PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Emniyet Müdürlüğü'ne roketatarlı saldırı
A.A 15 Ağustos 2015
Emniyete roketatarlı saldırı

Erzurum'da terör örgütü mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

01.30 sıralarında Terör örgütü PKK mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıya, anında karşılık verilmesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.
Kaçan teröristlerin yakalanması için Özel Harekat polislerince ilçede geniş çaplı arama çalışması başlatıldı.
Olay yerine giden Erzurum Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, saldırı hakkında bilgi alarak, arama çalışmalarına katıldı.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29818508.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Emniyet'te 15 Ağustos alarmı
PKK'nın son dönemde eylemlerini artırması üzerine harekete geçen Emniyet Genel Müdürlüğü, yasadışı örgütün ilk eylemleri olan Eruh ve Þemdinli baskınlarının yıldönümü nedeniyle birimlerine uyarı genelgesi gönderdi.

ANKARA Milliyet

Emniyet genelgesinde, 15 Ağustos sürecinde kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt suplarının, eylemleri koordine etmek için şehir ve ilçe merkezlerine gelecekleri yönünde bilgilere ulaşıldığını açıkladı.

PKK'nın yeniden silahlı eylemlere başlamasıyla birlikte, örgütün ilk eylemleri olan Eruh ve Þemdinli baskınlarının yıldönümünün örtüşmesi emniyet birimlerinin alarma geçmesine neden oldu. Milliyet'in aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü, tüm birimlere özel güvenlik önlemi yazısı gönderdi. Yazıda, PKK'nın kendisi için önemli günlerde şehir ve kırsal faaliyetlerini yoğunlaştırdığına dikkat çekildi. 

Eylemlere dikkat
Örgütün, 15 Ağustos sürecinde yapabileceği eylemlerle ilgili olarak;
-  Kamu kurum ve kuruluşları ile güvenlik güçlerine ait bina, tesis ve araçlara yönelik eş zamanlı olarak silahlı, bombalı roketli saldırıların yapılabileceği,
-  Bu saldırıların canlı bomba, bomba yüklü araç gibi eylem şekillerinde olabileceği,
-  Kırsal alanda faaliyet gösteren örgüt mensuplarının eylemleri koordine etmek amacı ile kent ve ilçe merkezlerine gelebilecekler,
-  Başta güvenlik güçleri olmak üzere kamu görevlileri ile karşıt görüşlü kişilere yönelik suikast ve adam kaçırma tarzı eylemler gerçekleştirebilecekleri,
-  Örgüt mensuplarınca asılsız ihbarlarla güvenlik güçlerinin tuzaklanmış noktalara çekilerek saldırı yapılabileceği bilgilerine yer verildi.
Bu bilgilendirme sonrasında yerel polis birimleri bölgelerinde güvenlik önlemlerini artırdı. Ayrıca istihbarata ağırlık verilmesi istendi.
http://www.milliyet.com.tr/emniyet-te-15-agustos-alarmi-gundem-2102314/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

DBP'den küstah açıklama
DBP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı İbrahim Çiftçi, , "Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Devletin hiç bir atanmışı bizi yönetemeyecektir" dedi.

DBP'den küstah açıklama
DHA

Hakkari'de DBP ve HDP'nin de aralarında bulunduğu Hakkari Demokratik Kent Meclisi 'Öz yönetimlerini' ilan ettiklerini açıkladı. Hakkari Belediye Eş Başkanları Dilek Hatipoğlu, Nurullah Çiftçi, HDP Hakkari il Eş Başkanları Zeynep Besi Dara, Rahmi Temel, DBP Hakkari il Eş Başkanları Musa Çiftçi, Emine Berivan Akboğa, Hakkari Kent Meclisi Sözcüsü Perihan Kahraman'ın da aralarında bulunduğu yaklaşık 200 partilinin katıldığı basın açıklaması, DBP il binası önünde yapıldı. Basın açıklamasının metnini okuyan DBP Hakkari Merkez ilçe Eş Başkanı İbrahim Çiftçi, gerçekleştirilen katliamlar karşısında Hakkari Demokratik Kent Meclisi olarak 'Öz yönetimlerini' ilan ettiklerini söyledi.

DEVLETİN ATANMIÞLARI BİZİ YÖNETEMEYECEK

Çiftçi, "Demokratik Kent meclisi olarak devleti reddetmeyip, ancak bu şekilde devletin kurumlarıyla yürüyemeyeceğiz. Bunun için de kentte bulunan devletin tüm kurumları bizim için meşrutiyetini kaybetmiştir. Bu şekliyle devletin hiç bir atanmışı bizi yönetemeyecektir. Bundan sonra halk olarak öz yönetimimizi esas alarak demokratik temelde yaşamımızı inşa edeceğiz. Bundan sonra da gelişecek tüm saldırılar karşısında demokratik öz savunmamızı gerçekleştireceğiz. Bundan sonra kentimizi de kendimizi de bizler yöneteceğiz" dedi.

Çiftçi, müzakere sürecinden bu yana hükümetin hiç bir adım atmadığını, tek taraflı ateşkes süreci başladığını, ancak AKP'nin imha politikalarının devam ettiğini de belirterek şöyle konuştu:

"Bu kapsamda medya savunma alanlarına yönelik gerçekleştirilen hava saldırısı ve saldırılar sonucu doğa katliamları gerçekleştirilip, Kürdistan'ın tüm dağlarını hunharca ateşe verip, köy, mezra ve yaylalarını boşaltıp 1990'lı yılları aratmayan soykırım katliamları gerçekleştirilmektedir. Dün Barış Tekçe arkadaşımızın cenaze töreninde halkımıza karşı gerçek silahlar kullanılarak katliam şovunu yapan AKP'nin kolluk güçleri Kürt halkının bastırma, sindirme politikalarından vazgeçmeyeceğinin de göstergesidir."

http://www.milliyet.com.tr/dbp-den-kustah-aciklama-gundem-2102174/ Mesajı Paylaş

Bu dünyada ahmakların hatalarını akıllı insanlar düzeltir. Bu duyuruyu yapanları başımıza bela edenlerin ise bugünlerde dertleri halen kendi kuyruklarını kurtarmak! Aynı şahısların kendi hatalarını düzeltmeyi beklemek ise hayalcilikten başka bir şey değil. İşin esas ve acı yanı işe, bunların sebep olduklarını temizleyebilecek akıllı insanların artık kalmamış olması!

Senelerdir taşları bağlayıp, köpekleri salanların, çözüm süreci saçmalığı ile terörü bitirdiklerine milleti inandıranların, sayelerinde anaların göz yaşlarının dindiğini sananların vay haline! Þehitlerin kanları ellerine bulaşmış durumda. Sadece şehitlerin değil, bu coğrafyadaki katledilen binlerce masum insanın kanları da... Evinden yuvasından kaçıp hayatta kalma mücadelesi veren milyonlarcasının vebali de aynı kişilerin üzerinde. Ne yazık ki kendileri halen, hesap vermemek için türlü oyunlar peşinde milleti uyutmaya devam ediyorlar. Sanki bütün bu olanların sorumlusu başkalarıymış gibi hep birilerini suçluyorlar, halen ülkenin kendilerinin yönetimine muhtaç olduğu izlenimi vermeye çalışıyorlar. Bunlara karşı olması gerekenler de maalesef bunların oyunlarına kanıp peşlerinde gidiyorlar.

Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler! Mesajı Paylaş

Bitlis'te PKK'dan iki karakola bombalı araç ve roketatarla saldırı: 2 yaralı
DHA -AA 15 Ağustos 2015
İki karakola bombalı araçla saldırı

BİTLİS'in Tatvan İlçesi'nin Kaynarca Karakolu'na PKK'lı teröristler bomba yüklü araçla saldırdı. Saldırıda 2 asker hafif yaralanırken, karakolda maddi hasar meydana geldi. Teröristler dün akşam Güroymak İlçesine bağlı Cevizyatağı Jandarma Karakol Komutanlığı'na ve Erzurum'da Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne saldırı düzenledi.

Bitlis Valiliği'nden yapılan açıklamada, Tatvan-Van karayolunun 40'ncı kilometresinde bulunan Jandarma Karakolu önüne sabah saat 05.00 sıralarında teröristlerce getirilen bomba yüklü kamyonet infilak ettirildi. Olayda nöbet kulübesinde bulunan 2 asker hafif yaralandı. Valilik açıklamasında şöyle denildi: "Tatvan-Van karayolu üzerinde bulunan Bitlis ili Tatvan ilçesi Kaynarca J.Krk.K.lığına Bölücü Terör mensupları tarafından 15.08.2015 günü saat 05.00 sıralarında patlayıcı madde yüklü Ford Transit marka araçla saldırıda bulunulmuştur. Karayolu kenarında karakolun önünde aracın patlatılması sonucu karakolda maddi hasar meydana gelmiştir. Karakolda bulunan (2) personel hafif şekilde yaralanmıştır. Olayla ilgili adli tahkikata başlanılmıştır."

GÜROYMAK'TA ROKETATARLI SALDIRI

Öte yandan Bitlis Valiliğinden yapılan açıklamada, Güroymak İlçesine bağlı Cevizyatağı Jandarma Karakol Komutanlığına da dün akşam saat 18.35 sıralarında 3 roketatar ve uzun namlulu silahlarla teröristler saldırdı. Karakoldaki askerlerin karşılık vermesi üzerine teröristler kaçtığı belirtildi. Olayda herhangi bir can kaybı ve yaralanma olmadığı belirtilirken, bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldığı bildirildi.
Özcan ÇİRİÞ/ BİTLİS,(DHA)-

ERZURUM'DA EMNİYETE SALDIRI

Erzurum'da Terör örgütü mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenlendi. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

01.30 sıralarında terör örgütü PKK mensuplarınca Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı yapıldı. Saldırıya, anında karşılık verilmesi üzerine teröristler olay yerinden kaçtı. Olayda ölen ya da yaralanan olmadı.

1 TERÖRİST SAĞ OLARAK YAKALANDI

Pasinler İlçe Emniyet Müdürlüğüne roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerden biri sağ olarak yakalandı. Başlatılan operasyon sonrasında kaçmaya çalışan 1 terörist sağ olarak yakalandı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29818508.asp?utm_source=newsletter&utm_medium=mailling&utm_campaign=gunluk-bulten Mesajı Paylaş

Bingöl'de bombalı saldırı: 3 şehit, 6 yaralı
Serkan BİNGÖL/KARLIOVA (Bingöl), (DHA)
15 Ağustos 2015
Bingöl'de bombalı saldırı: 3 şehit

Dün akşam Dağlıca'da 3 askerin şehit edilmesi haberinin ardından bugün de kara haber Bingöl'den geldi. Bingöl'de askeri aracın geçişi sırasında meydana gelen patlamada 1 astsubay 2 uzman çavuş şehit oldu.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'nde PKK'lılar yola önceden düzenledikleri bombayı askeri zırhlı aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı. Patlamada ilk belirlemeye göre 3 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Bingöl'ün Karlıova İlçesi'ne yaklaşık 30 kilometre uzaklıkta bulunan Hacılar Mevkii'nde, PKK'lılar karayoluna tuzakladıkları bombayı askeri aracın geçişi sırasında uzaktan kumanda ile patlattı.

Patlamada araçta bulunan askerlerden yaralananlar olduğu bildirildi. Bu arada bölgede bombalı saldırı ardınan askerler ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çatışma sürerken, yaralıları almak için bölgeye Karlıova'dan ambulanslar sevk edildi.

TSK'DAN AÇIKLAMA

3 askerin şehit olduğu PKK saldırısının ardından Genelkurmay Başkanlığı da resmi internet sitesinde açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada şöyle denildi:

"15 Ağustos 2015 tarihinde saat 15:00 sularında Bingöl / Karlıova Hacılar köyü mevkiinde Bölücü Terör örgütü mensubu bir grup terörist tarafından yapılan yol kapamasına müdahale maksadıyla bölgeye intikal eden Jandarma Özel Harekat unsurlarının araçlarından birinin geçişi esnasında önceden yola döşenmiş uzaktan komutalı El Yapımı Patlayıcının infilak ettirilmesi sonucunda Kahraman üç personelimiz şehit olmuş, altı Kahraman personelimiz de yaralanmıştır. Yaralı personelimiz derhal hastaneye sevk edilmiştir.

Olay sonrası Bölücü Terör Örgütü mensuplarıyla temas sağlanmış olup, bölgeye sevk edilen taaruz helikopterleri ve takviye unsurlarımızla operasyona devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur ve alçakça gerçekleştirilen saldırıda hayatını kaybeden Kahraman şehitlerimize Allah'tan rahmet, değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan Kahraman personelimize de acil şifalar temenni ediyoruz.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29821882.asp Mesajı Paylaş

Poh ve joh mensuplarının sosyal paylaşım platformu ndaki paylasimlarina göre hakkari de 15ile 20 itin gebertildigi bilgileri var ve birde bas asagi kayaluklarda kadin.lesi fotosu....tez zamanda resmi tayid olur inşallah Mesajı Paylaş

Iğdır, Hakkari ve Hatay'da saldırı
DHA/İHA
15 Ağustos 2015
Polis ve jandarmaya saldırı

Iğdır'da bir grup PKK'lı, Ağrı Dağı eteklerinde bulunan jandarma karakoluna roketatarla saldırı düzenlendi, 2 asker yaralandı. Hakkari'nin Þemdinli İlçesi'nde yol kapatıp kimlik kontrolü yapan PKK'lılara güvenlik güçleri anında müdahale etti. Özel Harekat polisleri ile askerlere teröristler tarafından ateş açıldı. Öte yandan, Hatay'ın Belen ilçesinde de İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve askeri lojmanlara teröristler tarafından ateş açıldı.

IĞDIR'DA KARAKOLA SALDIRI DÜZENLENDİ

Olay, akşam saatlerinde Ağrı Dağı eteklerinde bulunan jandarma karakolunda meydana geldi. Bir grup PKK'lı tarafından karakola düzenlenen roketatarlı saldırıda askerin anında karşılık vermesiyle kısa süreli çatışma yaşandı. Çıkan çatışmada 2 asker yaralanırken, bölgeye çok sayıda zırhlı araç sevk edildi. PKK'lıların yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

HAKKARİ'DE POLİS VE ASKERE SALDIRI

Þemdinli-Yüksekova karayolunu akşam saatlerinde kesen PKK'lıların, araçları durdurup kimlik kontrolü yalpaya kalkışması üzerine güvenlik güçleri müdahale etti. Bölgeye sevk edilen Özel Harekat polisleri ve askerlere teröristlerin ateş açmasıyla çatışma çıktı. Þemdinli ilçe merkezinden de silah sesleri duyulurken, takviye birliklerin gelmesiyle teröristler kırsal alanda izlerini kaybettirdi.

HATAY'DA İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞI'NA SALDIRI

Hatay'ın Belen ilçesinde, İlçe Jandarma Komutanlığı'na ve askeri lojmanlara teröristler tarafından ateş açıldı.

Açılan ateşe askerlerin karşılık vermesi üzerine kısa süreli çatışma yaşandı. Teröristler, plakası belirlenemeyen araçla olay yerinden uzaklaştılar. Polis ve jandarma, teröristlerin yakalanması için çalışma başlattı. Çatışmada, ölen ve yaralanan olmadı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29822950.asp Mesajı Paylaş

Dağlıca'daki hain pusuda şehit düşen Þanlıurfa'lı Uzman Çavuşumuz İbrahim Taş.

Allah rahmet eylesin. Allah bunu yapanların ve sorumluluların tez zamanda cezasını versin. Allah bu milleti artık gaflet uykusundan uyandırsın! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 15 Ağustos 2015, 08:36:11
Bu dünyada ahmakların hatalarını akıllı insanlar düzeltir...

''Akılsız başın cezasını ayaklar çeker '' desek daha doğru olacak galiba !..

Yada toplumun bir kesiminin;

Kendim ettim kendim buldum,
Gül gibi sarardım soldum
eyvah, evyah !..

-şarkısını söylemesi gerekebilir !..

Bir Düşünür Diyor ki;

HER TOPLUM TAPACAĞI ÖKÜZÜ KENDİ SEÇER !

Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz