PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Türkiye'den PKK'nın kasalarına büyük operasyon

Ankara, terör örgütünün finansal kaynaklarının kurutulması için kapsamlı bir eylem planını devreye sokmaya hazırlanıyor. Hedef: Avrupa'dan Van, Hakkâri ve Þırnak üzerinden Irak'ın kuzeyine aktarılan paraların önünü kesmek...

Gerek yurt içinde gerekse Irak'ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarla darbe üstüne darbe alan PKK, sıkıştığı bu kıskaçtan kurtulmaya çalışırken, örgütün Avrupa kanadında da sıkıntı giderek artıyor.
Aydınlık'a ulaşan bilgilere göre, TSK'nın operasyonlara başlamasının hemen sonrasında terör örgütünün Avrupa kanadı, özellikle Almanya'da kendilerine yakın siyasetçileri devreye sokmak, Kandil'e yönelik operasyonların durdurulması ve Alman hükümetinin Türkiye'ye baskı yapmasını sağlamak için harekete geçti.

ÖRGÜTTE PANİK HAVASI
PKK, benzer girişimleri, Brüksel, Paris ve Strazburg'da da yaptı. Ancak istediği başarıyı yakalayamadı. Örgüt, Avrupa'da PKK'ya destek için kamuoyu oluşturmaya çalışırken, Ankara'nın örgütün finans kaynaklarını kurutacak bir eylem planını uygulamaya sokacağı yönündeki haberler, PKK içindeki panik havasını körükledi.
Ankara'nın kısa süre içinde devreye sokacağı eylem planına göre, örgütün Avrupa'daki parasını Van, Hakkâri ve Þırnak üzerinden Kuzey Irak'a aktarmasının önü kesilecek. Böylece, örgütün Irak'ın kuzeyindeki ve Suriye'deki silah kaçakçılığı üzerinden silahlanması önemli ölçüde engellenmiş olacak.

HER YIL TOPLAM 550 MİLYON AVRO
MİT, MASAK ve Emniyet'in daha önce ayrıntılı çalışmalarla belirlemiş olduğu para trafiği yakın takibe alınacak. Örgüte kuryeler aracılığıyla yılda 300 milyon Avro, Avrupa ve Türkiye'deki bankacılık sistemi aracılığı ile de 50 milyon Avro'nun aktarıldığı saptanmış durumda. PKK'nın ayrıca, Avrupa ülkelerindeki Kürt kökenli vatandaşlardan bağış yani haraç olarak aldığı paranın ise 200 milyon Avro'nun üzerinde olduğu tahmin ediliyor.
Örgütün paraları, ağırlıklı olarak Almanya, Hollanda, Danimarka ve Fransa başta olmak üzere 14 Avrupa ülkesinin tamamında gerek kuryeler, gerekse bankacılık sistemi içinde dolaşım yapıyor. Türkiye'nin bu dolaşımın önünü kesmesi durumunda, terör örgütünün finans kaynaklarının önemli bir darbe yiyeceği değerlendiriliyor.

VAKIF VE DERNEKLER YAKIN TAKİPTE
Türkiye'nin tek tek bu kuryelerin izini sürmesi ve sınır geçişlerinde bavulla taşınan paralara izin verilmemesi için Avrupa ülkeleri nezdinde yoğun bir girişim başlatması söz konusu olacak. Eş zamanlı olarak, PKK'nın yan kuruluşu şeklinde faaliyet gösteren vakıf, dernek ve kuruluşların kapatılması için diplomatik girişimler de yoğunlaştırılacak.

http://www.milliyet.com.tr/turkiye-den-pkk-nin-kasalarina-gundem-2107675/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

MİT, MASAK ve emniyet daha önce ayrıntılı bir şekilde belirlemiş madem, neden şimdiye kadar bu konuda bir şey yapılmamış? Bu terör örgütü üç günlük bir örgüt değil! Terörle mücadelede, örgütün ilgili kurumlarca belirlenen para hareketini engellemekle görevli olanlar kimler? Neden bugüne kadar görevlerini yerine getirmemişler? Pkk çözüm süreci adındaki milleti uyutma sürecinde nasıl bu kadar güçlendi? Buna engel olması gerekenler neden görevlerini yerine getirmedi? Bu ülke güvenliğini tehlikeye düşürecek çok önemli bir konu ve sorumlular hakkında soruşturma başlatılmalı! Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Mavi Bereliler Þemdinli'de

"Mavi bereliler" olarak bilinen özel eğitimli komandolar, zırhlı araçlarla Hakkari'nin Þemdinli ilçesine sevk edildi

Mavi Bereliler Þemdinli'de
Azer DEMİR/ÞEMDİNLİ (Hakkari), (DHA) -

Terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonlar için doğu  illerine görevlendirilen özel eğitimli komandolar, zırhlı araçlarla Hakkari'nin  Þemdinli ilçesine getirildi.

"Mavi bereliler" olarak bilinen ve Yüksekova ilçesinden çok sayıda  zırhlı araçla Þemdinli'ye getirilen komandolar, ilçedeki sınır birliklerine sevk  edildi.

Zırhlı ve konteyner yüklü çok sayıda askeri araç, sinyal bozucu jammerler eşliğinde ilçe merkezinden geçerek Þemdinli 3'ücnü Dağ ve Komando Tabur Komutanlığı'na doğru gitti.

Kayseri 1. Komando Tugay Komutanlığı ve Bolu 2. Komando Tugay  Komutanlığında zorlu eğitim süreçlerinden geçen, modern silah ve teçhizatlarla  donatılan "mavi bereliler", terörle mücadele için doğu illerine  görevlendirilmişti.

http://www.milliyet.com.tr/semdinli-ye-askeri-sevkiyati-gundem-2107988/ Mesajı Paylaş

"Gönüllü" askerlik için TSK'ya 3 bin başvuru
ANKARA (AA) 27 Ağustos 2015
"Gönüllü" askerlik için TSK'ya 3 bin başvuru

Gönüllü asker olmak isteyen yaklaşık 3 bin kişi, Genelkurmay Başkanlığına başvurdu.

Genelkurmay Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada, son günlerde yaşanan terör olaylarının ardından gönüllü askerlik için yaklaşık 3 bin kişinin Genelkurmay'a elektronik posta yoluyla başvurduğu belirtildi.

Vatandaşlardan gelen başvurularda, 34 yaşında olduğunu belirten bir ev hanımı, "Eşim kaptan. Bu yüzden hem anne hem de baba olmaya çalışıyorum Allah'ın izniyle. Çocuklarımı kimselere emanet edip markete bile gidemem ben. Öyle sakınırım onları gözümden ama siz de uygun görürseniz çocuklarımı canım anneme emanet edip bu zor günlerde ordumuzun yanında olmak isterim. Belki patates soymaktan başka çok bir şey gelmez elimden ama karınca misali 'safım belli olsun' isterim. Beni kabul eder de yukarıda verdiğim mail adresine mesaj bırakarak askere alırsanız dünyanın en mutlu insanı ben olacağım. Rabbim şanlı ordumuzu korusun" ifadelerini kullandı.

Elektrik Mühendisi bir vatandaş da süresiz ve ücretsiz askere alınarak, Doğu veya Güneydoğu'da askerlik yapmak istediğini belirterek, şunları kaydetti:

"Þu anda hunharca, kalleşce öldürülen TSK mensuplarımızın kanının yerde kalmaması için Sayın Genelkurmay Başkanlığı tarafından ilgili yerlere verilecek talimatla vatanım için hainlere ve teröristlere karşı savaşmak istiyorum. Çocuğuma bırakacak mirasım ve nakit param da vardır. Her şeyimi kızıma yaptım, kızımın geleceği sağlamdır. Arkamı dönüp bakacak sorunum yoktur. Vatanım için savaşmak istiyorum. Tabancayı ve otomatik tüfekleri (Kalaşnikof, MG3, G3) çok iyi kullanıyorum. Sağlık sorunum yoktur. Bu talebim hakkında olumlu cevap verilmesini istiyorum. Cevabı en kısa zamanda bekliyorum."

''Nene Hatun'un Kara Fatma'nın Hayme Ana'nın torunu..."
Beykoz Devlet Hastanesinde çalışan bir hemşire ise başvurusunda "Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor durumda gönüllü olarak her an askerliğe hazır olduğumu bildirmek istiyorum. En Doğu'da en Batı'da fark etmez en zor şartlar altında bayrağımız, vatanımız ve milletimiz için seve seve canımı vermeye hazırım. Allah yardımcınız olsun" değerlendirmesinde bulundu.

Başka bir vatandaş ise başvurusunda, "Son günlerde terör olaylarının artmasıyla gelen şehit haberlerinden dolayı yüreğim yangın yeri... Bu acıya nasıl dayanılabilir bilmiyorum. Elim kolum bağlı beklemeyi kendime yakıştıramıyorum. Nene Hatun'un, Kara Fatma'nın, Hayme Ana'nın torunu olarak, her şeyden önemlisi bir Türk kadını olarak artık askere alınmak istiyorum. Gereğinin yapılmasını rica ediyorum" ifadesini kullandı.

Girne Amerikan Üniversitesi'nde okuyan bir öğrenci de Genelkurmay Başkanlığına, gönüllü asker olmak için başvurusunda şunları belirtti:

"Öncelikle vatanımız, milletimiz bu denli zor zamanlar geçirirken şehit haberlerine izleyici kalmaya gönlüm el vermediği için belirtmek istedim. Girne Amerikan Üniversitesinde 3'üncü sınıfta öğrenciyim. Takdir görülür ve ihtiyaç doğrultusunda bilinmesini isterim ki askerliğimi okulum bitmeden yapabileceğime, ihtiyaç doğrultusunda en yakın askerlik şubesine teslim olup vatani görevimi yerine şerefle getirmeye ve gönüllü olarak Güneydoğu'yu istediğimi bilginize arz ederim."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29913257.asp Mesajı Paylaş

Hakkari Valiliği'nden flaş karar

Hakkari Valiliği, Yüksekova ilçesinde saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti.

Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde bugün saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar ilçede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.
Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Yüksekova İlçesi'nde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için  5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

YÜKSEKOVA'DA YOĞUN SİLAH SESLERİ
Hakkari Valiliği tarafından Yüksekova İlçesi'nde sokağa çıkma yasağının ilan edilmesinden kısa bir süre sonra Orman ve Eski Kışla mahallelerinde yoğun bir şekilde silah ve patlama sesleri duyuldu. Silah ve patlama seslerinin ardından bölgeye zırhlı araçlar sevk edildi. Araçlar bölgeye doğru giderken, silah sesleri de zaman zaman oldukça yoğun bir şekilde duyuldu. 

HALK TENCERE VE TAVALARLA SOKAĞA ÇIKTI
Hakkari Valiliği tarafından 23.30'dan itibaren ilan edilen sokağa çıkma yasağının ardından ilçenin bir çok yerinden silah ve patlama sesleri duyuldu. Ardından da binlerce kişi evlerinden dışarı çıkarak sokaklarda yürümeye başladı. Ellerindeki tava, tencere kapaklarını bir birine vurarak protestoda bulunan kalabalığın, sokak ve caddelerde yürümeleri üzerine çevrede geniş güvenlik önlemi polis ekipleri yer yer müdahalede bulundu. Protestocular zırhlı araçlara taş atıp, kurdukları barikatlarda ateş yakarken, polisler de göz yaşartıcı bomba ve basınçlı su kullanarak toplanan göstericileri dağıtmaya çalıştı. Bu arada birçok noktadan da silah ve patlama sesleri duyulmaya devam etti.

HDP MİLLETVEKİLİ ZEYDAN: CAMİ İMAMI YARALANDI
Yüksekova İlçesi'ndeki olaylar devam ederken, HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, güvenlik güçleri tarafından atılan top atışlarının bir eve isabet etiğini ve evde bir cami imamının ağır yaralandığını söyledi. Zeydan, "Hakkari Valiliği tarafından sokağa çıkma yasağı ilan edilmesinin ardından ilçedeki Orman ve Eski Kışla mahallelerinde yoğun bir çatışma yaşanıyor. Orman Mahallesi'ne atılan top atışlarının isabet ettiği evde mahallenin cami imamı İbrahim Akdoğan yaralandı. Yaralıyı getirmek için giden 112 Acil sağlık ekiplerine güvenlik güçleri izin vermiyor. Cami imanın çocuklarının sağlık durumundan da haber alınamıyor" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/hakkari-valiligi-nden-flas-karar-gundem-2108251/ Mesajı Paylaş

Bitlis'te jandarma komutanlığına saldırı: 4 asker yaralı
27 Ağustos 2015
Bitlis'te karakola saldırı: 4 asker yaralı

Bitlis'in Hizan ilçesinde, PKK mensuplarınca jandarma komutanlığına düzenlenen saldırıda biri ağır olmak üzere 4 asker yaralandı, 6 terörist de etkisiz hale getirildi.

Gece saat 01.00 sıralarında Terör örgütü PKK mensupları, İlçe Jandarma Komutanlığı'na uzun namlulu silahlarla saldırdı. Saldırıya anında karşılık verilmesi üzerine çıkan çatışmada 6 terörist etkisiz hale getirilirken, biri ağır 4 asker de yaralandı. Yaralılar, askeri helikopterle olay yerinden alınarak Tatvan Asker Hastanesi'ne getirildi. Kaçan teröristlerin yakalanması için de bölgede hava destekli operasyon başlatıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29917731.asp Mesajı Paylaş

Yüksekova'da çatışmalar nedeniyle bir çok ev hasar gördü
27 Ağustos 2015
Yüksekova'da evler hasar gördü

Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde dün gece boyunca devam eden çatışmaların ardından bu sabah bir çok evin hasar gördüğü ortaya çıktı.

Hakkari Valiliği'nin çıkan olaylar nedeniyle dün saat 23.30'dan itibaren sokağa çıkma yasağı ilan ettiği Yüksekova ilçesinde güvenlik güçleriyle PKK üyeleri arasında sabaha kadar çatışmalar devam etti.

YÜKSEKOVA'DAN SON FOTOĞRAFLAR

İlçede sokağa çıkma yasağı devam ederken, gece çıkan çatışmalardan dolayı da birçok ev hasar gördü. Savaş alanına dönen ilçede gerginlik devam ediyor. Cumhuriyet Mahallesi'nde sabah saatlerinde yasağa uymayarak sokağa çıkan bir gruba polis tazyikli suyla müdahale ederken, ilçede ise internet sıkıntısı yaşandığı belirtildi. 

HDP'Lİ ZEYDAN: 3 KİÞİ ÖLDÜ
HDP Hakkari Milletvekili Abdullah Zeydan, Yüksekova'da yaşanan çatışmalarda 3 kişinin öldüğünü, 7 kişinin ise yaralandığını söyledi.

VALİLİK: İKİNCİ BİR DUYURUYA KADAR SOKAĞA ÇIKMAK YASAK
Hakkari Valiliği, Yüksekova İlçesi'nde dün gece saat 23.30'dan ikinci bir duyuruya kadar ilçede sokağa çıkma yasağının ilan edildiğini duyurdu.

Hakkari Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, "İlimiz Yüksekova İlçesi'nde artan terör olayları nedeniyle vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının tekrar tesis edilmesi için  5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince, İlimiz Yüksekova İlçe merkezinde 26 Ağustos 2015 günü saat 23.30'dan geçerli olmak üzere ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmiştir" denildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29920130.asp Mesajı Paylaş

PKK'dan bombalı tuzak! 4 polis yaralı...
Þırnak'ın Silopi İlçesi'nde yakılan bir TIR için sevk edilen zırhlı polis aracının geçisi sırasında PKK'lı teröristler yola daha önceden tuzakladıkları bombayı uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada 4 polis memuru hafif yaralandı.

PKK'dan bombalı tuzak! 4 polis yaralı...
Silopi'deki 6'ncı Cadde üzerinde gasp edilen bir TIR'ın dorsesinin yakılması üzerine bölgeye olay yerine polis ekipleri sevk edildi. Zırhlı polis aracının geçişi sırasında örgüt üyeleri tarafından daha önceden yola tuzaklanan bomba uzaktan kumanda ile infilak ettirdi. Patlamada araçta bulunan ve hafif yaralanan 4 polis memuru Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Saldırının ardından bölgeye sevk edilen polis özel harekat timleri ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Kısa süren çatışma ardından PKK'lılar kaçtı. Kaçan PKK'lıların etkisiz hale getirilmesi için ilçede operasyonlar sürüyor.

Bombalı saldırıda hasar gören zırhlı aracın çevresinde güvenlik önlemi alan polis, bölgeye hiç kimseyi yaklaştırmadı.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-dan-bombali-tuzak-4-polis-gundem-2108612/ Mesajı Paylaş

Cizre'de çatışma: 1'i çocuk 3 vatandaş hayatını kaybetti
Ramazan İMRAĞ/CİZRE(Þırnak) (DHA) 27 Ağustos 2015
Cizre'de çatışma: 3 vatandaş hayatını kaybetti

ÞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde PKK'lılar Garnizon Komutanlığı ile polis zırhlı aracına roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. Saldırıların ardından güvenlik güçleri ile PKK'lılar arasında çıkan çatışmalarda 1'i 7 yaşındaki çocuk olmak üzere 3 kişi hayatını kaybetti, 3 asker ile 4 sivil yaralandı. Halkın evlere çekildiği ilçenin çevre yolu mevkiinde çatışmalar yer yer sürüyor.

Cizre'de PKK'lılar Nur Mahallesi'nde bulunan Garnizon Komutanlığı nizamiyesine bugün öğleden sonra roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi.

Cizre Devlet Hastanesi'nde görevli sağlık personeli Eyüp Ergin evine giderken çatışma ortasında kaldı kurşunların isabet etmesiyle ağır yaralandı. Ergin, görev yaptığı hastaneye kaldırıldı ve doktorların tüm çabasına karşın yaşamını yitirdi.

DEDAÞ çalışanı olan 28 yaşındaki Mesut Sanrı da arıza onarırken çatışmanın arasında kalarak ağır yaralı olarak kaldırıldığı Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdi.

Cizre'de ölenlerden 7 yaşındaki Baran Çağlı'nın da çatışmalar sırasında çöken bir duvarın altında kalarak ağır yaralandığı belirtildi. Baran Çağlı'nın da kaldırıldığı hastanede hayatını kaybettiği öğrenildi.

Cizre Devlet Hastanesi önünde polis sıkı güvenlik önlemleri alınırken, sağlık personeli arkadaşları Eyüp Ergin'in hayatını kaybetmesinin büyük üzüntüsünü yaşadı, ağlayanlar oldu.

Bölgede operasyonlar devam ederken PKK'lılar bu kez Dicle Nehri üzerindeki Cizre Köprüsü Mevkii'nden geçen polis zırhlı aracına roketatarlı saldırı düzenledi. Roketatarın isabet etmediği araçta yaralanan olmadı.

Polise atmak istediği bomba elinde patladı
YOLLAR KAPATILDI
Çatışmaların yer yer sürdüğü Cizre'de PKK'lılar Nusaybin Caddesi, Çevreyolu ve Orhan Doğan Caddesi üzerine güvelik güçlerine karşı barikatlar kurarak çatışmaya girdi. Yoldan geçen araçları durdurup, sürücülerinden kontak anahtarlarını alan teröristler, aralarında TIR ve otobüslerin de bulunduğu araçları yolu kapatacak şekilde park etti.

Cizre'de gerginlik tırmanırken, bir çok yol kapatıldı. 

ÇATIÞMALAR SÜRÜYOR
Cizre'de saldırıları gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için ilçede operasyonlar sürerken, özellikle Çevreyolu Mevkii'nde yer yer çatışmalar yaşanıyor. Bölgede esnaf kepenklerini kapatırken, halk evlerine çekildi. İlk bilgilere göre süren çatışmaların arasında kalan arasında 1 çocuğun da bulunduğu 4 sivilin yaralandığı belirtildi. Yaralılar Cizre Devlet Hastanesi'ne kaldırılırken, aralarında hayati tehlikesi bulunanlar olduğu öğrenildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29921098.asp Mesajı Paylaş

Lice'de terör saldırısı: Bir asker şehit
AA
27 Ağustos 2015
Lice'den acı haber: Bir asker şehit

Lice ilçesinde, teröristlerin Diyarbakır-Bingöl karayolunun güvenliğini sağlayan askerlere yönelik saldırısında 1 asker şehit oldu, 4 asker yaralandı.

Edinilen bilgiye göre, Diyarbakır-Bingöl karayolunu keserek durdurdukları araçlarda kimlik kontrolü yapan Terör örgütü mensupları, Fisovası mevkisinde güvenliği sağlayan askerlere roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırdı.

Saldırıda 1 asker şehit olurken, 2 asker yaralandı.

Helikopterle Diyarbakır'a getirilen yaralı askerler Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde tedavi altına alındı.

Teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.

GENELKURMAY: 1 ÞEHİT, 4 YARALI VAR

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Lice İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin düzenlediği saldırıda 1 askerin şehit olduğunu, 4 askerin de yaralandığını açıkladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"27 Ağustos 2015 tarihinde saat 15.40'da Bölücü Terör Örgütü mensubu bir grup terörist tarafından, Diyarbakır ili Lice ilçesi Güçlü Köyü Dakyanuskalesi Tepe mevkiinde inşa edilen üs bölgesi ve ulaşım yolu çalışmaları kapsamında karayolları ekiplerinin emniyetini sağlayan unsurlarımıza, roketatar ve uzun namlulu silahlar ile saldırıda bulunulmuştur.

Yapılan silahlı saldırıya anında karşılık verilmiş, çıkan çatışmada  Kahraman 1 silah arkadaşımız şehit olmuş, Kahraman 4 silah arkadaşımız da hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralanmıştır. Yaralılar derhal helikopter ile hastaneye tahliye edilmişlerdir.

Bölgeye taarruz helikopter kolu, insanlı keşif uçağı,  ve takviye birlikler sevk edilmiş;  teröristlerin etkisiz hale getirilmesi maksadıyla muhtemel kaçış istikametleri ateş altına alınmış olup, bölgede operasyonlara devam edilmektedir.

Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden Kahraman Þehidimize Allah'tan rahmet, değerli ailesine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, saldırıda yaralanan Kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29923202.asp Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz