PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 15 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

İskenderun'da PKK mühendisleri hedef aldı
HATAY (İHA) 14 Ağustos 2015
Mühendislere hain tuzak

Hatay'ın İskenderun İlçesi Sarıseki Mahallesi'nin Amanos dağlarına uzanan eteğinde yüksek gerilim hattına PKK tarafından yerleştirilen mayının patlaması sonucu iki elektrik mühendisi yaralandı.

Olay, sabah saat 08.30 sıralarında meydana geldi. Sarıseki Mahallesinin üst kısımlarında Amanos dağları eteğinde bulunan yüksek gerilim hattına teröristler tarafından 3 gün önce bombalı saldırı gerçekleştirildi ve yüksek gelirim direğine zarar verildi.

Yüksek gerilim hattının tamiri için iki elektrik mühendisi jandarma kontrolünde bölgeye gitti. Jandarmanın çevre güvenliğini almasından sonra keşif için yüksek gerilim hattına yaklaşan elektrik mühendisleri PKK tarafından döşenen mayının patlaması sonucu yaralandılar.

Jandarma tarafından İskenderun Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan bir bacağı kopan İrfan Sofuoğlu (48) ilk müdahalesinin ardından Antakya'da bulunan MKÜ Araştırma hastanesine sevk edilirken başından hafif yaralanan mühendis Fatih Acar gözlem altına alındı.

Bölgede elektrik kesintilerinin sıkça yaşanmasına neden olan yüksek gelirim hatlarına PKK tarafından yapılan saldırılarla ilgili güvenlik güçleri bölgede operasyon başlattı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29810442.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Silvanda PKK'dan hükümet konağı ve polis merkezine eşzamanlı saldırı
DİYARBAKIR'ın Silvan ilçesinde PKK'lı teröristler Hükümet Konağı ile İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği'ne eşzamanlı saldırı düzenledi.

Silvanda PKK'dan hükümet konağı ve polis merkezine eşzamanlı saldırı
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın

SİLVAN, (Diyarbakır), (DHA) -

Silvan ilçesinde gece saat 02.00 sıralarında gösteri düzenleyen PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H üyeleri, Hükümet Konağı ile Asayiş Büro Amirliği'ne el yapımı bomba ile uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıda Hükümet Konağı ile Asayiş Büro Amirliği'ndeki polislerin de teröristlere karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma çıktı. PKK'lılar ara sokaklara kaçarken güvenlik güçleri operasyon başlattı. Saldırıda can kaybının yaşanmadığı bildirildi.

Öte yandan iki gündür ilçede devam eden olayların sona ermesi için yaklaşık 2 bin kişi bu Sabah yürüyüş yapmak istedi. Olayları protesto etmek amacıyla yapılması istenilen yürüyüşe polis izin vermedi. İlçede gerginliğin devam ettiği öğrenildi.

http://www.milliyet.com.tr/silvanda-pkk-dan-hukumet-konagi-ve-gundem-2101978/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Bunlar ellerinde silahlarla sokaklarda böyle serbestçe dolaşırken buna engel olması gerekenler neredeler? Ülkeyi iyice muz cumhuriyetine çevirdiler. Mesajı Paylaş

Nusaybin'de hendek kapatmaya giden polislere bombalı tuzak: 2 polis yaralandı
MARDİN'in Nusaybin İlçesi'nde sokaklara kazılan hendekleri iş makinasıyla kapatmaya çalışan polis ekiplerine uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, PKK'lı teröristler sokağın girişindeki hendeğe koyduğu bombayı patlatması sonucu iş makinasında bulunan 2 polis memuru yaralandı.

Nusaybin'de hendek kapatmaya giden polislere bombalı tuzak: 2 polis yaralandı
Ahmet AKKUÞ/ NUSAYBİN (Mardin),(DHA)-

Nusaybin'in Abdulkadir Paşa Mahallesi Kanarya Bulvarı ve birçok sokakta PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler tarafından kazılan hendekler yüzünden 20 gündür polis ve vatandaşlar araçlarıyla sokağa giremiyordu. Kanarya Bulvarı üzerindeki  hendeklerin kapatılması amacıyla bugün saat 05.20'de Polis Özel Harekat Timleri eşliğinde sokaklardaki hendekleri kapatmaya çalışan İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne ait zırhlı polis kepçesine, sokak aralarından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Özel Harekat polislerinin de karşılık vermesiyle çıkan çatışma bir süre devam etti.

HENDEKTEKİ BOMBA PATLATILDI

Çatışmanın ardınan zırhlı polis kepçesinin kapatmaya çalıştığı hendeğin içine önceden teröristlerce tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile patlatıldı. Patlama sonucu devrilen kepçede bulunan 2 polis memuru yaralanırken, aracın lastik parçaları yüz metre çevreye fırladı. Yaralı polisler, zırhlı polis araçlarıyla Nusaybin Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altında alındı. Çatışmalar yer yer devam etti.

Özel harekat polisleri ilçenin bir çok yerinde operasyon başlattı. İlçe merkezindeki diğer sokakların girişlerinde de bulunan hendeklerin içine patlayıcı düzeneklerinin döşenmiş olup olmadığıyla ilgili bomba imha ekipleri tarafından çalışma başlatıldı. İlçedeki gerginlik devam ediyor.

http://www.milliyet.com.tr/nusaybin-de-hendek-kapatmaya-giden-gundem-2101970/ Mesajı Paylaş

Bayık PKK'nın silah bırakma şartını açıkladı

PKK yöneticilerinden Cemil Bayık, terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar sonucu kaçtığı Suriye'den tehditler savurdu. Bayık, Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması halinde ateşkes ilan edebileceklerini söyledi.
Operasyonlardan kaçan bir başka PKK yöneticisi Murat Karayılan da örgüte yakın televizyon kanalında boy gösterdi. İran'a kaçtığı söylenen Murat Karayılan Türkiye'ye adeta savaş ilan etti ve "bu saldırıların bedelini ağır ödeyecekler" tehdidini savurdu.

Bayık PKK'nın silah bırakma şartını açıkladı
PKK'ya yakın bir televizyona konuşan PKK'nın Kandil'deki elebaşlarından Cemil Bayık, geçmişte militanlarının Türkiye'den çekildiğini, ancak bunun hiçbir çözüme hizmet etmediğini iddia etti.

Bayık, ''Bu sorunu çözmek istemeyenlerin geliştirdiği çabalardır. Artık bunlar geride kalmıştır. Kimse ne gerillanın Kuzeyden çekilmesini bize dayatabilir, ne öyle silah bırakmasını dayatabilir. Bunlar kesinlikle gerçekleşmeyecek hususlardır'' açıklaması yaptı.

"MÜZAKERELERİ APO ÖZGÜR ORTAMDA YÜRÜTSÜN"

Bayık ateşkes konusundaki şartlarını da şu sözlerle açıkladı:

''Eğer Türk devleti, Erdoğan ve Ak Parti gözaltına alıp tutukladıklarını bırakırlarsa, siyasi soykırım operasyonlarını durdururlarsa, yine hava saldırıları dahil bütün operasyonlarını durdururlarsa, müzakereyle Kürt sorununun çözüleceğini kabul eder ve ilan ederlerse, tahkim edilmiş bir ateşkesi kabul ederlerse, Önder Apo'nun koşullarını düzeltirlerse, özgür şartlarda müzakerenin olmasını ve Önder Apo'nun da baş müzakereci olarak müzakereleri sürdürmesini kabul ederlerse, tahkim edilmiş ateşkesin izlenmesi için, izleme komitesini kabul ederlerse, yine müzakerelere derhal başlarlarsa, müzakerelerin sağlıklı yürüyebilmesi için üçüncü bir tarafı kabul ederlerse, biz bu koşullar yerine getirilirse hemen ateşkesi ilan etmeye hazırız.''

KARAYILAN DA KİN KUSTU

PKK'nın şu ana kadar savunma savaşı verdiğini söyleyen Murat Karayılan ateşkes çağrısına şu yanıtı verdi; "Bize karşı bir saldırı var. Karşı taraf "sizi imha ederim" diyor. Biz kendimizi savunuyoruz. Bizim savaşımız planlı ve kontrollü devam ediyor. Þunu belirtmem gerekiyor; Biz daha savaş planını devreye koymuş değiliz. Sadece misilleme eylemi yapıyoruz. Tabiki burada neler yapacağımızı anlatacak durumda değilim. Ama şunu söylemeliyim ki; bize yaptıkları bu saldırının hesabını çok ağır ödeyecekler. Bize ateşkes çağrısı yapan tüm kurumlara ve ilgili güçlere, başta Amerika'ya şunları söylemek istiyorum; savaşı başlatan biz değiliz."

http://www.milliyet.com.tr/bayik-pkk-nin-silah-birakma/dunya/detay/2102024/default.htm Mesajı Paylaş

Bu serefsizin fotosunu  yayinlanmazi bile  sehitlerimize hakaretttir Mesajı Paylaş

Herkes görüp bilsin ki, rahat rahat dolaşamasın! Mesajı Paylaş

Hakkari'de çatışma: 3 asker şehit
AA
14 Ağustos 2015
Hakkari'de çatışma: 3 asker şehit

Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada, ilk belirlemelere göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada da;  saldırıda 3 asker şehit oldu , biri ağır yaralı olmak üzere 6 asker yaralanmıştır.

Genelkurmay Başkanlığı tarafından yapılan açıklama:

14 Ağustos 2015 tarihinde saat 16.40'ta Hakkâri ili Yüksekova Dağlıca Bölgesinde operasyon halindeki birliklerimize Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulmuştur. Birliklerimiz derhal saldırıya karşılık vermiş, ancak saldırıda Kahraman üç personelimiz şehit olmuştur. Biri ağır olmak üzere altı Kahraman personelimiz yaralanmış, yaralı personelimiz derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.

Bölgeye Türk Hava Kuvvetleri uçakları sevk edilmiş olup hava harekâtına devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29816763.asp Mesajı Paylaş

Batman'da bomba yüklü otomobili polis havaya uçurdu
Arif ARSLAN/ BATMAN,(DHA)
14 Ağustos 2015
Bomba yüklü otomobili polis havaya uçurdu

Batman'da terk edilen ve içinde bomba olduğu belirlenen bir otomobil, bomba uzmanı ekipler tarafından kontrollü olarak patlatıldı. Büyük bir gürültüyle infilak ettirilen otomobil paramparça olurken, patlamanın şiddetiyle çevreki bazı binaların camları kırıldı.

Batman'ın Diyarbakır çıkışında bulunan Yeni Þehirlerarası Otogar yakınlarında terk edilmiş şüpheli bir otomobil ihbarının yapılması üzerine, bölgeye bomba uzmanı polis ekipleri sevk edildi. Uzmanlar yaptıkları incelemede kapılar açık bulunan otomobilde bomba olduğunun belirlenmesi üzerine, bölgeye zırhlı araçlarla çok sayıda polis ve jandarma ekipleri sevk edilerek, karayolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.

Bombalı aracın çevresindeki tüm insanlar ve araçlar uzaklaştırıldıktan sonra geniş güvenlik önlemleri alındı. Aracın uzaktan kumanda ile patlatılması ihtimaline karşı frekans kesici Jammer'ler de devreye sokuldu.

Güvenlik önlemlerinın alınmasının ardından bomba uzmanları otomobili kontrollü şekilde infilak ettirdi. Büyük bir gürültüyle patlayan otomobil alev topuna dönerken, parçaları çevredeki tarlalara saçıldı. Patlamanın şiddetiyle bölgede bulunan bazı ev ve işyerleri ile araçların camları kırıldı.

Bomba yüklü olduğu belirtilen araç imha edildikten sonra olay yeri inceleme ekiperi geniş çaplı çalışma yaptı. Daha sonra karayolu ulaşıma açılırken, olayla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29813933.asp Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz