PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Allah, geleceğimizi bu eli kanlı bölücü köpeklerle birlikte şekillendirmeye çalışanları bildiği gibi yapsın... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Kandil'e 7 saat süren hava operasyonu

Felat BOZARSLAN/DİYARBAKIR (DHA)
28 Þubat 2013

Kandil'e 7 saat süren hava operasyonu
Irak'ın kuzeyinde PKK'nın yuvalandığı Kandil Dağı'ndaki kamplar dün gece Diyarbakır'dan havalanan savaş uçakları tarafından bombalandı. Yaklaşık 7 saat süren hava operasyonunda beton delici mühimmat da kullanılırken, çok sayıda hedef vuruldu.

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde bulunan PKK kamplarına yönelik 3 gün önce başlattığı operasyon dün gece de devam etti. Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'ndan havalanan F-16 savaş uçakları, Irak'ın kuzeyinde istihbarat amaçlı keşif uçuşu yaptı. Gün boyu İnsansız Hava Araçları'nın yaptığı uçuşlardan elde edilen bilgiler sonucunda saat 18.00 sıralarında planlı operasyon kapsamında savaş uçakları mühimmat yüklü olarak yeniden havalandı.

'PARS' VE 'ATMACA' FİLOLARI KATILDI

Anlık istihbarat bilgisi ile yapılan operasyona, gece boyunca 'Pars' ve 'Atmaca' filolarına bağlı 15 savaş uçağı katıldı. Operasyon belli aralıklarla yaklaşık 7 saat sürdü.

İHA'lardan alınan görüntülerle anlık yapılan operasyonda, çok sayıda hedefe uçaklar bomba yağdırdı.

SON ZAMANLARDA YAPILAN EN BÜYÜK OPERASYON

Gece yarısından sonra saat 01.30'da tamamlanan operasyonun son zamanlarda gerçekleştirilen en kapsamlı operasyonlardan biri olduğu belirtildi.

Üç günden bu yana PKK'nın Irak'ın kuzeyindeki kamplarında olağandışı insan hareketliliği tespit edildiğini ve operasyonun bu amaçla planlandığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında PKK'lıların Kandil Dağı'nda bulunan yerleşim yerleri, yeni tespit edilmiş bazı sığınaklar, uçaksavar bataryaları ve bazı tesislerinin de bombalandığı belirtildi. Operasyonlarda tespit edilen hareketli PKK'lı grupların da zayiat verdiği bilgileri geldi.

Bu arada Diyarbakır 2'nci Hava Kuvvet Komutanlığı'na Eskişehir, Balıkesir ve Amasya'dan eğitim amaçlı 25 savaş uçağı geldi. Bu uçakların da ihtiyaç duyulması halinde operasyonlara katılabileceği belirtildi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/22707074.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

İt'in başı çekirdek çıtlatır gibi tehdit ediyor yav yok 50 bin kişi ölür yok iç savaş çıkacak ben rahatım diyor, vay be Ülke ne hale geldi? Mesajı Paylaş

ABD Askeri Haritalarında Türkiye'yi 2'ye Böldü

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen: "ABD Büyükelçisi, bu haritanın ne anlama geldiğini açıklasın."

Türkiye, ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın organizasyon şemasını gösteren haritada, resmen "bölünmüş" olarak yer aldı. Yeni Çağ gazetesinin manşetine konu olan haritada, Hatay dahil olmak üzere Türkiye'nin güneydoğusu bütünüyle, Doğu Anadolu'nun da bir kısmı "Merkez Komutanlığı" sınırları içinde kalıyor.

Türkiye'nin kalan bölümü ise Avrupa Komutanlığı görev bölgesi sınırlarında bırakılmış. Türkiye'de Kürtlerin çoğunlukla yaşadığı bölgeler ile İran, Irak ve Suriye'de Kürtlerin yaşadığı bölgeler de Merkez Komutanlığı (CENTCOM) görev bölgesinde yer alıyor.

Haritaya göre 4 ülkedeki Kürt bölgeler birleştirilirken, Türkiye bölünüyor.

"YA VAHİM BİR HATA, YA DA.."

Emekli Tuğgeneral Nejat Eslen, "Haritaya baktığımızda Türkiye, ABD Kara Kuvvetleri Komutanlığı ile Avrupa Kuvvetleri Komutanlığı'nın sahasında görülüyor. Ancak, Türkiye'nin güneydoğusu CENTCOM'un yani Merkez Komutanlığı'nın sorumluluk bölgesinde. Ya vahim bir hata ya da bilinçili yapılmış" dedi.

"ABD BİRLİKLERİ MÜDAHALE EDEBİLİR" ANLAMI TAÞIYOR

Eslen, şöyle konuştu: "Güneydoğu'nun CENTCOM sorumluluk sahasına dahil edilmesi ileride herhangi bir karışıklıkta ABD birliklerinin müdahalesi anlamı taşıyor. Eğer bilinçli olarak yapılmışsa düzeltilmesi lazım. Burada Merkez Komutanlığı ile Avrupa Komutanlığı (EUCOM) arasındaki sınır Türkiye'nin içinden geçiyor. Yeni Türkiye'yi bölüyor. Bunu kabul etmemiz mümkün değil. Diplomatik bir skandal söz konusu. Zihnimizde farklı düşünce ve şüpheler oluşturuyor. CENTCOM'un sorumluluk sahası demek ABD çıkarlarının olduğu bölgelerde ABD'nin askeri gücünün müdahale edebileceği potansiyel bölgeler demek. ABD, Afganistan ve Irak'a bu birliklerle müdahale etmiştir. Niye Güneydoğu'yu CENTCOM sorumluluk sahasına alıyor?

"KÜRECİK RADARI İLE PATRIOTLAR BU BÖLGEDE"

Harita, Türkiye, Irak, İran ve Suriye Kürtleri'ni birleştirirken, Türkiye'yi bölüp Kürtlere bütünlük kazandırıyorlar. Kürecik radarı ile Patriot bataryaları da bu bölgenin içinde. Bu da bu haritaya ayrı bir anlam getiriyor. ABD Büyükelçisi, bu haritanın ne anlama geldiğini açıklasın."

GÖREV ALANLARI

CENTCOM görev alanı Kazakistan'dan itibaren bütün Türk cumhuriyetleri, Pakistan, Afganistan, İran, Arap yarımadası ülkeleri ve Mısır'ı kapsıyor. EUCOM'un görev alanı ise Grönland Adası'ndan Türkiye de dahil olmak üzere tüm Avrupa ve Rusya Federasyonu'nun bulunduğu coğrafya.

http://www.haberler.com/abd-askeri-haritalarinda-turkiye-yi-2-ye-boldu-4403881-haberi/ Mesajı Paylaş

Bu cnn nin Türkiye'yi böldüğü yüzüncü harita olabilir . Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Truman - 08 Mart 2013, 22:32:51
Bu cnn nin Türkiye'yi böldüğü yüzüncü harita olabilir .

Bu son harita CNN'in değil... Mesajı Paylaş

Son zamanlarda bu kadar utanç duyduğum bir görüntü hatırlamıyorum.Türk milletini  bu fotoğraf karesiyle karşı karşıya bırakanlara yazıklar olsun.Bu adamlar 1,5-2 senedir PKK'nın elinde >:(

PKK'nın kaçırdığı görevliler serbest

Türkiye'den K. Irak'a giden heyet, PKK'nın elinde bulunan 6'sı asker 8 kamu görevlisini teslim aldı. Kamu görevlileri ve beraberindeki heyet Habur'un karşısındaki Halil İbrahim Sınır Kapısı'na ulaştı. Heyetin, görevlilerle birlikte Habur'dan giriş yapması bekleniyor.

Fotoğraflar, NTV Diyarbakır Temsilcisi Nizamettin Kaplan tarafından çekildi.
ntvmsnbc ve Ajanslar
Güncelleme: 13:55 TSİ 13 Mart. 2013 Çarşamba
ÞIRNAK - Değişik tarihlerde Diyarbakır, Van, Muş, Bingöl ve Þırnak'ta PKK tarafından kaçırılan 8 kamu görevlisini teslim almak için Kuzey Irak'a giden 6 kişilik heyet, görevlilerle buluştu.

Heyeti teslim edecek örgüt mensuplarının basın mensuplarına itiraz etmesi üzerine kısa süreli bir gerginlik yaşandı. Sorunun giderilmesinin ardından, örgüt mensupları yanlarında kamu görevlileriyle heyetin yanına geldi.

Heyet, aylardır PKK'nın elinde bulunan görevlilerini teslim aldı. Heyet, görevlileri teslim alırken hazırlanan metne imza attı. Örgüt yöneticileri de aynı metni imzaladı.

Haberin devamı ↓
reklam

'İNSANİ BİR DURUM, KARÞILIK BEKLEMİYORUZ'
Görevlileri teslim eden PKK'nın üç kişilik komitesinde yer alan Süleyman Þahin, Abdullah Öcalan'ın talebi üzerine bu adımı attıklarını söyledi.

Þahin, "Bu tamamen insani bir durum, herhangi bir karşılık beklemiyoruz" diye konuştu.

Þahin, PKK'nın ellerinde oldukları süre içerisinde kamu görevlilerine kötü muamele yapılmadığını da sözlerine ekledi.

BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt, atılan adımın süreç için yapılmış bir jest olduğunu dile getirdi.

Kurt, "Bir taraftan seviniyoruz, 8 kardeşimizi ailelerine götüreceğiz. Bir diğer yandan da üzülüyoruz, çünkü Kürt sorunu hâlâ çözülmüş değil" dedi.

BDP'li Kurt, girişime destek veren Kuzey Irak Kürt Yönetimi'ne de teşekkür etti.

MAZLUMDER Başkanı Ahmet Faruk Ünsal "Sekiz kardeşimizin özgürlüğüne kavuşmasında rol aldığımız için memnunuz" dedi.

Heyet, yapılan açıklamaların ardından 8 kamu görevlisiyle birlikte Türkiye'ye doğru yola çıktı. Kamu görevlileri ve beraberindeki heyet, saat 14.00'e doğru Habur'un karşısındaki Halil İbrahim Sınır Kapısı'na ulaştı.

HABUR'DA HEYECANLI BEKLEYİÞ
Bu arada, görevlilerin giriş yapacağı Habur Sınır Kapısı'nda ise hazırlıklar sürüyor.

Çevik Kuvvet ve Özel Harekat personelini taşıyan minibüs ile 9 akrep ve 3 TOMA sınıra geldi.

İki askeri helikopterin Hac Konaklama Tesisleri'ne indiği gözlendi. Güvenlik güçlerinin gümrük sahası çevresine konuşlandırıldığı görüldü.

Habur'daki çalışmaları organize eden Müsteşar Yardımcısı Ahmet Hamdi Nayır, Þırnak Vali Vekili Deniz Zeyrek ile Habur Mülki İdare Amiri Turgay İlhan toplantı yaptı.

Bu arada, kaçırılan 8 kamu görevlisinin ailelerinin heyecanlı bekleyişi de sürüyor.

Öte yandan, iki günden bu yana bölgede görev yapan çok sayıda basın kuruluşu da hazırlıklarını sürdürüyor. Gazeteciler, sınır kapısı girişine kurdukları canlı yayın araçlarıyla gelişmeleri izleyicileriyle paylaşıyor.

SAVCI KARÞILAYACAK
PKK'nın kaçırdığı 8 kamu görevlisini teslim almak için 6 kişilik bir heyet, dün Kuzey Irak'a geçmişti.

Heyette şu isimler var: MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, Genel Başkan Yardımcısı Selahattin Çoban, İHD Genel Başkanı Öztürk Türkdoğan, Diyarbakır Þube Başkanı Raci Bilici, BDP Hakkari Milletvekili Adil Kurt ve Bitlis Milletvekili Hüsamettin Zenderlioğlu.

Türkiye'ye giriş yapacak görevlilileri Habur Sınır Kapısı'nda bir heyet karşılayacak. Heyette, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı başkanlığındaki heyette savcı ve sağlık personeli de yer alacak.

Yasal prosedürlerin tamamlanmasının ardından görevliler aylar sonra ailelerine kavuşacak.

PROPAGANDAYA ÖNLEM
Öte yandan, açıklama yapan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Habur'da herhangi bir sıkıntı yaşanmayacağını düşündüğünü söyledi.

Sınırda tedbirler aldıklarını belirten Güler, "Örgüt propagandasına yönelik hareket olmaması için önlem aldık" diye konuştu.

AYLAR ÖNCE KAÇIRILDILAR
PKK'nın kaçırdığı görevlilerin isimleri ve kaçırıldığı tarihler şöyle;

Erler Reşat Çeçan, Hadi Gizli ve Ramazan Başaran: Diyarbakır-Bingöl karayolunda (6 Ağustos 2012)
Polis memuru Nadir Özgen: Van'ın Çatak ilçesinde (10 Eylül 2011)
Kaymakam adayı Kenan Erenoğlu: Muş-Diyarbakır arasında (12 Ağustos 2011)
Astsubay Abdullah Söpçeler: Diyarbakır-Lice karayolunda (9 Temmuz 2011)
Kemal Ekinci: Þırnak'ta (1 Ekim 2011)
Uzman Çavuş Zihni Koç: Diyarbakır'ın Lice ilçesinde (9 Temmuz 2011)

Kaynak: http://www.ntvmsnbc.com/id/25428442 Mesajı Paylaş

İnsanı bir durum, karşılık beklemiyoruz demişler. İnsani durum insanlar için geçerlidir. Kimbilir bunun karşılığında birilerinden ne sözler aldınız. Milletin tamamı uyumuyor! Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz