PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Çok ilginç! Diyarbakırdan F-16 kalktığında teröristlerin haberi olmamış mı acaba?  ::) ::) Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Demek ki asparagas... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Ocak 2013, 02:55:37
Çok ilginç! Diyarbakırdan F-16 kalktığında teröristlerin haberi olmamış mı acaba?  ::) ::)
Kış mevsiminde haberleride olsa para etmez. Mesajı Paylaş

Okulda Bomba Patladı

Cizre'de okulda meydana gelen patlamada öğrenciler yaralandı.

Þırnak'ın Cizre İlçesi'ndeki okulda meydana gelen patlamada 3 öğrenci yaralandı. Patlamanın koridora konulan el yapımı ses bombasından kaynaklandığı sanılıyor.

Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde bulunan Çok Programı Lise'nin 3'üncü kat koridorunda bugün saat 12.15 sıralarında patlama meydana geldi. Patlamada 3 öğrenci yaralanırken, yaralı öğrenciler Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Öğrencilerin büyük panik yaşadığı patlamaya ilk belirlemelere göre koridora konulan bir el yapımı bir ses bombası neden oldu. Polis, olayla ilgili soruşturma başlattı.

http://www.haberler.com/okulda-bomba-patladi-4217138-haberi/ Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Ocak 2013, 02:56:18
Demek ki asparagas...
Bakın bir asparagas daha

Zaman Gazetesi

CİHAN
Türk Silahlı Kuvvetleri'nin(TSK) 22 Aralık'ta Kuzey Irak'a yaptığı operasyonun ayrıntıları ortaya çıktı. Türkiye sınırına yakın Kanireş Kampı'nın vurulduğu operasyonda, kamptaki 68 teröristten 46'sının etkisiz hale getirildiği öğrenildi. Öldürülen PKK'lılardan 12'si kadın. Örgüt, kampı tamamen boşaltırken, bırakılan yaralı teröristler ise Türkiye'ye getirildi. Türkiye'ye geçişte terör örgütünün merkez nokta olarak kullandığı kampta bulunan 5 barınağın tamamı imha edildi.

Jandarma ve polisin terörle mücadelede kurumsal işbirliği son yılların en etkili operasyonuna imza attırdı. TSK'nın yurt içinde kış şartlarına rağmen operasyonların durmaması üzerine örgütün güçlerini Irak'ın kuzeyine kaydırdığı belirlendi. Emniyet İstihbarat Dairesi tarafından Hakkari kırsalındaki teröristlerin Kanireş denilen kampa toplandığı ve kışı burada geçirecekleri istihbaratının elde edilmesi üzerine durum Genelkurmay'a bildirildi. İstihbarat notunda kampta 68 teröristin bulunduğu, kışın bitmesiyle yaz aylarında tekrar Hakkari Kavaklı-Çukurca kırsalına dönecekleri belirtildi. Bir gün sonraya operasyon planlayan Genelkurmay Başkanlığı, büyük bir gizlilik içinde 22 Aralık günü sınır ötesi operasyonu başlattı. Hava Kuvvetleri'ne bağlı unsurlar Hakkari sınırında bulunan Kanireş kampını bombardımana tuttu. Bombardımanın ardından İnsansız Hava Araçlarıyla bölge yaklaşık on saat kontrol altında tutuldu.

YARALILAR HELİKOPTERLE GETİRİLDİ

Ardından da aralarında jandarma ve polis özel harekat timlerinin bulunduğu özel birlikler tespit ve arama yapmak için kampa girdi. Operasyonla ilgili hazırlanan raporda, kampta bulunan 68 teröristten 46'sının etkisiz hale getirildiği, bunlardan 12'sinin kadın olduğu belirtildi. Sağ kurtulan birkaç teröristin bölgeye dağıldığı, geride bırakılan yaralı teröristlerin ise Skorsky'lerle Türkiye'ye getirildiği not edildi. Geniş bir alana konuşlu olan kamptaki 5 ayrı barınak da imha edildi. Barınaklarda çok sayıda uzun namlulu silah, doçka ve mühimmatla birlikte bol miktarda yaşam malzemesi bulunduğu öğrenildi. 2012'yi final yılı ilan etmesine rağmen aldığı ağır darbeler nedeniyle erken kış üslenmesine giden örgüt için Kanireş kampı hayati önem taşıyor.

SINIRDAN SALDIRIP KAÇIYORLARDI

Hakkari sınırına 8-10 kilometre uzaklıktaki kamp örgüt tarafından barınma, eğitim, sevk-idare, lojistik ve eleman takviyesi yapmada kullanılıyor. Sınıra çok yakın olması nedeniyle yurt içi ve yurtdışı eleman aktarımında kamp birincil derecede rol oynuyor. Bu kamplardan sızma yapan terörist unsurlar sınır üzerindeki birliklere, karakollara ve ileri gözetleme birimlerine sabotaj eylemleri düzenleyip geri kaçabiliyorlar. Kamp ayrıca terör örgütü tarafından sözde mahkeme ve hapishane olarak da kullanılıyor. Vatandaşlar üzerinde bu kamp psikolojik baskı unsuru olarak kullanılıyordu. Mesajı Paylaş

Bu ülkede bu gözü dönmüş canilerin silah bırakıp kuzu kuzu teslim olacağına inanan o kadar pembe gözlüklü saf var ki anlatamam. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: truman - 02 Ocak 2013, 14:32:37
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Ocak 2013, 02:55:37
Çok ilginç! Diyarbakırdan F-16 kalktığında teröristlerin haberi olmamış mı acaba?  ::) ::)
Kış mevsiminde haberleride olsa para etmez.

Ne fark eder. Sığındıkları mağara aynı. Mesajı Paylaş

PKK'nın 'Amed Sorumlusu' Öldürüldü

Diyarbakır'da bir binbaşının şehit edilmesi ve dershaneye bomba gibi birçok eylemin talimatını vermişti.

Diyarbakır'ın Lice ve Hani ilçeleri kırsalında geçtiğimiz yılın son günü gerçekleştirilen ve ölü ele geçirilen 10 Pkk'lı arasında bulunan 'Numan' kod adlı Ertem Karabulut'un, terör örgütünün bölge sorumlusu olduğu ve 2008 yılında 7 kişinin öldüğü Diyarbakır'da bir dershanenin önüne bomba konulması ve Lice İlçe Jandarma Komutanının şehit edildiği mayınlı saldırı emrini verdiği belirlendi.

Karabulut'un 4 yıldır Diyarbakır merkez ve çevresinde gerçekleşen tüm saldırıların talimatını veren kişi olduğu, diğer teröristlerin kimlik tespit çalışmalarının da sürdüğünü öğrenildi.

Lice ve Hani ilçeleri kırsalında istahbarat üzerine girdikleri kış üslenmesinde Jandarma-Polis Özel Harekat ve MİT'in ortaklaşa düzenlediği nokta operasyonunda 31 Aralık'ta öldürülen 10 Pkk'lı arasında örgütün Amed olarak adlandırılan sözde Diyarbakır Eyalet sorumlusu Numan kod adlı Ertem Karabulut'un da olduğu kesinleşti.

Karabulut ile birlikte dürbünlü M-16 otomatik tüfek de ele geçirildi. Çatışmada öldürülen diğer Pkk'lıların kimlik tespit çalışmaları sürüyor. Karabulut'un son 4 yılda Diyarbakır merkez ve çevresinde gerçekleşen bütün silahlı ve bombalı saldırıların talimatını veren kişi olduğu belirtildi. Bölgede operasyonun sürdüğünü belirten yetkililer, operasyon tamamlandıktan sonra ayrıntılı açıklamanın yapılacağını belirttiler.

Diyarbakır'da 2012 yılının son gününde istihbarat üzerine kış üstlenmesine girdikleri sığınakta düzenlenen hava destekli operasyonda öldürülen Pkk'nın Diyarbakır Eyalet sorumlusu Ertem Karabulut'un 3 Ocak 2008 yılında Diyarbakır'da bir dershanenin önünde patlatılan ve 6'sı öğrenci 7 kişinin ölümü, 67 kişinin yaralanmasına sebep olan bombalı saldırı ile 4 Hizarin 2012'de Lice ilçesi kırsalında Lice İlçe Jandarma Komutanı Kurmay Binbaşı Ercan Kurt, Jandarma Uzman Çavuş Abdullah Acıcı'nın şehit olduğu mayınlı saldırı olmak üzere bir çok silahlı ve bombalı saldırının talimatı veren kişi olduğu belirtildi.

Yetkililer, Karabulut'un bölge sorumlusu olması nedeniyle bölgede bir çok kanlı saldırının talimatını veren kişi olduğunu bu olayların arasında Gaziantep'de gerçekleşen 9 kişinin öldüğü bombalı saldırı da olabileceğini söyledi. Yetkililer, "Gaziantep'te patlatılan bomba eğer Lice ilçesi kırsalında gönderilmişse talimatını yine aynı kişi vermiştir"diye konuştular.

Askeri kaynaklar, son 3 ay içerisinde Diyarbakır-Bingöl arasında gerçekleşen saldırı ve yola bomba koyma ile yol kesme olaylarını gerçekleştiren Pkk'lı grubun, gerçekleştirilen operasyonlarla etkisiz kılındığını ve örgütün sürekli bölgede grup değiştirdiğini söyledi.
http://www.haberler.com/pkk-nin-amed-sorumlusu-olduruldu-4216778-haberi/ Mesajı Paylaş

Haber bütün haber sitelerinde var. Habere göre büyük bir iş başarılmış. Ancak üzerinden bir hafta geçmesine rağmen hiç bir resmi kaynak haberi doğrulamadı! Acaba neden! Mesajı Paylaş

Belliydi böyle bir haber geleceği çünkü 20 Aralıktan itibaren sürekli mağaralar sığınaklar ele geçirildi ancak öldürülen bir tek teröristten bahsedilmedi kış günü bu mağaralar boş olamazdı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz