PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Komedi gibi ülke. Başbakan yardımcısı pkk adına konuşuyor, teröristlere liderleriniz dinlemiyorsunuz, pkkya nanik yapıyorsunuz diyor. Yalaka basın Osmanlıcık ile halen milleti uyutacağını sanarak şaklabanlık yapar.

Ülke elden gidiyor, kral çıplak haberi yok! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Bugün konuyla ilgili açıklama yapan bazı yetkililer her zamanki komedilerine devam ettiler. Cizre'deki olayların provakasyon olduğunu ve önümüzdeki seçim döneminde bu tip birkaç olayla daha karşılacaklarını, işlerin iyiye gitmeye başladığı her zaman bu olayların gerçekleştiğini söylediler. Tam bir fiyasko açıklama daha!

1 - Bu olayları gerçekleştiren pkk örgütünün elemanları. TE-RÖ-RİST-LER. Ellerinden silahlar bulunan teröristler.
2 - Çözüm süreci için, önce görüştüğümüzü söyleyenler şerefsizdir dediğiniz, sonra da çark ederek görüştünüzü itiraf ettiğiniz TE-RÖ-RİST-LER.
3 - Bu teröristler iki farklı grup değil, hepsi aynı TE-RÖ-RİST-LER. PKK...

Kimi kime şikayet ediyorsunuz?

Önümüzdeki seçimlerde kullanmak için daha önce her türlü beceriksizliğinizi, yavuz hırsız ev sahibini bastırır mantığı ile nasıl kendinize avantaj olarak kullandıysanız, bu olaydan sıyrılamayacaksınız. Bu ülkenin bölünmez bütünlüğünü her türlü uyarıya rağmen tahlikeye attınız. Elinize yüzünüze bulaştırdığınız açılımınızı, bu şekilde rezil söylemlerle aklayamazsınız. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Polis hücum marşıyla müdahale etmiş miş. Herifler bütün her yere paçavralarını asmış, karakol, mahkeme kurmuş, yol kontrolü yapıyor vergi topluyor bedelli askerliği bile var bunlara müdahale edilebiliyor mu? Onu geçtim dün CHP'li vekilin açıkladığı gizli oturama ait tutanakları ne yapacağız? Açımlım dedikleri aslında "saçılım"dır, Cumhuriyetin Osmanlılık sevdasıyla yıkılmaya çalışılmasıdır, Osmanlı torunuyuz diyerek Damat Feriti'in yürürlüğe sokamadığı Sevr'i imzalayıp rahat edecekler. Mesajı Paylaş

Canlı yayında gizli oturumu açıkladı: İşte PKK'nın 6 şartı

CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, TBMM'de çözüm süreci ile ilgili yapılan Gizli oturum kayıtlarını açıkladı. Özkoç, PKK'nın süreçteki 6 talebini açıkladı.

TBMM Genel Kurulu'nda, 20 Ekim 2011'de AKP, CHP, MHP ve BDP'nin "terör" konusunda verdiği genel görüşme önergelerinin öngörüşmeleri için kapalı oturum yapıldı. "Terör" konulu genel görüşme için yapılan kapalı oturum ise 26 Ekim 2011'de gerçekleştirildi. Kapalı oturumda görüşülen konuların 10 yıl içinde açıklanması suç sayılıyor.

Ancak CHP Sakarya Milletvekili Engin Özkoç, Bugün TV ekranlarında canlı yayında Meclis'teki o görüşme hakkında çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Engin Özkoç, yapılan gizli oturumda dönemin BDP Grup Başkanvekili'nin çözüm süreci ile ilgili taleplerini 6 madde halinde açıkladı.

İşte CHP'li Özkoç'un canlı yayında açıkladığı o maddeler:

1- Türkiye'nin 25 eyalete bölünmesi.

2- Öcalan'ın serbest bırakılması

3- Özerklik koşularının gündeme getirilmesi

4- Eyalet başkanlarının TBMM'ye getirilmesi

5- Özerklik hakkının saklı olması

6- Her eyaletin kendi özerk güvenlik güçlerinin olması.

SUÇ OLDUĞUNU BİLİYORUM

Gizli oturumdaki konuları açıklayan Özkoç, "Ben bunların suç olduğunu biliyorum ve kendi isteğimle açıklıyorum. Ama ben Meclis'te ettiğim yemine sadık kalmak için bunları açıklıyorum ve Türk milletine verdiğim sözü yerine getiriyorum" dedi.

http://www.gercekgundem.com/siyaset/94039/chpli-vekil-gizli-oturum-kayitlarini-acikladi Mesajı Paylaş

MGK'ya çok özel hendek fotoğrafları girecek... Gündem: 'Ayaklanma...'
Ana Sayfa» Yazarlar» Ahmet TAKAN
30.12.2014 00:00
Ahmet TAKAN
Ahmet TAKAN
ahttakan@gmail.com

Başbakan Ahmet Davutoğlu ile AKP iktidarının  "çözüm süreci"  ninnilerinin ne kadar palavra olduğu son Cizre fotoğrafları ile bir kez daha ortaya çıktı. Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın söylediğinin tam tersi, "nanik" Kandil'e değil de AKP'ye yapıldı.
"Nanik" in ardında Türkiye'yi nasıl bir tehlike-felaket beklediği ise bugün AKP iktidarına bir kez daha gösterilecek.. Bugün Ankara'da yılın son MGK toplantısı yapılacak. Saat 14.30'da...

Oldukça kritik bir toplantı...
MGK öncesi, hafta sonu Genelkurmay karargahında yaklaşık 5 saat süren hazırlık toplantısı yapıldı gündemdeki konulara ilişkin. MGK'nın askeri kanadı kendi elindeki verilerle kendisine bilgi verilmeyen "süreç" i değerlendirdi. Suriye sınırındaki olaylar, terör bölgesindeki olaylar, savaş meydanına dönen Cizre, Ayn el-Arap'ta son durum ve HDP eş başkanı Selahattin Demirtaş'ın "Türkiye'de kanton" talebi ile "kanton" meselesi enine boyuna masaya yatırıldı. TSK'nın rahatsızlıkları ile birlikte Türkiye'yi bekleyen büyük tehlikenin yeni bilgi, belge ve fotoğraflarla bir kez daha Recep Erdoğan ve AKP hükümetine anlatılması kararı alındı.

Terör bölgesindeki olaylar ve PKK'nın faaliyetleri ile ilgili çok özel fotoğraflar iktidarın bilgisine sunulacak. Özellikle, bugüne kadar basına yansımayan başta Cizre, Midyat ve Silopi olmak üzere kritik noktalardaki hendek fotoğrafları sunumda ayrıcalıklı bir yer alacak. Bir de "kanton" çalışmaları ile ilgili fotoğraflar ve PYD eş başkanı Salih Müslim'in PKK'lılarla yaptığı son toplantıların fotoğrafları ve bilgileri var.

Ve!..
2014 yılının son MGK toplantısında çok özel hendek fotoğraflarını  gösterdikten sonra askeri kanat; iktidarın dikkatini bir kez daha şöyle çekecek:
"Böyle devam eder, ayaklanma çıkarsa müdahil olmamız mümkün  değil. Nisan-Mayıs'tan sonra ülkemizi çok sıcak günler bekliyor..."
Askeri kanadın MGK sunumunda Suriye'deki olaylar ve Halep ayrı bir önem taşıyor. Hükümete Halep'teki son kritik gelişmeler aktarılırken, 400 bin civarında yeni bir göç dalgası tehlikesine dikkat çekilecek.

Terör örgütü IÞİD'in Ayn el-Arap'ta yüzde 65 oranında hakim olduğu bölgeler ve PYD'nin elinde olduğu alanlar dahil bulunduğu yerler harita ve fotoğraflarla iktidara izah edilecek.

Ayn el-Arap'tan 17 Eylül'den bu yana Türkiye'ye getirilen resmî cenaze sayısının 115 olduğu bilgisi aktarılacak.
Bu rakam bile terör bölgesinde gerçekte hakimiyetin kimin elinde olduğunu ve Suriye sınırının nasıl kevgire döndüğünü göstermekte yeterli herhalde!..
Sürecin  "çözüm süreci"  olmadığı başka nasıl izah edilebilir?..

Oldukça hararetli bir yıl sonu MGK'sı olacak...
Bakalım!..
"Nanik" çi Başbakan Yardımcısı ve  "çözüm süreci" nin baş müzakerecisi Yalçın Akdoğan, duydukları karşısında ne tepki verecek?..
Bakalım!..
"Çözüm süreci" nde baypas edilip kenarda bırakılan Başbakan Ahmet Davutoğlu ne tarafa yatacak?.. 
Bakalım!..
MGK toplantıları sonrasında yapılan açıklamaları bizzat kaleme alan Recep Erdoğan'ın parmaklarından hangi cümleler dökülecek?..
Burada, genel fotoğrafla direkt alakalı olan bir gelişmeyi daha aktaralım;
Genelkurmay'ın 26 Aralık tarihli "PKK'lı terörist yakaladık savcı bıraktı" haberini hatırlayalım. TSK'nın internet sitesinde olay şöyle duyurulmuştu:
"Bölücü terör örgütü mensubu bir terörist, Suriye'den Türkiye'ye yasadışı yollarla geçmeye çalışırken yakalanmıştır. Suruç Savcılığı tarafından ifadesinin alınmasını müteakip serbest bırakılmıştır."
Bölgedeki güvenilir kaynaklarımdan, serbest bırakılan PKK'lı teröristin ifadesinden önemli notlara ulaştım. Terörist, kendi içlerindeki (!) kavgadan dolayı Türkiye'ye kaçtığını anlatıp şu bilgileri veriyor:
"Halihazırda Kobani'de 400-500 civarında eğitimli, 200-300 civarında az eğitimli PKK'lı bulunuyor. 400-500 civarında da eğitimli YPG/PKK'lı var. Son günlerde bölgeye PKK'nın beton mevzilere ve tanklara karşı kullandığı yeni güdümlü füzeler geldi. Bunların adlarının ne olduğunu ben de bilmiyorum..."
Suruç Savcılığı söz konusu teröristi hangi saik ile serbest bırakmış; benim buna aklım ermez. Ama aklımın erdiği bir şeyler var;
1-Güdümlü füzeler oraya nasıl ve hangi yollarla kimler tarafından sokulur?..
2-Hâlâ Ayn el-Arap'ın yüzde 65'i IÞİD'in elinde ve terör örgütü bölgeden sökülemiyorsa bu silahlar ne işe yarar?..
3-Yoksa bu silahlar vakti gelince Türkiye'ye karşı yöneltmek için mi saklanıyor?..
Sizlere, yılın son günlerinde bari, ışıldaklı çam ağacından pembe yazılar kaleme almak isterdim... Fakat, AKP iktidarının millete yaptığı "nanik" leri anlatmaktan beri gelemiyorum ki!..

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/mgkya-cok-ozel-hendek-fotograflari-girecek-gundem-ayakla-33083yy.htm Mesajı Paylaş

Uzun lafın kısası; "başlarım sizin açılımınıza"!  >:(  >:(  >:(
Mesajı Paylaş

Hep söylüyorum, söylemeye de devam edeceğim. Bunlarla "barış" masasına oturan, pazarlık yapan, açılım diye devletin bekaasını atalete uğratanların her biri vatana ihanetten yargılanacaktır. Çaldıkları paralar yerlerine konur, zerre kadar umrum değil ama vatana ihanet dendiğinde bilinen Türk tarihi boyunca affedilmeyen tek suçtur. Mesajı Paylaş

Cizre'de kamu düzeni neden sağlanamadı?.. "Zamanlama uygun değil"...
Ana Sayfa» Yazarlar» Ahmet TAKAN
01.01.2015 00:00
Ahmet TAKAN
Ahmet TAKAN
ahttakan@gmail.com

MGK'nın önceki günkü toplantısı ardından yapılan rutin açıklamaya baktınız,  bir de YENİÇAĞ'ın aynı gün manşetinde çıkan "Gündem: Ayaklanma" haberini hatırladınız; haklı olarak merakınız daha da arttı.
Sizi darda bırakmayacağım!..
Terör örgütü PKK'nın "süreci"  daha da hızlandırmak için yaptığı son hamlenin gölgesi altında toplanan MGK'nın perde arkasını da bulacağınız çok önemli bilgileri aktaracağım.
Cizre'yi savaş alanına çeviren PKK-HÜDA PAR çatışmasının yaşandığı 27 Aralık Cumartesi günü bakın ne oluyor?..
Sabahın ilk saatlerinde başlayan ve giderek artan kanlı çatışmalar neticesinde öğle saatlerinde Başbakanlık kanalıyla emniyet ve Jandarma güçlerine "operasyon için hazırlık ve yığınak yapın" talimatı veriliyor. Emri alan güvenlik güçleri tüm hazırlıklarını tamamladıktan sonra son talimat için  beklemeye geçiyor. Akşamın ilerleyen saatlerinde ise aynı kanaldan farklı bir talimat geliyor;  "Emir geri çekildi. Zamanlama uygun değil."  Þaşkınlık geçiren güvenlik güçleri tekrar soruyor ve "Operasyon ertelendi. Zamanlama uygun değil" denilerek telefon kapatılıyor.
Bu arada neler olduğunu tahmin etmek ise zor değil. Cizre ayaklanması sırasında olağanüstü toplanan HDP grup yönetimine de katılan İmralı heyetinden bir isim YENİÇAĞ'ın Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan'ın  "nanik"  açıklamasını sorması üzerine aralarındaki yoğun telefon görüşmesini hatırlatıp  "o gün neler konuşulduğunu Akdoğan çok iyi biliyor" diye tepki koymuştu. Þimdi, Hükümetin Cizre'de kamu düzenini sağlamakta neden geri adım attığını ben anladım. Ya siz!..
MGK'da askeri kanat, ayaklanma hazırlıkları ile ilgili çok özel bilgi, belge ve fotoğrafları kurulun değerlendirmesine sundu. Bu arada, Cizre başta olmak üzere PKK'nın ayaklanma üssü olarak tespit edilen "7 baş çıban noktası" ile ilgili şok tespitler ortaya döküldü. Bu baş çıban noktalarında her yerin silah deposu halinde olduğu, silahların türleri ve adlarına kadar sıralanarak Recep Erdoğan ve Hükümet yetkilileri bilgilendirildi!.. Askeri kanat değerlendirmeleri bitirdikten sonra da son söz olarak, "Asayiş çok kritik noktada. Teröristle anlayacağı dilden konuşmadıkça olmaz" dedi. Buraya, bir küçük (!) bilgi daha not edeyim; TSK, MGK tutanaklarının tümünü dosyalayarak özenle saklıyor.
Terör örgütü PKK'ya katıldıktan 6 ay sonra kaçarak Hakkari'de silahı ile  askere teslim olan bir teröristin emniyette alınan ifadesinden de bir bölüm aktarayım;
"PKK, Nisan-Mayıs ayında büyük saldırı için hazırlık yapıyor. Güvenlik güçlerinin tüm üs bölgeleri gayet düzenli olarak gözetleniyor. Tüm gelişler ve gidişler takip ediliyor."
Son günlerde teslim alınan teröristlerin verdiği şok bilgilerin emniyet birimleri tarafından Ankara'ya rapor edilmediğini herhalde düşünemeyiz.
Cizre olaylarının bir yüzünü yine MGK'nın gerçek gündeminden öğrendik. Kendinden olmayan vatandaşlara karşı şiddet uygulayan PKK önce askerlik çağında çocuğu olan vatandaşa gidip  "çocuğunun bedelli askerlik parasını biz ödeyelim"  teklifinde bulunuyor. Vatandaştan  "çocuğumu askere göndereceğim, istemem"  cevabını alınca da  "o zaman çocuğunu dağa kaçıracağız bize katılacak. Ya da bize şu kadar (en az 10 bin lira) bedelli parası ödeyeceksin"  diye tehdit ve baskı kuruyor..
Cizre özelinden bilgilerle devam edelim;
Ankara'ya ulaşan istihbarat raporlarına göre; Cizre olaylarında 3 değil 4 kişi hayatını kaybetti. Ölen dördüncü kişinin PKK'nın dağ kadrosundan olduğu, bu yüzden kimliğinin saklandığı öğrenildi. Cenazesi BDP'li belediye tarafından taşınan örgüt yöneticisinin daha sonra cesedinin ilçeden uzaklaştırıldığı bildirildi. Olaylarda ölen bu militanın Kandil'den örgüt yöneticisi olarak gönderildiği ve YDGH'lileri eğitmesi istenildiği belirlendi.
Raporlara yansıyan bilgiler, terör örgütünün  "Kobani"  bahanesiyle  gerçekleştirdiği 6-7 Ekim olaylarının Cizre'de bitmek bilmediği yönünde. Üç aydır hemen hemen her gece aralıksız süren eylemlerde, ilçe merkezine kurulan mobil karakolda kimlik kontrolleri gerçekleştirildi. Gösteriler sırasında yaralananların ise kimlikleri tespit edilip gözaltına alınmamaları için devlet hastanesi yerine BDP'li belediyeye bağlı sağlık polikliniklerinde tedavi ettirildi. İlçede eylemler sürerken dağdan gelen militanlar ilçe girişini kapattı, uzun namlulu silahlarla olaylara müdahale etmek isteyen emniyet güçlerini ve zırhlı araçları püskürttü. İlçe girişine kazılan hendekler de emniyetin ilçeye girişini zorlaştırdı.
İlginç bir tespit daha var;
"PKK, 30 Mart yerel seçimlerinde özellikle BDP'li adaya oy vermediğini düşündüğü evlerin listesini çıkartarak, bu evlerde oturan ailelere YDGH sözde polis güçleri tarafından 'ilçeyi terk edin'baskısı uyguluyor. PKK'nın, HÜDA PAR adayının seçimlerde az oy almasından güç bularak, burada bunları destekleyen az düşüncesiyle HÜDA PAR'a destek veren aileleri hedefe koyduğu belirlendi. PKK, ayrıca ilçede MHP oylarının çıkmasına da çok bozuluyor ve özellikle bu evleri de kurşunlamaya başladı..."
Son fotoğrafa baktığınızda  "zamanlama uygun değil"  ne kadar  "manidar" ... Değil mi?..

http://www.yenicaggazetesi.com.tr/cizrede-kamu-duzeni-neden-saglanamadi-zamanlama-uygun-degil-33104yy.htm Mesajı Paylaş

Osmanlı eyalet sistemi özerklik modeli olsun
AA
8 Ocak 2015
Osmanlı eyalet sistemi özerklik modeli olsun

GÜNEYDOĞU Genç İşadamları Derneği (GÜNGİAD) Başkanı Hakan Akbal, çözüm süreci çerçevesinde Osmanlı modeli eyalet sisteminin Diyarbakır'da uygulanabileceğini söyledi.

Özerklik konusunda modelin uzakta aranmaması gerektiğini, Osmanlı'nın 500 yıl uyguladığı sistemin referans alınabileceğini belirten Akbal şunları söyledi: "Yönetsel modeller ithal etmek yerine bu topraklarda yaklaşık 500 yıl önce başarıyla uygulanmış ve batının kendi sistemlerini inşa ederken ilham aldığı Osmanlı eyalet sistemini bugün yeniden canlandırabiliriz. Osmanlı'da 1500'lü yılların başında uygulanmaya başlayan eyalet sistemi ile modern bir yerinden yönetim sistemi geliştirilmiştir."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/27917475.asp Mesajı Paylaş

Artık Osmanlıcık masalıyla bu ülkeyi uyutanların gerçek yüzleri ortaya çıkmaya başlıyor! Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz