PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: F-16 - 16 Ocak 2013, 21:32:50
Abi terörristler buharlaşıyo o saldırılarda.  :D Nasıl bir sayı verebilir ki TSK ?

Sayı isteyen kim? İlk kez kullanılan sığınak delici bombaların olduğu, bugüne kadar pkkya karşı yapılan en kapsamlı ve en büyük olduğu öne sürülen operasyon hakkında basında haberler çıkıyor. Ama TSK'dan konuyla ilgili bir tek açıklama yok. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

PKK Hastaneye Bayrak Çekti

Diyarbakır'a getirilen 3 PKK'lı kadının cenazesinin getirildiği özel Bağlar Hastanesi'nin bayrak direğine PKK bayrağı çekildi.
17 Ocak 2013 Perşembe 10:57
. Habur korkusunun dile getirildiği cenazelerde tartışılacak görüntüler yaşanıyor.

Paris'te PKK bayraklarına sarılan tabutlar Diyarbakır'da yeşil çuhaya sarıldı. Cenazelerin getirildiği Bağlar Hastanesi önüne terör örgütü PKK'nın bayrağı çekildi.

Fransa'nın başkenti Paris'te öldürülen PKK'lı Sakine Cansız, Leyla Söylemez ve Fidan Doğan'ın cenazeleri THY'nin tarifeli uçağıyla dün akşam 20.35'te saatlerinde Diyarbakır'a getirildi.

PARİS'TE PKK BAYRAĞI,
DİYARBAKIR'TA SARI-KIRMIZI YEÞİL RENK ÖRTÜ

Cenazelerin Paris'ten uğurlandığı sırada tabutların üzerinde bulunan PKK flamasının kaldırıldığı, tabutların Diyarbakır'a geldiğinde ise yeşil cuhaya sarılı olduğu görüldü.

Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir, cenaze araçlarının havaalanında ayrılmasının ardından tabutların üzerine BDP kadın hareketinin flamasının konulduğunu söyledi.

"ÞEHİTLER ÖLMEZ" SLOGANLARI

Kalabalık yol boyunca 'Þehitler Ölmez' anlamına gelen 'Þehit Namırım' sloganı attı. Dar sokaklardan geçilirken ambulansların üzerine çiçeklerin atıldığı görüldü.

Cenazelerin hastane önünde araçlardan indirildiği sırada tabutların üzerine kadın hareketinin flamasının yanı sıra, sarı-kırmızı-yeşil renkli örtünün konulduğu görüldü.

Cenazeler uçaktan alındıktan sonra Büyükşehir Belediyesi'ne ait 3 ayrı cenaze aracına konulup, Özel Bağlar Hastanesi'ne yola çıkarıldı. Hastane bahçesinde bulunan direğe PKK bayrağının asılması dikkat çekti.

CAN DÜNDAR DA KONVOYDA

Cenazeye katılan gazeteci Can Dündar, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir ile konvoyun arkasından yürüdü.

KADINLAR TAÞIDI

Hastane önüne gelen konvoydaki cenazeler BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, milletvekilleri Leyla Zana, Sabahat Tuncel, Ayla Akat ve çok sayıda kadın tarafından omuzlanarak hastane morguna taşındı.

http://www.kamudanhaber.com/guncel/pkk-hastaneye-bayrak-cekti-h130304.html
Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

hükümet bu tür olayların yaşanmasını bizzat kendi istemiştir.leşleri türkiyeye getirdinde niye diyarbakıra getiriyorsun gömülecekleri yerlere götürsene,amaç zaten bunun gibi görüntülerle insanları sindirmek normal bir şeymiş gibi göstermek Mesajı Paylaş

az kaldı arkadaşlar bu hükümet varken bir kaç seneye ülkeyede dikecekler şu bir kaç yıl içinde yaşadığımız bütün bunlar bu hükümetin abd ve israilin ve batının birlikte planlı adımlarıdır çünkü bu ülkeyi parçalamak istemişler çanakkale de kurtuluş savaşında ağızlarının payını aşmışladır bu hükümet zamanında yapılan ortak çalışmalarla şu anda ver kurtul durumuna getirilmiştir halkımız peki ya bu ülke için şehit olan 500 000 bedrin aslanı ve onların kanı ne olacak bundan 5 yıl sonra ülke parçalanırsa çıkıpda başbakan ya biz barış için çabaladık ama olmadı derse olan kime olacak   ya o batının köpekliğini yapanlar 20.000.000 Türkiye +5.000.000 ırak +4,500.000 suriye bugün yaptıkları gibi o zamanda Türkiye cumhuriyetine saldırırlarsa ne olur evlatlarımıza çocuklarımıza o zaman bir hükümet vardı barış barış diye ülkeyi bu hale getirdi bizde her dediğine inandık ve bu hale geldik mi diyeceğiz ne olacaksa 10 yıl içinde olacak Allah sonumuzu iyi eder inşallah inşallah söylenilenler olurda barış olur ben umudumu kaybetsemde Mesajı Paylaş

Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nın yapmış olduğu operasyon sonucu, Yayladere ilçesi Yavuztaş köyü sınırları içerisinde, PKK terör örgütüne ait 6 odası ve 2 tuvaleti bulunan sığınak bulunarak imha edildi.

http://videolar.bugun.com.tr/pkk-ya-ait-6-odali-siginak-bulundu-video-219527 Mesajı Paylaş

PKK'lılar Askerlere Böyle Seslenmiş
Hatay'ın İskenderun ilçesinde 6 askerin şehit olduğu saldırıyla ilgili çok konuşulacak ifadeler ortaya çıktı.
Haber: PKK'lılar Askerlere Böyle Seslenmiş

Hatay'ın İskenderun ilçesinde 2010 yılında, Þehit Er Remzi İlboğa Kışlası'na askerlerin nöbet değişimi sırasında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmişti. 6 askerin şehit olduğu saldırıda, 8 asker de yaralanmıştı. Saldırıyı düzenledikleri belirlenen 9 PKK'lı hakkında Adana Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma geçen hafta tamamlandı.

Saldırıyı düzenleyen PKK'lı grubun sorumlusu Kenan Yıldızbakan'ın 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 200 yıl, roketatarı kullanan Cengiz Nergiz'in ise 7 kez ağırlaştırılmış müebbet ile 320 yıl hapis cezası ile cezalandırılması istendi. Diğer 7 sanık Bayram Daimi, Barış Kızılçay, Musa Ataman, Mehmet Ataman, Mehmet Þah Çetinkaya, Hamdusena Sayan ve Mahmut Nergiz hakkında da 23 yıl ile ağırlaştırılmış müebbet arasında değişen hapis cezaları istendi.

"KAÇMAYIN ÞAKA YAPIYORUZ"

Saldırıda yaralanan askerlerden Taner Adıyaman ifadesinde olay anını anlatırken, "Hastanedeyken olayda yaralanan başka bir arkadaşa 'Kaçmayın şaka yapıyoruz' diye seslendiklerini söylemişlerdi" dedi.

Yaralanan askerlerden Muammer Altemur da ifadesinde şunları anlattı: "Karşılık vermek için kütüklükteki şarjörümü tüfeğime takmaya çalışıyordum. Bu esnada sol bacağımın altına iç taraftan şarapnel parçası girdiğini hissettim. Arkadaşım Erol Tavukçu bana 'Kaç canını kurtar' dedi. Sağ elini bana doğru uzatarak git şeklinde işaret yapıyordu. Dönüp baktığımda isabet aldığını gördüm. Ben yerden kalkarak 8 nolu nöbet kulesinin olduğu yere koştum. Bu kulede nöbet tutulmuyordu. Çünkü olayın olduğu yere yakın bir kuleydi. 9 nolu kuleye gidip nöbetçiyi uyardım. Erol Tavukçu'nun beni araçtan iteklediği sırada takmaya çalıştığım şarjörüm araç içinde olduğundan silahsız kalmıştım. Diğer nöbet kulesi doğru giderken arkamdan bir teröristin 'Kaçma nereye gidiyorsun oyun oynuyoruz' diye düzgün bir Türkçe ile konuştuğunu duydum."

'İSRAİL'İ DESTEKLİYORDU'

İddianamede, Mavi Marmara katliamından saatler önce gerçekleşen saldırının İsrail bağlantısı iddialarıyla ilgili de ifadeler yer aldı. Barış Kızılçay, Kenan Yıldızbakan'ın İsrailli bir kadınla İsrail'de yaşadığını, İsrail halkını destekleyen sözler sarf ettiğini ve İsrail'de bir kişi ile bir inşaat firmasının taşeronluğunu aldığını anlattı.

http://www.haberler.com/pkk-lilar-askerlere-boyle-seslenmis-4264181-haberi/
Mesajı Paylaş

Özel Harekat Timleri bölgeye indirildi
Liderlerinin öldürüldüğü yerde kıstırıldılar... Operasyon sürüyor...

inShare
Yorum: 16
(DHA)

DİYARBAKIR ile Bingöl arasındaki kırsal kesimde tespit edilen PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Diyarbakır'ın Lice, Hani ile Bingöl'ün Genç İlçesi kırsalında bir grup PKK'lının tespit edilmesi üzerine bölgede bugün operasyon başlatıldı. Sikorsky helikopterlerle Jandarma Özel Harekat Timlerinin indirildiği bölgeye, karadan da zırhlı araçlarla asker sevk edildi.Operasyonların 31 Aralık 2012 günü güvenlik güçlerinin düzenlediği ve aralarında PKK'nın sözde Amed sorumlusu 'Numan' kod adlı Ethem Karabulut'un da bulunduğu 10 PKK'lının öldürüldüğü bölgede sürdüğü belirtildi.

Milliyet Mesajı Paylaş

Aynı yerde ne arıyor bu beyinsizler intikam mı alacaklar  ;D bir telsiz konuşması dinlemiştim terörist grup zorda kalmış destek istiyor onlarda kendi başınızın çaresine bakın diyor.Başka bir terörist grubun lideride ben helikopteri böyle bilmiyordum biz mahvolduk diyordu. Mesajı Paylaş

Sınırdaki Kaleüsler'in yüzde 75'i tamam

İmralı süreci çözüme ilişkin umutları artırırken, terör ve kaçakçılıkla mücadelede yeni stratejiler devrede...
Sınırdaki Kaleüsler'in yüzde 75'i tamam
22.01.2013 - 03:44

Başbakan talimat verdi, sınıra sıfır noktada 'Kaleüsler'in yapımına başlandı. İlk örnek Þırnak'tan. 30 milyon TL'lik proje kapsamında 14 üs yeniden inşa ediliyor.
TALİMAT BAÞBAKAN ERDOĞAN'DAN

Akşam'dan Özkan Tamirak'ın haberine göre; Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve İçişleri Bakanı İdris Naim Þahin, bölgede yaptıkları incelemelerin ardından talimat verdi, çalışmalar başladı. Ulaşımın ancak yürüyerek ya da havadan sağlandığı kritik 14 üs bölgesi, Þırnak Valiliği ve 23. Jandarma Tümen Komutanlığı tarafından güçlendiriliyor.
BETON YOLLU 'KALEÜS'

- 30 milyon TL'lik proje kapsamında önce sınıra sıfır noktasındaki üslerin eksikleri çıkarıldı. Hazırlanan raporda birçoğunun elektrik, su, ulaşım ve bina sorunu bulunduğu belirlendi. Ardından da güçlendirme çalışmaları için düğmeye basıldı.
130 KM'LİK YOL TAMAMLANDI

- İilk etapta üslere karayoluyla ulaşım için 130 kilometrelik yol yapıldı. Böylece sınır boyunca sarp kayalıklar ve hakim tepeler üzerindeki üsler birbirine bağlandı. Yollar, kış şartlarından etkilenmemesi için asfalt yerine betonla döşendi.

- Betonyollar, teröristler tarafından toprak yollara kolaylıkla döşenen mayın tuzağını önleyecek. Destek ekipler, helikopterin kalkmadığı durumlarda karayoluyla kısa sürede üsse yetişecek. Sınır köylülerinin de yararlanacağı yollar, şu ana kadar 39 noktada tamamlandı.
3 KATLI BİNALAR

- Çadır ya da derme çatma barınaklarda kalan askerler için inşa edilen binalar, gözetleme kulesi dahil üç katlı. 30 personelin barınacağı şekilde tasarlanan 'Kaleüsler'in içerisinde yemekhaneden yatakhaneye kadar her detay düşünüldü.
YÜZDE 75'İ TAMAMLANDI

- Üs bölgelerindeki askerler, elektrik ihtiyacını jeneratörle ağır kış şartlarında su ihtiyacını da karları eriterek gideriyordu. Bu da güvenlik zaafiyetine neden oluyordu. Kaleüslere elektrik ve su tesisatı çekildi. Böylece güvenliğin yanı sıra barınma kalitesi de artırıldı.

- Projenin şu ana kadar yüzde 75'lik bölümü tamamlandı. Yıl sonuna kadar tüm üs bölgeleri tamamen güçlendirilecek.
VALİ YERİNDE İNCELEDİ

Þırnak Valisi Vahdettin Özkan, 23. Jandarma Sınır Tümen Komutanı Tümgeneral Ali Doğan İnce'yle birlikte Beyaztepe ve Altıntepe askeri üs bölgelerinde devam eden çalışmaları yerinde inceledi. Tipi altındaki ziyaret geçen hafta gerçekleşti.

http://www.ensonhaber.com/sinirdaki-kaleuslerin-yuzde-75i-tamam-2013-01-22.html Mesajı Paylaş

Baskan KALEÜS tam olarak ne oluyor? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz