PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Muş'ta 2 PKK'lı ölü ele geçirildi
Muş'un Varto ilçesinde eylem hazırlığında olan 2 PKK'lı ölü olarak ele geçirildi.

İHA

Alınan bilgiye göre, ilçede devriye görevi yapan özel harekat polisleri, ellerinde uzun namlulu silah bulunan 2 PKK'lı fark etti. Polisin teslim ol çağrısına ateşle karşılık veren PKK'kılar ile polis arasında çatışma çıktı.

Çatışmada 2 PKK'lı da öldürüldü.

Öldürülen PKK'lıların eylem yapmak üzere ilçeye geldikleri belirtiliyor.

http://www.milliyet.com.tr/mus-ta-2-pkk-li-terorist-olduruldu--gundem-2100240/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Iğdır-Doğubayazıt karayolunda çatışma

Iğdır-Doğubayazıt karayolunda güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çatışma çıktı.

Alınan bilgiye göre, sabah saatlerinde bir grup teröristin Iğdır-Doğubayazıt karayolunun 25. kilometresinde bulunduğu yönünde görüntü alan güvenlik güçleri, yolu Iğdır'ın Erhacı ile Doğubayazıt'ın Karabulak köylerinden itibaren ulaşıma kapattı.

Teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için bölgede hava destekli geniş çaplı operasyon başlatan güvenlik güçleri, teröristlerle sıcak temas sağladı.

Çatışmanın halen devam ettiği bölgede, trafiğe kapatılan yolda da uzun araç konvoyları oluştu.

http://www.milliyet.com.tr/igdir-dogubayazit-karayolunda-gundem-2100307/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Ağrı'da 7 terörist öldürüldü
AA 11 Ağustos 2015
Ağrı'da 7 terörist öldürüldü

Tendürek Dağı kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlarda 7 terörist öldürüldü.

Ağrı Valiliğinden yapılan yazılı açıklamada, Ağrı ve Tendürek Dağı'nın 15 günlük süreyle "Geçici Askeri Güvenlik Bölgesi" ilan edilmesinin ardından 9 Ağustos günü Tendürek Dağı kırsalındaki bazı hedeflere yönelik hava destekli operasyon yapıldığı belirtildi.

Operasyonlarda 7 teröristin etkisiz hale getirildiğinin tespit edildiği vurgulanan açıklamada, bölgedeki operasyonların geniş çaplı devam ettiği bildirildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29781559.asp Mesajı Paylaş

PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu öldürüldü

Terör örgütü PKK'nın Hakkari bölge sorumlusunun öldürüldüğü iddia ediliyor.

PKK'nın Hakkari bölge sorumlusu öldürüldü
Hakkari Çukurca arasındaki yolda güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK  üyeleri arasında dün çatışma yaşandı. Çatışmada terör örgütünün silahlı kanadı HPG'nin Hakkari bölge sorumlusu Andok kod adlı Barış Tekçe'nin öldürüldüğü iddia ediliyor.

Hakkari'deki yerel sitelerin iddiasına göre örgütün sözde komutanı helikopter tarafından açılan ateşle vuruldu.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-nin-hakkari-sorumlusu-olduruldu-gundem-2100766/ Mesajı Paylaş

Polis aracına roketle saldıran terörist de yakalanmış
Bingöl'ün Ilıcalar beldesi Elmalı köyüne sızma girişiminde bulunurken korucular tarafından fark edilerek çatışmada 1'i yaralı, 1'i sağ olarak ele geçirilen teröristlerin geçtiğimiz gün Bingöl-Erzurum karayolunda Özel Harekat polisini taşıyan araca roketli saldırı yapanlar olduğu belirtildi.

Polis aracına roketle saldıran terörist de yakalanmış
Dün gece korucu köyüne sızmaya çalışırken çıkan çatışmada yaralı olarak ele geçirilen terörist kaldırıldığı Bingöl Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, sağ yakalanan terörist ise ifadesi alınmak üzere Jandarma komutanlığına götürüldü. İfadesi alınan teröristin, geçtiğimiz gün Bingöl-Erzurum karayolunda seyir halindeki polis özel harekat timlerini taşıyan araca roketli saldırı yapan grup içerisinden biri olduğu belirlendi.

Bingöl Valiliği tarafından yapılan açıklamada 7 Ağustos 2015 Cuma günü Bingöl-Karlıova karayolunda Bingöl Emniyet Müdürlüğü'ne ait araçlara roketatarlı saldırı düzenleyen PKK'lıların yakalanması için başlatılan operasyonların sürdüğü ifade edilerek, "Saldırı düzenleyen, BTÖ mensuplarını yakalamaya yönelik olarak Bingöl İl Jandarma Komutanlığı'nca başlatılan operasyonlar neticesinde; 10 Ağustos 2015 Pazartesi günü saat 21.45 sularında Ilıcalar beldesi, Yukarı Elmalı köyü Köçek Köprüsü mevkiinde bir grup BTÖ mensubunun tespit edilmesi ve teslim ol çağrısına uymamaları üzerine, güvenlik güçleri ile BTÖ mensupları arasında çıkan çatışmada 1 BTÖ mensubu sağ, 1 BTÖ mensubu da yaralı olarak silahları ile birlikte ele geçirilmiştir" ifadeleri kullanılmıştı. Sağ yakalanan teröristin jandarma komutanlığındaki ifadesinin ardından adli makamlara sevk edileceği belirtildi.

7 Haziran 2015 günü Bingöl merkezden Ilıcalar beldesine gitmekte olan polis özel harekat timine ait bir zırhlı araç, Bingöl-Erzurum karayolunun 15. kilometresinde, bölgeye yakın yüksek bir tepeden bir grup terörist tarafından roketli saldırıya uğramış, saldırıda can ve mal kaybı yaşanmamıştı.

http://www.milliyet.com.tr/polis-aracina-roketle-saldiran-gundem-2100533/ Mesajı Paylaş

'Özerklik' diyen il başkanının evi arandı, gözaltılar var
Þırnak'ta 'özerklik' açıklamasında bulunan DBP İl Başkanı, Belediye Başkanı ile parti yöneticilerinin de evlerinin bulunduğu 10 adrese polisin düzenlediği operasyonda, 1 belediye meclis üyesi ile 2 DBP yöneticisi gözaltına alındı.

'Özerklik' diyen il başkanının evi arandı, gözaltılar var
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

DHA

'DEVLET KURUMLARI MEÞRUİYETİNİ YİTİRDİ' DEMİÞTİ

Þırnak'ta Belediye Başkanı DBP'li Serhat Kadırhan, Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, DBP'li yöneticiler ve vatandaşlar ile birlikte Yeşilyurt Mahallesi'nde önceki gün basın açıklaması yapan DBP İl Başkanı Salih Gülenç, Þırnak Halk Meclisi olarak devleti reddetmediklerini, ancak kentte bulunan tüm devlet kurumlarının meşrutiyetinin kendileri için kalmadığını söylemişti.

DBP İl Başkanı Salih Gülenç, "Kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu şekliyle devletin hiçbir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra da gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizde kendimizi de bizler yöneteceğiz. Başkalarına yönettirmeyeceğiz" diye konuşmuştu.

OPERASYON DÜZENLENDİ

DBP İl Başkanı Salih Gülenç'in bu açıklamasının ardından bugün saat 06.00 sıralarında Þırnak Belediye Başkanı Serhat Kadırhan, Belediye Eş Başkanı Eylem Onuk, Belediye Başkan Yardımcısı Murat Kabul, belediye meclis üyesi Kamil Külter, DBP Þırnak İl Başkanı Salih Gülenç, yardımcısı Zozan Anık, DBP Merkez İlçe başkanı Ramazan Oğur, DBP'li yöneticiler Leyla İşlek, Salih Ürek, İHD Þırnak Þube Başkanı Emirhan Uysal'ın evlerine eş zamanlı olarak operasyon düzenlendi.

3 KİÞİ GÖZALTINA ALINDI

Operasyonlarda evlerinde bulunan DBP il yöneticilerinden Salih Ürek, Leyla İşlek  ile Belediye Meclis Üyesi Kamil Külter gözaltına alındı.

EVİNDE BULUNAMADI

'Özerklik' ima eden metni okuyan Salih Gülenç'in de aralarında olduğu diğer isimler ise evlerinde bulunamadı.  Operasyon sırasında DBP İl Başkanı Salih Gülenç'in evinin kapısı kimse olmadığı için koçbaşı ile açıldı.

Leyla İşlek'in evine operasyon yapılmasına toplanarak tepki gösteren vatandaşların dağılması için polisin havaya ateş açtığı öğrenildi.

http://www.milliyet.com.tr/-ozerklik-diyen-il-baskaninin-evi-gundem-2100885/ Mesajı Paylaş

Askere de polise de iyice kızmaya başladım
Bıkmadılar mı köpek yakalayıp durmaktan
Bilmezler mi ki kuduz köpekler itlaf edilir..! Mesajı Paylaş

Sarıkamış'ta askeri araca saldırı: 3 asker yaralı
KARS (İHA) 12 Ağustos 2015
Askeri araca saldırı: 3 asker yaralı

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde zırhlı askeri araca PKK'lı teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda 3 asker yaralandı.

Terör örgütü PKK mensubu teröristlerce Sarıkamış ilçe merkezine yaklaşık 4 kilometre uzaklıkta bulunan 57'nci Piyade Komando Tabur Komutanlığı yolunun 2'nci kilometresinde, askeri personeli taşıyan zırhlı araçların geçtiği sırada uzaktan kumandalı olduğu tahmin edilen bomba patlatıldı.

Patlamanın şiddetiyle askeri zırhlı araç yan yatarken, araçta bulunan 8 askerden 3'ü hafif yaralandı. Yaralı askerler Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alınırken, askerlerin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Öte yandan patlamanın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29791449.asp Mesajı Paylaş

TSK: Bir terörist öldürüldü, 20 terörist teslim oldu
12 Ağustos 2015
Bir terörist öldürüldü
20 terörist...

Genelkurmay Başkanlığı, Þırnak, Hakkari ve Bingöl'de 20 teröristin teslim olduğunu, Iğdır'da çıkan çatışmada bir teröristin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden yapılan açıklama şöyle:

IĞDIR'DA ÇATIÞMA
"Iğdır İl Jandarma Komutanlığı unsurları tarafından icra edilen Pusu/Dinleme faaliyeti esnasında, Jandarma Unsurlarımız ile Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist arasında çıkan silahlı çatışmada bir terörist ölü olarak ele geçirilmiştir.

Müteakiben, saat 16.05 sularında Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, 10 araç durdurularak Iğdır-Doğubayazıt karayolu kesilmiş ve bir TIR yakılmıştır. Olay üzerine, bölgeye sevk edilen Jandarma Unsurlarını gören Bölücü Terör Örgütü mensubu teröristler bir aracı gasp ederek olay yerinden kaçmıştır.

20 TERÖRİST TESLİM OLDU
Bölücü Terör Örgütü mensubu 20 terörist, silahsız ve teçhizatsız olarak güvenlik kuvvetlerine teslim olmuştur."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29791384.asp Mesajı Paylaş

Polise bomba yüklü araçla saldırı
Ferit DEMİR/TUNCELİ (DHA) 12 Ağustos 2015
Polise bomba yüklü araçla saldırı

Tunceli'de seyir halindeki özel harekat polislerine ait aracın geçişi sırasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda bir polis memuru yaralandı. Saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, patlatılan otomobilde yaklaşık 300 kilo bombanın bulunduğu belirlendi. Yaralı polisin ilk ifadesinde görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi. Yaralı polis Burhanettin Toy, Toy, "Meslektaşlarımı bıraktıktan sonra dönüş yolunda şüpheli aracın uzağından geçmeye çalıştım. O sırada patlama oldu" dedi.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde seyir halindeki Özel Harekat polislerine ait araca bombalı saldırı düzenlendi. Özel harekat aracının geçişi esnasında bomba yüklü araç patlatıldı. Saldırıda özel harekat polisi Burhanettin Toy yaralandı.

Yaralı polis memuru Ovacık İlçe Devlet Hastanesi'nde kaldırıldı. Polis memurunun durumunun ciddiyetini koruduğu öğrenildi. Saldırının ardından bölgede geniş güvenlik önlemleri alındı.

PKK'lıların saldırıyı düzenledikleri 23 HK 509 plakalı otomobili Ovacık'ın Kozluca Köyü kırsalında arıcılık yapan bir vatandaştan silah zoruyla gasp ettikleri belirlendi.

GASP EDİLEN ARAÇ EYLEMDE KULLANILDI
Otomobili gasp eden PKK'lıların araca bomba yükledikten sonra gece olay yerine bıraktıkları belirtildi. Teröristlerin otomobilin sahibini saldıyı gerçektirene kadar yanlarında tuttukları, bombanın patlatılmasının ardından serbest bıraktıkları öğrenildi. Serbest bırakılan araç sahibinin jandarma tarafından ifadesi alındı.

Sarıkamış'ta askeri araca saldırı: 3 asker yaralı
OTOMOBİLDE 300 KİLO BOMBA VARMIÞ
Saldırının ardından olay yeri inceleme ekiplerinin yaptığı çalışmada, patlatılan otomobilde yaklaşık 300 kilo bombanın bulunduğu belirlendi. Þiddetli patlamada aracın parçaları 400 metrekarelik alana yayılırken, motoru da 50 metre mesafeye fırladı.

POLİS GİDERKEN ARAÇTAN ÞÜPHELENMİÞ
Bomba yüklü araçla yapılan saldırıda yaralanan ve tedavisi Elazığ Fırat Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'nde süren polis memuru Burhanettin Toy'un ilk verdiği bilgide, görev yerine giderken fark ettiği araçtan şüphelendiğini ve sorgulamak üzere plakasını aldığını söylediği belirtildi. Toy, "Meslektaşlarımı bıraktıktan sonra dönüş yolunda şüpheli aracın uzağından geçmeye çalıştım. O sırada patlama oldu" dedi.

Saldırıda araçta sadece 1 polisin bulunmasının olası bir faciayı da önlediği kaydedildi.

NUSAYBİN HÜKÜMET KONAĞI'NA SALDIRAN PKK'LI TERÖRİSTLERDEN 1'İ ÖLDÜRÜLDÜ
Bu arada Mardin Valiliği, Nusaybin Hükümet Konağı'na dün gece düzenlenen ve 1 polisin yaralandığı silahlı saldırıda, 1 PKK'lı teröristin ölü ele geçirildiğini açıkladı. 2 terörist de Kızıltepe İlçesi sınır bölgesinde jandarmaya teslim oldu.

Mardin Valiliği, Nusaybin İlçesi Hükümet Konağı'na PKK'lılar tarafından dün saat 21.30'da roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapılan saldırıyla ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada şöyle denildi:

"Bölücü Terör örgütü mensuplarının düzenlediği bu alçak saldırıya anında karşılık verilmiştir. Çıkan çatışmada 1 bölücü terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir. Bölücü terör örgütü mensuplarının saldırısında bir polisimiz yaralanmıştır. Nusaybin Devlet Hastanesindeki ilk müdahale sonrası Mardin Devlet Hastanesine, ardından Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen yaralı polisimizin tedavisi devam etmektedir. Vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tedbirler alınmaya ve gerekli operasyonlara devam edilmektedir."

2 TERÖRİST TESLİM OLDU
Mardin Valiliği dün saat 20.30 sıralarında Kızıltepe İlçesi'ne Bağlı Þenyurt bölgesinde bulunan 11'nci Hudut sorumluluk bölgesinde bölücü terör örgütü mensubu 2 kişinin de güvenlik güçlerine teslim olduğunu açıkladı. Teslim olan 2 terörist ile ilgili soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29788674.asp Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz