-ve-konakta-protesto-edildi-2012-08-09.html
''Terör kahpe ve kalleş yüzünü Foça ilçesinde bir kez daha göstererek ülkemizdeki barışa ve kardeşliğe bir hançer daha saplama cüretini göstermiştir. Yapılan hain saldırıda bir askerimiz şehit olmuştur. Hükümet terör olaylarının üzerine en sert ve kararlı bir biçimde gitmek, gerekli tedbirleri göz kırpmadan almak zorundadır.''
Mesajı Paylaş

İzmir dün gece uyumadı
İzmir'de yaşanan terör saldırısının ardından vatandaşlar dün gece terörü lanetledi.
10.08.2012 - 10:27

İzmir'de, düzenlenen terör saldırısının ardından evlerinden bayraklarını kapan vatandaşlar caddeleri ve sokakları kırmızı beyaza bürüdü, teröre öfke kustu.

Foça İlçesi'nde, askeri aracın geçişi sırasında düzenlenen mayınlı saldırıya İzmirlilerin öfkesi çığ gibi büyüdü. Sabah yaralılara kan vermek için kan merkezine akın eden İzmirliler, akşam da evlerinden aldıkları Türk bayrakları ile teröre tepkilerini gösterdi. İzmir'in tüm semtlerinde düzenlenen protestolardan en geniş katılım Karşıyaka'da oldu. Sosyal medyada örgütlenip, Mavişehir'de toplanan İzmirliler sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti. Çevredeki vatandaşların alkışları eşliğinde yaklaşık 2 bin kişilik topluluk, Karşıyaka Çarşı'sına kadar gitti. Burada toplandıktan sonra ayrıca hükümet aleyhine de slogan atan topluluk arasındaki bir genç, fenalaştı. Genci, çağrılan sağlık ekipleri, hastaneye kaldırdı. Saygı Duruşunda bulunan ardından İstiklal Marşı okuyan grup, pazar günü saat 11.00'de, Gündoğdu Meydanı'nda biraraya gelmek üzere sözleşti. Bir süre daha terörü lanetleyen sloganlar atan topluluk, ardından sessizce dağıldı.
İZMİR VALİSİ: YÜREĞİMİZ YANIYOR

Öte yandan, İzmir'de, katıldığı iftar yemeğinde sabah saatlerinde düzelenlenen terör saldırısına değinen İzmir Valisi Mustafa Cahit Kıraç ,"Yüreğimiz yanıyor" dedi. Vali Cahit Kıraç, İzmir ve Türkiye için acı veren bir olay yaşandığını belirtti. Vali Kıraç, "Foça'da askeri servis otobüsüne sabah 08.00 sıralarında düzenlen bombalı saldırıda 11 evladımız, canımız yaralandı. 1 yiğidimiz ise şehit oldu. Þehidimizin naaşı İstanbul'da defnedilecek. Yüreğimiz yanıyor. Bu güzel ülke 74 milyon insanına fazlasıyla yeter. Bin yıldır bu çoğrafyada insanlık örnekleri verdik. Bizim devlet felsefemizde insanı yaşatki devlet yaşasın anlayışı bulunmaktadır. Bu Ramazan gününde masum insanları öldürmek insanların işi olamaz. Bu caniler ne yaptığını bilmiyorlar. Bu insanlar elbet hem Allah katında hem de adalet önünde hesap verecektir. Bu insanların bizim birlik ve bütünlüğümüzü bozmaya güçleri yetmez" dedi.
FAKİR KUKARAYA YARDIM EDİN

Terörü kınayan ve fırıncılar konusuna değinen İESOB Başkanı Mutlu, "Diğer büyük kentlere baktığımızda hem fiyat yönüyle hemde kalite yönüyle onlardan daha iyi durmadıyız. Bunu hep birlikte çalışarak başardık göstermiş olduğunuz çabalardan dolayı hepinize teşekkür ediyorum. Yaptığınız iş itibariyle nimetle uğraşıyorsunuz o nedenle size daha fazla görev ve yük düşüyor. Çünkü açları doyurmak sizin işiniz. Bölgenizde fakir fukara yardım edin. Onlara destek olun onlara yardımcı olun ahilik geleneğini devam ettirin. Sizden ricam budur kimsesiz olandan fakir fukara olandan para almayın" dedi.

http://www.ensonhaber.com/izmir-dun-gece-uyumadi-2012-08-10.html
Mesajı Paylaş

Mardin'de mayınlı tuzak: 1 yaralı

Mardin'de yol kesen PKK'lılar, bölgeye gelen askerlere mayınlı tuzak kurdu.
09.08.2012 - 21:34

Mardin-Diyarbakır karayolunu kesen PKK'lılar örgüt propagandası yaptıktan sonra bölgeye gelen askerlere mayınlı tuzak kurdu. Askeri aracın geçişi sırasında tuzaklanan mayının infilak ettirilmesi üzerine 1 asker yaralandı.

Bir grup PKK'lı akşam saatlerinde Mardin-Diyarbakır karayolunu 20'inci kilometresindeki Akrecde Geçiti Mevkii'nde kesti. Yoldan geçen araçları durdurup yolcular üzerine kimlik kontrolü ve örgüt propagandası yapan PKK'lıların bir kısmı daha sonra kaçtı. Olayın duyulması üzerine bölgeye askerler sevkedildi. PKK'lılar bölgede daha önceden karayoluna tuzakladıkları mayını askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 1 askerin yaralandığı öğrenildi. Bölgeye takviye birlikler gönderilirken, kaçmaya çalışan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için operasyon başlatıldı.
KİRPİ FACİAYI ÖNLEDİ

Mardin-Diyarbakır yolunu kesip, gelen güvenlik güçlerine karayolu üzerinde mayınlı tuzak kuran PKK'lıların infilak ettirdiği patlayıcının 80 kilodan fazla olduğu belirlendi. Tahrip gücü yüksek olan patlayıcının çiviler ve metal parçaları ile de desteklediği ortaya çıktı.

PKK'lıların mayınlı saldırısında bomba ve patlayıcılara dayanıklı olan Kirpi adı verilen araç sayesinde saldırıda bir faciadan dönüldüğü ortaya çıktı. Patlamada Kirpi aracında hasar meydana gelirken, içinde yaralanan 1 askerin durumunun iyi olduğu bildirildi. Mardin Devlet Hastanesi'ne kaldırılan asker tedavi altına alındı.

Bölgede kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için başlatılan operasyon kapsamlı şekilde sürdürülüyor.
http://www.ensonhaber.com/mardinde-mayinli-tuzak-1-yarali-2012-08-09.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz