PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Hamdolsun! hayâl bile değildi gerçek oldu!

PKK Kato Dağı'nda kutlama yaptı!

ÞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi yakınlarındaki Kato Dağı'na çıkan binlerce kişi, terör örgütü PKK'nın 15 Ağustos 1984 tarihinde silahlı saldırılara başlamasının yıldönümünü kutladı.

Alana, bebek katili Abdullah Öcalan'ın posteri, PKK paçavraları ve çatışmalarda öldürülen teröristlerin fotoğrafları asılırken, çevredeki tepelerde yakılan ateşlerle 'Apo' yazıldığı görüldü.

DBP'li Beytüşşebap Belediye Başkanı Nurettin Ataman, PKK'nın Eruh ve Þemdinli'de yaptığı silahlı saldırılardan söz ederek, örgütün yapısını ve gelinen çözüm sürecini anlattı.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-kato-dagi-nda-kutlama-yapti-gundem-1925645/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Diyarbakır Lice'de PKK'nın ilk silahlı eylemi yapan ve bir askeri şehit eden terörist Mahsun Korkmaz'ın heykeli dikildi.

PKK 15 Ağustos 1984'te Eruh ve Þemdinli'yi basıp 1 askeri şehit ederek silahlı terör olaylarını başlatmıştı. Bu olayların 30. yıldönümünde PKK'lı teröristlerin gömüldüğü Diyarbakır Lice'deki sözde 'Þehit  Harun Þehitliği'nde tören düzenlendi.

Posta'daki habere göre Eruh ve Þemdinli baskınlarını yapan PKK'lı teröristlerin başı Masum Korkmaz'ın mezarlığın girişindeki dev heykelin açılışı da bu tören sırasında yapıldı. Güvenlik güçleri ne olay yerine geldi, ne de uyarıda bulundu.

http://www.ulusalpost.com/turkiye-bunada-sahit-oldu-22807h.htm

Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Lice'de heykeli dikilen ve hükümetin izin verdiği Terörist Mahsun Korkmaz'ın faaliyetleri...

Mesajı Paylaş

PKK mezarlığındaki heykele suç duyurusu

2014-08-17 22:54:12
PKK mezarlığındaki heykele suç duyurusu

Aman açılımınıza birşey olmasın?
Diyarbakır Valiliği tarafından bugün akşam saatlerinde PKK mezarlığına Mahsum Korkmaz'ın heykelinin dikilmesi ile ilgili yapılan yazılı açıklamada şöyle denildi:

"Son günlerde bazı basın yayın organlarında Lice ilçesi Yolçatı Köyü'ndeki sözde şehitlikte, bölücü terör örgütünün eylemlerine başlamasının yıl dönümünden dolayı bir terör örgütü üyesinin heykeli dikildiği yönünde haberler yer almıştır. Valiliğimizce daha önceki dönemlerde sözde şehitliğin kaldırılması yönünde başta ilçe kaymakamlığı, Jandarma komutanlığı ve Orman İşletme Müdürlüğü olmak üzere ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Yapılan işlemler sonucunda sözde şehitliğin kaldırılması konusu yargıya intikal etmiş ve yargı konusu olmuştur. Anılan son olayla ilgili olarak da ilgili kurumlara gerekli talimatlar verilmiştir. Dikilen heykel ile ilgili olarak Valiliğimizce suç duyurusunda bulunulmuştur. Ayrıca konu ile ilgili sorumluluğu olan şahıslar hakkında gerekli işlemlerin yapılması için süreç başlatılmıştır. Konu Valiliğimizce ve ilgili diğer kurumlar tarafından hassasiyetle takip edilecek ve sonucu hakkında kamuoyu en kısa zamanda bilgilendirilecektir."

Heykelin önceki gün yapılan açılış törenine, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan, DBP Eş Genel Başkanları Emine Ayna ile Kamuran Yüksek ile birlikte binlerce kişi katılmıştı.

DHA
http://www.haberinyeri.net/pkk-mezarligindaki-heykele-suc-duyurusu-2524h.htm Mesajı Paylaş

Eh, hayirli ugurlu olsun demekten baska birsey elden gelmiyor. HER TOPLUM, LAYIK OLDUĞU ÞEKİLDE YÖNETİLİR.
Ilk suclu mevcut yonetim olsa bile muhalefet de ayni kefede, hic kimse ben bu surece dur derim demedi. Birisi cikti cocuk kandirir gibi bir slogan ile "ekmek icin Ek......". Demek ki Turk halki buna layik
Mesajı Paylaş

Komedi'nin devami var

PKK'dan uyuşturucu operasyonu!

PKK'nın sözde asayiş birimi Diyarbakır şehir merkezinde esrar operasyonu yaptı.

PKK'nın sözde gençlik yapılanması ve asayiş birimi olarak bilinen Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 'uyuşturucu operasyonu' düzenledi. Yüzü kapalı örgüt mensupları, girdikleri kahvehane ve sokaklarda silah çekip vatandaşları sıraya dizdi. YDG-H üyeleri esrar sattığından şüphelendikleri bazı kişileri sokak ortasında sopalarla dövdü. Örgüt arama, silah çekme ve dövme görüntülerini ise sosyal medya hesabından duyurdu.

Geçen hafta Hakkari'nin Þemdinli ilçesindeki yol üzerinde arama noktası kurarak IÞİD militanı olduğu belirtilen 13 kişiyi yakalayan YDG-H, bu sefer Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde 'uyuşturucu operasyonu' düzenledi. 1,5 yıl önce Þırnak'ın Cizre ilçesi ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde kuruluşunu ilan ettikten sonra başta bölge il ve ilçeleri olmak üzere ülke geneline yayılan yapılanma, kendisini PKK'nın şehirdeki 'askeri unsuru' olarak tanımlıyor. Bünyesinde asayiş, ahlak ve uyuşturucu gibi birimleri da olan örgüt, şehirdeki eylemleri organize ediyor.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2014/08/pkk-uyusturucu-671.jpg
YDG-H, dün gece Diyarbakır'ın dört merkez ilçesinden biri olan Sur ilçesinde uyuşturucu operasyonu düzenledi. Saat 21.00 sularında ilçenin en merkezi yeri olan Gazi Caddesi ve Melik Ahmet Caddesi'ne çıkan yüzleri kapalı ve silahlı YDG-H üyeleri, yoldan geçen vatandaşları durdurup kimlik sordu, esrar ya da uyuşturucu madde sattığından şüphelendiği kişileri bir süre gözaltında tuttu. Daha sonra kahvehane ve internet kafelere giren örgüt mensupları, silah çekerek vatandaşları sıraya dizdi. Kimlik kontrolü yapan yüzü kapalı kişiler, bazı vatandaşları gözaltına aldı.
http://i.sozcu.com.tr/wp-content/uploads/2014/08/pkk-uyusturucu-orta.jpg

YDG-H üyeleri, bu sırada esrar sattığı, torbacılık yaptığından şüphelendikleri bazı kişileri sopalarla dövdü. Örgüt daha sonra operasyon görüntüleri internetten paylaştı. Görüntülerde YDG-H üyelerinin bazı kişileri sopalarla dövdüğü, silah çektiği, sıraya dizdiği görülüyor. (Cihan) Mesajı Paylaş

Askeri time bombalı saldırı

Osman BEKLEYEN/ VAN, (DHA)
18 Ağustos 2014
Askeri time
bombalı tuzak

VAN'ın Gürpınar İlçesi'nde yol güvenliği sağlayan askeri time PKK tarafından bombalı saldırı düzenlendi. Ölen ya da yaralananın olmadığı saldırı sonrası bölgede operasyon başlatıldı.

Gürpınar İlçe Jandarma Komutanlığı'nda görevli 15 kişilik komando timi saat 10.00 sıralarında Güzelsu ile Sevindik Mahallesi arasında yol güvenliğini sağlamak amacıyla önlem aldı. Bu sırada timin görev için tedbir aldığı bölgeye daha önceden PKK'lılar tarafından döşenen patlayıcı, uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Büyük gürültü ile meydana gelen patlamada ölen ve yaralanan olmadı. Patlama sonrası bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27026479.asp Mesajı Paylaş

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi. Mezarlık ve heykelin bulunduğu bölgede toplanan PKK terör örgütü yandaşları ise heykele el konulmasını önlemek güvenlik güçlerine engel olmak istedi. Güvenlik güçleri ile toplanan yardım ve yatakçılar arasında çıkan olaylarda yaralananlar oldu.

Askerler, teröristlerin direnmesine rağmen PKK'lı heykelinin dikildikten 4 gün sonra kaldırdı.

Maşallah İstihbaratımız her zaman olduğu gibi çok iyi çalışıyor. Teröristler ülkemizde dikmek için heykel yapıyorlar. Sonra büyük bir törenle o heykeli dikiyorlar. Bizimkilerin ruhu duymuyor. Þikayet eden olmasa o heykeli kaldırmaya hiç de niyetleri yok yetkililerin anlaşılan. Bu tip olayları önüzdeki günlerde sık sık görürseniz şaşırmayın. Topluma "Yeni Türkiye" ile kastedtikleri şeyi yavaş yavaş kabullendirme çabalarına örnektir. 12 senedir miilleti nasıl bu kadar umursamaz hale getirdilerse aynı şekilde... 12 sene önce böyle bir olay olsa Türkiye ayağa kalkardı. Mesajı Paylaş

Lice'de Mahsum Korkmaz heykeli kaldırıldı, olaylar çıktı: 1 ölü, 2 yaralı

Felat BOZARSLAN-Bayram BULUT/DİYARBAKIR (DHA) - AA
19 Ağustos 2014
O heykele operasyon

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nde PKK mezarlığına dikilen Mahsum Korkmaz heykeline mahkemenin el koyma kararı vermesinin ardından bölgeye güvenlik güçleri operasyon düzenledi. Güvenlik güçleri ile heykele el konmasını önlemek isteyenler arasında olaylar çıktı. Çıkan olaylar sonucunda ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 1'i asker 2 kişi de yaralandı. Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen heykeli dikildikten 4 gün sonra kaldırdı.

OLAY YERİNDEN FOTOĞRAFLAR

Diyarbakır'ın Lice İlçesi Yolaçtı Köyü'nün kırsal kesiminde geçen yıl çatışmalarda ölen PKK'lılar için mezarlık kuruldu. Mezarlığa PKK'nın Hakkari'nin Þemdinli ve Siirt'in Eruh ilçelerine ilk saldırılarını gerçekleştirmesinin yıldönümünde baskınları gerçekleştirenler arasında bulunan Mahsum Korkmaz'ın heykeli dikildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı heykelin dikilmesinin ardından 'terör örgütü propagandası yapıldığı' gerekçesiyle kapsamlı bir soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Lice Sulh Ceza Mahkemesi'nden heykele 'suç eşyası' olduğu gerekçesiyle el konulması kararı talep edildi. Talep üzerine Lice Sulh Ceza Mahkemesi, heykele el konulması kararı verdi.

OPERASYON DÜZENLENDİ

Mahkemenin el koyma kararının ardından güvenlik güçleri bu sabah saat 06.00 sıralarında heykeli kaldırmak için bölgeye operasyon düzenledi.

Mahkemeden el koyma kararı

Güvenlik güçlerinin heykelin bulunduğu alana girmemesi için geceden beri bekleyen grup, taş ve havai fişekle saldırarak engel olmaya çalışması üzerine jandarma ekipleri biber gazı ile müdahalede bulundu.

Zırhlı araçların lastiklerinin bile parçalandığı görüldü.

1 KİÞİ ÖLDÜ, 2 KİÞİ YARALI

Gruptaki bazı kişilerin de güvenlik güçlerine silahla ateş açması üzerine büyüyen olayda 1 kişinin öldüğü, 1'i asker 2 kişinin de yaralandığı öğrenildi. Yaralılardan birinin durumunun ağır olduğu belirtildi.

Çıkan olaylarda ağır yaralanan Mehdi Taşkın (24), tedavi altına alındığı Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde yaşamını yitirdi. İHD Diyarbakır Þube Başkanı Raci Bilici, doktorlarla yaptıkları görüşmede başından kurşunla yaralanan Mehdi Taşkın'ın ölüm haberini aldıklarını belirterek, "Olayda iki kişi de yaralanmış. Vücuduna 4 kurşun isabet ettiğini öğrendiğimiz 1 yaralı şu anda hastanede ameliyatta bulunuyor. Diğer yaralının da tedavisi sürüyor" dedi.

Olayda yaralanan Savaş Topkaya vatandaş ile helikopterle getirilen bir yaralı askerin tedavisi sürüyor.

BAÞINDAN VURULMUÞ

Mehdi Taşkın'ın yapılan otopsisinden başından vurulduğu belirtildi.

Polis, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı. Acil servise 10 metre mesafede arama noktası kuran polis, geçiş yapan araçları durdurup arama ve içindeki yolcular üzerinde kimlik kontrolü yapıyor. Bu arada ölen Mehdi Taşkın'ın yakınları da cenazeyi almak için morg önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.

HEYKEL 4 GÜN SONRA KALDIRILDI

http://webtv.hurriyet.com.tr/2/67556/0/diyarbakir-a-dikilen-pkk-li-mahsum-korkmaz-in-heykeli-kaldirildi

Askerler, kalabalığın direnmesine rağmen heykeli dikildikten 4 gün sonra kaldırdı.

Operasyona katılan jandarma ekiplerinin Lice'ye dönüşü sırasında ilçe girişindeki yol güzergahında bekleyen ve çoğunluğunu çocukların oluşturduğu grup, askeri araçlara taş attı.

Diyarbakır Valiliği'nin konuyla ilgili önümüzdeki saatlerde açıklama yapacağı belirtildi.

DİYARBAKIR-BİNGÖL YOLU KAPALI

Bu arada Diyarbakır Valiliği'nin aldığı kararla Diyarbakır-Bingöl karayolu ulaşıma kapandı. Diyarbakır yönünden Lice'ye gitmek isteyen araçların geçişine izin verilmezken, karayolu üzerinde kontrol noktaları kuruldu.

BAKANLIK: HEYKEL KALDIRILDI

İçişleri Bakanlığından, Diyarbakır'ın Lice ilçesi Yolçatı kırsalındaki heykelin sabah saatlerinde jandarma ekiplerince kaldırıldığı bildirildi.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Yolçatı kırsalında tespit edilen heykelin durumuna ilişkin bilgi verildi.

Açıklamada, "Yolçatı kırsalında yapıldığı tespit edilen heykel 19 Ağustos 2014 günü sabah saatlerinde jandarma ekiplerimizce kaldırılmıştır" ifadesine yer verildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27030815.asp Mesajı Paylaş

01
19 Ağustos 2014
Lice / DİYARBAKIR

1. Diyarbakır / Lice Yolçatı Köyü bölgesinde inşa edilen, terörist heykeli bir operasyonla kaldırılmıştır. İcra edilen operasyona katılan birlikler, 19 Ağustos 2014 tarihinde saat 09:45'te üs bölgelerine dönmüşlerdir.
2. Birliklerin sözde mezarlığın bulunduğu yere intikali ve söz konusu heykelin kaldırılması esnasında, aralarında Bölücü Terör Örgütü mensuplarının da bulunduğu 200-250 kişilik grup tarafından; 19 Ağustos 2014 tarihinde 06.20 - 09.00 saatleri arasında, , yapılan silahlı saldırıya unsurlarımız tarafından anında karşılık verilmiştir.
3. Üs bölgelerine dönen birliklerin araçlarında yapılan incelemede, araçlara çok sayıda merminin isabet ettiği, atılan mermilerden birisinin bir KİRPİ aracının koltuğuna ve bir merminin de 1'inci Jandarma Komando Alay Komutanının da içerisinde bulunduğu Taktik Tekerlekli Zırhlı Aracının camına isabet ettiği tespit edilmiştir.
4. Bu faaliyetlerin icrası esnasında, Bölücü Terör Örgütü mensuplarınca birliklerin emniyetini havadan sağlayan helikopterlere de ateş açılmış, taarruz helikopterlerinin karşılık vermesi sonucu ateş kesilmiştir. Taarruz Helikopter Kolunda bulunan iki helikopterde toplam altı mermi izi tespit edilmiştir.

02
19 Ağustos 2014
10:00
Lice-Hani / DİYARBAKIR

Terörist heykelininin kaldırılmasını protesto etmek maksadıyla, Diyarbakır / Lice-Hani karayolu, Hani Serenköy bölgesinde Bölücü Terör Örgütüne müzahir bir grup tarafından kesilmiş ve yoldan geçmekte olan üç araç yakılmıştır.

http://www.tsk.tr/11_haberler_olaylar/11_8_onemli_yurtici_olaylar/onemli_yurtici_olaylar_2014.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz