PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Siirt'te uzaktan kumandalı hain tuzak: 8 şehit
20 Ağustos 2015
Siirt'te uzaktan kumandalı hain tuzak

Türkiye dün Siirt'ten gelen terör saldırısı haberiyle bir kez daha acıya boğuldu. Devriye görevi yapan askerlerin bulunduğu zırhlı araç pusuya düşürüldü. Yol kenarına tuzaklanmış bomba, terör örgütü PKK üyelerince uzaktan kumandayla patlatıldı. 8 asker şehit oldu.

SİİRT'in Þirvan ile Pervari ilçeleri arasındaki yolun emniyetini sağlamakla görevlendirilen askerler, dün devriye görevine çıktı. Askerlerin bulunduğu zırhlı araç, dün 14.10 sıralarında tuzağa düşürüldü. Teröristler, önceden yol kenarına yerleştirdikleri el yapımı bombayı askerlerin geçişi sırasında patlattılar. Yol kenarına savrulan zırhlı araçta bulunan Uzman Çavuş Hakan Aktürk, Uzman Erbaş Ferdi Gerekli, Uzman Erbaş Barış Akan, erler Ömer Erüstün, Bahadır Aydın, Recep Bekçi, M. Ali Barkın ve Emre Kaan Arlı şehit oldu. Yaralı askerlerin olduğu bildirildi. Saldırının meydana geldiği bölgeye Siirt'ten ve ilçelerden ambulanslar sevk edildi.

GENİÞ ÇAPLI OPERASYON
Saldırının ardından bölgede geniş çaplı hava destekli operasyon başlatıldı. Þirvan ve Pervari ilçelerine giriş ve çıkışlar kapatılırken, Siirt çıkışından da bu yöne gidişlere izin verilmedi. Siirt 3'üncü Jandarma Komando Tugay Komutanlığı'ndan bölgeye Sikorsky helikopterlerle komandolar indirildi. Kobra helikopterler bölgeye sevk edildi. Bombalı saldırıda şehit olan askerlerden 2'sinin rütbeli, 6'sının da er olduğu bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı, internet sitesinden şu açıklamayı yaptı:

EL YAPIMI PATLAYICI

"19 Ağustos 2015 tarihinde saat 14.10 sularında Siirt- Pervari yol emniyeti için görevlendirilen unsurlarımıza Bölücü Terör örgütü mensubu teröristler tarafından, daha önceden yol kenarına yerleştirilen El Yapımı Patlayıcı patlatılmıştır. Patlama sonucunda kahraman 8 personelimiz şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz."  (DHA)

3 yıl babasız okudun kızım

SİİRT'te şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk'ün (37) Burdur'daki baba ocağına ateş düştü. Evli ve 2 çocuk babası Aktürk, 16 yıllık uzman çavuştu. TEOG sınavının ardından Adana'daki Eczacı Bahattin- Sevinç Erdinç Fen Lisesi'ni kazanan kızı Aysel Aktürk'ün (14) başarısı için sosyal paylaşım sitesine "Canım kızım, Baba'nın işi icabı ilköğretimi bitirene kadar 3 il 5 okul değiştirdiğin halde, 3 yıl babasız okul okuduğun halde Allah cc. gayretlerinin ve emeğinin karşılığını verdi. Þu an bile ayrıyız. Hayırlı üniversiteler kazanman dileğiyle seni kutluyorum canım kızım" diye yazdı. Þehidin kızının yaz tatili için Adana'da, 7 yaşındaki oğlu Ahmet Aktürk ve eşi Meftune Aktürk'ün Siirt'te oldukları belirtildi.

Teğmen Hubeyib de şehit oldu

TERÖR örgütü PKK tarafından önceki gün kesilen Diyarbakır-Bingöl karayolunun açılması için bölgeye giden askeri birliğe yapılan saldırıda şehit olanların sayısı dün 4'e yükseldi. Saldırıda ağır yaralanan 3 askerden Jandarma Teğmen Hubeyib Turan da yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesinden dün yapılan açıklamada şöyle denildi: "Jandarma Özel Harekât Timleri tarafından gerçekleştirilen operasyonda yar alan ve hastanede tedavileri devam eden üç kahraman personelimizden Jandarma Teğmen Hubeyib Turan, şehit olmuştur. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan aziz şehidimize Allah'tan rahmet, şehidimizin değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır diliyoruz." (ANKARA)

Rahat uyu baba

Siirt'teki hain pusuda şehit olan Bahadır Aydın'ın terhisine 2 ay kalmıştı. Kısa dönem asker olan Bahadır Aydın'ın acı haberi Bursa'da yaşayan ailesine verildi. Bahadır Aydın'ın önceki akşam telefonla konuştuğu babasına, "Baba beni merak etme. Sen rahat uyu" dediği belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29855849.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Sıfır noktasındaki PKK kamplarına hava operasyonu
Uğur ERGAN / ANKARA 20 Ağustos 2015
Sıfır noktasına hava operasyonu

TÜRK Hava Kuvvetleri, Türkiye-Irak sınırının sıfır noktasındaki Karaçalı'da bulunan PKK kamplarına yaklaşık bir saat süreyle hava operasyonu düzenledi.

Operasyonun Siir'te 8 askerin şehit olduğu patlamadan kısa süre önce gerçekleştiği öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre öğleden sonra Diyarbakır'dan havalanan F-16'lar sınırın sıfır noktasında bulunan Karaçalı'da Terör örgütü PKK'ya ait barınak ve sığınakları hedef aldı. Türk uçakları Karaçalı'daki hedefleri vurmak için önce Kuzey Irak hava sahasına girdi. Uçaklar Kuzey Irak üzerinden sorti yaparak sıfır noktadaki hedeflere bomba yağdırdı. Yaklaşık iki hafta aradan sonra gerçekleştirilen hava operasyonunda barınak ve mağaraların kullanılamaz hale getirildiği bildirildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29855192.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Uzman Onbaşı Ünal'ı şehit eden teröristler öldürüldü...
Adıyaman'da terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi. Operasyon sürüyor. Zaman zaman silah sesleri geliyor.

DHA - AA

Adıyaman'da Jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal'ın şehit edildiği bölgede askerler ile teröristler arasında çıkan çatışmada 2 PKK'lı ölü ele geçirildi, 2 asker de hafif şekilde yaralandı. Ölü ele geçirilen PKK'lıların, geçen ay Müsellim Ünal'ı şehit eden teröristler olduğu belirlendi.

Merkeze bağlı Kömür Beldesi kırsalında gece geç saatlerinde arazi taraması yapan jandarma timine, terör örgütü PKK'lılar tarafından uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Jandarmaların açılan ateşe karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

İHA'YLA OPERASYON BAÞLATILDI

Güvenlik güçleri, çıkan çatışma üzerine insansız hava aracının da desteğiyle bölgede operasyon başlattı. Çıkan çatışmada 2 PKK'lı terörist ölü ele geçirildi, 2 asker de hafif şekilde yaralandı. Yaralı askerler, sağlık görevlileri tarafından operasyon bölgesinde ayakta tedavi edildi.

1 AY ÖNCE ÞEHİT EDİLMİÞTİ

Çatışmada ölü ele geçirilen PKK'lıların, geçen 20 Temmuz'da jandarma uzman onbaşı Müsellim Ünal'ı şehit eden ve 15 Haziran'da iş makinelerini yakan teröristler olduğu belirlendi.

YER YER SİLAH SESLERİ GELİYOR

Takviye kuvvetlerin sevk edildiği çatışma bölgesinde operasyon sürerken, zaman zaman çatışmalar sesleri geliyor.

http://www.milliyet.com.tr/uzman-onbasi-unal-i-sehit-eden-gundem-2104827/ Mesajı Paylaş

Diyarbakır'da 18 terörist etkisiz hale getirildi
Diyarbakır'ın Lice ve Silvan ilçelerinde huzur ve sükunetin sağlanması amacıyla terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda 18 terörist etkisiz hale getirildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Lice'de yol kesen, durdurduklarıaraçlarda kimlik kontrolü yapan, asker ve polis kaçıran, güvenlik güçlerine pusu kuran bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik, 7. Kolordu Komutanlığı, Jandarma Bölge Komutanlığı, İl Emniyet Müdürlüğü ve Özel Hareket Þube Müdürlüğü ekiplerinin de aralarında bulunduğu 700 güvenlik görevlisiyle 2 gündür yapılan operasyonlarda, güvenlik güçlerine pusu kurarak ateş açan 14 terörist etkisiz hale getirildi.

Fis ovası mevkisi kırsalında operasyonların devam ettiği, yer yer şiddetli çatışmaların yaşandığı, bölgeden dumanların yükseldiği bildirildi.
Silvan ilçesinde, Aile Sağlığı Merkezi'nde sağlık hizmeti verilmesini engelleyen, hendek kazan, yola barikat kuran terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonda ise 4 terörist etkisiz hale getirildi.
Terör ve yıldırma eylemleriyle vatandaşı ekonomik, sosyal faaliyetlerini yürütme ve seyahat etme haklarını kullanmaktan mahrum bırakarak mağdur eden terör örgütü mensuplarına yönelik operasyonların sürdürüldüğü ifade edildi.

http://www.milliyet.com.tr/diyarbakir-da-18-terorist-etkisiz-gundem-2104662/ Mesajı Paylaş

İlçedeki iş makinelerine el kondu iddiası...
Bitlis Hizan ilçesinde DBP tarafından dün 'öz yönetim' açıklaması yapıldı. İlçede dikkat çeken bir gelişme daha yaşandı. Belediye de dahil ilçedeki iş makinelerine kaymakamlık tarafından el konulduğu iddia ediliyor.

Son dönemde YDG-H'liler tarafından sık sık iş makineleriyle hendekler kazılıyor. PKK da ele geçirdiği iş makineleriyle yolları kazıp bomba, mayın yerleştiriyor. Kaymakamlığın bu nedenle karar aldığı iddia ediliyor.

İlçedeki iş makinelerine el kondu iddiası...
Bitlis'in Hizan ilçesinde DBP, Hizan Demokratik Halk Meclisi, KURDÎ-DER, Demokratik Emek Kongresi (DEMEK), Kadın Meclisi, KJA, MEYADER, DEM-GENÇ, Yerel Yönetimler ve DTK tarafından öz yönetim açıklaması yaptı. Açıklamayı yapan Hizan Demokratik Halk Meclisi Eşbaşkanı Kader Sönmez, "Bizler Kürdistan halkları olarak kendi dilimiz ve kültürümüzle kendimizi öz yerel irademizle yönetmek istiyorsak buna saygı duyulmalı ve desteklenmelidir. Devletin ve meşru olmayan AKP hükümetinin 'Herkes benim emrimde olmalı ve istediğim şekilde hareket etmeli' dayatmasını kabul etmemiz mümkün değildir. Bizler merkezden dayatılan, Ankara'dan topluma uyuşmayan her şeyi yapmak zorunda değiliz. Bizler devletin atadığı vali ve kaymakamlar tarafından yönetilmek istemiyoruz" diye konuştu.

BELEDİYENİN İÞ MAKİNELERİNE EL KONDU

Bu Sabah yapılan operasyonda ise 'öz yönetim' açıklamasını okuyan Sönmez'in gözaltına alındığı iddia ediliyor. Hizan Kaymakamlığı kararıyla ise ilçede bulunan tüm iş makinelerine polis tarafından el konuldu.

Araçların Hizan İlçe Emniyet Müdürlüğü önüne çekildiği iddia ediliyor.

Son dönemde YDG-H'lilerin ele geçirdikleri iş makineleriyle yolları kazdığı, ara sokaklara hendek açtığı sık sık görülüyor. Kırsal alanda da PKK'lılar ele geçirdikleri iş makineleriyle kolayca asfalt kazıp patlayıcı, mayın yerleştirebiliyor.

11 Ağustos'ta PKK'nın Kavaklı sorumlusu 'Andok' kod adlı Barış Tekçe Hakkari'de bir iş makinesi üzerinde, patlayıcı yerleştirmek için yolu kazarken güvenlik güçleri tarafından ölü ele geçirilmişti.

Kaymakamlığın bu nedenle bu kararı aldığı iddia ediliyor.

http://www.milliyet.com.tr/belediyenin-is-makinelerine-el-gundem-2104976/ Mesajı Paylaş

Hangi araç olduğunu bilen var mı? Mesajı Paylaş

ATAK'lar Teröristleri Vuruyor

Polis noktasına roketatarlı saldırı
Þırnak'ta PKK'lılar 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı önündeki polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin karşılık vermesiyle birlikte çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Þırnak'ta 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı önündeki polis noktasına PKK'lılar bugün saat 13.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmazken, yoğun ateş altında kalan PKK'lılar bölgeden kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için polis özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.Dağlık alana kaçan PKK'lıların bulunduğu bölgeler 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Atak taarruz helikopterleri tarafından yoğun ateş altında alındı. Bölgedeki operasyonlar hava ve karadan sürdürülüyor.

http://www.milliyet.com.tr/polis-noktasina-roketatarli-saldiri-gundem-2105017/ Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 20 Ağustos 2015, 16:32:11
ATAK'lar Teröristleri Vuruyor

Þırnak'ta PKK'lılar 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı önündeki polis kontrol noktasına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin karşılık vermesiyle birlikte çıkan çatışmada ölen ya da yaralanan olmadı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için hava destekli operasyon başlatıldı.

Þırnak'ta 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı önündeki polis noktasına PKK'lılar bugün saat 13.00 sıralarında roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Polislerin anında karşılık vermesiyle bir süre çatışma yaşandı. Çatışmada ölen ya da yaralanan olmazken, yoğun ateş altında kalan PKK'lılar bölgeden kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için polis özel harekat timlerinin de katıldığı geniş çaplı operasyon başlatıldı.Dağlık alana kaçan PKK'lıların bulunduğu bölgeler 23'üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı'ndan kalkan Atak taarruz helikopterleri tarafından yoğun ateş altında alındı. Bölgedeki operasyonlar hava ve karadan sürdürülüyor.

http://www.milliyet.com.tr/polis-noktasina-roketatarli-saldiri-gundem-2105017/

https://fbcdn-video-a-a.akamaihd.net/hvideo-ak-xtf1/v/t43.1792-2/11792647_937555446317746_923977347_n.mp4?efg=eyJybHIiOjE1MDAsInJsYSI6MTAyNH0%3D&rl=1500&vabr=338&oh=ab936df2c00adb8d526df952923fb146&oe=55D63F92&__gda__=1440101080_b8c7629ac5de62136be8f60d5d723034 Mesajı Paylaş
ZOR HEMEN İMKANSIZ ZAMAN ALIR
             --------MAROON BERETS--------

Teröristler 30 araç ve iş makinesini yaktı!
Þırnak'ta Cudi Dağ'ında yapımı devam eden yeni Þırnak duble karayolu ve tünel inşaatı şantiyesini basan kalabalık terörist grup 30 iş makinesi ve aracı yaktı.

Teröristler 30 araç ve iş makinesini yaktı!
Haberin diğer fotoğrafları için tıklayın
Þırnak ile Cizre İlçesi arasında bulunan Cudi Dağı kesiminde yapımı devam eden yeni Þırnak Duble Karayolu ve tünel inşaatı sahasına bugün saat 14.30 sıralarında gelen teröristler, işçileri uzaklaştırdıktan sonra yol çalışması yapan ve tünelde bulunan 30 araç ve iş makinesini ateşe verip yaktı. İnşaat sahasında topladıkları işçilere bölücü örgüt propagandası yapan PKK'lılar daha sonra bölgeden ayrıldı.

Olayın duyulmasından sonra Þırnak'tan bölgeye güvenlik güçleri sevkedilerek, PKK'lıların kaçtığı ormanlık alanlarda operasyonlar başlatıldı.

http://www.milliyet.com.tr/teroristler-30-araci-yakti--gundem-2105130/ Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz