PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 3 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

PKK 4 askeri kaçırdı

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lı teröristler 4 askeri kaçırdı. Kaçırılan askerlerin isimleri belli olurken, askerlerin pazar günü yapılan ehliyet sınavı sonrası askerlerin birliklerine dönmek üzere yola çıktıları belirtildi.

İHA

Diyarbakır-Bingöl karayolunu kesen bir grup PKK'lı, durdurdukları araçlardan indirdikleri vatandaşlara yaklaşık 2 saat örgüt propagandası yaptıktan sonra 3 aracı ateşe verip yakarken, araç içerisinde bulunan 4 askeri personeli kaçırdı.

Edinilen bilgiye göre, bugün saat 15.00 sıralarında Diyarbakır-Bingöl karayolu Fisova bölgesinde yol kesen bir grup terörist araçları durdurdu. Yaklaşık 200 araç durduran ve yüzleri kapalı olan silahlı kişiler, vatandaşları araçlardan indirerek bir bölgeye topladı. Yüzleri kapalı ve silahlı kişiler, araçlarda bulunan 2 astsubay ile 2 uzman çavuşu araçlarından indirerek yüzlerini kapatıp olay yerinden götürdü.

Örgüt propagandası yapan silahlı kişiler bölgeye gelen güvenlik kuvvetlerinin olaya müdahale etmemesi için vatandaşları kalkan olarak kullandı. Vatandaşları araç konvoylarının ön ve arkasında tek sıra halinde dizen PKK'lılar, daha sonra Dicle Elektrik Dağıtım Anonim Þirketi'ne (DEDAÞ) ait 59 AZ 808 plakalı araç ile plakaları tespit edilemeyen 2 araç olmak üzere toplam 3 aracı ateşe verdi. PKK'lılar daha sonra karanlıktan faydalanarak plakasız bir pikap ile olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

ASKERLERİN İSİMLERİ BELLİ OLDU

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde akşam saatlerinde kaçırılan 4 askerin isimleri belli oldu. Askerlerin, Bingöl 49'uncu Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı'nda görevli Astsubay Melik Dikyol, Astsubay Hakan Özer ve Uzman Erbaş Uğur Sert ile Erzurum'da görevli Uzman Erbaş Ali Akdemir olduğu öğrenildi. Kaçırılan askerlerin ihbarını ise yine aynı otobüste bulunan başka bir askerin yaptığı kaydedildi. İhbarı yapan askerin de uzman erbaş olduğu, durdurulan otobüste PKK'lıların kontrolü sırasında kimliğini gizlemeyi başardığı kaydedildi.

ASKERLER EHLİYET SINAVI İÇİN DİYARBAKIR'A GELMİÞLER

PKK'lıların kaçırdığı 2'si astsubay, 2'si uzman erbaş olan 4 askerin ve ihbarı yapan uzman erbaş ile birlikte Diyarbakır'a dün geldikleri öğrenildi. Bugün yapılan ehliyet sınavı sonrası askerlerin birliklerine dönmek üzere yola çıktıları belirtildi. Kaçırılan askerlerin bulunması için başlatılan operasyonlar sürüyor.

http://gundem.milliyet.com.tr/flas-pkk-4-askeri-kacirdi/gundem/detay/1804418/default.htm Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Sosyal medyada kaçırılan askerlerimizle ilgili yukarıdaki fotoğraf dolaşıyor. Fotoğrafın olayla alakası olduğunu sanmıyorum. Çünkü haberle çelişiyor. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

PKK yol kesti 4 asker kaçırdı
Felat BOZARSLAN Bayram BULUT/ DHA
9 Aralık 2013
PKK yol kesti 4 asker kaçırdı

DİYARBAKIR'ın Lice İlçesi'nde yol kesen PKK'lı teröristler 2 astsubay ve 2 uzman çavuşu kaçırdı.

Kimlikleri henüz açıklanmayan 2 astsubay ve 2 uzman çavuş, dün akşam saatlerinde ehliyet sınavı için gittikleri Bingöl'den Diyarbakır'a dönmek için 2 araçla yola çıktı. Araçlar, Lice'nin Fis köyü yakınlarında teröristlerce durduruldu. 2 astsubay ve 2 uzman çavuşa kimlik soran teröristler, sivil kıyafetli 4 kişiyi etkisiz hale getirdikten sonra iki aracı da yaktı. Teröristler, 4 kişiyi yanlarına alarak gözden kayboldu. Diyarbakır Jandarma Komutanlığı bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlattı.

ERDOĞAN: SÜREÇ KARÞITLARI YAPIYOR

Başbakan Tayyip Erdoğan, dün hastanede yatan şarkıcı Adnan Þenses'i ziyaret ettikten sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, Diyarbakır'da kaçırılan askerler için şunları söyledi: "Zaten bunlar sürece zarar vermek isteyenlerin yaptığı eylemler. Hakkari eylemleri yine aynı şekilde sürece zarar vermek isteyenlerin attığı adımlar, yaptığı eylemler. Bunlar da onun bir benzeridir. Fakat her harükalerde tabii biz bu oyuna gelmeden sürece devam edeceğiz. Biran önce askerlerimizi bırakmaları.. Başka bir söylenecek bir söz yok."

Polise ses bombası

HAKKÂRİ'nin Yüksekova ilçesinde çıkan olaylarda 2 kişinin öldürülmesini protesto etmek amacıyla Diyarbakır'da düzenlenen gösteride, BDP'lilerle görüşme yapan polise ses bombası atıldı, yaralanan 4 polis, Diyarbakır Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Açıklamanın ardından göstericiler polise taş yağdırdı. Polisin de tazyikli su ve gaz bombasıyla müdahalesiyle ortalık savaş alanına döndü. Olaylarda 6 kişi daha yaralandı.
Yüksekova'da da dün sabah olaylar vardı. Göstericilere gaz bombasıyla müdahale edildi. Kepenklerin kapalı olduğu ilçede olaylar gün boyu sürdü.
Van BDP il binası önünde toplanan yaklaşık 400 kişi, Abdullah Öcalan ve PKK lehine sloganlar attı.

Bankayı yaktılar

YÜKSEKOVA'da akşam saatlerinde Nedim Zeydan Caddesi üzerinde yüzleri maskeli bir grup eylemci, bir banka şubesinin kepenklerini ve camlarını kırarak içeri girdi. Bankayı molotoflarla ateşe veren göstericiler, içerdeki bütün bilgisayar, sandalye, masa ve evrakları dışarı çıkarıp kullanılamaz hale getirdi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/25309833.asp
Mesajı Paylaş

Yok yok, kesin bunların ardında faiz lobisi var. Baksanıza kendilerini gizlemek için yüzlerine maske takıp bankaya saldırmışlar.

Terör bitmişmiş. Uyu Türkiyem uyuuuu! >:( >:( Mesajı Paylaş

Genelkurmay'dan flaş şehit açıklaması
Genelkurmay Başkanlığı, Beyaz Tepe Üs Bölgesinin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu, Þehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın yola tuzaklanan iki el yapımı patlayıcının bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun tespit edildiğini bildirdi.
1
Genelkurmay'dan flaş şehit açıklaması
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer verilen açıklamada, Þırnak'ın Uludere ilçesinde, Ortasu köyünün yaklaşık 6 kilometre güneyinde, Türkiye-Irak hudut hattında, dün meydana gelen El Yapımı Patlayıcı (EYP) ile yapılan saldırı mahallinde, olay yeri incelemesi yapmak maksadıyla, beş Taktik Tekerlekli Zırhlı Araç ile bir Mayın EYP Tespit ve İmha Timi ve bir Jandarma Özel Harekat Timi ile bölgeye intikal edildiği belirtildi.

Faaliyet esnasında, saat 06.45 sularında, hududun Irak tarafından, bölücü terör örgütü mensuplarınca, unsurların bulunduğu bölgeye bir havan atışı yapıldığı aktarılan açıklamada, bunun üzerine Beyaz Tepe Üs Bölgesinden, bölücü terör örgütü mensuplarının bulunduğu bölgeye havan atışı yapıldığı belirtildi.

Ayrıca Düğün Dağı Üs Bölgesine Türkiye-Irak hudut hattı üzerinde bugün saat 09.47 sularında, üs bölgesinin yaklaşık bin metre güneydoğusundan, bölücü terör örgütü mensuplarınca, kannas keskin nişancı silahı ile ateş edildiği, birlikler tarafından ateşle karşılık verildiği aktarıldı.

Açıklamada, "Müteakiben aynı bölgeden, bölücü terör örgütü mensuplarınca saat 10.05 sularında yine Düğün Dağı Üs Bölgesine biksi makineli tüfek ve kannas keskin nişancı silahı ile ateş açılmıştır. Açılan ateşe birliklerimiz tarafından yine anında karşılık verilmiş, açılan ateşlerimiz üzerine terörist atışları kesilmiştir. Teröristlerin açtığı ateşler sonucu herhangi bir zayiat olmamıştır" ifadesine yer verildi.

Diğer taraftan, dün Beyaz Tepe Üs Bölgesinin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu, Þehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın, yola tuzaklanan iki EYP'nin bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğunun tespit edildiği bildirildi.

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/genelkurmay-dan-flas-sehit/gundem/detay/1848105/default.htm Mesajı Paylaş

Yok canım ne terör örgütü, onlar masum melekler. Paralel çete barış sürecini baltalamak için yapmıştır.  >:( >:( Mesajı Paylaş

forumda küfür etmek serbest mi? Mesajı Paylaş
Çalışmadan, öğrenmeden, yorulmadan rahat yaşamanın yollarını aramayı alışkanlık haline getirmiş milletler, önce onurlarını, sonra özgürlüklerini daha sonra da geleceklerini kaybetmeye mahkûmdurlar. Mustafa Kemal ATATÜRK

Þehide kurulan bombalı tuzak, PKK telsizinde
Uzman çavuşun şehit düşmesinin nedeninin basına yansıdığı gibi kaza değil, PKK'nın tuzağı olduğu ortaya çıktı. Askerî birliğe kaçakçılık ihbarı yapan teröristler bölgeye gelen askere pusu kurdu. Uzaktan kumandayla bombayı patlatan PKK'lıların telsizden, "Tam istediğimiz gibi oldu, bir uzman çavuş öldü." diye konuştuğu tespit edildi.
0
Þehide kurulan bombalı tuzak, PKK telsizinde
Önceki gün Kuzey Irak sınır bölgesindeki, Þırnak'ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü yakınlarında 28 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın şehit düşmesine neden olan olayın arkasından terör örgütü PKK çıktı.

Teröristler önce, Þırnak'taki askeri birliğe kaçakçılık ihbarında bulundu. Jandarma Özel Harekât taburundan bölgeye bir tim intikal ettirildi. Askerler, Irak sınırındaki Tepe Üs Bölgesi'ne 1,6 kilometre güneybatısındaki Kara Tepe Bölgesi'ne geldiğinde, el yapımı patlayıcı teröristler tarafından uzaktan kumandayla patlatıldı ve bir uzman çavuş şehit oldu.

İkinci patlayıcının ateşlenmesi sırasında ise herhangi bir kayıp meydana gelmedi. Teröristlerin olay sonrası kendi aralarında yaptıkları telsiz konuşmalarında, "Tam planladığımız gibi oldu, bir uzman çavuş öldü." şeklinde konuştukları belirlendi. Zaman'ın edindiği bilgiye göre TSK'nın açtığı ateş sırasında da 3 terörist yaralandı.

Öte yandan Genelkurmay Başkanlığı da dün yaptığı açıklamayla bu bilgileri doğruladı. TSK'nın konuyla ilgili açıklaması şöyle: "06 Mart 2014 günü Beyaz Tepe Üs Bölgesi'nin güneydoğusunda meydana gelen olay mahallinde yapılan inceleme sonucu; Þehit Jandarma Uzman Çavuş Musa Somay'ın yola tuzaklanan iki adet el yapımı patlayıcının (EYP) bölücü terör örgütü mensuplarınca uzaktan komutalı olarak patlatılması sonucu şehit olduğu tespit edilmiştir."

Kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/sehide-kurulan-bombali-tuzak-pkk/gundem/detay/1848371/default.htm Mesajı Paylaş

PKK taciz ateşi açtı! 1 asker yaralandı
TSK: Þemdinli kırsalında PKK'lılar taciz ateşi açtı, 1 asker yaralandı.

TSK'dan yapılan açıklama:

10-12 kişilik bir bölücü terör örgütü grubu tarafından, saat 14.00 sularında, Þemdinli/Derecik Mamraş Tepe Üs Bölgesinde bulunan unsurlara, Üs Bölgesinin yaklaşık 1000 m batısında, Irak Kuzeyinde yeralan Çiftkapı Sırtı Bölgesinden PKM Mk.Tf. (BİXİ) ile 50-60 atım taciz ateşi açılmıştır. İlk ateşten sonra atışlar aralıklı olarak 45 dakika boyunca devam etmiştir.

Açılan ilk ateş esnasında, P.Uzm.Çvş. Erkan YAVUZ kolundan hafif şekilde yaralanmıştır. Taciz ateşine üs bölgesinde bulunan silahlarla derhal karşılık verilerek, Çiftkapı Sırtı Bölgesindeki söz konusu 10-12 kişilik bölücü terör örgütü grubu ateş altına alınmıştır.
Bir taarruz helikopter kolu, bölgede bulunan bölücü terör örgütü mensuplarını etkisiz hale getirmek maksadıyla, bölgede silahlı keşif uçuşu yapmıştır. Yaralı personel, Yüksekova Devlet Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmış olup hayati tehlikesi bulunmamaktadır.

kaynak: http://gundem.milliyet.com.tr/pkk-taciz-atesi-acti-1-asker/gundem/detay/1862965/default.htm Mesajı Paylaş

İnsan orda asker olsa utanır ya ben ne işe yarıyorum der.Düşünsenize adam geliyo ateş ediyo ondan sonra ateş edebiliyorsun.Ya uzman şehit olsaydı... Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz