PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Öcalan'a özgürlük yolu mu açılıyor?

Ana Sayfa» ULUSAL
17.11.2014 13:38
Öcalan'a özgürlük yolu mu açılıyor?
HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, özgürleşme yolunda ilerlediklerini ve mesafenin kısaldığını söyledi.

Partisinin Avcılar 1. Olağan Kongresi'nde konuşan Yüksekdağ, kendileri açısından artık zaferin dilinin konuştuğunu ifade etti.

Cumhurbaşkanlığı seçimleriyle birlikte kazanma çizgisinde kararlı bir biçimde ilerlediklerini belirten Yüksekdağ, "Bütün bir toplumu özgürleştirirken bu toplumsal davanın lideri olan sayın Abdullah Öcalan'ı özgürleştirecek yolu da açıyoruz. Bu örgütlenme ve özgürleşme yolu ve yürüyüşü bir taraftan bütün toplumu ve siyaseti özgürleştirirken diğer taraftan da barış yolunu açıyor ve barış mücadelesini özgürleştiriyor. Yürüdüğümüz yolda artık mesafe daha kısa. Ama kısa mesafede yol alırken daha yoğun daha güçlü bir duruşu ortaya koymamız gerekiyor." dedi.

http://www.ulusalpost.com/ocalana-ozgurluk-yolu-mu-aciliyor-33077h.htm Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Akdoğan'dan 'Çözüm Süreci' açıklaması!

Ana Sayfa» ULUSAL
17.11.2014 13:16
Akdoğan'dan 'Çözüm Süreci' açıklaması!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan "çözüm süreci" ile ilgili açıklamalarda bulundu.

HDP ile görüşmenin önemli olduğuna değinen Akdoğan "Gelinen aşamada HDP heyetiyle yeniden görüşmemiz, diyalog sürecinin başlamış olması önemli. Bu sürecin temel zemini, daha önce açıklanan eylemsizliğin tüm yönleriyle çok boyutlu olarak hayata geçmesidir. Eylemsizlik sadece karakol basmak değildir, her türlü şiddet ve asayiş olayı da 'terör eylemleri' başlığı altında değerlendirilmesi gereken olaylardır. Bu yüzden yol kesme, haraç alma, iş makinesi yakma her türlü eylem şekli, kırsalda veya şehir merkezinde, bunların hepsine son verilmesi ve tam anlamıyla gerçek bir eylemsizliğin hayata geçmesi temel zemindir" dedi.

Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: "Çözüm sürecinin temelini diyalog oluşturuyor. Ortada bir sorun varsa bu sorunun demokrasi yöntemiyle, demokratik sistem içinde çözmeye çalışacaksak -elbette demokratik yöntemlerle çözeceğiz- görüşme, diyalog temas, çözüm sürecimizde en önemli yöntemlerden bir tanesi. Kamu düzeni ve güvenliğinden taviz vermeden tek bir vatandaşımızı bile bölgede ezdirmeden, hepsinin hakkını, hukukunu koruyarak bu süreci devam ettirmek durumundayız. Þu anki öne çıkardığımız temel, öncelikli hassasiyet budur. Bunu da herkes doğru anlamalıdır. Bu 90′lara dönmek, eski Türkiye'ye dönmek anlamına gelmemektedir. Türkiye artık eski günlere geri dönemez."

"YERLİ BİR SÜREÇ"

Başbakan Vekili Akdoğan, Çözüm Süreci'ne üçüncü bir ülkenin müdahil olmasına yönelik taleplere ilişkin, "Bu süreç yerli bir süreç. Türkiye'nin kendi iradesiyle hayata geçirdiği bir süreç. Farklı bir ülkenin, mekanizmanın, sistemin, örgütün, yapının bunun içerisinde olmasını doğru bulmuyoruz. Türkiye kendi imkan ve kabiliyetleriyle bu süreci devam ettiriyor" dedi.

http://www.ulusalpost.com/akdogandan-cozum-sureci-aciklamasi-33072h.htm Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Mardin'de uzaktan kumandalı mayın patlatıldı: 7 asker yaralandı

Nezir GÜNEÞ-Mehmet Halis İÞ/MARDİN (DHA) - CİHAN
22 Aralık 2014

Mardin'de bulunan Bagok Dağı'nda devriye görevi yürüten askeri aracın geçişi sırasında yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu ilk belirlemelere göre Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ile 6 asker yaralandı. . Yaralı askerler Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınırken, olay yerine takviye askeri timler sevk edildi.

Mardin'in Nusaybin, Midyat ve İdil ilçeleri sınırlarında bulunan Bagok Dağı'nın Dağiçi Mevkii'nde, orman arazisine açılan davalar nedeniyle Nusaybin Kadastro Hakimi tarafından keşif çalışması yapıldı. Bölgeye giden hakimin güvenliğini sağlayan Kobra tipi askeri aracın geçişi sırasında, bugün saat 11.30'da yola döşenen uzaktan kumandalı mayının patlatılması sonucu, araçta bulunan 7 asker yaralandı. Yaralı askerler bölgeye giden ambulanslarla Midyat Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Midyat Kaymakamı Oğuzhan Bingöl de hastaneye giderek, yaralı askerlerin durumları hakkında bilgi aldı. Yaralıların sağlık durumlarının iyi olduğu belirtilirken, askerler hastane önünde sıkı güvenlik önlemleri aldı.

MARDİN VALİLİĞİ: UZAKTAN KUMANDALI MAYIN PATLATILDI

Mardin Valiliği'nden yapılan açıklamada; Nusaybin Kadastro Hakimi tarafından keşif yapılırken hakimin güvenliğini sağlayan Kobra tipi aracın geçişi sırasında uzaktan kumandalı mayın patlatıldığı bildirildi.

GENELKURMAY: TABUR KOMUTANI VE 6 ASKER YARALI

Genelkurmay Başkanlığı, Nusaybin'de jandarmanın keşif faaliyeti sırasında aracın mayına basması sonucu yaşanan patlamada 6 askerin yaralandığını açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklama şöyle: "Mardin Valiliği'nin oluru alınarak, Mardin ili Nusaybin ilçesi Dağiçi Mahallesi bölgesinde Mardin İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından yapılan keşif faaliyeti esnasında bir zırhlı kobra aracının mayına basması sonucu zırhlı araç içerisinde bulunan Mardin Jandarma Özel Harekât Tabur Komutanı ve altı personeli yaralanmış, yaralılar Mardin Devlet Hastanesi'ne tahliye edilmiştir."

Saldırı sırasında yüzünden hafif yaralanan Jandarma Özel Harekat Tabur Komutanı'nın ayakta tedavi gördüğü belirtildi.

Saldırının gerçekleşterilmesinin Bakog Dağı'nın Dağiçi bölgesine çok sayıda asker sevk edildi. Askerler bölgede önlem alırken, saldırının olduğu alana girişlere izin vermedi.

Ayrıca, Diyarbakır ili Lice ilçesi Bağlan mahallesinde "suçluların yakalanması maksadıyla icra edilen arazi ve ev araması esnasında, çevre tepelerden uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldığı ve karşılık verildiği", açılan ilk ateşte bir Jandarma uzman çavuşun yaralandığı ve Diyarbakır'a götürüldüğü kaydedildi.

Yapılan aramada bir adet M-16 Piyade Tüfeği ve 5 adet şarjörü ile yaklaşık 6 ton uyuşturucu madde, ayrıca daha önce teröristler tarafından kaçırılan dört sivil araç ele geçirildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27822957.asp Mesajı Paylaş

Cizre'de çatışma
Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Þırnak), (DHA)-
27 Aralık 2014
Cizre'de çok tehlikeli çatışma

ÞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hür- Dava Partisi (Hüda-Par) üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. Polis panzerleri sokaklara kazılan hendekler nedeniyle çatışmaya müdahale etmekte zorlandı. Þırnak Valiliği Cizre'de çıkan olaylarda 2 kişinin öldüğünü, 3 kişinin de yaralandığını açıkladı. 6-7 Ekim olaylarında iki grubun karşı karşıya gelmesi sonucu onlarca kişi yaşamını yitirmişti.

Cizre'nin Nur Mahallesi'nde sabaha karşı saat 03.00 sıralarında karşılaşan iki grup arasında çıkan tartışma, kısa sürede uzun namlulu silahlların kullanıldığı çatışmaya dönüştü. İki grup sokak aralarında uzun namlulu silahlarla birbirine ateş etti. Her iki grubun taraftarlarının da olaya katılması üzerine çatışmalar büyüdü.

OLAYLARDA 2 KİÞİ ÖLDÜ 

Þırnak'ın Cizre İlçesi'nde, PKK'nın gençlik yapılanması YDG- H mensuplarıyla Hüda- Par'lılar arasında sabaha karşı başlayıp bugün de yer yer devam eden çatışmalarda, oğlu Hüda- Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG- H'li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer öldü. Yaralanan çok sayıda kişiden durumları ağır olan Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga hastaneye kaldırılarak tedaviye alındı.

Þırnak Valiliği bugün öğle saatlerinde Cizre'deki çatışmalarda ölen ve yaralananlarla ilgili şu açıklamayı yaptı:

"27.12 2014 günü saat 03.00 sıralarında ilimiz Cizre İlçesi Nur Mahallesi'nde silah seslerinin gelmesi üzerine bölgeye ekipler sevk edilmiştir. Çıkan olaylarda Yasin Özer ve Abdullah Deniz isimli şahısların öldüğü, Nedim Kültür, Hakim Budak ve Hekim Kasırga isimli şahısların ise yaralandıkları tespit edilmiştir. Bölgede güvenlik güçlerimizce zırhlı araçlar ve helikopterler vasıtasıyla gerekli çalışmalar yürütülmektedir."

Video >> http://webtv.hurriyet.com.tr/haber/cizre-de-pkk-ile-huda-par-catismasi_103114

YDHG'lilerin uzun namlulu silahlarla Hüda-Par üyesi olan kişilerin evlerini kuşattığı ve çatışmaların devam ettiği öne sürüldü. Çatışmalar özellikle Nur Mahallesi'ndeki bazı sokaklarda yoğunlaştı. Çatışmaya müdahale etmeleri için polis ekipleri sevk edildi. Çok sayıda polis panzeri YDGH üyeleri tafından daha önceden kazılan hendekler nedeniyle çatışmaların olduğu sokaklara ulaşmakta zorlandı.

Cizre'deki işyerleri bugün açılmazken, evlerinden çıkanlar Nur Mahallesi'ndeki çatışmaları uzaktan izlemeye çalıştı.

6-7 Ekim'de Kobani protestolarında yurt genelinde onlarca kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27850454.asp Mesajı Paylaş

Çözüm süreci saçmalığı ile bölücü örgüte verilen tavizler sonucu terör ortadan kalkmamış, aksine siyasallaşarak toplu ayaklanmaya hazırlanan daha tehlikeli ve sinsi bir yapıya bürünmüştür.  Terör örgütü üyeleri kesinlikle silahlarını bırakıp sınır dışına çıkmamışlardır. Zaten bir teröristten bunu beklemek de ahmaklıktır. Teröristler güneydoğuda devletçilik oynamaktalar. Araçları durdurup kimlik kontrolü dah gerçekleştiren teröristler sokaklarda iş makineleri ile hendekler açarak kest savaşlarına hazırlık çalışmaları yapmaktalar. Devlet, bölgede iradesini kaybetmiştir. Devletin iradesini kaybetmesini sağlayan, ülkeyi bölünmeye götüren bir sürecin içerisine sokan ve tüm uyarılara rağmen açılım saçmalığı ile terörün güçlenmesini sağlayan hükümetin de meşruluğu tartışılır hale gelmiştir.

Mesajı Paylaş

PKK Cizre'yi yakıp yıkıyor
Ana Sayfa» Güncel
27.12.2014 16:05
PKK Cizre'yi yakıp yıkıyor
ÖZEL HABER - Cizre'de başlayan PKK eylemi kenti yangın yerine çevirdi. Gazete ve TV'lerde haber yok. Ama Cizre düşmek üzere.

ÖZEL HABER - ÞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'nın Gençlik yapılanması olarak bilinen 'Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi' (YDGH) ile Hüda-Par üyeleri arasında silahlı çatışma çıktı. PKK güçleri kentin her tarafında silahlı çatışmaya girdi. İki gündür devam eden çatışmalara ne asker ne polis müdahale edemiyor. Olayın basına yansıyan ve birde yansımayan bölümü var.

DEMOKRAT GEBZE'YE ÖZEL AÇIKLAMA

Gazetemizi arayan bir istihbarat görevlisi çok önemli açıklamalar yaptı. "Basın olarak sadece sizi tanıyorum. Tarih huzurunda bunları söylemem lazım. Belki sabahı göremeyebiliriz" diyen jandarma istihbarat uzmanı asker Cizre'nin düşmek üzere olduğunu söylediği. Güvenlik nedeniyle ismini açıklamadığımız asker telefonla şu açıklamayı yaptı;

SABAHA ÞEHİT OLABİLİRİZ

"İki gündür çatışma var. PKK Cizre'yi ateşe verdi. Kendi partilerine oy vermeyen evleri basıp balkondan insanları aşağı atıyorlar. PKK şuan önüne geleni öldürüyor. Yollarda Hendek var. Ne polis ne asker sokağa çıkamıyor. Her taraf yangın yeri. Biz bile kendi yerimizde güvende değiliz. Cizre düşmek üzere. Sabahı bile göremeyebiliriz. Bu gece şehit olma ihtimalimiz var. Ölen çok sayıda insan var. Sokak egemenliğimiz bitti. PKK kendi silahla tarıyor. Kendine muhalif ne kadar insan varsa öldürüyor. Ne yapacağımızı bilemiyoruz. Polisin müdahale etmesi imkansız. Böylesine bir saldırı görmemiştik"

TERÖR UNSURLARI KENDİN BAZI NOKTALARINA PKK BAYRAĞI DİKTİ.

http://www.demokratgebze.com.tr/pkk-cizreyi-yakip-yikiyor-172625h.htm Mesajı Paylaş

Cizre'de son durum: Kepenkler kapalı

Ramazan İMRAĞ/CİZRE (Þırnak), (DHA)
28 Aralık 2014
Cizre'de son durum: Kepenkler kapalı

Þırnak Cizre İlçesi'nde dün 3 kişinin yaşamını yitirdiği, 5 kişinin de yaralandığı olaylardan bugün de gerginlik devam ederken, esnaf işyerlerini açmadı. Nur Mahallesi'nde eylem yapmak isteyen gruba polis müdahale etti.

PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Demokratik Gençlik Hareketi (YDG-H) ile Hüda-Par yanlıları arasında dün çıkan olaylarda, oğlu Hüda-Par yöneticilerinden olan 65 yaşındaki Abdullah Deniz ile YDG-H'li gruptan 19 yaşındaki Yasin Özer ile Nur Mahallesi'ndeki evine gitmek isterken kurşunların hedefi olan 15 yaşındaki Barış Dalmış yaşamını yitirmişti. Cizre Devlet Hastanesi'nde ön otopsileri yapılan 3 kişinin cenazeleri, dün Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Fırın ve eczaneler dışında dünden beri esnafın kepenk açmadığı ilçede gergin bekleyiş sürerken, dün olayların meydana geldiği Nur Mahallesi'ne hakim tepelere zırhlı araçların konuşlandırıldı. İlçe merkezindeki stratejik noktalarda polis zırhlı araçlarla sık sık devriye görevi görüyor.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Olayların meydana geldiği Nur Mahallesi'nde aralarında yüzleri maskeli kişilerin de bulunduğu bir grup, toplanarak eylem yapmak istedi. Dağılmaları yönünde ikaz eden polise, taşla saldıran gruba biber gazıyla müdahalede bulunuldu. Müdahaleden sonra grup, ara sokaklara dağıldı.

Öte yandan, olaylarda yaşamını yitiren Yasin Özer ve Barış Dalmış'ın cenazeleri otopsi için Diyarbakır Adli Tıp Kurumu'na, Abdullah Deniz'in cenazesi ise Malatya Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27855121.asp Mesajı Paylaş

"BU KANDİL'E NANİK YAPMAKTIR"

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, yaptığı açıklamada Cizre'deki olaylarla ilgili "Bu açıkça Kandil'e nanik yapmaktır. 'Ben sizi takmıyorum' demektir" diye konuştu.

Akdoğan sözlerini şöyle sürdürdü:

"Biz her şey yolunda derken en son biliyorsunuz Kandil'den bir açıklama yapıldı; 'Eğer birileri eylemde yüzünü kapatırsa, molotof atarsa bunlar bizden değil, ajandır'. Bir gün sonra Cizre'de olaylar oldu. Birileri yüzünü kapattı, gidip molotof attı, insanların evini yakmaya çalıştı. Bu, açıkça Kandil'e nanik yapmaktır, 'ben sizi takmıyorum' demektir. İşte ne zaman sonuca yaklaşsak provokatörler devreye giriyor, hemen süreci bozmak istiyor.

Kamu düzeni ve güvenliğinden asla taviz vermeyiz. Cizre'yse Cizre, Silopi'yse Silopi, neresi olursa olsun devletin polisi, askeri orada olacak, vatandaşı koruyacak. Hiç kimse durumdan vazife çıkartmasın. Devlet, vatandaşının can ve mal güvenliğini koruyabilecek güç ve kudrete sahiptir".

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27855121.asp Mesajı Paylaş

Koskoca Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin düştüğü duruma bakın yahu. Bu ne rezalet! Bu adam başbakan yardımcısı sıfatıyla pkk adına nasıl konuşur! Ne demek kandili takmıyorum demek!

Bu süreç masalı ile ülkeyi bölünmenin eşiğine getirdiniz. Þimdi kontrol edemiyorsunuz. İstifa edip hesap vereceğinize kontrol edemediğiniz eşkiyalarla birlikte sizi eleştirenleri de provakatör olarak suçluyorsunuz! Bu milleti daha ne kadar uyutabileceğinizi sanıyorsunuz! Millet artık Osmanlıca, üç çocuk vs gündemi örtbas etme masallarınıza eskisi kadar kanmıyor fakındaysanız! Mesajı Paylaş

Silopi'de polis gösterilere Hücum Marşı'yla müdahale etti
Silopi'de PKK'nın gençlik yapılanmasına müdahale eden polis zırhlı aracının birinden Hücum Marşı çalındı.

Silopi'de dün akşam 3 ve 4'üncü cadde üzerinde toplanan yüzleri kapalı kalabalık YDG-H'li gruplar, İpek Yolu'na çıkarak yolu trafiğe kapatmak istedi. Sevk edilen zırhlı polis araçlarına çok sayıda gösterici tarafından molotof kokteylleri ile saldırı düzenledi. Polis, göstericileri gaz bombaları ve basınçlı su ile dağıtmaya çalıştı.

POLİS HÜCUM MARÞI ÇALDI
Olaylar nedeniyle İpek Yolu şoförlerinin güvenliği için birkaç saatliğine geçişlere kapatıldı. Polis sık sık anons yaparak göstericilerin dağılmaları yönünde uyarılarda bulundu. Göstericiler dağılmayınca polis, cadde ve sokaklara çok sayıda gaz bombası attı. Atılan biber gazlarından biri İpek Yolu'ndaki bir akaryakıt istasyonunun camına isabet etti. Polis zırhlı aracının birinden ise Osmanlı Mehteran takımının, Hücum Marşı çalındığı duyuldu.

http://www.ensonhaber.com/silopide-polis-gosterilere-hucum-marsiyla-mudahale-etti-2014-12-29.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz