PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Allah Allah... Ona mı sorcaz tankları? (FNSG senin mesaşları bir türlü anlayamıyorum :D Bence telefonda yazarken Türkçe karakter kullanma çünkü okuyamıyoruz :) ) Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: orko_8 - 16 Nisan 2010, 15:14:25
Terör olaylarında ölü geçirilmiş tüm teröristler için adli muayene ve otopsi tutanağı tutulur.
Otopsi yapıp emniyetteki balistikçilerimi eğitiyorlar. Mesajı Paylaş

Samsun'da polis aracı tarandı: 2 polis şehit

Samsun'un Ladik ilçesinde polis ekibine düzenlenen silahlı saldırıda 2 polis memuru şehit oldu
17 Nisan 2010 Cumartesi, 22:49:11

Edinilen bilgilere göre, saat 22.00 sıralarında bir konserden dönen polis aracına silahlı saldırı düzenlendi. Ladik ilçe girişinde kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce taranan polis aracında bulunan polislerden 1'i şehit olurken, 1 polis de ağır yaralandı. Ladik Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak ilk müdahalesi burada yapılan polis memuru, Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edildi. Durumu ağır olan polis memuru, yolda hayatını kaybetti.

Polis memuru Hüseyin Koç olay yerinde, Malik Soykal da ambulansta şehit oldu.

ERDOĞAN'DAN BAÞ SAĞLIĞI TELGRAFI

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Samsun'un Ladik ilçesinde bir polis aracına düzenlenen saldırıda 2 polis memurunun şehit olması nedeniyle İçişleri Bakanı Beşir Atalay'a baş sağlığı telgrafı gönderdi.

Başbakan Erdoğan, telgrafında şunları kaydetti:

''Samsun'un Ladik ilçesinde bir polis aracına düzenlenen saldırıda iki polis memurumuzun şehit olmasından büyük üzüntü duydum.

Ülkemizin huzurunu, birlik ve beraberliğini hedefleyen bu tür hain saldırılar asla amacına ulaşamayacaktır. Terörden medet uman menfur zihniyet, aziz milletimizin sağduyusu, soğukkanlılığı ve devletimizin kararlılığı ile hüsrana uğramaya mahkumdur.

Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, şahsınızda güvenlik güçlerimizin kahraman mensuplarına baş sağlığı dilerim.''

"TERÖR SALDIRISI"

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, saldırının ilk belirlemelere göre bir terör saldırısı olduğunu bildirdi.

Olayın ardından Ladik'e giden Vali Güzeloğlu, incelemelerde bulundu.

Güzeloğlu, incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, ''İlk belirlemelere göre bir terör saldırısı sonucu devriye görevi yapan polis aracımıza ateş açılıyor. İki polis memurumuz şehit oluyor, biri olay yerinde, biri Samsun'da hastaneye sevk edilirken'' dedi.

''Milletimizin başı sağ olsun'' diyen Güzeloğlu, şunları söyledi:

''Þu anda bütün güvenlik kuvvetleri kırsalda çalışmalara eş zamanlı başladılar. Tüm ekiplerimiz, hem jandarma, hem istihbarat, hem özel harekat... Çevre illerden bölge komutanlığı dahil olmak üzere operasyonlara başladılar. Umuyorum bu menfur ve hain saldırıyı gerçekleştirenler en kısa süre içinde yakalanır. Araştırmalar devam ediyor.''

Bu arada, olay yerinde şehit olan polis memuru Hüseyin Koç'un cenazesi Ladik Devlet Hastanesine götürüldü. Olay yerinde toplanan vatandaşlar ise saldırıya tepki gösterdi.

İlçe girişindeki Samsun Caddesi'nde düzenlenen saldırıdan sonra olay yerinde yapılan araştırmada çok sayıda boş kovan bulundu. Panelvan tipi polis otosunda da çok sayıda mermi izi tespit edildi. İlk belirlemelerde saldırganların 5 katlı bir inşaatı kendilerine siper alarak, çapraz ateş açtığı anlaşıldı.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/508764-samsunda-polis-araci-tarandi-2-polis-sehit Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

2007 daglıca baskınından berı poh kirsala çıksın diyorlar ama hala kırsala çıkmadı.poh kırsal için uygun deÄŸildir cunku egıtımını almamıştır.normal komando erler 6.5 ay eÄŸitim kırsalda muharabe egıtımı alırken poh sadece 3.5 az egıtım alıyor ve aldıgı egıtım arama kurtarma hucre baskını konvoy koruma gıbı sehır egıtimi alıyor 90larda kırsala çıkmalarının sebebi hıc yoktan ıyıdır sebebı ve cosan terore karşı halka piskolojik moral ve destek. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: FNSG - 20 Nisan 2010, 22:37:35
2007 daglıca baskınından berı poh kirsala çıksın diyorlar ama hala kırsala çıkmadı.poh kırsal için uygun değildir cunku egıtımını almamıştır.normal komando erler 6.5 ay eğitim kırsalda muharabe egıtımı alırken poh sadece 3.5 az egıtım alıyor ve aldıgı egıtım arama kurtarma hucre baskını konvoy koruma gıbı sehır egıtimi alıyor 90larda kırsala çıkmalarının sebebi hıc yoktan ıyıdır sebebı ve cosan terore karşı halka piskolojik moral ve destek.
Yahu şu yazıdan ben birşey anlayamadım gerçekten.Bunu düzeltmek lazım Arif.=) Mesajı Paylaş

usta telefondan girince malasef hata çıkıyor türkçe karakter kullanmama ragmen. Mesajı Paylaş

Acilim meyveleri bu günde kiziltepe mardinde bir polis daha sehit oldu  :'( Mesajı Paylaş
Ya sevecek ya gideceksiniz baska yolu yok.

Tunceli'de karakola saldırı: 4 Þehit

Komutan dahil 4 asker şehit oldu, 7 asker yaralı
01 Mayıs 2010 Cumartesi, 06:00:46

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce uzun namlulu silahlarla düzenlenen saldırıda biri karakol komutanı 4 asker şehit oldu, 7 asker de yaralandı. Teröristlerin geçiş noktası olarak bilinen bölgeye çok sayıda jandarma özel harekat timi sevkedildi. Bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı. Durumu ağır olan iki asker, Elazığ Askeri Hastanesi'ne kaldırıldı.

Þehit olan 4 askerin kimlikleri belli oldu. Karakol Komutanı Astsubay Kıdemli Başçavuş Hasan Özüberk (40), Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit (26), er Adem Þimşek (21) ve er Ahmet Eyce (21)'nin şehit olduğu bildirildi.

Barış SARICA/ TUNCELİ (AHT)

Tunceli'nin Nazimiye ilçesiBingöl Yayladere sınırında bulunan Sarıyayla Jandarma Karakolu'na saat 23:00 sıralarında teröristlerce roketatar ve ağır silahlarla saldırı düzenlendi. Taciz ateşinden karakol komutanının da aralarında bulunduğu 4 asker şehit oldu 2'si ağır 7 asker yaralandı. Hain saldırı sonrası çatışma çıktı. Karakolda görevli askerlerin saldırıya karşılık vermesi gecikmedi. Karakola sızmaya çalışan teröristler nöbetçiler tarafından püskürtüldü. Yağışlı ve sisli havadan faydalanıp ormanlık alana kaçan kalabalık terörist grubu mensuplarının bir bölümü kaçarken geride kalanlar,
güvenlik güçleri ile çatışmaya girdi. Havanın sisli olması nedeniyle helikopterler kalkamadı. Günün ilk ışıklarına kadar süren sıcak çatışmada PKK terör örgütü mensupları ağır zayiat verdi, ancak çatışma devam ettiği için ölen terörist sayısı açıklanmadı.

Saldırıda yaralanan 7 asker ambulanslar ile Elazığ Asker Hastanesi'ne sevkedildi. Yaralı askerlerin ikisinin durumu ağır olduğu bildirildi. Sabah saatlerinde sisin dağılması üzerine bölgeye çok sayıda asker sevk edildi. Havalanan kobra tipi helikopterler teröristlerin saklandığı sığınakları bombalıyor.

TERÖRİSTLERİN GEÇİÞLERİ ENGELENİYORDU
Stratejik bir öneme sahip olan Sarıyayla Jandarma Karakolu, Tunceli- Bingöl Yayladere sınırında bulunuyor. Teröristlerin kış ve yaz aylarında geçişlerini önlemek için yıllar önce kurulan karakol daha önce PKK'lılara büyük zayiat vermişti.

- KAYSERİLİ ÞEHİDİN EVİNE ATEÞ DÜÞTÜ

Hain saldırı sonrası şehit düşen 4 askerden Kayserili Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in evine ateş düştü. Acılı haberi alan şehidin 1 yıllık eşi fenalık geçirdi.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla karakoluna yapılan saldırıda aralarında karakol komutanının da bulunduğu 4 asker şehit olurken, ikisi ağır 7 asker de yaralanmıştı. Þehit askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Kemal Koçyiğit'in (26) Kayseri'de yaşayan ailesine Garnizon Komutanlığı'nda görevli yetkilileri sabah saatlerinde acılı haberi bildirdi.

Evlatlarının şehit olduğunu öğrenen anne Nazmiye Koçyiğit ile baba Mustafa Koçyiğit, gözyaşlarına boğulurken, 1 yıllık eşi Lale Koçyiğit ise fenalık geçirdi.
Burada gözyaşları içerisinde konuşan acılı baba Mustafa Koçyiğit, "Yeter ki vatan sağ olsun" dedi.

BAÞÇAVUÞ HASAN ÖZÜBERK'İN BABASI: ''BAÞIMIZ SAĞOLSUN''

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Karakol Komutanı Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in (40) Kilis'teki baba evinde büyük üzüntü yaşanıyor.

Kilis Jandarma Alay Komutanı Albay Mehmet Kadan, şehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in Nedim Ökmen Mahallesi Çiçekli Sokak'ta bulunan baba evine gelerek psikolog ve sağlık ekipleri nezaretinde aileye oğullarının şehit olduğu bilgisini verdi. Haberi aldıktan sonra fenalaşan anne Sultan ve baba İsmail Özüberk'e sağlık ekipleri müdahale etti. Ailenin ve yakınlarının ağıtlarının yükseldiği şehit evine Türk bayrağı asıldı.

Üzüntüden konuşamayan baba İsmail Özüberk gazetecilere, ''Başımız sağolsun'' diyebildi.

Þehit jandarma başçavuş Hasan Özüberk'in 18 yıllık asker olduğu, eşi Çiçek, oğlu Metehan (16) ve kızı Nehir'in (6) İzmit'te yaşadıkları belirtilirken, İzmit'te görevliyken 1 yıllık görev için Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakolu'na atandığı bildirildi.

Þehit Jandarma Başçavuş Hasan Özüberk'in İzmit'teki ailesinin bugün uçakla Kilis'e getirileceği kaydedildi.

- TERHİSİNE 18 GÜN KALA ÞEHİT OLAN ASKERİN EVİ TÜRK BAYRAKLARIYLA DONATILDI

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden Adem Þimşek'in Muğla'nın Fethiye ilçesindeki evine ateş düştü.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesindeki Sarıyayla Karakolu'na dün gece teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan 4 askerden Adem Þimşek'in (21) Kemer Beldesi Alaçat köyündeki baba ocağına bu sabah ulaşan acı haberle ateş düştü. Terhisine 18 gün kala şehit olan erin babası Ramazan Þimşek ve annesi Müzeyyen Þimşek gözyaşlarına boğuldu. Köydeki herkes şehit askerine evine toplanırken eve ve sokak girişine Türk bayrakları asıldı. Þehit askerin cenazesinin bugün ikindi namazı sonrası köyde defnedileceği
öğrenildi.

-JANDARMA KOMANDO ER AHMET EYCE'NİN TEZKERESİNE 4 AY KALDIĞI ÖĞRENİLDİ

Tunceli'nin Nazimiye ilçesi Sarıyayla Jandarma Karakoluna teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan Sivaslı jandarma komando er Ahmet Eyce'nin tezkeresine 4 ay kaldığı öğrenildi.

Jandarma komando er Ahmet Eyce'nin (21) şehit düştüğü haberi, Sivas'taki ailesini ve yakınlarını yasa boğdu.

Kılavuz TOKİ Konutları'nda yaşayan 3 çocuklu Eyce ailesine, acı haberi sabah Sivas 5. Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı Personel Þube Müdürü Albay Levent Öcal, sağlık ekipleri gözetiminde verdi.

Þehidin babası Bekir ve annesi Nebahat Eyce, çocuklarının şehit olduğunu öğrenince gözyaşlarını tutamadı.

Baygınlık geçiren anne Nebahat Eyce'ye sağlık ekiplerince müdahale edildiği bildirildi.

Sivas Devlet Hastanesinde ambulans şoförü olarak görev yapan baba Bekir Eyce'nin, bugün izinli olduğundan sabah evde bulunduğu, oğlunun şehit haberiyle büyük üzüntü yaşadığı öğrenildi.

Þehidin kardeşleri Onur (11) ve Orhan Eyce (16) de olayın üzüntüsünü yaşadı.

İlköğretim öğrencisi Onur Eyce, ağabeyinin askerde çekilmiş fotoğrafına sarılarak ağladı. Baygınlık geçiren lise öğrencisi Orhan Eyce'ye de sağlık ekipleri ambulansta müdahale etti.

Sivas Þehit Aileleri ve Gazileri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Hızal, evlerine gelerek Eyce ailesine baş sağlığı ve sabır diledi.

Sivas Belediyesi Sosyal İşler Müdürü Ahmet Eyce de adaşı olan yeğeni Ahmet Eyce'nin şehit olması üzerine eve gelip, ailesini ve yakınlarını teselli etmeye çalıştı.

Þehidin ailesinin yaşadığı evin girişi ile çevredeki konutların balkonları ve pencerelerinin Türk bayraklarıyla donatıldığı görüldü.

Ahmet Eyce'nin şehit olduğu haberini alan akrabaları ve komşuları, Eyce ailesine taziye dileklerini iletiyor.

Þehidin ailesinin evinin önünde Sivas Asker Hastanesine bağlı sağlık görevlileri ile ambulans hazır bekletiliyor.

Öte yandan, ailenin, çocukları Ahmet Eyce ile en son dağıtım izninde yüzyüze görüştüğü öğrenildi. Eyce'nin tezkeresine 4 ay kaldığı belirtildi.

Þehit Ahmet Eyce'nin cenazesinin, yarın Ulu Cami'de kılınacak namazın ardından Yukarı Tekke Mezarlığı'ndaki Askeri Þehitlik'te toprağa verileceği kaydedildi.

Eyce ailesinin 3 erkek çocuğundan en büyüğü olan 21 yaşındaki Ahmet Eyce'nin lise mezunu olduğu, askere gitmeden önce kentteki bir çiçekçide çalıştığı öğrenildi. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

TSK'dan Dağlıca Açıklaması

07 Mayıs 2010 tarihinde Hakkâri Dağlıca Güneyi Bölgesindeki hakim arazi kesiminde Tugay Komutanının sevk-idaresinde operasyon icra eden komando birliğine, sabah saat 07.00'de, 7-8'er kişilik üç gruptan oluştuğu değerlendirilen bölücü terör örgütü mensuplarınca taciz ateşi açılmış, ilk ateşte 2 Komando Uzman Erbaş şehit olmuştur.

Bölge, derhal takviye edilmiş ve teröristlerin bulunduğu yerler, ağır ve hafif silahlarla ateş altına alınmıştır.

Ayrıca, 2 taarruz helikopter kolu (4 adet kobra helikopteri) ile insansız hava aracı da bölgeye sevk edilerek terörist mevzileri ve kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.

Aralıklarla saat 14.00'e kadar devam eden çatışmalarda, 5 terörist etkisiz hale getirilmiş; ayrıca, bazı yaralı teröristlerin de bölgeden çekilen teröristlerce taşındığı tespit edilmiştir.

Helikopterlere hudut ötesindeki değişik mevzilerden uçaksavar silahları ile ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine, Hava Kuvvetlerince bu mevziler saat 16.45 ile 17.55 arasında ateş altına alınmış ve mevzilerin tahrip edildiği gözlenmiştir.

Bölgede operasyonel faaliyetler devam etmekte olup terörist zayiatının daha fazla olabileceği değerlendirilmektedir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.tsk.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_3_Bilgi_Notlari/2010/BN_48.html Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 08 Mayıs 2010, 01:58:29

Ayrıca, 2 taarruz helikopter kolu (4 adet kobra helikopteri) ile insansız hava aracı da bölgeye sevk edilerek terörist mevzileri ve kaçış istikametleri ateş altına alınmıştır.

Helikopterlere hudut ötesindeki değişik mevzilerden uçaksavar silahları ile ateş edildiğinin tespit edilmesi üzerine, Hava Kuvvetlerince bu mevziler saat 16.45 ile 17.55 arasında ateş altına alınmış ve mevzilerin tahrip edildiği gözlenmiştir.

http://www.tsk.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_3_Bilgi_Notlari/2010/BN_48.html

Uçaksavar ateşi mi? O.Ç. Mesajı Paylaş

Ben Orta Asya'dan türeyen Anadolu'da büyüyen Avrupa içlerine yürüyen Türküm...

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz