PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

E-5'i trafiğe kapattılar
PKK'lıların teslim oluşu sırasında yaşanan görüntüleri protesto ettiler

28.10.2009 10:44
Küçükçekmece'de toplanan bir grup, terör örgütü PKK üyelerinin teslim oluşu sırasında yaşanan görüntüleri protesto etti.

Alınan bilgiye göre, Sefaköy Meydanı'nda toplanan grup, Türk bayrakları taşıyarak, terör örgütü aleyhinde sloganlar attı. Buradan yürüyüşe geçerek E-5 Karayolu'na çıkan grup, yolu bir süre trafiğe kapattı.

Olay yerine gelen polisin uyarıları üzerine yolu kısa süre sonra yeniden ulaşıma açan grup, Küçükçekmece Meydanı'na doğru ilerledi. Meydana ulaştıktan sonra İstiklal Marşı okuyan ve terör örgütü aleyhinde slogan atmayı sürdüren grup, daha sonra dağıldı.

Bu arada, grubun eylemi sırasında araçlarıyla yoldan geçen vatandaşlar, klakson çalarak destek verdi.

AA Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Atamızın kemikleri sızlıyor Mesajı Paylaş

Dağdan inen 8 PKK'lı hastanelik oldu!

Gribe yakalandılar

29.10.2009 12:34
PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın çağrısı üzerine, Kandil'den gelerek 19 Ekim'de Türkiye'ye giriş yapan ve karşılama görüntüleri ile tartışmalara neden olan PKK'lıların tamamının hastalanarak hastaneye kaldırıldıkları ortaya çıktı. DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'da bulunanların aşırı yorgunluk ve soğuk algınlığı nedeniyle hastalandıklarını doğrulayarak, "Hastaneye götürdük, ilaç yazdılar şimdi dinlenmeleri gerekiyor" dedi.

Kandil'den gelen PKK'lı 8 kişilik grubun son günlerde tüm Türkiye'yi etkisi altına alan gripal enfeksiyona yakalanarak hastaneye kaldırıldıkları ortaya çıktı. Habur sınır kapısından Türkiye'ye giriş yapan 34 kişilik gruptan Mahmur kampından gelenlerin büyük kısmı Þırnak ve Hakkari'deki yakınlarının yanına giderken, Kandil'den gelen 8 kişi ise Diyarbakır'da kaldı.

'YORUCU YOLCULUK HASTA ETTİ'

DTP Diyarbakır il binasında kalan gruptakilerin tamamına yakınının aşırı yorgunluk ve soğuk algınlığı nedeniyle doktora götürüldükleri belirtildi. DTP Diyarbakır İl Başkanı Fırat Anlı, özellikle Kandil'den gelen ve 2 günlük yorucu bir yolculuktan sonra Diyarbakır'a ulaşanların soğuk algınlığı nedeniyle hastalandıklarını doğrulayarak şunları söyledi: "Arkadaşları doktora götürdük, ilaçlar yazıldı ve istirahat etmeleri istendi. Hangi şartlar altında buraya geldiklerini biliyorsunuz. Bu nedenle aşırı yorgunluk arkadaşları malesef hastanelik etti. Bu nedenle basın yayın kuruluşlarının görüşme isteklerini red etmek zorunda kaldılar."

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=182945&cat=200&dt=2009/10/29

İnşallah Domuz gribidir, İlahi Adalet! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Otobüs Yakıp, Polisi Taşladılar

Başbakan'ın konvoyunun geçeceği saatte..

31.10.2009 07:41
Ataşehir Mustafa Kemal Mahallesi'nde bir grup PKK sempatizanı, seyir halindeki belediye otobüsünü durdurup molotof kokteylleri ile ateşe verdi. Polisin gruba müdahale etmesi üzerine, polisle göstericiler arasında kovalamaca yaşandı.
Mustafa Kemal Mahallesi 3001. Caddesi üzerinde toplanan bir grup PKK sempatizanı seyir halindeki bir belediye otobüsünü durdurdu. İçerdeki yolcuları indiren şahıslar molotofkokteylleri ile otobüsü ataşe verdi. İtfaiye ekiplerince söndürülen yangının ardından otobüs kullanılamaz hale geldi. Güvenlik amacıyla mahallede bekleyen polis gruba müdahale etti. Göstericiler bu kez de polise taş ve molotof kokteylleri ile saldırdı. Polis ise zırhlı araçlar ve biber gazı ile grubu dağıtmaya çalıştı. Polisle göstericiler arasındaki kovalamaca ara sokaklarda uzun süre devam etti. Grubun dağılmasının ardından olay yeri inceleme ekiplerince incelenen otobüs caddeden kaldırıldı.
Öte yandan olayın meydana geldiği saatlerde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konvoyunun da bölgeden geçtiği belirtildi.

Cihan Mesajı Paylaş

Kandil'den yeni PKK'lılar gelecek

31 Ekim 2009 Cumartesi 00:54
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Kandil'den ve Mahmur'dan yeni PKK'lıların geleceğini açıkladı. Avrupa'dan gelişlere ise geçit yok!

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, katıldığı bir televizyon programında soruları yanıtladı. PKK'lıların Kandil Dağı ve Mahmur Kampı'ndan gelişini ''terörle mücadelenin bir başarısı'' olarak nitelendiren Bakan Atalay, "İşlemlerin tamamı hukuka uygun yapılmıştır'' diye konuştu.

DTP yöneticileriyle çalışmalar kapsamında görüştüğünü, Kuzey Irak'tan PKK'lıların gelmesinden sonra görüşmediğini belirten Atalay, "İllegal yapılarla veya kişilerle görüşmemiz söz konusu değildir. DTP, TBMM'de grubu bulunan partidir, milletimizin oylarıyla gelmiştir. Görüşmeler durdu diye bir karar yok" dedi.

Atalay, "Birlikte yürüme çabalarına katılmayan, her yapılanın altında boşluklar, hatalar arayan, toplumun bazı kesimlerini provoke için kullanan siyasi partilere ne dersiniz? 'Terörün bitmesi onu rahatsız ediyor' dersiniz'' dedi.

"Demokratik Açılım"ın Meclis'te ele alınması gerektiğini söyleyen İçişleri Bakanı Atalay, ''Açık görüşmenin Kasım'ın ilk yarısında olması daha iyi olur diye düşünüyorum'' diye konuştu.

Gelişlerde önceliğin Avrupa'da olmadığını ifade eden "Avrupa'dan gelişlerle ilgili bir çalışmamız yok. Avrupa'dan gelişleri birinci planda görmüyorum. Esas olan Kuzey Irak'tan, dağdan silah bırakıp, dönüşlerdir. Kuzey Irak'tan dönüşler yakın zamanda olabilir. Dönüşler Mahmur'dan olur, dağdan olur" dedi.

Atalay, Mahmur Kampı'yla ilgili bir soru üzerine şunları söyledi: ''Mahmur'u insani boyut olarak ele almak gerekiyor. Biz Mahmur'u hep önemli görüyoruz. Irak devlet başkanı ve hükümetinin de Mahmur ile talepleri var. Kampın, terörist üreten mekan gibi de olumsuz bir yanı var. Biraz daha erken müdahale edelim isteniyor."

Þehit aileleriyle tekrar görüşeceğini belirten Atalay, şehit ailelerinin hiçbir şekilde rencide edilmeyeceğini ifade etti.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213389 Mesajı Paylaş

PKK'lı Cenazesinde Gövde Gösterisi

31 Ekim 2009 Cumartesi 00:20
Bingöl'de öldürülen PKK'lı Muş'ta toprağa verildi. Cenaze PKK'nın gövde gösterisine dönüştü.

Bingöl kırsalında girdikleri silahlı çatışmada ölü olarak ele geçirilen 5 PKK'lıdan biri olan 22 yaşındaki Ziyaddin Çayır, memleketi Muş'un Bulanık ilçesinde toprağa verildi.

Perşembe gecesi Muş'un Bulanık ilçesine Yemişem Belde Belediyesi'ne ait ambulansla getirilen töröristin cenazesi, yaklaşık 200 kişi tarafından karşılandı. Ziyaddin Çayır'ın cenazesi bugün öğlen saatlerinde Bingöldek Köyü'ne götürülmek üzere DTP İlçe binası önüne getirildi.

Burada toplanan kalabalık, sloganlar atarak 1 kilometrelik bulvarda yürüyüş yaptılar. Tüm esnafın kepenk kapattığı ilçede cenaze törenine yaklaşık bin kişi katıldı. Teröristin cenazesi yapılan törenin ardından uzun bir araç konvoyu ile aslen Hoşgeldi Köyü'nden olan ancak bu köyün Alparslan Baraj Gölü'nün altında kalması nedeniyle komşu köy olan Bingöldek Köyü mezarlığına götürüldü.

PKK'lının cenazesini ambulanstan alarak omuzlarda taşıyanlar, "PKK halktır halk burada", "Dişe diş, kana kan, seninleyiz Öcalan", "Kürdistan faşiste mezar olacak", "Katil Erdoğan", "Hükümet istifa" ve Kürtçe sloganlar atıldı. Yüzü puşu ile kaplı olan bazı gençler ise PKK'nın sembolü üç renkli bez parçaları ile Abdullah Öcalan'ın fotoğrafı bulunan posterleri açtılar.

Cenazenin defnedilmesinin ardından mezarlıkta bir konuşma yapan DTP Muş İl Başkanı Nimet Sezgin, şehitlerini son yolculuğuna uğurladıklarını söyledi. Sezgin şunları söyledi:

"Kürtlerde bu anlamda 200 yıla yakındır barış için isyandadırlar. Þehidimizin ailesinin başı sağolsun, kürt halkının başı sağolsun."

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213400 Mesajı Paylaş

O ölen soysuz it şehitse ben hayvanım Mesajı Paylaş

Haberiniz bile olmadan gelecekler!

31 Ekim 2009 Cumartesi 20:22
''Dağdan inişler 6 aydır sürüyor. Biz bu işi sessiz sedasız yürütüyorduk. Daha çok kişi gelecek.'' Bu sözler AK Partili bir vekilden..

AK Parti Hatay Milletvekili Türkiye-AB Karma Parlamento Komisyonu Üyesi Prof. Dr Mustafa Öztürk, dağdan inişlerin 6 aydır sürdüğünü, son 34 kişilik kafilenin kamuoyuna yansıdığını da belirterek "Biz bu işi sessiz sedasız yapacaktık. Provoke edildi. Daha çok terörist gelecek ama kimsenin haberi olmayacak. Bunu meclistekiler iyi biliyor" dedi.

Öztürk şöyle konuştu: "Biz bunları sessiz sedasız getirecektik ama provoke edildi. Bir gurup siyasi yapı bunu kamuoyunda kendilerine mal ederek siyasi rant elde etmek istiyor. Biz diyoruz ki bu tür olaylar hassasiyetler göz önünde bulundurularak uzlaşı içinde çözülmeli diyoruz. Doğudaki Güneydoğudaki birileri buna sevinirken benim Anadolumdaki bazı insanlarda bu tantanalara başvurursa üzülüyor çünkü çocuğu öldü kardeşi oldu yani acı var orda. Dolayısı ile buradaki hassasiyetleri koruyarak bu tip olaylar çözülmeli. Çözülüyor mu evet çözülüyor. Önemli miktarda da teslim almalar var ama bunların bir kısmı son 34 kişisi yansıdı. Tam rakamı bilmiyorum ama altı aylık bir süreçte bu sayı oldukça fazla, teslim olmalar baya bir kişi daha gelecek ve bunlardan hiç haberiniz bile olmayacak bu kadar net söylüyorum ve bu böyle olmalı.

Þu anda Amanos dağlarında PKK var. Bunlar ne yapıyor terör mü yapıyor? Hayır. Bunlar eroin kaçakçılığı yapıyor, esrar kaçakçılığı yapıyor ve bir buçuk milyon dolar para kaldırıyorlar bunların musluğu kesilecek. Bunların hepsi Meclisteki birçok milletvekili tarafından bilinen ve gündemde olan konulardır."

'ÞEHİTLER ÖLMEZ VATAN BÖLÜNMEZ' PKK PROPAGANDASI

Öztürk, terörle mücadeleye harcanan 240 Milyar Dolar'ın vatandaşın cebinden çıktığına dikkat çekerek şehit cenazelerinde atılan "Þehitler Ölmez Vatan Bölünmez" sloganını eleştirdi.

Öztürk, "Türkiye 240 Milyar Dolar terörle mücadeleye para harcamış. Devletin harcadığı para bu. Devletin haricinde yatırım olarak harcamadığımız veya gelişmenin sağlanmadığını noktaları da düşünürsek hepimizin 25 yıldan bu yana buraya harcadığı para bu. Analarımızın Babalarımızın kardeşlerimizin bizlerin gözyaşı akıtılıyor. Ama şuna da isyan ediliyor açıkça söyleyeyim, benim inancıma göre bir cenaze veya şehit olduğu zaman arkasından bağırılmaz. Yani şu slogan söylenmez kusura bakmayın, 'Þehitler Ölmez Vatan bölünmez'. Bir kere böyle bir slogan yok yani. Ama tabii ki arkadan cenaze giderken saygı ölçüsünde hürmet ölçüsünde tevazül ölçüsünde hareket vardır. Bir yandan terörü önleyelim diyoruz ama terörist başının propagandasını yapıyoruz. Zaten terör bunu istiyor daha fazla bağırsınlar ki gündemde kalayım diyor. Dolayısı ile el altında bu propagandalarla birilerini gündemde tutuyoruz buda bana göre fevkalade yanlış bir olay.''

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213509
Mesajı Paylaş

Terör örgütü PKK İran ve Türk ordusunun operasyonlarıyla darbe yedi. Telsiz görüşmeleri kayıpları gözler önüne seriyor.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) yanı sıra İran ve Suriye'nin terör örgütüne yönelik gerçekleştirdiği operasyonlarda ağır kayıplar verirken, örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim olanların sayısında da büyük artış kaydedildiği bildirildi.

Terör örgütünün telsiz görüşmelerine yansıyan operasyonlarda ''Mahir'' kod adlı Haşim Kaya, ''Hamza'' kod adlı Hacı Yüce (41), ''Akif'' kod adlı Celal Avcı (32), ''Gabar'' kod adlı Nuhat Akkoyun (29), ''Sariye'' kod adlı Gülistan Ebubekir (29), ''Erdal'' kod adlı Sefih Kadiri (28), ''Botan'' kod adlı İzzettin Aktaş (27), ''Necmi'' kod adlı Muhammed Osman (26), ''Bager'' kod adlı Erdal Yıldızöz (23), ''Çiya'' kod adlı Ziyaddin Çayır (22), ''Erdal'' kod adlı Ziyaddin Günay (22), ''Þervan'' kod adlı Þerefat Arşimet (19) isimli 12 teröristin öldüğü tespit edildi. Ölü ele geçirilen ''Mahir'' kod adlı Haşim Kaya'nın terör örgütünün sözde Erzurum sorumlusu olduğu bildirildi.

Öte yandan, Irak'ın kuzeyindeki örgüt kamplarında faaliyet gösteren 1'i kadın, 4 örgüt mensubu daha örgütten kaçarak güvenlik güçlerine teslim oldu.

Terör örgütünden kaçmayı başaran ''Hamza'' kod adlı K.N. (29), ''Mithat'' kod adlı A.Z. (27), ''Halit'' kod adlı R.K. ve ''Medya'' kod adlı Z.D. (21) adlı örgüt mensuplarının Silopi Cumhuriyet Savcılığı'nda alınan ilk ifadelerinin ardından Diyarbakır'daki özel yetkili mahkemeye sevk edildiği kaydedildi.

Mahkemeye çıkarılacak terör örgütü mensuplarının, kendiliğinden kaçarak adalete sığındıkları için Türk Ceza Kanunu'nun 221. maddesiyle düzenlenen ''Etkin pişmanlık''tan yararlandırılarak, serbest kalabilecekleri belirtildi.

Güvenlik güçlerinden alınan bilgiye göre, Ocak 2009'dan bu güne kadar 300 civarında örgüt üyesinin kendiliğinden teslim olduğu, bunların büyük bölümünün TCK'nın ''Etkin pişmanlık'' hükümlerinden yararlandırılarak aynı gün veya bir hafta içinde serbest kaldığı bildirildi.

Terör örgütünden kaçmayı başaran örgüt mensuplarının ilk ifadelerinde ''PKK içinde otorite boşluğu yaşandığını, kadrolar arasında 'Türkiyeli-Suriyeli' çatışmasının tırmandığını, aralıksız devam eden operasyonların kadro ve finansman krizine neden olduğunu, son dönemde kayıpların ve teslim olmaların artması nedeniyle 'ajan-işbirlikçi' iddialarıyla birlikte infazlar da artış olduğunu bu olayların intihar, kaza, yıldırım, sel baskını, kalp krizi olarak örtbas edildiğini'' söyledikleri kaydedildi.

Teslim olan örgüt mensupları, örgütte yaşanan karmaşanın önümüzdeki günlerde kaçarak teslim olma olaylarını arttıracağını da bildirdiler.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213800 Mesajı Paylaş

Osman Öcalan'dan Sarsıcı İddialar

04 Kasım 2009 Çarşamba 08:45
Osman Öcalan 6 yıl önce dağdan ovaya indi. Türkiye'ye dönmek istiyor. Çuval olayında sarsıcı bir iddiada bulundu

Abdullah Öcalan'ın kardeşi Osman Öcalan, 6 yıl önce Türk Özel Kuvvetleri'nin  kendisine operasyon yapacağını, bunu öğrenen Amerikalıların engel olarak askerlerin başına çuval geçirdiğini söylüyor.

Muhafazakar demokrat olduğunu savunan Öcalan kuracağı partiyle "2 yıl içinde DTP'yi bitiririm" iddiasında bulundu. Baydemir'in prensleri ise

ABİSİNE ÇEKİL MESAJI GÖNDERDİ
Osman Öcalan "demokratım" diyor. Abisi Abdullah Öcalan'ı ve PKK yöneticilerini sert bir şekilde eleştiriyor. Hatta aradan çekilin mesajı veriyor. Peki sonra ne olacak? Osman Öcalan ilginç bir öneride bulundu. Sivil yöneticiler ön plana çıksın dedi.

Baydemir ve Fırat Anlı.

Kanal D Haber, Kuzey Irak'ta Öcalan ile konuştu. Buna Türkiye'ye dönmek isteyen Öcalan siyasi parti kurmak istiyor.

AK PARTİ TARZI SİYASET

Sadece dönmek de değil. Türkiye'de muhafazakar demokrat bir Kürt partisi kurmaya hazırlanıyor. Öcalan'ın kurmayı düşündüğü parti, siyasi yelpazenin merkezinde yer alacak. Hatta Öcalan'a göre bu parti 'dini boyutu hariç AKP benzeri bir parti' olacak. Çünkü eski terörist, yeni siyasetçi Öcalan'a göre DTP de PKK da başarısız. Çözüm planları yok.

DTP'Yİ BİTİRİRİM

Ona göre DTP Kürt açılımının önünde engel. Bu yüzden, kuracağı partinin hedefinde önce DTP var. Üstelik Osman Öcalan siyasete oldukça iddialı giriyor ve "2 yıl içinde DTP'yi bitiririm" diyor.

Öcalan uzun yıllar terör örgütü yöneticiliği yaptı. Kanlı eylemlerin karar vericilerinden biriydi. Yani dönmesi kolay değil. Türkiye'ye girdiği anda tutuklanacak. Ama o herşeye rağmen umutlu. 'Biz devletten bir girişim bekliyoruz. Dönüp barışa hizmet etmek isteriz' diyor.

PRENSİ BAYDEMİR

Osman Öcalan'ın yeni lider adayları Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ve DTP il başkanı Fırat Anlı. Tabi kendisi de sırada. Türkiye'den bir işaret bekliyor. Ama bu arada kalaşnikofunu da yanından ayırmıyor.

ÇUVAL OLAYI

En çok da Türkiye'nin bir operasyonundan korkuyor. Ve ilginç bir iddiada bulunuyor. Öcalan'a göre, Türkiye'de travma yaratan "çuval olayı"nın odağında o vardı. Süleymaniye'deki Türk özel Kuvvetleri Ona karşı operasyon hazırlarken, Operasyona karşı çıkan Amerikalılar, Türk askerlerini gözaltına almıştı. Aradan 6 yıl geçti. Þimdi Türkiye'den operasyon değil, haber bekliyor. Hizmete hazırım diyor.

http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=213931 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz