PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

şehitlerimize ALLAH'tan rahmet diliyorum mekanları cennet olsun inşallah..mayına yakalanan araç kirpi galiba bana öyle geldi... Mesajı Paylaş

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Gaziantep'te bombalı saldırı

Saldırıda 8 kişi öldü, çok sayıda yaralı var

20 Ağustos 2012 Pazartesi, 20:22:06
Gaziantep'te patlama!

Gaziantep'te patlama! Polis karakolu önünde patlama meydana geldi, yaralılar var...

Yusuf KILIÇ / GAZİANTEP (AHT)

Gaziantep'te Karşıyaka Polis Merkezi önünde bomba yüklü aracın infilak ettirilmesi sonucu ilk belirlemelere göre 8 kişi öldü, yaklaşık 64 kişi de yaralandı. Bölgeye yakın olan devlet hastanelerine ve özel hastanelere kaldırılan yaralalılar için birlerce vatandaş hastanelere akın etti.

Olay, saat 19.50 sıralarında Karşıyaka Mahallesi Þoför Ali Caddesi üzerinde bulunan Karşıyaka Polis Merkezi önünde meydana geldi. Alınan bilgiye göre, polis merkezi önünden geçen bomba yüklü bir araçta patlama meydana geldi. Bu sırada olay yerinden geçen iki halk otobüsü ile bir yolcu minibüsü ve bir yabancı plakalı araç patlamanın etkisiyle yanarak kül oldu. Patlamanın şiddetinden çevredeki işyerleri, evler ve aralarında polis ekip otolarınında bulunduğu çok sayıda araç da zarar gördü.

Yaklaşık 10 kilometrelik bir alandan duyulan şiddetli patlamanın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ve takviye polis ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri yanarak kül olan araçlarda soğutma çalışması yaparken, güvenlik şeridi çekilen bölgede olay yeri inceleme ekipleri de çalışma başlattı.

Gaziantep Valisi Erdal Ata, patlamanın ardından yaptığı açıklamada, polis merkezi önünde meydana gelen patlamanın nedeninin, bomba yüklü bir aracın infilak ettirilmesi olduğunu belirtti. Olayda 8 kişinin hayatını kaybettiğini açıklayan Vali Erdal Ata, olayda 64 kişinin yaralandığını, yaralılıların hızlı bir şekilde çevredeki hastanelere kaldırıldığını söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, polis merkezine yönelik bomba yüklü araçla gerçekleştirilen terör saldırısında, 8 kişinin öldüğünü, 60 civarında da yaralı olduğunu söyledi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/769645-gaziantepte-bombali-saldiri Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: arnork - 20 Ağustos 2012, 15:02:14
Þehitlerimize Allahtan rahmet yakınlarına baş salığı diliyorum.
Mayına basan araç KİRPİ. Maalesef araçla ilk şehidimizi verdik.. :(

Haberde Kirpi olarak verilmiş ama eğer bahse konu araç resimdeki araçsa bence Kirpi değil.

Son zamanlarda Kirpiler son derece medyatik oldu,nasıl bizim medyamız için her insansız hava aracı"Heron" her savaş uçağı "F-16" ise , güneydoğuda terörist bir aktiviteye maruz kalan her aracımızda "Kirpi" oldu.Bizim çok şey bilen(!) medyamızdan da bu beklenirdi zaten... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: kronik12345 - 20 Ağustos 2012, 23:58:47
Unimog

BMC 5 ton 4x4 te olabilir , kesin unimog demek doğru olmaz Mesajı Paylaş

Hain saldırıda ölenlerin kimlikleri belirlendi

İşte saldırıda hayatını kaybedenlerin isimleri...
21.08.2012 - 06:11

Gaziantep'te terör örgütü PKK'nın bomba yüklü araçla yaptığı saldırıda hayatını kaybeden 8 kişinin kimlikleri belirlendi.
İÞTE ÖLENLERİN KİMLİKLERİ

Saldırıda hayatını kaybedenler:

Onur Fikret Aker (21) 1991 doğumlu, Þırnak'ta asker, bayram iznine gelmişti. Gaziantep'in Islahiye ilçesi nüfusuna kayıtlı.

Duygu Aker (21) 1991 doğumlu Gaziantep nüfusuna kayıtlı

Almina Melisa Aker 1 yaşında 2011 Gaziantep doğumlu.

Süleyman Alkan 3 yaşında 2009 doğumlu Gaziantep Yığınlı Köyü'ne kayıtlı

Sevgi Gülperi İnanç 11 yaşında 2001 doğumlu, nüfusu Adana Seyhan ilçesine kayıtlı

Davut Adak (31) 1981 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, nüfusu Diyarbakır Ergani ilçesi Dilektaşı Köyü'ne kayıtlı

Safi Canbaş (48) 1964 doğumlu İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü nüfusuna kayıtlı.

İsmail Daler (30) 1982 doğumlu, İnfaz Koruma Memuru, Gaziantep Oğuzeli Doğanpınar Köyü'ne kayıtlı.
GAZİANTEP VALİLİĞİ ÖNÜNDE GÜVENLİK ÖNLEMİ

Gaziantep'te meydana gelen patlamanın ardından Valilik önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Karşıyaka Polis Karakolu önünde meydana gelen patlamanın ardından çeşitli incelemelerde bulunan ve oluşturulan 'kriz masası'nda detaylı bilgiler alan Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Þahin şehrin üst düzey yöneticileri ile birlikte toplantıdan sonra Gaziantep Valiliği'ne geçti. Bakan Þahin'in, burada da görüşmeler yaptığı sırada bir grup vatandaş protestoda bulunmak istedi. Valilik önüne takviye edilen çevik kuvvet ekipleri vatandaşları dağıtırken, Bakan Þahin ise patlamanın meydana geldiği olay yerine gelecek olan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik'i karşılamak üzere protokol üyeleriyle olay yerine geçti.

http://www.ensonhaber.com/hain-saldirida-olenlerin-kimlikleri-belirlendi-2012-08-21.html Mesajı Paylaş

Allah rahmet eylesin. Hukumetin terorle mucadelesi tamamen iflas etti, zaten birkac Mehmetcik olse ne olur zihniyetinde bir hukumetten baska birsey de beklenmezdi. Mesajı Paylaş

Atalay: 9 vatandaşımız hayatını kaybetti, 4'ü çocuk

hurriyet.com.tr
21 Ağustos 2012
KURBANLARDAN DÖRDÜ ÇOCUK
Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay Gaziantep'teki bombalı saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Hayatını kaybedenlerin sayısının dördü çocuk olmak üzere 9'a yükseldiğini belirtti. Bir çocuğun amcasıyla ATM'ye gittiğini, diğer bir çocuğun ailesiyle birlikte otomobilin içinde olay yerinden geçtiklerini açıkladı.

Atalay, şunları söyledi:

Gaziantep Korutürk Caddesi'nde dün akşam yaklaşık saat 19:38'de meydana gelen bir terör olayı yaşandı. Bir büyük bomba yüklü bir aracın orada uzaktan kumanda ile patlatılması olayı. Bununla ilgili şu ana kadar ki gelişmeleri değerlendirmelerimizi sizlerle genel hatlarıyla paylaşacağım.

9 KİÞİ HAYATINI KAYBETTİ

Önce tabi bu olayda şu ana kadar 9 vatandaşımız hayatını kaybetti. Ağır yaralı hastalarımızdan 12 yaşında bir çocuk hayatını kaybetti. 9 vatandaşımızı kaybetmiş durumdayız. Þu anda hastanelerde yatan 16 yaralı vardır, toplam 69'du. Bunların 10 tanesi ayakta tedavi edildi, bir kısmı kısa süreli hastanede kaldı.
17 yaralıdan dördü ağır yaralı, yoğun bakımda. Diğerlerinin hayati tehlikesi yok. Ameliyatları yapıldı, müdahaleler yapıldı. Biz doğrusu yoğun bakımdaki dört kişiyle ilgili de doktorlarımızdan bilgi aldık.

ÖLENLERDEN 4'Ü ÇOCUK

Hayatın çok yoğun olduğu bir caddede patlama meydana geliyor. Tabi yakınında ilçemizin emniyet müdürlüğü binası var. Hemen hemen 30 metre arasındaki mesafe. Alt katı polis merkezi, üst katı da polislerimizin lojmanları. Değerlendirmelerimizde esas hedef alan orası. Bayramını kutlayan, otobüsle giden, aracıyla bayram ziyaretine giden vatandaşlarımızın hayatını kaybediyor. Biri kadın, dört tanesi çocuk. 1,5 yaşında, 4 yaşında, 11 yaşında, 12 yaşında.

Birisi amcasının elinden tutup bankamatiğe gitmiş, orada o çocuk hayatını kaybediyor. Bir vatandaşımız arabasına almış eşini çocuğunu yeğenini geçiyor oradan. Cezaevinden servis aracı çalışanlarını getiriyor. Orada kısa bir duruş yapıyor olay meydana geliyor.

Sivil vatandaşlarımızı, kadınlarımızı, çocuklarımızı bu mübarek bayram günü, uzaktan getirdikleri bomba yüklü bir aracı infilak ettirerek bu olaya sebebiyet veriyorlar.

CİDDİ BİR ÇALIÞMA VAR

Yapılması gerekenler büyük bir titizlik içinde yapılıyor. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili boyuta, süren çok ciddi bir çalışma var. Her tür bilgi belge değerlendiriliyor. Biz akşam gidip orayı gördük, sabah gün ışığında incelemesini yaptık.

ARAÇ ÇALINTI

Tabi bir çalıntı araç, şehirleri vermeyeyim. Çalıntı aracın içinde güçlendirilmiş patlayıcı ve uzaktan çekiciyle getiriliyor. Dün giriş yapıyor. Þoförü biliniyor, aracın nerelerden getirildiği biliniyor. Olayın aydınlatılmasıyla ilgili alınan mesafe hızlıdır.

9 KİÞİNİN CENAZE TÖRENİNE BAÞBAKAN DA KATILACAK

Þu anda otopsi çalışmaları yapılıyor. Dokuz vatandaşımızın cenazelerinin bugün yetişmesi ön görülmüyor. Yarın cenazeler defnedilecek. Yarın Başbakan'ımız da cenazelerin uğurlanmasında burada olacaklar.

Tabi acı bir olay yaşadık. Ama şunu ifade etmek istiyorum. Hem Türkiye hem Gaziantep açısından. Büyüyen ve güçlenen bir Türkiye var, bundan rahatsız olanlar var. Terör olayları var, terörle mücadelemiz var. Terörün en fazla istediği vatandaşa korku vermek. Ben duyarlı olan vatandaşlarımızı her zaman olduğu gibi burada itidalli sabırlı olmaya davet ediyorum.

Terör örgütünün istediği kargaşa oluşturmak, çatışmalar geliştirmek, kendi reklamını böyle yapıyor terör örgütü. Hem basınımızı daha hassas olmaya davet ediyorum. Haberleri verirken, basınımızla bütün boyutlarıyla paylaşırız.

Basında duyuyoruz, iki hafta önce ihbar olmuşta, o araç bulunamamışta, bu araç o araç gibi. Bunların gerçekle ilgisi yok. Bu aracın nereden ne zaman geldiği bilgileri şu an elimizde. Bu tür spekülatif haberlere lütfen değer vermeyelim. Biz sizlere gerekli açıklamalar yapacağız.

Gaziantep ülkemizin göz bebeği şehirlerimizden bir tanesi. Güçlü bir şehir. Bu bölge illeri içinde yer almakla birlikte teröre hiç prim vermemiştir. Gaziantep'in seçilmesini bu manada özel olarak önemsemek gerekiyor. Gaziantepli kardeşlerim bunu bilsinler. Terör örgütünün emellerine hizmet etmeyelim.

Hayatını kaybeden vatandaşlarımız için acımız büyük. Yapılması gereken üzerimize düşen neyse onları eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Benim şu safhada sizlerle paylaşacağı bilgiler bunlar. Hepinize çok teşekkür ediyorum. Basınımızın dikkatli duyarlı olmasını biz çok önemli görüyoruz.

ÇEKİCİNİN ÞOFÖRÜ, PLAKALAR HEPSİ BİLİNİYOR

İstihbarat bilgi vermiş değerlendirilmemiş gibi bir şey yok. Devletin bütün kurumları arasında hiçbir zaman olmadığı kadar ciddi bir koordinasyon var, güven var. O bütünlük en ileri şekilde devam ediyor.

Çekicinin şoföründen arabanın çalınmasından itibaren kullandığı plakalar, gittiği yerler hepsi biliniyor.

Bomba yüklü araç patlamadan 4 dakika önce çekiciden indirilmiş. Gözaltı olarak çekicinin şoföründen bilgi alınıyor. Olayın aydınlatılması için hızlı hareket ediliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21270810.asp Mesajı Paylaş

öncelikle şehit olan o 4 Melek, gerçek mekanları olan cennette huzur içinde yaşasınlar. ölenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.

------
''birkaç Mehmet öldü diye meclis toplanmaz''

''...ayet mi bunlar? Türk halkının bunları oturup tartışması lazım.''

kim bunları diyen: hüseyin çelik. gaziantep milletvekili... (akrabalarının van'da ne işler yaptığını yazmıyorum)
-------
fatma şahin. gaziantep milletvekili...

mardin'de 10 yıl önce 26 kişinin tecavüzüne uğrayan 13 yaşındaki n.ç. için ''n.ç. bizim kızımız, karar netleşmedi'' açıklamasını yapabilen, (10 yıldır ben iktidardayım sanki), patlamada ölen vatandaşımızın cenazesinde ''şaibeli'' gözyaşları döken, aynı gün ilahi bir güç tarafından ''gözyaşların boşa gitmesin'' dercesine annesi ölen kişi...
-------
şamil tayyar. gaziantep milletvekili...
-----

Suriye'de bizim desteklediğimiz eşkiyalar tarafından damlardan atılan masum insanları, Þam'da patlatılan bombaları saymıyorum bile.

Tanrı'yı kıyamete zorluyoruz sanki... Mesajı Paylaş
''Başarının sırrı amaca sadakattir.''

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz