PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: truman - 02 Ocak 2013, 14:54:03
Belliydi böyle bir haber geleceği çünkü 20 Aralıktan itibaren sürekli mağaralar sığınaklar ele geçirildi ancak öldürülen bir tek teröristten bahsedilmedi kış günü bu mağaralar boş olamazdı.

Peki neden resmi kaynaklarca doğrulanmıyor? Bunun gibi bir yığın haber çıkıyor medyada. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Ocak 2013, 14:55:45
Alıntı yapılan: truman - 02 Ocak 2013, 14:54:03
Belliydi böyle bir haber geleceği çünkü 20 Aralıktan itibaren sürekli mağaralar sığınaklar ele geçirildi ancak öldürülen bir tek teröristten bahsedilmedi kış günü bu mağaralar boş olamazdı.

Peki neden resmi kaynaklarca doğrulanmıyor? Bunun gibi bir yığın haber çıkıyor medyada.
Birçok şey söylenebilir ama fazla siyasete kaçabilir sizn öngörünüz nedir Skywolf hocam? Mesajı Paylaş

Uydurma bir haber olması. Geçen 10 terörist öldürüldü ve açıklama geldi değil mi? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Ocak 2013, 15:00:53
Uydurma bir haber olması. Geçen 10 terörist öldürüldü ve açıklama geldi değil mi?
Medyanın neredeyse tamamı yayınladı uydurma olacağını sanmıyorum.Amanoslarda operasyon başlatıldı ve 1 ay sonra geçtiğimiz günlerde resmi açıklama geldi 13 terörist öldürüldü şeklinde.Bu operasyon 22 Aralık olarak geçiyor medyada gördüğünüz gibi... Resmi açıklama belli sebeplerle 1 ay kadar sarkabiliyor inşallah bölgedeki operasyon devam ediyordurda tamamlanması bekleniyordur. Mesajı Paylaş

Bölgede havanda su dövmeye yani operasyonlara zaten her zaman devam ediliyor. Bakalım ilerleyen günlerde açıklama yapacaklar mı? Gerçek olsa bu kadar büyük bir olay için şimdiye kadar açıklama yapılırdı bence. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 02 Ocak 2013, 15:16:04
Bölgede havanda su dövmeye yani operasyonlara zaten her zaman devam ediliyor. Bakalım ilerleyen günlerde açıklama yapacaklar mı? Gerçek olsa bu kadar büyük bir olay için şimdiye kadar açıklama yapılırdı bence.
Þemdinliden haftalarca haber çıkmadı dedikodu şeklinde çok sayıda teröristin öldüğü belirtiliyordu ilk resmi açıklamada 170 terörist öldürüldüğü haberi gelmişti. Mesajı Paylaş

Þemdinlide öyle olmuş olabilir. Olmayan yüzlerce uydurma haber var ama. Mesajı Paylaş

"BDP Yetmez Bizimle de Görüşmeli"

Ayla Akat Ata ve Ahmet Türk'ün Abdullah Öcalan'la görüşmesinin ardından gözlerin çevrildiği PKK'dan ilk tepki geldi.
Haber: 'BDP Yetmez Bizimle de Görüşmeli'

Pkk, Abdullah Öcalan ile yapılan görüşmeleri yeterli bulmadı. Örgütün elebaşlarından Murat Karayılan, yaptığı açıklamada, şimdilik bir istişare durumundan söz edilebileceğini belirterek, Öcalan'ın İmralı'daki pozisyonunun değiştirilmesini istedi.

Örgüte yakınlığıyla bilinen bir internet sitesinde yer alan açıklamalara göre Karayılan, Öcalan ile yapılan diyaloğu çok önemli ve isabetli bir girişim olarak değerlendirdi.

Öcalan'ın sözde 'önder' olduğunu iddia eden Karayılan, "Dolayısıyla devletin oradan işe başlaması çok doğru, çok isabetli ve yerinde bir tutumdur. Ama öyle bir kamuoyu yaratılıyor ki sanki top İmralı'ya atıldı ve oradan gelecek cevaba göre her şey hallolacak. Burada önemli olan önce devletin ne yapacağıdır. Ama biz bunun da öyle bir taktik yaklaşım olarak geliştirildiğini görüyoruz. Bizzat Başbakan ve ardından danışmanı açıkladı; görüşmelerin olduğunu belirttiler. Evet, görüşmeler var ama sizin bu konudaki çözüm projeniz nedir, Allah için ona ilişkin de birkaç cümle söyleyin. Ama çözüm projelerinin ne olduğuna dönük herhangi bir şey ortaya konulmuyor.

Önder Apo bir halkın lideridir ve siz bu halkın esaretten kurtulması için bir ciddiyet ortaya koymazsanız tabii ki o karar vermez. Ama böyle bir adım atma için zorlayıcılık doğru değildir. Bir kere bu konuda hükümetin tutumu, daha net ve çözümleyici olmalıdır. Ancak mevcut durumda adeta, 'işte biz görüştük, çözüm gelecek' diyorlar. Hayır, görüşme çözüm için ilk yapılacak şey. Bu doğru. Ama senin de atacağın adımlara ihtiyaç vardır. Bu temelde ilk atılacak olan adım Önderliğin İmralı'daki pozisyonunun değiştirilmesidir. İlk adımı soruyorsunuz, ilk adım bu olabilir. ve zaten sürecin ilerlemesi için de buna kesinlikle ve kesinlikle ihtiyaç vardır." ifadelerini kullandı.

"BDP YETMEZ "

Murat Karayılan, ayrıca kendilerinin de Abdullah Öcalan'la diyalogda olmaları gerektiğini söylerken "BDP'lilerle görüşmüş olması ve görüşebilmesi elbette ki çok önemli. Bu, siyasi yapının iknası ve çalışmaları için gereklidir. Ancak esas önemli olan silahlı güçlerdir. Bunun için bizim direk Öcalan'la diyalogda olmamız gerekiyor. Sadece yönetimle değil, geniş komutanlık kademesi ve savaşçı yapısının ikna edilmesi sorunu vardır. Dolayısıyla eğer devlet ve hükümet gerçekten çözümde samimiyse önce Öcalan'ın önünü açması gerekiyor. Öcalan'ın da dediği gibi, "havuz var, içinde su yok, bana yüz diyorsunuz. Nasıl yüzerim?" Aynen durum odur. Madem Öcalan önemli bir aktör olduğunu belirtiyorlar -ki bu doğrudur- o zaman önünü açmanız lazım. Evvela devletin atacağı adım bu olmalı. Çözüm için bu gereklidir" dedi.

Karayılan, "Bu konuda sadece DTK'lilerin Öcalan'la ile görüşmesinin sorunu çözeceği düşünülüyorsa yanlıştır" diye konuştu.
http://www.haberler.com/bdp-yetmez-bizimle-de-gorusmeli-4222420-haberi/ Mesajı Paylaş

BDP eşbaşkanları açıklama yapacak
BDP Eşbaşkanları pazartesi günü İmralı ziyaretiyle ilgili açıklama yapacak.
04.01.2013 - 13:52

BDP milletvekili Ayla Akat Ata ve Mardin Bağımsız Milletvekili AHmet Türk dün İmralı'da Abdullah Öcalan'la görüşmüştü. PKK'ya silah bıraktırmak için yapılan görüşmelere ilişkin farklı senaryolar dillendirilirken bugün iki önemli açıklama geldi.
UMUTLUYUZ AMA HAYALPEREST DEĞİLİZ

Başbakan Erdoğan'ın başdanışmanlığını da yapan Ak Parti milletvekili Yalçın Akdoğan, süreçle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Akdoğan, 'Aceleci olmamak lazım, sürece herkes katkı vermeli. Kim pozitif katkı verecek göreceğiz. İyi niyetli olunmalı ama hayalperes değil' dedi.

DİYARBAKIR'DA DEĞİL ANKARA'DA AÇIKLAMA YAPACAKLAR

BDP cephesinden ise net bir açıklama henüz yapılmadı. Ancak bugüne kadar böylesine kritik konularda Diyarbakır'dan basın açıklamaları yapan BDP Eşgenel başkanları bu defa Ankara'dan açıklama yapacak. BDP'den yapılan açıklamada, Selahattin Demirtaş ve Gültan Kışanak'ın Pazartesi günü Ankara'da İmralı'yla yürütülen göürşmelerle ilgili açıklama yapacak.

http://www.ensonhaber.com/bdp-esbaskanlari-aciklama-yapacak-2013-01-04.html Mesajı Paylaş

Az önce TVde Yalçın Akdoğan konuşuyordu. Kimin çözüm istedeği, kimin istemediği anlaşılacak dedi.

Kusura bakma Yalçın Doğan kimin ne istediğini 30 senedir anlayamadıysan bence terk et sen bu ülkeyi. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz