PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Askeri helikoptere roketatarlı saldırı! 1 şehit, 1 yaralı

ÞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde sikorsky helikoptere PKK'lı teröristler roketar ve Doçka uçaksavar silahıyla ateş açtı. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı..

Askeri helikoptere roketatarlı saldırı! 1 şehit, 1 yaralı
Edinilen bilgiye göre, Beytüşşebap ilçesinde terhis alan ve izne giden askerleri Þırnak'a getirmek için havalanan skorsky helikopterine PKK'lılarca dokça ve roketatarlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 1 asker şehit oldu, 1 asker de yaralandı.

Saldırı sonrası bölgede hava destekli operasyon başlarken, kobra tipi helikopterler bölgeyi yoğun ateş altına aldı.

http://www.milliyet.com.tr/askeri-helikoptere-roketatarli-gundem-2099747/

Þırnak'ta helikoptere roketatarlı saldırı: 1 asker şehit, 1 asker yaralı
ÞIRNAK (DHA) - İHA 10 Ağustos 2015
Þehit düşen asker aslında sivildi!

ÞIRNAK'ın Beytüşşebap İlçesi'nde sikorsky helikoptere PKK'lı teröristler roketar ve Doçka uçaksavar silahıyla ateş açtı. Saldırıda 1 asker şehit olurken, 1 asker de yaralandı. PKK'lıların bulunduğu bölgeler kobra helikopterlerle bombalandı. Þehit askerin tezkeresini alıp memleketine gitmek için helikoptere binen Doğan Acar olduğu belirtildi.

Beytüşşebap İlçesi'nde terhis olan ve izne giden askerleri Þırnak'a getirmek için havalanmakta olan Sikorsky helikoptere, teröristler tarafından roketatar ve Doçka uçaksavarla ateş açıldı. Helikopterin isabet aldığı belirtilen saldırıda 1 astsubay ile 1 uzman çavuş yaralandı.

Yaralı askerler helikopterle Þırnak Asker Hastanesi'ne getirilerek tedaviye alındı. Ancak hastanede yapılan tüm müdahaleye rağmen durumu ağır olan 1 asker şehit oldu, diğer askerin tedavisinin sürdüğü belirtildi. Þehit askerin tezkeresini alıp memleketine gitmek için helikoptere binen Doğan Acar olduğu belirtildi.

Saldırının ardından Þırnak 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan kobra helikopterler saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıların bulunduğu alanları bombalayıp, yoğun ateş altına alındı. Bölgede PKK'lılar etkisiz hale getirmek için operasyonlar sürüyor.

GENELKURMAY'DAN AÇIKLAMA
Türk Silahlı Kuvvetleri Genelkurmay Başkanlığı resmi sitesinden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

10 Ağustos 2015 tarihinde saat 07.05 sularında 8'inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı emrinde görevli olup, terhis olan ve izne giden Erbaş/Erlerin, Þırnak / Beytüşşebap'tan Þırnak / Merkeze helikopter ile nakli esnasında, Beytüşşebap yakınlarında Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler tarafından ateş açılmış ve açılan ateş sonucu helikopterde bulunan Kahraman bir Jandarma Erimiz ağır yaralanmıştır. Olayı müteakip aynı helikopter ile Þırnak Asker Hastanesine tahliye edilen Kahraman Erimiz, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak saat 09.45 sularında şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Þehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29770216.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Silopi'de mayınlı tuzak: 4 polis şehit
Mehmet Selim YALÇIN/ SİLOPİ(Þırnak) (DHA) 10 Ağustos 2015
Silopi'de mayınlı tuzak: 4 polis şehit

ÞIRNAK'ın Silopi İlçesi'nde 1 polisin şehit olduğu, 3 kişinin hayatını kaybettiği Başak Mahallesi'ndeki olayların ardından, bugün mahalleye giden zırhlı polis aracının geçişi sırasında teröristlerin yola tuzakladığı mayın patladı. Patlamada araçta bulunan 4 polis şehit oldu, bir polis ağır yaralandı.

Þırnak'ın Silopi İlçesi'nde geçen cuma günü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyelerinin güvenlik güçlerinin girişini engellemek için kazdığı hendekleri kapatmak için gittiği Başak ve Barbaros Mahallesi'nde polislere ateş açılmasıyla çıkan olaylarda, polis memuru Muhammet Onur Demir şehit olurken; Hamdi Ulaş, Kamuran Bilin ve Hıdır Tamboğa yaşamını yitirmişti.

Olayların ardından bu sabah saatlerinde Başak Mahallesi'ne giden polis ekibine bombalı tuzak kuruldu. Polis zırhlı aracının geçişi sırasında yola tuzaklanan mayın PKK'lılarca patlatıldı.

Patlamada araçta bulunan 4 polis memuru şehit oldu, bir polis ağır yaralandı. Olayın ardından polis ekipleri teröristlerin yakalanması için mahallede geniş çaplı operasyon başlattı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29771072.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Askere ve polise saldırı, çatışma var
Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı iki grup tarafından, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Jandarma Komutanlığı'na eş zamanlı saldırıda bulunuldu. Saldırının ardından olay yerinden araçla uzaklaşan bir grup, ilçe merkezinde kaza yaptıktan sonra aracı bırakarak kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. İlçede çatışma sürüyor.

Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde Sabah saatlerinde PKK'lı iki grup tarafından aralarında yaklaşık 300 metre mesafe bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı'na roketatar ve uzun namlulu silahlarla eş zamanlı saldırı düzenlendi.

Can kaybının yaşanmadığı saldırının ardından PKK'lı bir grup, geldikleri araca binerek olay yerinden uzaklaştı. Grup, ilçe merkezinde bulunan Atatürk Çarşı Merkezi'nde kaza yaptı.

Daha sonra araçtan inen grup, hızla kırsal alana doğru kaçmaya başladı. Diğer grup ile güvenlik güçleri arasında ise çatışma çıktı. Yoğun ateş seslerinin geldiği ilçede, şiddetli çatışma sürerken, güvenlik güçlerine havadan skorsky tipi helikopterler de destek veriyor.

Öte yandan, ilçe merkezine çok sayıda zırhlı araç ve Özel Harekat polisleri sevk edildi. İlçede, esnaf Kepenk kapatırken, vatandaşlar evlerine çekildi.

http://www.milliyet.com.tr/askere-ve-polise-saldiri-catisma-gundem-2099938/ Mesajı Paylaş

PKK, Yüksekova'da köprüyü havaya uçurdu
HAKKARİ'nin Yüksekova İlçesi'nde PKK'lılar bir köprüyü havaya uçurdu. Bölgedeki 10 köy ile ulaşım kesildi.
0Sitene Ekle
Yaşar KAPLAN/ YÜKSEKOVA (Hakkari), (DHA)

Olay, dün gece meydana geldi. PKK'lılar, Yüksekova-Dağlıca karayolunun 20'nci kilometresindeki Gürkavak Köyü yakınlarında bir köprüyü patlayıcıyla havaya uçurdu.

Patlama nedeniyle köprü kullanılamaz duruma gelirken, bölgedeki 10 köyün ulaşımının sağlanamadığı belirtildi. Olay yerine bomba uzmanları sevkedildi.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-yuksekova-da-kopruyu-havaya-gundem-2099923/ Mesajı Paylaş

Bingöl'de PKK'lılar korucularla çatıştı: 2 PKK'lı öldürüldü
BİNGÖL'ün merkeze bağlı Elmayı Köyü'ne sızmaya çalışan PKK'lılar, geçici köy korucuları ile çatışmaya girdi. Çatışmada 2 PKK'lı öldürülürken, 1'i yaralı 2 terörist de yakalandı.

Bingöl'de PKK'lılar korucularla çatıştı: 2 PKK'lı öldürüldü
Olay, dün saat 23.00 sıralarında Bingöl merkeze 25 kilometre mesafedeki Elmayı Köyü'nde meydana geldi. Bir grup PKK'lı köye sızmaya çalışırken geçici köy korucuları tarafından fark edildi. PKK'lılar ile korucular arasında yaşanan çatışmada PKK'lılardan 2'si ölü, 1'i yaralı 2 PKK'lı da ele geçirildi. Yaralı PKK'lı Bingöl Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedavi altına alınırken, hastane çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Sağ olarak ele geçirilen PKK'lı ise İl Jandarma Komutanlığı'nda sorgulamaya alındı. Köye takviye askerler sevk edilerek, çevrede başka PKK'lı olup olmadığı konusunda geniş çaplı operasyon başlatıldı.

BİTLİS'TE POLİS ARACI KAZA YAPTI

BİTLİS'te, PKK'lılar tarafından polis kontrol noktasına uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Saldırıya anında karşılık verilirken müdahale için olay yerine giden zırhlı polis aracının otomobille çarpışması sonucu meydana gelen kazada ise 2'si polis 3 kişi yaralandı.
Bitlis-Tatvan karayolunun Rahva mevkiinde, TOKİ konutlarının bulunduğu alandaki polis kontrol noktasına, saat 21.00 sıralarında teröristlerce uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıya karşılık verilmesi üzerinde teröristler olay yerinden kaçtı. Bu arada saldırıya müdahale için giden İl Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı araç ise TOKİ mevkiinde, sürücüsünün kimliği belirlenemeyen 13 AK 277 plakalı otomobille çarpışarak takla attı. Meydana gelen kazada 2'si polis 3 kişi yaralandı. Yaralılar, olay yerine çağrılan ambulanslarla Bitlis Devlet Hastanesine kaldırıldı.

http://www.milliyet.com.tr/bingol-de-pkk-lilar-korucularla-gundem-2100177/ Mesajı Paylaş

KCK'dan açıklama
KCK yaptığı yazılı açıklamada kendileri açısından 'tahkim edilmiş ateşkes'in şartları sıralandı. Açıklamada Hükümet'in, operasyonların durması ve sürece yeniden dönülmesi için ortaya koyduğu şartların yerine getirileceğine dair herhangi bir işaret yok. Kandil, bu açıklamayla kendi şartlarını öne sürüyor

KCK'dan açıklama
PKK'nın çatı örgütü KCK, HDP'nin çift taraflı ateşkes çağrısının ardından yayınladığı açıklamada, PKK Lideri Abdullah Öcalan'ın özgür koşullarda siyasi müzakere yapacağı, bu müzakere sonuçlarının Mecliste anayasal ve yasal normlara dönüştürüleceği bir siyasi irade ve çözüm sürecine ihtiyaç olduğunu duyurdu.

KCK açıklamasında 'tahkim edilmiş ateşkes' şartları da sıralandı ve şu ifadelere yer verildi;
"2013 Newroz'undan bu yana tutuklanan tüm siyasi tutuklular serbest bırakılarak tahkim edilmiş ateşkes yapılmalıdır. Bu müzakereyi gözetleyecek üçüncü bir gözle tahkim edilmiş çatışmasızlığı izleyecek, çatışmasızlık kurallarına uymayan eylem ve tutumları ortaya çıkaracak bir izleme komitesine de ihtiyaç vardır. Böyle bir çatışmasızlık yolu ve yöntemi müzakere yolu ve çözüm süreci ortaya konulmazsa çatışmasızlık ve barış istemleri bir sonuç alamaz. Halklarımızı beklenti ve oyalama içinde tutan büyük hayal kırıklıkları öfke patlamaları ortaya çıkararak daha büyük çatışmaların yolunu döşeyecektir."
Açıklamada örgüt, kendi şartları yerine gelmeden ateşkes yapmayacaklarını ise "Böyle bir tahkim edilmiş ateşkese dayalı müzakere ve bu temelde gelişecek çözüm süreci ortaya çıkarılmadan çatışmaları ve savaşları önlemek mümkün değildir." sözleri ile belirtildi.

Hükümet silahların bırakılmasını istiyor
Hükümet, PKK'ya yönelik operasyonların durdurulması ve müzakerelere yeniden başlanabilmesi için PKK'nın silahlı unsurlarının ülke dışına çıkmasını ve tam eylemsizliğe geçmesini şart koşuyor.
PKK lideri Abdullah Öcalan, 21 Mart 2013 Nevruz'unda silahlı mücadelenin sona erdiğini ilan etmiş, bütün PKK unsurlarının ülke dışına çıkmasını istemiş, o yıl Mayıs ayında başlayan çıkışlar gezi parkı sürecinde yine Öcalan'ın talimatıyla durdurulmuştu, Kandil çıkan PKK unsurlarını daha sonra Türkiye'ye geri gönderdiklerini açıklamıştı.

Kaynak: Al Jazeera
http://www.milliyet.com.tr/kck-dan-aciklama/dunya/detay/2100048/default.htm Mesajı Paylaş

17 Pkk Hedefi Havadan Vuruldu

BASIN AÇIKLAMASI

TARİH   :   11 Ağustos 2015
SAAT   :   10:03
NO   :   BA-38 / 15

10/11 Ağustos 2015 gecesi Hakkâri İl sınırları içinde Buzul Dağı ve İkiyaka bölgesindeki terörist hedeflerine Hava Harekâtı icra edilmiş; 17 adet hedef tam isabetle vurularak etkisiz hale getirilmiştir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.tsk.tr/3_basin_yayin_faaliyetleri/3_1_basin_aciklamalari/2015/ba_38.html Mesajı Paylaş

Açılım al sana açılım askerin/polisin elini kolunu bağla
adamda bu arada şehir şehir sokak sokak hazırlık yapsın
silah patlayıcı malzeme taşısın tahkimat yapsın
polisi teneke sortland ile mahalleye (tahkim edilmiş terör yuvası)  booom 4 şehit

Mesajı Paylaş

Þırnak'ta bir asker şehit oldu

İHA 11 Ağustos 2015
Þırnak'tan kahreden haber

Genelkurmay Başkanlığı, Þırnak'ta bir askerin şehit olduğunu açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, "11 Ağustos 2015 tarihinde saat 00.20 sularında 6'ncı Motorlu Piyade Tugay Komutanlığı Akdizgin Üs Bölgesine Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Saldırı sonucu Kahraman bir erimiz ağır yaralanmış ve sevkedildiği Þırnak Asker Hastanesinde kurtarılamayarak şehit olmuştur.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Þehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır temenni ediyoruz" denildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29779300.asp Mesajı Paylaş

Sultanbeyli saldırılarını PKK üstlendi
Sultanbeyli'de dün 3 teröristin öldüğü, 1 polisin şehit düştüğü saldırıları terör örgütü PKK üstlendi.

Sultanbeyli saldırılarını PKK üstlendi

Sultanbeyli'deki hain saldırıyı twitter'dan 'Halk Savunma Birliği' adlı hesap üstlenmişti.

İki saldırının ardından bugün terör örgütü PKK'dan bir açıklama geldi. Sultanbeyli'deki intihar saldırısı ve ardından polise açılan ateşi terör örgütü PKK'nın silahlı kanadı HPG üstlendi. Ölen 3 teröristin örgüte bağlı 'Ölümsüzler Taburu'ndan olduğu savunuldu.Terör örgütünün açıklamasında sosyal medyada yapılan üstlenmelerin ise PKK'yla ilgisi olmadığı belirtildi.

NE OLMUÞTU?

İstanbul Sultanbeyli'de önceki gece Fatih polis Merkezi'ne bomba yüklü araçla intihar saldırısı düzenlendi. Saldırıda 3'ü polis 10 kişi hafif şekilde yaralandı. Terörist saldırıda öldü.

Sabah saatlerinde ise inceleme yapan polislere ateş açıldı. Bomba İmha ve İnceleme Þube Müdürü Beyazıt Çeken ilk ateşle şehit oldu. Güvenlik güçleri 2 teröristi öldürdü.

http://www.milliyet.com.tr/sultanbeyli-saldirilarini-pkk-gundem-2100332/ Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz