PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Þehidin ailesinden kucaklaşmaya dava
Hakkari'de şehit düşen askerin annesi, PKK'lılarla kucaklaşan BDP milletvekileri hakkında suç duyurusnad bulundu.
31.08.2012 - 05:11

Hakkâri'de 2 ay önce şehit edilen piyade er Umut Bulut'un gözüyaşlı annesi, oğlunun katili olduğu ortaya çıkan PKK'lılarla kucaklaşan BDP'li milletvekilleri hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundu.

İÞTE PKK'LILARLA BDP'LİLERİN KUCAKLAÞTIĞI AN!..

Sabah'ın haberine göre; Gülbahar Çayıroğlu (56), "Süt kuzusu oğlumu, sırtında poz verdiği silahla şehit etti. Benim ödediğim vergiyle maaş alan biri, oğlumu öldürenlerle kucaklaşamaz. Ben oğlumun hakkını istiyorum" diye isyan etti.

BDP Eş Başkanı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, Van Milletvekili Aysel Tuğluk ve BDP'li grubun, iki hafta önce Þemdinli ilçesindeki Güzelkaya mezrasında, biri kadın 4 PKK'lıyla kucaklaşması büyük infial yaratmıştı.
YEÞİLTAÞ'A SALDIRAN PKK'LILAR

Medyada yer alan görüntülerin ardından, "kucaklaşanlar"ın, 18 Haziran'da Þemdinli'deki Yeşiltaş Karakolu'na saldırarak 8 askeri şehit eden "Ciğer-Brindar", "Sorej" ve "Erdal" kod adlı teröristler olduğu ortaya çıkmıştı. O karakolda şehit olan askerlerden er Umut Bulut'un (22) Samsun'daki ailesi, kucaklaşma görüntülerine isyan etti.
BU NASIL BİR HAİNLİKTİR?

Þehit annesi Gülbahar Çayıroğlu, "Bu nasıl bir hainliktir? Görüntüler ciğerlerimi yaktı. Benim oğlum şimdi ne uğruna şehit oldu? Mezarında rahat değil. Bunun sorumlusu kimse hesabını versin. Benim ödediğim vergiyle maaş alan biri, daha sonra benim oğlumu öldürenlerle kucaklaşamaz. Bu insanlık değildir. Artık aklımı yitirme noktasına geldim. Daha dayanacak gücüm kalmadı" dedi.
'O SİLAHLA OĞLUMU ÞEHİT ETTİ'

Oğlunu ve 7 vatan evladını şehit edenlerin ellerini kollarını sallayarak yol kestiğini ifade eden anne Çayıroğlu, "Dünyam başıma yıkıldı. Milletvekilleriyle sarmaş dolaş olmuşlar. O boynuna sarıldığı terörist, 2 ay önce sırtında taşıdığı o silahla benim süt kuzusu oğlumu şehit etti. Þimdi kameralar karşında sırtındaki silahla şov yapıyor. Yazıklar olsun. Bu nasıl bir adalettir. Bu insanlar şimdi gelip milletin meclisine girecek. Þehit oğlumun geride bıraktığı 11 aylık torunum, her gece "baba" diye uyanıyor. Buna hangi yürek dayanır? Ben 20 yaşında fidan gibi oğlumun acısını yaşarken, onu şehit eden katiller gülüyorlar. Orada teröristlerle kucaklaşan milletvekilleri ve BDP'liler hakkında savcılığa suç duyurusunda bulundum" diye konuştu.
'YENİ EVİMİZDE OĞLUM DAHA GÜVENDE'

Þehit piyade er Umut Bulut'un ailesi, Samsun'da 3 Temmuz'daki sel felaketinde ölümden dönmüş, anne Özlem Bulut beşiğinde uyuyan oğlunu son anda kurtarmıştı. Bu olayın ardından aileye verilen sözler yerine getirildi. Valilik kanalıyla aileye şehir merkezinde bir ev verildi. Evin tapusu, Umut bebeğin üzerine yapıldı. Özlem Bulut, "Oğlum şimdi daha güvende" diye konuştu.
BABASININ ADININ DA VERİLMESİ İÇİN BAÞVURU YAPTI

22 yaşındaki er Umut'u kaybeden ailenin yeni "Umut'u", 11 aylık Selçuk Yağız oldu. Özlem Bulut (21) teröre kurban verdiği eşinin adını oğlunda yaşatmak için harekete geçti. Mahkemeye başvuran genç kadın, "Oğlumun adının Selçuk Yağız Umut Bulut olması için müracaat ettim, yakında sonuçlanacak. Eşimin şehit haberini ilk aldığımda, oğluma Umut diye seslendim. Çünkü benim Umut'um o olacaktı artık. Þimdi gerçekten Umut'um oldu." dedi.
http://www.ensonhaber.com/sehidin-ailesinden-kucaklasmaya-dava-2012-08-31.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Beytüşşebap'ta çatışma: 10 şehit
DHA - A.A
3 Eylül 2012
Beytüşşebap'ta çatışma: 9 şehit
Beytüşşebap ilçe merkezindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıda 9 güvenlik görevlisi şehit oldu.

Beytüşşebap ilçesi çevresindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece saat 22.00 sıralarında PKK'lı teröristlerce uzun namlulu silah ve roketatarlarla  saldırı düzenlendi. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesiyle ilçede çatışma yaşandı.  

ÞIRNAK VALİSİ: 9 ÞEHİT, 8 YARALI  

Þırnak Valisi Vahdettin Özkan saldırıda, 9 güvenlik görevlisinin şehit olduğunu, çoğu hafif olmak üzere 8 güvenlik görevlisinin de yaralandığını söyledi. Çatışma sırasında çok sayıda teröristin de öldürüldüğünü belirten Vali Özkan, havanın aydınlanmasıyla birlikte yapılacak çalışma sonrasında etkisiz hale getirilen terörist sayısının da belirleneceğini ifade etti.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/21369355.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Þehitlerimize Allahtan rahmet diliyorum.
  Terör örgütü ilçeyi basmış arkadaş galeyane gelmiyelim falan başlar şimdi o tayfa   iyi gelmiyelimde sende önlemini al be kardeşim dur bakalım ne olcak mantığıyla hareketin sonucu yarın il merkezi basacak sen eğer gerekeni yapıp onları yuvalarında vurmazsan . Medya göstermicekmiş göstermesin bu 10 şehidimizin acısını azaltırmı. Yazık Çok YAZIK Mesajı Paylaş

Þehitlerimize Allah'tan rahmet ve ailelerine de başsağlığı diliyorum.
Malesef şehit sayısı 10'a çıktı.

Beytüşşebap'taki çatışma anı >> http://video.haberturk.com/haber/video/iste-beytussebaptaki-catisma-ani/66133 Mesajı Paylaş

Þehit acısı ocaklara ulaştı

Ailelere acı haber veriliyor
03 Eylül 2012 Pazartesi, 10:36:19
Þehit haberleri ailelere verilmeye başlandı
PKK'lı teröristler dün gece 22.00 sıralarında Beştüşşebap ilçe merkezine 4 ayrı noktadan uzun namlulu silahlarla saldırmış ve çıkan çatışmada 20 terörist öldürülürken, 10 güvenlik görevlisi şehit olmuş, 7 güvenlik görevlisi de yaralanmıştı.

GAZİANTEP

Beştüşşebap'ta şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Ahmet Kurt'un Gaziantep'teki baba ocağına ateş düştü.
Sabah saatlerinde şehidin acı haberini getiren iki subay Aktoprakta akrabalarında bulunan şehidin annesinin yanına gitti. Burada acı haberi alan aile subaylarla birlikte şehidin özgürlük mahallesindeki baba ocağına geldi. Acı haberi alan anne Rabia Kurt ve çocukları gözyaşlarına boğuldu. Þehidin bir türlü sakinleşemeyen kardeşlerinin feryadı yürek burktu. Bu sırada şehidin evinde hazır bekleyen sağlık ekipleri anne ve çocuklarına ilk müdahaleyi sokakta yaptı. Fenalık geçiren anne ve çocukları güçlükle eve alındı. Bu sırada şehidin il dışında olan babası Ali Kurt'a acı haberin verildiği ve Gaziantep' dönmek için yola çıktığı öğrenildi.

EDİRNE

Þırnak'ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Piyade Er Emrah Karataban'ın Edirne'nin İpsala ilçesine bağlı Kumdere köyünden olduğu öğrenildi. Karataban'ın ailesine şehit olduğu haberi, askeri görevliler verdi.

KONYA

Þırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde düzenlenen saldırıda şehit olan güvenlik görevlilerinden 22 yaşındaki Jandarma Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın, memleketi Konya'nın Karapınar İlçesi'ne ateş düştü. Ala'nın terhisine yaklaşık 90 gün kaldığı belirtildi. Komando Çavuş Ramazan Emre Ala'nın şehit düştüğü haberi, ailesine askeri yetkililer tarafından verildi. Oğlunun şehit olduğu haberini alan anne Kafiye Ala, sinir krizi geçirdi. Þehit Ala'nın otomobil yedek parça satışı yapan babası Seyyar Ala'nın ise Toprak Mahsulleri Ofisi'nde çalışan kızı Aysun Ala'yı işe götürmek için Konya'ya geldiği belirtildi. 5 kardeş olan şehit Ala'nın yaklaşık 20 gün önce izinli olduğu memleketinden askeri birliğine döndüğü ve terhisine de yaklaşık 3 ay kaldığı ifade edildi.

ANTALYA

Þırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde terör örgütü PKK tarafından düzenlenen hain saldırıda şehit olan askerlerden Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in (25) evine ateş düştü. Baba İlyas Sönmez, kendisinin de Kürt olduğunu, oğlunun silahının kendisine verilmesini isteyerek, "Silahını verin bana gideceğim. Tek başıma gideceğim. Gitmeyen namussuzdur. Dört tane çapulcu dağda çıkmış orduya meydan okuyor" dedi.

Beytüşşebap ilçe merkezindeki polis ve askeri üs bölgelerine dün gece saat 22.00 sıralarında teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Uzman Çavuş Erdoğan Sönmez'in Antalya'daki evine ateş düştü. Þehidin Kepez ilçesi Yeşiltepe Mahallesi Tevfik Fikret Caddesi'nde bulunan baba ocağına acılı haberi Antalya Garnizon Komutanlığı'na bağlı ekipler verdi. Acılı aileyi ziyaret eden Antalya Garnizon Komutanı Tuğgeneral Kemal Korkmaz, aileye başsağlığı diledi. Korkmaz, burada anne Günay Sönmez ve baba İlyas Sönmez'i dinledi. Acılı baba, metanetli duruşunu korurken anne Sönmez ise Korkmaz'a sarılarak, "Kurban olayım komutanım. Nasıl kıydılar yavruma. Babası demir doğrama yapa yapa okuttu" dedi.

Oğlu Erdoğan Sönmez'i okutmak için Van Erciş'ten Antalya'ya geldiklerini söyleyen acılı baba, oğlunun aynı zamanda hukuk fakültesinde okuduğunu belirtti. Maddi imkansızlıklardan dolayı oğlunu okutmakta zorlandığını, onunda bu nedenle uzmanlığı yaptığını kaydeden baba Sönmez, "Ama benim vergimle benim paramla Türkiye Büyük Millet Meclisi(TBMM)'nde PKK para alıyor. Dağda da gidip PKK'yla kucaklaşıyorlar. Mermimiz yoksa Türkiye Cumhuriyeti için canımızı verelim. İsrail iki asker için Filistin'i yerle bir etti. Biz niye oraları ateşe verip yerle bir etmiyoruz? Ben Kürdüm. Ben Vanlıyım. Erciş'tenim." ifadelerini kullandı.
Baba Sönmez, "Oğlum Akşam bana telefon açtı. 'Bir isteğiniz varsa alışveriş yapayım göndereyim.' dedi. Kardeşlerine kontör gönderdi" şeklinde konuştu.

MUĞLA

Þırnak'ın Beytüşşebap ilçe merkezine PKK'lı teröristlerce dün gece düzenlenen silahlı saldırıda şehit olan 10 askerden birinin Muğlalı Asteğmen Burak Erdi Uysal olduğu belirtildi. Uysal'ın şehit olduğu haberi, Muğla'nın Köyceğiz ilçesine bağlı Yangı köyünde yaşayan Komando Asteğmen Burak Erdi Uysal'ın ailesine bildirildi.

BURSA

Þırnak'ın Beytüşşebap ilçesinde teröristlerce askeri üs bölgesine düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Süleyman Güleç'in Bursa'nın İznik ilçesine bağlı Müşkülö köyünde ikamet ettiği öğrenildi.

Saldırıda şehit olan Bursalı er Süleyman Güleç'in şehadet haberi, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından sağlık görevlileri nezaretinde Güleç ailesine verildi. Güleç'in cenazesinin yarın Bursa'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği belirtildi.

ADIYAMAN

Þırnak´ta şehit olan 10 güvenlik görevlisinden Serdar Küpeli'nin Adıyaman merkez Eskisaray Mahallesi'ndeki baba ocağına ateş düştü.

Jandarma er Küpeli'nin şehit düştüğü haberi Adıyaman Garnizon Komutanlığı'nda görevli askerler tarafından annesi Ayşe Küpeli'ye verildi. Anne Küpeli ve yakınları haberi alınca sinir krizleri geçirdi. Þehit evine Türk Bayrağı asıldı. Serdar Küpeli'nin askerliğini tamamlamasının 60 gün kaldığı öğrenildi. Baba Mehmet Küpeli'nin inşaat işçiliği yaptığı belirtildi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/773275-sehit-acisi-ocaklara-ulasti Mesajı Paylaş

20 PKK'lı öldürüldü!
AFP, 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmalarda 20 teröristin öldürüldüğünü bildirdi...
03 Eylül 2012 Pazartesi, 09:56:27
AFP, 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmalarda 20 teröristin öldürüldüğünü bildirdi...

Uluslararası haber ajansı AFP, Beytüşşebap'ta 10 güvenlik görevlisinin şehit olduğu çatışmalarda 20 teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

AFP'ye konuşan yerel kaynaklar, Þırnak'ın Beytüşşebap ilçesindeki güvenlik noktalarına teröristlerce düzenlenen saldırıların ardından yaşanan çatışmalarda 20 PKK'lının öldürüldüğünü söyledi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre, dokuz güvenlik görevlisinin şehit olduğu saldırı ve sonrasındaki çatışmalarda, dördü ağır sekiz güvenlik görevlisi de yaralandı. Ancak Þırnak Asker Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan biri tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.
http://www.haberturk.com/gundem/haber/773245-20-pkkli-olduruldu Mesajı Paylaş

PKK AK Parti Hakkari İl Başkanı'nı kaçırdı

Terör örgütü il başkanını tehdit ediyordu
03 Eylül 2012 Pazartesi, 11:59:52
PKK AK Parti Hakkari İl Başkanı'nın kaçırdı!

AHT MUHABİRİ ZEKİ DARA'NIN HABERİ

Terör örgütü PKK'nın AK Parti Hakkari İl Başkanı Mecit Tarhan'ı kaçırdığı bildirildi. Hakkari'de iki dönemdir AK Parti İl Başkanlığı görevini yürüten avukat Mecit Tarhan'dan 3 gündür haber alınamadığı öğrenildi. Tarhan'ın uzun zamandır terör örgütü PKK tarafından tehdit edildiği biliniyordu.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/773331-pkk-ak-parti-hakkari-il-baskanini-kacirdi Mesajı Paylaş

Sedat Laçiner: PKK altın vuruş hazırlığında

Son dönemlerde artan PKK saldırılarına uzman yorumu..
03.09.2012 - 09:29

Uluslararası İlişkiler ve Güvenlik Uzmanı Prof. Dr. Sedat Laçiner, 6 ay önce vermiş olduğu röportajda "PKK iç savaş stratejisine dönüyor" şeklinde bir ifade kullanmıştı. Geçen zaman zarfında bu yönde Laçiner'in bu sözlerini doğrular nitelikte gelişmeler yaşandı.

Sedat Laçiner, bugün Vatan gazetesinden Mine Þenocak'a vermiş olduğu röportajda 6 ay önce yapmış olduğu açıklamalara da atıfta bulunarak PKK'nın altın vuruşa hazırlandığını belirtti. Laçiner, PKK'nın amacına ulaşmak için her yolu deneyeceğini belirterek: " Benim görebildiğim kadarıyla PKK bu ölenlerden dolayı çok büyük bir kayıp hissi duymuyor, üzülmüyor. Sahaya sürmüşler bu çocukları. Ama ben bunun gibi birkaç girişim daha bekliyorum. Hazır olunmazsa sıkıntılı anlar yaşanabilir. PKK'nın feda edebileceği daha pek çok çocuk var böyle." dedi.
İşte Laçiner'in o açıklamaları;

PKK, İran, Irak ve Suriye topraklarında çok rahat bir şekilde hareket ediyor. Hatta İran, bazı karakollarını PKK'ya terk etmiş durumda. Suriye ve İran'da PKK'lılara askeri eğitim veriliyor. Özellikle Irak üzerinden Türkiye'ye ciddi silah akışı oluyor. Bunun kaynağı İran da olabilir, Suriye de olabilir, bir başka ülke de olabilir. Ama şurası açık; bir nokta, bir yer, Türkiye'nin bölünmesi gerektiğine karar vermiş. Birileri bu konuda çalışıyor!

Altı ay önce yaptığımız söyleşide, "PKK iç savaş stratejisine dönüyor" demiştiniz. Maalesef bir saptamanız daha çıktı. BDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, "Çukurca-Þemdinli arasındaki 400 kilometre PKK'nın denetiminde" dedi. Neler oluyor? Bundan sonra ne bekliyorsunuz?
Hakkari, Þemdinli ve Þırnak gibi Türkiye'nin Güneydoğusu'nda, Irak ve İran sınırlarına komşu olan bir nevi üçgen gibi bir bölge var. Bu bölgede PKK son 1-2 yıldır bir 'kurtarılmış bölge' oluşturma hedefindeydi. Belki bu hedef daha önceden konulmuştu. Açılımla birlikte PKK'nın içerisinde bu hedefe ulaşma yönündeki çalışmalar arttı. PKK?bir yandan açılımla devleti oyalayıp, diğer yandan da sahada bir 'kurtarılmış bölge' oluşturma gayretine girdi. Bana sorarsanız, bu İran ve Suriye'nin birlikte geliştirdikleri bir stratejik akıldır. Arap Baharı'yla birlikte Türkiye'de de bir Kürt Baharı başlatma düşüncesi gelişti. Yani bir halk hareketi ve bir kurtarılmış bölge oluşturma çabası gelişti. Yalnız bu halk ayaklanmasının tek eksik yönü halktır.

Halk, PKK'ya destek vermedi mi?
Hayır vermedi. PKK, böyle bir ayaklanma için şartların çok uygun olduğunu düşünüyordu. İran arkasında, Suriye arkasında, İsrail arkasında, Irak arkasında... Yani Ortadoğu'da geçmiş dönemde benzemez gibi duran dört ülkenin tamamı bugün PKK'nın arkasına geçti ve destekçisi oldu. Amerika da seyrediyor. O yüzden PKK ne yapacaksa en uygun zamanın şimdi olduğunu düşünüyor ve bir nevi altın vuruş, bir son vuruş yapmaya çalışıyor. "An, bu andır" diyor. Bir stratejik akıl da PKK'yı sırtından itekliyor. "Hadi, şimdi" diyor. PKK stratejisini 'vur-kaç'tan, 'alan hakimiyeti'ne çevirmeye çalışıyor. Gerilla taktiğinden ziyade artık PKK'nın Türkiye'nin bir bölümünde, 1 metrekaresinde bile olsa, hakim olması, oraya Türk güvenlik güçlerinin girememesi deneniyor, hedefleniyor.
ÞEMDİNLİ, PKK AÇISINDAN BAKILDIĞINDA MİLATTTIR

Peki, sizin duyumlarınız ne yönde? O 400 kilometrelik alanda hiç mi PKK hakimiyeti söz konusu değil?
Þöyle söyleyeyim; dağın başındaki bir alana asker girmiyordur. Ya da Gabar Dağı'nın bir geçidini asker de polis de kullanmıyordur belki. Sonuç itibariyle tehlikeli yerler var, tehlikesiz yerler var. Ama bu, orada PKK'nın bir hakimiyet kurduğu anlamına gelmiyor. Yani Selahattin Demirtaş'ın söylemiş olduğu gibi bölgede şu anda bir PKK kurtarılmış bölgesi söz konusu değil. Demirtaş, daha doğRusu BDP şu anda ne yapıyor? PKK silahla, dağda, bayırda bir şeyler yapıyor, BDP de onun şehir gerillası gibi çalışıyor. Tanıtımını yapıyor, PR'ını yapıyor. Çünkü nihayetinde bir algı oluşturma safhası var. PKK vuruyor, BDP meşrulaştırıyor. 400 kilometrelik alana hakimiyet diye bir şey kesinlikle söz konusu değil.

Peki ya Þemdinli'de günlerce süren çatışmaları nasıl değerlendirmek lazım?
Þemdinli PKK açısından baktığınızda bir milattır. Çünkü PKK; Türkiye'nin bölünmesi için tam kıvamın oluştuğu, Hakkari, Þemdinli ve Þırnak'ta, az çok bir yerin Türkiye'den koparılmasının zamanının geldiği konusunda ikna edilmiş durumdadır. Ve şu anda da dağ kadrosu, Kandil'deki Murat Karayılan da dahil hepsi son derece samimi bir şekilde buna inanmış durumdalar. Ve var güçleriyle "Biz kurtarılmış bölge oluşturacağız" diyorlar. Her şeyi göze almışlar. Þemdinli, bunun başlangıcı.

Başka yerlerde benzer saldırılar olabilir mi?
Tahminim karlar düşene kadar, soğuklar dağda yürümeye engel olmaya başlayıncaya kadar Þemdinli gibi üç-dört saldırı girişimi daha olabilir. Aynısını tekrar edeceklerdir. Çünkü akılla değil, aklın üzerinde bir hırsla çatışıyorlar. Ama şunu gözden kaçırmayalım; PKK Þemdinli'de çok büyük kayıplar verdi. Sonrasında da öyle. Çünkü PKK, öyle alan hakimiyeti kurabilecek bir güce sahip değil. Ama silahla, şunla, bunla daha çok desteklenmeye başladıkları da kesin. Görebildiğim kadarıyla iyi istihbarat da alıyorlar.

Kimden istihbarat alıyor PKK?
Tahminim o ki, zaman zaman aldıkları istihbarat, İran ve Suriye'nin verdiği sıradan istihbaratın ötesine geçiyor... Gördüğüm kadarıyla sadece Amerika, İsrail, İngiltere, Rusya ve Fransa'da, yani birkaç devlette olabilecek araçlarla alınabilecek istihbaratları da alıyorlar.
TÜRKİYE'NİN HAVA SAHASINDA BAZI TUHAF CİSİMLER GÖRÜLÜYOR

Nasıl alıyorlar peki?
Ben Türkiye'nin hava sahasını yeterince koruyamadığını düşünüyorum. Sınırlarda bir sorun var; delik deşik. Radarlara takılmayan, istihbarat toplayan uçaklar var. O çatışma bölgelerinde garip hava cisimleri, çıplak gözle bile bazı tuhaflıklar görülüyor. Ben bazı uydu teknolojisi, radara takılmayan uçaklar ve hava araçlarıyla bazı anlık bilgilere ulaşıldığını ve bir istihbarat paylaşımı yapıldığını düşünüyorum. Hani Amerika ve Türkiye anlık sıcak istihbarat paylaşımı yapıyor ya güya, bunun birileri tarafından PKK ile de yapılmaya başlandığını düşünüyorum. Özellikle son birkaç aydır.

Yani Amerika mı veriyor PKK'ya bu sıcak istihbaratı?
Hayır, bunu demiyorum. Ama "Birileri PKK'ya bu bilgileri veriyor" diyorum. Bu teknolojiye sahip ülke sayısı da sınırlı. Ama "Kesin Amerika'dır" demiyorum.

Bu teknoloji İran'da ve İsrail'de var mı?
İran'da yok, İsrail'de var. Dediğim gibi Amerika, Rusya, Fransa ve İngiltere'de var. Genelde Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi üyeleriyle, bunlara ilaveten bir de İsrail'de var bu teknoloji.

Peki, Amerika'nın da burada bir dahli olabilir mi? Çünkü siz daha önce yaptığımız bir söyleşide "Amerika, Türkiye'yi değil PKK'yı seçti" demiştiniz.
O zaman öyleydi.

Þimdi bir değişiklik var mı görüşünüzde?
Burada ben somut olarak tahmin ettiğim şeyleri söylüyorum. PKK'ya anlık, çok nitelikli istihbarat aktığı anlaşılıyor. Aynı zamanda çok nitelikli silah ve mühimmat verildiği de anlaşılıyor. PKK, İran, Irak ve Suriye topraklarında çok rahat bir şekilde hareket ediyor. Hatta İran bazı karakollarını PKK'ya terk etmiş durumda. Suriye ve İran'da PKK'lılara askeri eğitim veriliyor. Yüzlerce, hatta binden fazla PKK'lı bu askeri eğitimden geçti. Özellikle de Irak üzerinden ciddi silah akışı oluyor. Bunun kaynağı İran da olabilir, Suriye de olabilir, bir başka ülke de olabilir. Ama şurası açık; bir nokta, bir yer, Türkiye'nin bölünmesi gerektiğine karar vermiş. Birileri bu konuda çalışıyor, PKK da ikinci halka tarafından teşvik ediliyor ve destekleniyor.

İkinci halka?
PKK üçüncü halka, ikinci halkada Suriye ve İran var. Bir de bunları aşan birinci halka var. O birinci halkayı açıklamayalım.

Yani ikinci halka silahla destekliyor PKK'yı öyle mi?
Bakın şu ilginç bir noktadır; PKK, İran'a saldırıyordu PJAK ile... Yani İran koluyla. Ve bunu teşvik eden de, yani PKK'nın İran'a saldırmasını isteyen de biliyorsunuz Irak Savaşı'ndan sonra Amerika ve İsrail'di. Açık bilgi olarak bu New York Times'ta ve İsrail gazetelerinde yayınlandı. Yani İsrail ve Amerika, İran'a karşı PKK'yı destekledi, çok sayıda silah verdi PKK'ya. Türkiye endişelendiği zaman da "Merak etmeyin, bu silahlar İran'a karşı kullanılacak" dendi. Þimdi İran ile PKK anlaştı.

Ve o silahlar Türkiye'ye döndü, öyle mi?
İran, son 1-1.5 yıldır PKK'ya saldırmıyor. Þimdi o zaman düşünmek lazım; PKK bağımsız bir örgüt değil ki! PKK'yı İran üzerine saldırtanlar demek ki artık saldırtmıyorlar. Öyle değil mi? Birileri PKK'yı İran üzerine saldırtmıyor, buna ihtiyaç duymuyor. Ama Türkiye'nin üzerine saldırmasını da engellemiyor. Bu noktada kimse bana "Engel olamıyorlar" demesin. Yani perdenin önünde bir Arap Baharı var, Suriye var. Ve Suriye'de Türkiye taraf tuttu. Bundan da rahatsız olan bir İran var. İran ile Irak-Bağdat, Þiilik üzerinden bir ittifak kurdular. Suriye'de de Türkiye'ye karşı amansız bir mücadele veriyorlar. Manzara bu. Ama bu manzaranın gerisinde, bu duruma zemin hazırlayan, bundan memnun olan başka ülkeler veya gruplar da var.

Rusya ve Amerika gibi mi?
İşin kötü tarafı bu. Rusya da bu gidişattan memnun, İsrail de bu gidişattan memnun. PKK'yı İran'a karşı kullanmaktan vazgeçmiş gibi görünüyorlar. Amerika'da da İsrail'in etkisi altındaki bir grup belli ki bu gidişattan pek de rahatsız durmuyor. Ya da ses çıkarmıyorlar. Ama İran ve Suriye'nin ötesinde, daha güçlü bir stratejik akıl söz konusu.
ASKERLİK YAPAN HERKESE ASGARİ ÜCRET BAĞLANMALI

Askerlik zorunlu olmaktan çıkartılmalı dediniz. Peki nasıl olmalı?
Profesyonelleşme ve uzmanlaşmaya geçilmeli. Özellikle sahada teröre dönük ayrı bir birim oluşturulmalı. Bu birimin bir kısmı jandarmadan, bir kısmı ordudan, bir kısmı polisten olabilir. Ama, aktif sahada hareket edecek bir birim olması lazım. Profesyonelleşme şart. Dünyanın en tehlikeli karakollarına zorunlu askerlik yapan gençleri koyarsanız hem istihbarat zaafları oluşur, karşı casusluk yolunu açarsınız hem de acemilerle çalıştığınız için başarısız olursunuz. Bir er 3-4 ayda ne öğrenecek? Diyelim ki öğrendi, çok iyi öğrense bile terhis edip yolluyorsunuz onu. 10 yıldır söylüyorum, ordudaki hantallığın en büyük nedenlerinden biri de bu. Eğer zorunlu askerliği kaldıramıyorsanız da, hemen şimdi askerlik yapan herkese asgari ücret bağlanmalı. Hepsinin sigortalı yapılması lazım, zorunlu askerlik kaldırılana kadar... Çünkü evde çoluğu, çocuğu, anası, karısı geçinmek için ayrı bir mücadele veriyor, asker de dağda, ovada başka bir mücadele veriyor. Böyle olmaz. Siz onlara eğitim vermiyorsunuz, onlar size hizmet veriyor şu anda. O anlamda o maaşların bağlanması lazım. İkincisi de çok hızlı bir şekilde, özellikle terör bölgesinde görev yapanların zorunlu asker olmaktan çıkartılması ve gönüllü askerliğe geçilmesi lazım. Orada da bir maaş takdir edersiniz, dersiniz ki er için 2 bin lira, şunun için 3 bin lira. İki yıllık askerlik, üç yıllık askerlik olabilir böyle. Sonuçta devlet o parayı zaten harcıyor.
PKK ALTIN VURUÞA HAZIRLANIYOR

PKK altın vuruş yapabilir dediniz. Buna karşılık Türkiye nasıl hazırlanabilir?
Þunu söyleyeyim; burada açık bir saldırı söz konusu. Kurşunlar üzerinize geliyor. Siper alacaksınız, kurşunları durdurmaya çalışacaksınız. Teröristle mücadele kısmını sıkı tutacaksınız. PKK'nın bu saldırılarını bir Kürt meselesi bağlamında değerlendireceğimiz bir zamanda değiliz. Bu olay öyle bir boyutun dışında şu anda. Bir kere zorunlu askerliğin bir an evvel kaldırılması gerekiyor. Orada çok tuhaflıklar var. En kritik dönemde biri çıkıp sizin ordunuzdan PKK'ya bilgi sızdırabilir. Çünkü zorunlu askere aldığınız adamın istihbaratını ne kadar yapacaksınız? Sonra, Þemdinli'de ilk başta bir şaşkınlık yaşanmış gibi görünüyor Silahlı Kuvvetler'de. Ama sonrasında PKK çok zayiat verdi. PKK'nın Þemdinli ve devamında yapılan operasyonlarda yüzlerce zayiatı var. 300, 400 gibi tahminlerde bulunuluyor. Tam bir kıyım yaşanmış. Ölenlerin çoğu çocuk. 18 yaş altı. Ve önemli bir kısmı da kız çocukları maalesef.

Yazık...
Benim görebildiğim kadarıyla PKK bu ölenlerden dolayı çok büyük bir kayıp hissi duymuyor, üzülmüyor. Sahaya sürmüşler bu çocukları. Ama ben bunun gibi birkaç girişim daha bekliyorum. Hazır olunmazsa sıkıntılı anlar yaşanabilir. PKK'nın feda edebileceği daha pek çok çocuk var böyle.

Sözlerinizden şunu anlıyorum; Türkiye şu anda sadece PKK'yla savaşmıyor. Pek çok ülkeye karşı savaşıyor...
Öyle... PKK üzerinden Türkiye'ye karşı savaş yürütülüyor.

Gizli bir savaş var yani şu anda?
Tabii... Savaş var. PKK sadece bir araç burada.

Peki, Türkiye neyi yanlış yaptı da bu ülkelerle bu aşamaya gelindi hocam?
Geçmişte yapılan hataları geleceğe bir katkısı olacaksa konuşmak lazım. Bilemiyorum, dış politikada bazen bir şey yaparsınız, farklı sonuçlar verir. Çünkü dış ilişkilerinizi tek başınıza belirleyemezsiniz. Küresel güçler vardır, bölgesel güçler vardır. Tabii burada hatalardan ziyade manzara şudur; İsrail Türkiye ilişkileri husumet derecesinde bozuk. Mavi Marmara sonrasında İsrail Başbakanı Netanyahu'nun ve Başbakan Erdoğan'ın yaptığı açıklamalara bakarsanız, bunlar ancak iki düşman devlet, iki savaşan devlet arasında yapılabilecek açıklamalardır. İki savaşan devlet ise birbirine zarar vermek için her şeyi yapar. Karşı tarafa bomba da koyar, ormanlarını da yakar, ekonomisini de bozar, onun düşmanına destek de olur. Hepsini yapar. Tabii Türkiye o konuşmanın içini doldurmadı. Çünkü öyle bir niyeti yoktu. Yani Türkiye İsrail'e bir düşman gözüyle bakmadı. Sadece kızdı, eleştirdi...

Yani Türkiye, sadece PKK ile değil, Suriye ve İsrail ile de savaşıyor?
Evet. Sadece o da değil. Þimdi bu durumda İran, çatışmaların, ateşin, ayaklanmaların Türkiye sınırında kalmasını, kendisine gelmemesini istiyor ve bunun için de çaba gösteriyor. Bu durumda ne oluyor? İran da Türkiye'yi istikrarsızlaştırmada büyük fayda görüyor. Yani savaş yoksa da soğuk savaşı aşan bir durum var. Irak'a baktığınızda, orada da Amerika'nın çekilmesinden sonra İran'ın etkisi çok arttı. Irak, Þiici, mezhepçi bir politika izliyor ve adeta İran'ın yedeği gibi... Dolayısıyla İran, Irak, Suriye, İsrail, bu dört ülkeyle, hatta İran'ın uzantısı Hizbullah'la Lübnan'da bir husumet ilişkisi oluşmuş oldu. Þimdi bütün bunların müsebbibi Türkiye mi? Yani Arap Baharı'nı Türkiye mi çıkardı? Hayır! Bu bölgesel bir şey, yapısal bir değişiklik. Sonra bu İsrail'le yaşananlardan sonra Arap Baharı'nın gelebileceğini kim tahmin edebilirdi? Ben bir uluslararası ilişkilerci olarak İran'a hiç güvenmeyen bir adamım. Bence İran'ın nükleer meselesinde BM Güvenlik Konseyi'nde İran'a karşı Türkiye bu kadar toleranslı olmamalıydı. Cesur buluyorum o politikayı. "Türkiye ve İran, Ortadoğu'da birlikte hareket edebilir mi? Yüzlerce yıllık bir soğukluk giderilip Ortadoğu Birliği oluşabilir mi?" diye denedi Türkiye, buna çalıştı. Suriye ile de bu gayreti gösterdi. Ama Suriye Arap Baharı çıktıktan sonra PKK'ya destek verdi. Türkiye'nin de başka alternatifi kalmadı.
http://www.ensonhaber.com/sedat-laciner-pkk-altin-vuRus-hazirliginda-2012-09-03.html Mesajı Paylaş

PKK'lıların cenazesini almak isteyen gruba müdahale
Beytüşşebap'ta öldürülen PKK'lıların cesetlerini almak isteyen grupla güvenlik güçleri arasında arbede..
03.09.2012 - 11:05

Þırnak'ın Beytüşşebap İlçesi'nde dün gece kalabalık bir PKK'lı grubun, askeri birliklere uzun namlulu silah ve roketatarlarla düzenlediği saldırıda 10 asker şehit oldu, 7 güvenlik görevlisi de yaralandı.

Kaymakamlık, Polis Lojmanları ve Jandarma Taktik Alay Komutanlığı'nın üs bölgelerini hedef seçen çok sayıda PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Saldırı sırasında çok sayıda işyeri ve binaya roket ve kurşun isabet ettiği ilçe merkezinde, günün ağarmasıyla Polis Lojmanlarının önündeki 3 PKK'lının cesedini almak isteyen grup, polis tarafından havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.

SALDIRIYA ANINDA KARÞILIK VERİLDİ

PKK'lıların hain saldırısı dün saat 22.00 sıralarında başladı. Kalabalık PKK'lı grup, Beytüşşebap Jandarma Taktik Alay Komutanlığı ile hemen ilçe yakınındaki Kato Dağı eteklerinde geçici olarak bulunan Bolu Komando Tugayı'na bağlı birliğin üs bölgelerine roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı. Aynı anda, ilçe merkezine sızan bir grup PKK'lı da Kaymakamlık başta olmak üzere Polis Lojmanları ve diğer resmi kuruluşlara ateş açmaya başladı. Saldırıya askeri üs bölgelerindeki askerler ile ilçe merkezindeki asker ve polisler anında karşılık verdi.

BEYTÜÞÞEBAP SAVAÞ ALANINA DÖNDÜ

Asıl hedeflerinin Beştüşşebap Kaymakamlığı'nı ele geçirmek olduğu ileri sürülen PKK'lı teröristlerle güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda ilçe savaş alanına döndü. Teröristlerin açtığı ateşle birçok ev ve işyerine roket ve kurşun isabet ederken, halk evlerine kapandı. İlçe merkezinde ve askeri üs bölgelerinde çatışma yaklaşık 2 saat sürdü. Çatışmada 9 asker şehit düştü, 4'ü ağır 8 güvenlik görevlisi de yaralandı. Yaralılardan 3'ü ilçe merkezinde tedavi edilirken, 5'i Þırnak Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Ağır yaralı askerlerden 1'inin hastanede yaşamını yitirmesiyle şehit sayısı 10'a yükseldi. Saldırıyı düzenleyen PKK'lı grubun etkisiz hale getirilmesi için Kato Dağı ve Irak sınır hattında günün ilk ışıklarıyla birlikte hava destekli büyük bir operasyon başlatıldı.
ÖLEN PKK'LILARIN CESETLERİNİ ALMAK İSTEDİLER

Beytüşşebap'a saldıran PKK'lılardan birçoğunun etkisiz hale getirildiği belirtilirken, 3 teröristin cesedi ilçe merkezinde bulundu. Günün ağarmasıyla çatışma çıkan yerlerden olan, TOKİ'nin yaptırdığı Polis Lojmanları'nın önünde 3 teröristin cesedi bulundu. Polisler, cesetlerin yanına gitmek isteyen bir gruba dağılmaları uyarısında bulundu. Çıkan gerginlik sırasında uyarılara rağmen dağılmayıp cesetleri almak isteyen grup havaya ateş açılarak uzaklaştırdı.
VALİ: ÇOK SAYIDA TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ

Þırnak Valisi Vahdettin Özkan, yaralanan askerlerden birinin daha hastanede yaşamını yitirmesiyle şehit sayısının 10'a çıktığını 7 yaralının tedavi altında olduğunu açıkladı. Güvenlik güçlerinin saldırıya anında karşılık vermesiyle çıkan çatışmalarda PKK'lıların büyük kayıp verdiğini ve bazı kayıplarını kaçırdıklarını söyleyen Vali Özkan, sabah saatlerinde bölgede yapılacak arama ve tarama faaliyetleri sonucu kesin sonucun ortaya çıkacağını söyledi. Çatışmada yaralanan güvenlik görevlilerinden 3'ü Beytüşşebap'ta tedavi edilirken durumları ağır olan 4 yaralı da Þırnak Asker Hastanesi'nde tedavi görüyor.
CENAZELERE UĞURLAMA TÖRENİ YAPILACAK

Beytüşşebap İlçesi'nde dün gece PKK saldırısında şehit olan 10 askerden Üsteğmen Sami Çiftçi, uzman çavuş Erdoğan Sönmez, Komando çavuş Ramazan Emre Ala, erler Emrah Karataban, Burak Erdi Uysal ve Süleyman Güleç'in kimlikleri belirlendi. Þehitler için bugün Þırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'nda yapılacak törenin ardından cenazeleri toprağa verilmek üzere memleketlerine gönderilecek.
Mesajı Paylaş

Aslinda tum Turkiye'de bir DNA veri bankasi kurulmali, herhangibi bir vakkada olen ister terorist, ister faili mechul, ister kimligi belirsiz olsunlar en kisa surede kimliklerine ulasilsin. Cogu terorist kacmiyor, yine aramizda dolasiyor (sleeper cell). Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz