PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Hain pusuda 6 gözaltı
Serkan BİNGÖL/KARLIOVA(Bingöl), (DHA) / AA
26 Ekim 2014
Hain pusuda önemli gelişme

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde, terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırıda 3 askerin şehit edilmesiyle ilgili 6 kişi gözaltına alındı. PKK saldırısında şehit olan Jandarma Er Yunus Yılmaz bugün Bingöl'de Kürtçe ağıtlar eşliğinde toprağa verildi. Cenazeye katılan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz 'Bu kurşunlar ülkenin geleceğine sıkıldı' dedi.

Yüksekova-Þemdinli karayolundaki Harunan Karakolu'nda görevli 3 askerin, Cengiz Topel Caddesi'nde yürürken yüzleri maskeli kişilerin arkadan saldırısı ile ilgili soruşturma sürüyor. Olayla ilgili, İlçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı, özel harekat polisleriyle terörle mücadele ekipleri sabah saatlerinde birçok adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyonlarda, Mesut K, İslam B, M.Ali A, Orhan B., Bayram A. ve adı açıklanmayan bir kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Gözaltına alınan 6 kişinin, İlçe Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Þubesi'ndeki sorguları sürüyor.

ÞEHİTLER İÇİN İLK TÖREN HAKKARİ'DE

Saldırıda şehit olan 3 askerin cenazesi, Van'a gönderildi. Helikopterle Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'na getirilen şehitler için burada tören düzenlendi. Þehitlerin Türk bayrağına sarılı tabutları, silah arkadaşlarının omuzlarında tören alanına getirildi. Öz geçmişleri okunan şehitler, İl Müftüsü Mehmet Feysal Geylani'nin duasının ardından Van'a gönderilmek üzere askeri helikoptere taşındı.

Buradaki törene Hakkari Valisi Yakup Canbolat, Yüksekova 3. Tümen Komutanı Tümgeneral Halil İbrahim Ergin, Dağ ve Komando Tugay Komutanı Tuğgeneral Ahmet Otal, Cumhuriyet Başsavcısı Ercan Türkol, İl Emniyet Müdürü Resul Holoğlu, İl Jandarma Komutan Vekili Jandarma Yarbay Yalçın Baysal ile askeri erkan ve kurum amirleri katıldı.

VAN'DAN MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Hakkari Dağ ve Komando Tugay Komutanlığı'nda düzenlenen törenin ardından Van'a getirilen şehitler için Helikopter Filo Komutanlığı'nda tören düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve şehitlerin öz geçmişlerinin okunmasının ardından İl Müftüsü Nimetullah Arvas, Kur'an-ı Kerim okuyarak dua etti. Duanın ardından şehit cenazeleri, iki uçakla memleketlerine uğurlandı.

KÜRTÇE AĞITLARLA TOPRAĞA VERİLDİ

Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lıların silahlı saldırısında şehit olan 3 askerden jandarma er 20 yaşındaki Yunus Yılmaz, memleketi Bingöl'ün Karlıova İlçesi Dörtyol Köyü'nde Kürtçe ağıtlar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Yüksekova'da dün PKK'lıların silahlı saldırısında şehit olan 3 askerden jandarma er Yunus Yılmaz'ın cenazesi Van'da yapılan törenin ardından helikopterle memleketi Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne getirildi. İlçe Jandarma Komutanlığı'na inen helikopterden alınan şehit Yılmaz'ın cenazesi, uzun araç konvoylarıyla birlikte ilçeye 12 kilometre mesafedeki Dörtyol Köyü'ne götürüldü. Evlere Türk bayrağı asılan köyde köylüler, şehidi gözyaşları arasında karşıladı.

BİN KİÞİ KATILDI

Þehit Yunus Yılmaz'ın cenazesi köy mezarlığına götürülerek burada cenaze namazı kılındı. Cenaze törenine Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi İbrahim Taşyapan, Karlıova Kaymakamı Levent Yetkin ile şehidin ailesi ve yaklaşık bin kişi katıldı. Tören sırasında şehidin babası Saim Yılmaz, baygınlık geçirdi. Baba Yılmaz'a köyde bulunan sağlık ekipleri müdahale etti. Þehidin annesi Aysel Yılmaz ile 4 kardeşi sinir krizleri geçirirken, güçlükle sakinleştirildi. Yakınları sık sık Yılmaz'ın tabutuna sarılarak Kürtçe ağıtlar yakıp, gözyaşları dökerken tabutun başından güçlükle ayırıldılar.

ANNESİNE CEP TELEFONU ALIP ÖNDERMİÞ

Þehit Yunus Yılmaz'ın çarşıya çıktığı Yüksekova'da, saldırıya uğramadan önce gittiği bir işyerinden annesine cep telefonu aldığı ortaya çıktı. Yılmaz'ın cep telefonu aldıktan sonra babası Saim Yılmaz'ı arayarak, "Anneme cep telefonu aldım. Onu kargo ile gönderdim" dediği belirtildi. Bunun üzerine baba Yılmaz'ın da, "Paran yoktu neden aldın" dediği kaydedildi.

BAKAN YILMAZ: KURÞUNLAR ÜLKENİN GELECEĞİNE SIKILDI

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, törende yaptığı konuşmada büyük acı yaşadıklarını belirterek, şunları söyledi:

"Bu kardeşler şehit oldukları andan itibaren en yüksek mertebeye ulaşmıştır. Hepimizin ortak değerleri haline geliyor. Artık Yunus sadece anne babasının evladı değil hepimizin evladıdır. Onun anne, babası hepimizin anne babasıdır. Elbette kolay değil, Allah böyle acılar yaşatmasın. Bu acıya bir nebzede olsa ortak olmak, dualarımızla, gerekli vazifeleri yerine getirerek bir nebzede olsa ailelerimizin acılarını dindirmek için buradayız. Bir insanı haksız yere katletmek, öldürmek bütün insanlığı öldürmek demektir. Bu menfur saldırıyı gerçekleştiren inşallah bu dünyada da ahirette de en büyük şekilde cezalarını görecekler. Dün Hakkari Yüksekova'da insanlığı üç defa katlettiler. Bu kurşunlar arkadaşlarımıza sıkıldı ama aynı zamanda bu millete, bu vatana ve bu ülkenin geleceğine sıkılmıştır. Bu kurşunları sıkanlar bu topluma hizmet etmiyorlar. Bu toplumun refahına ve geleceğine hizmet etmiyorlar. Bu insanlar olsa olsa bu milleti birbirine düşürmek isteyen insanlardır. Bunların inadına daha çok kardeşlik dememiz lazım, daha çok birbirimize destek vermemiz lazım, el ele vermemiz lazım. Bir daha bu acılar yaşanmasın diye ne gerekiyorsa yapmamız lazım. Biz hükümet olarak, devlet olarak ne gerekirse yapacağız ama millet olarak hep birlikte yapmamız gerekiyor."

Þehit Yılmaz'ın cenazesi törenin ardından köy mezarlığında gözyaşları ve Kürtçe ağıtlarla toprağa verildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27460443.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Patlayıcıyı Cudi'ye varmadan yakalayacağız

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.
Arınç, "Patlayıcıların Cudi Dağı'na doğru götürüldüğü tespit edildi, aramalar sürüyor. Olayın öğrenilmesinin ardından bölgeye insansız hava aracı davet edilmiş ve taarruz helikopterleri sevk edilmiştir" dedi.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç,dün Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklama yaptı. Arınç, "Patlayıcıların Cudi Dağı'na doğru götürüldüğü tespit edildi, aramalar sürüyor. Olayın öğrenilmesinin ardından bölgeye insansız hava aracı davet edilmiş ve taarruz helikopterleri sevk edilmiştir" dedi.

İşte Arınç'ın açıklamalarından satırbaşları:

"ACİL DURUM KOORDİNASYON MERKEZİ OLUÞTURULDU"

Herhangi bir bakan üzerinden bir sunum olmadı. Son yaşanan şiddet olayları ve bazı ölümlerin vuku bulması kamuoyununda da yakınen takip edildiği için Başbakanımızın 6-7 Ekim'de Türkiye'de takip edilen olaylar sonrasında İçişleri Bakan Yardımcısı başkanlığında acil durumlarda koordinasyon yapmak üzere bir heyet teşkil edilmişti. Kurumsal bir nitelik kazandırdık.

Sayın Başbakanımızın imzasıyla bir genelgeyle acil durumlarda koordinasyonu teşkil etmek üzere Başbakanlıkta bir birim oluşturduk. Başbakanlık Koordinasyon Merkezi, Başbakanımızın talimatıyla faaliyete geçecek, acil duruma neden olan gelişme ortadan kalkınca da faaliyetlere son verecek.

Bingöl'de Emniyet Müdür Yardımcısı ve bir emniyet amirimizin şehit edildiğini biliyoruz. Olay üzerine yapılan operasyonlarda da yakalananlar ve etkisiz hale getirilenler olmuştu. Daha sonra maalesef Yüksekova'da sivil giyinimle şehre çıkan bir uzman çavuşumuz 2 erimiz alçakça şehit edildi. Onun üzerine yapılan adli soruşturma sırasında da faillerden birisi yakalandı, ikisinin de yakalanması an meselesi olduğunu söyleyebilirim.

Aynı zamanda bir geçici köy korucusunun da bir ay kadar önce kaçırıldıktan sonra Bitlis tarafında bir direğe bağlanmak suretiyle alçakça şehit edildiğini biliyoruz. Bütün bu olaylarla ilgili olarak anlık müdahaleler yapılmıştır. Fail veya failler yakalanmıştır veya yakalanmak üzeredir.

Bundan sonra alınması gereken ek tedbirler ilgili bakanlarımız tarafından bir kez daha gözden geçirilmiştir. Dış olaylarla ilgili de hepimizin günlerdir takip ettiği konularla ilgili arkadaşlarımızın sorularına cevaplar verildi.

PKK'NIN GASP ETTİĞİ PATLAYICI

Silopi'de kömür madenine ait patlayıcı yüklü kamyonun teröristlerce kaçırılmasının profesyonelce planlandığını belirten Arınç, "Patlayıcıların Cudi Dağı'na doğru götürüldüğü tespit edildi, aramalar sürüyor. Olayın öğrenilmesinin ardından bölgeye insansız hava aracı davet edilmiş ve taarruz helikopterleri sevk edilmiştir. Bu madenin güvenliğinin yetersiz olduğu ortaya çıkmıştır. Bu kadar kapsamlı bir arama tarama ile Cudi Dağı'na varmadan yakalanacaklarını tahmin ediyoruz. Patlayıcı madde miktarı 400 kg civarında. Esasen nakledilen patlayıcı madde miktarı bunun 3 katıdır. Eğer bölgede güvenlik güçlerimiz bulunsaydı, böyle bir sevkiyatın özel güvenlikle olmayacağı biliniyor olsaydı bu durumla karşılaşılmayacaktı" diye konuştu.

DÖRT TİM VE İKİ HELİKOPTER

Þırnak Silopi'de bir grup PKK'lı, kömür ocağına ait 400 kg patlayıcı yüklü kamyonu gasp etti. Askere operasyon emri verildi. 4 Jandarma özel timi ile iki taarruz helikopteri bölgeye gitti.

ÇÖZÜM SÜRECİ ÇOK ÖNEMLİDİR AMA...

Çözüm süreciyle ilgili bir soru üzerine Arınç, "İki aydan bu yana Sayın Başbakanımız çözüm süreci ile kamu güvenliğinin birbirinin alternatifi olmadığını izah ediyor. Çözüm süreci ayrı bir konu. Kamu düzeninin mutlak anlamda sağlanması ayrı bir konu. Cana ve mala kast eden olaylar terör olaylarıdır ve bunun azına da çoğuna da tahammülümüz yoktur. Başbakanımız bunu iki aydan bu yana her defasında söylüyor. Çözüm süreci var diye bunları makul göstermeye çalışan hiç kimseyi dinlemeyiz. Türkiye'de can ve mal emniyeti olmayacaksa, ister çözüm süreci olsun ister başka bir şey olsun, hiçbir şeyi tartışmayız. Çözüm süreci çok önemlidir ama bu hiçbir zaman insanımızın sokağa çıkarken korku duyması için sebep değildir" diye konuştu.

KOBANİ'YE PEÞMERGE GEÇİÞİ

Kobani'ye girmek bizim düşüncemiz değildir, orada yaşayanların da talebi değildir. Suriye'nin içindeki meşru muhalif güçler bu konuda bir çalışma yapabilir. K.Irak'taki Bölgesel Yönetim ile Türkiye ilişkileri iyidir. Peşmerge de onların güçleridir.

Peşmergelerin geçişi konusunda Hükümetin tezkere ile alınmış yetkisi var, ne zaman kullanılacağını şu an söyleyemem.

ÇÖZÜM SÜRECİNE MAHKUM VE MECBUR DEĞİLİZ

Çözüm süreci bahanesiyle "bize Sekreterya'dan bahsedin" derlerse yüzlerine bile bakmayız. Kim ne adım atacaksa, o adım atıldıktan sonra bunlardan bahsedebiliriz. Çözüm sürecini bu aralar ağzımıza almama gibi bir ihtiyat içinde olabiliriz. Çözüm sürecine mecbur ve mahkum değiliz. Çözüm süreci başarısız olursa bunun altında herkes kalır, bitiren taraf biz olmayacağız.

Yeni Þafak
http://www.haberinbizden.com/gundem/patlayiciyi-cudiye-varmadan-yakalayacagiz-h47081.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Çok yazık olmuş.Allah sabır versin. Mesajı Paylaş

Rezalet! Türkiye Cumhuriyeti Devleti hiçbir zaman bölcü örgüt karşısında böylesine acziyet içerisinde kalmamıştı. Bu açık bir şekilde vatana ihanettir! Mesajı Paylaş

Türk bayrağının yanına öcalanı asmışlar. Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Mahçupyan: Kamu düzeni PKK'nın elinde

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun baş danışmanlığına atanan Etyen Mahçupyan Kobani krizi ve çözüm sürecini de değerlendirdi.

gazeteciler.com - Geçtiğimiz günlerde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun baş danışmanlığına atanan Akşam gazetesi yazarı Etyen Mahçupyan "baş danışman" sıfatıyla canlı yayında Akif Beki'nin sorularını yanıtladı.

Davutoğlu'nun "baş danışmanlık" teklifi için "hayır deme şansım yoktu" diyen Mahçupyan, Davutoğlu'nun siyasetçi kimliği yanında İslami kuşağın en entellektüel isimlerinden biri olduğunu söyledi. Davutoğlu'ndan ilk aldığı görevin ulusa sesleniş konuşması olduğunu söyleyen Mahçupyan, Kobani krizi ve çözüm sürecini de değerlendirdi.

İşte Mahçupyan'ın açıklamalarından satır başları:

İLK GÖREVİ ULUSA SESLENİÞ KONUÞMASI OLDU

Göreve başladıktan sonra önüme gelen ilk iş Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yapacağı "ulusa sesleniş" metni oldu. Metnin içeriğine dönük bir katkım oldu.

AKÞAM'DAKİ YAZILARI SÜRECEK

Akşam'da yazılarım devam edecek. Gazete yazarlığının birinci işlevi toplumla temas. Onu kaybetmek istmem. Orada farklı bir değer var. Çok önemli bir fonksiyonu var o nedenle devam edeceğim.

ERMENİ KİMLİĞİ NEDENİYLE Mİ TEKLİF ALDI?

Başbakan Davutoğlu ile danışmanlık görevi için yaptığımız görüşmede hiç Ermeni lafının geçmediği bir konuşma yaptık. Þu ana kadar ne kadar Ermeni'idiysem bundan sonra da o kadar Ermeni olacağım. Kaldı ki Türkiye'nin önündeki sorunlar içinde Ermeni sorunu orta sıralarda yer alıyor. Çok daha önemli sorunlar var.

HDP'NİN 1 KASIM ÇAĞRISI

Bütün dünyada böyle bir çağrı varsa bunun Türkiye'de olmamasını istemek zor. Burada nasıl yapılacağı ne denilerek çağrı yapıldığı önemli. Hükümetle istişare halinde bir şey yapılsa kimse karşı çıkamaz bence. Ama burada bir gerilim siyasetinin arayışı içinde yapılıyorsa o zaman sormak lazım. Kürt siyasi hareketi neden böyle bir yola giriyor. Rojava ve kobani Kürt anlam dünyasında çok önemli bir yere sahip. Kürt olmayanların çok zor anlayacağı bir şey bu. PKK'lı olmayan Kürtler için de böyle bu.

"BÖLGEDE KAMU DÜZENİ PKK'NIN ELİNDE!"

Çözüm süreci iki taraflı bir süreç. Taraflardan biri ben yokum derse süreç biter. PKK da süreç boyunca çok şey kazandı. Selahattin Demirtaş gibi herkesin beğendiği bir siyasetçi çıkardılar. Meşruiyet kazanma yolunda mesafe aldılar. Bölgede güçlerini pekiştirdiler. Öyle ki kamu düzeni bölgeden şu anda devletin değil PKK'nın elinde. Başbakan bu yüzden kamu düzenine vurgu yapıyor.

http://www.muhalifbaski.com/mahcupyan-kamu-duzeni-pkknin-elinde-17170h.htm Mesajı Paylaş

"Güneydoğu ve Doğu'daki şehirlerimiz kopma noktasında"

Rekor kıran Milli Güvenlik Kurulu toplantısında TSK'nın iktidara uyarıda bulunarak "Güneydoğu ve Doğu'daki şehirlerimiz kopma noktasında" dediği iddia edildi.

Yeni Çağ gazetesi Ankara temsilcisi Ahmet Takan, "30 Ekim'deki rekor kıran MGK'dan yeni bilgilere ulaştık. "Sabrın da sonu var" mesajını açık ve net bir lisanla hükümete ileten TSK kanadı, terör bölgesinden gelen tüm bilgileri iktidardaki yetkililerin önüne bir bir serdi, bazı illerde yaşanan ayaklanmaların ardından daha büyük sıkıntılarla karşılaşacağımızın altı kalın çizgilerle çizildi." diye yazdı.

Gazeteler ise bugün Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ağzından "sabrın da bir sınırı var" sözlerini manşete taşıdı. Yani Takan'ın kulis bilgileri doğruysa, Erdoğan gazetecilere, TSK'nın kendisine söylediği sözleri tekrar etti.

Takan şöyle devam etti:

"Ankara kulislerine düşen bilgilere göre; MGK'nın önemli bir bölümüne, gerçekten de "28 Þubat sıkıntısı" hakim oldu. Fakat, farklı bir açıdan!..

Paralel yapı 'Kırmızı Kitap'a girdi mi girmedi mi bilemem ama Recep Erdoğan'a 28 Þubat süreci ve sonrasındaki ince ayrıntılar ve tecrübeler(!) gayet hassas bir dille anlatıldı. O dönemde kurulan mekanizmalar, yapılan eleştiriler, daha da sonra yapılan yargılamalar... 28 Þubat'ın önde gelen siyasi aktörlerinin ve imza sahiplerinin nasıl bir kenara çekildiği ve kurulan mahkemelerde suçsuz insanların nasıl okka altına gittiği lisan-ı münasiple Recep Erdoğan'a izah edildi. Erdoğan'ın isteklerinin 'Kırmızı Kitap'a dahil olması ile devlet mekanizmalarının gireceği yeni süreçte 28 Þubat'tan daha da büyük sıkıntıların yaşanacağı açık seçik ortaya konuldu.

Recep Erdoğan, ilk kez başkanlık ettiği MGK toplantısında çok bunaldı.. Ahmet Davutoğlu çok kızardı bozardı.

Bunun adına "cahil siyasetinin bumerang etkisi" mi dersiniz?..

Yoksa "ilahi adalet" mi!..

Başkent kazanının kaynama derecesi artıyor... Termometre her an patlayabilir!.."

İşte gazetelere yansıyan o ilginç fark:

http://odatv.com/n.php?n=guneydogu-ve-dogudaki-sehirlerimiz-kopma-noktasinda--0211141200 Mesajı Paylaş

PKK-PYD Türkmen katlıamı yapdı

Suriyenin Kamışlı bölgesinde Türkmen katlıamı...

PKK-PYD ,çoluk çocuk ,erkek kadın ,genc yaşlı demeden ,bir gecede 35 silahsiz Türkmeni katl etdi...
Türk dünyası özellikle Türkiye iktidari bu katlıam karşısında hep olduğu gibi kör ve sağırdır...
Sen ey Türk gencliyi mazlum ve kimsesiz kardeşine sahip çık...
Bu video bir tarihi seneddir...
İsterdik biner değil on binler bu videonu paylaşarak böğulmak halinde olan kardeşlerinin seslerini zalım dünyanın kamu oyuna iletsinler...

Lütfen bol bol paylaşalım ,bu bir katrdeşllik ve kandaşlık borcudur...

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz