PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı: Üç şehit
DHA
30 Ağustos 2015
Diyarbakır ve Silopi'de polise saldırı

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi ve Þırnak'ın Silopi ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda 3 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı. Diyarbakır'da şehit düşen polislerden Ahmet Gılıç'ın olay sırasında teyzesinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde  bugün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen trafik polis otosuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan trafik polislerinden ikisi şehit oldu.

Diyarbakır'ın Kayapınar ilçesi ve Þırnak'ın Silopi ilçesinde teröristler tarafından düzenlenen saldırılarda 3 polis şehit oldu, 5 polis yaralandı. Diyarbakır'da şehit düşen polislerden Ahmet Gılıç'ın olay sırasında teyzesinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

Diyarbakır merkez Kayapınar ilçe merkezinde  bugün saat 13.30 sıralarında yoldan geçen trafik polis otosuna silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda ağır yaralanan trafik polislerinden ikisi şehit oldu.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valiliği'nden, teröristlerin ekip aracına düzenlediği silahlı saldırıda ağır yaralanan trafik polisi Ahmet Gılıç'ın, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 13.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkisinde görevli trafik polislerine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda biri ağır 2 trafik polisinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özel hastanede tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan trafik polisi Ahmet Gılıç, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı trafik polisi İlker Narin'in hastanedeki tedavisi devam ediyor. Saldırının ardından Peyas Mahallesi'ne kaçan bölücü terör örgütü mensupları, mahalle arasında saldırıyı gerçekleştirdiği araç ve bir Kalaşnikof marka uzun namlulu silahı bırakarak olay yerinden uzaklaşmıştır."

Açıklamada, teröristlerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.

İKİNCİ ACI HABER SİLOPİ'DEN

Þırnak'ın Silopi İlçesi'nde ise PKK'lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda 1 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Silopi'de dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya gider 3 YDG-H'linin öldürülmesinin ardından bugün de olaylar devam etti. Barbaros Mahallesi'ndeki öğleden sonra çıkan olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında teröristler yola tuzaklanan patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Þiddetli patlamada araçta bulunan polislerden 1'i şehit olurken, 4'ü de yaralandı. Þehit olan polisin Yılmaz Dikmen olduğu öğrenildi. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.

Bu arada silah ve patlama seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Halkın evlerine çekildiği, esnafın kepenk kapattığı bu mahallelerden Barbaros Mahallesi'nde bir grup protesto gösterisinde bulundu. - Mehmet Selim YALÇIN- Ramazan İMRAĞ/SİLOPİ (Þırnak), (DHA)

YARALI ARKADAÞLARINA YARDIMA GİDERKEN ÞEHİT OLDU

Þırnak'ın Silopi İlçesi Barbaros Mahallesi'nde PKK'lıların polis aracına saldırısında şehit olan polis Yılmaz Dikmen'in, saldırıdan sonra yaralı arkadaşlarına yardıma giderken PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla vurulduğu ortaya çıktı.

Olay üzerine yaralı arkadaşlarına yardıma giden polis memuru 46 yaşındaki Yılmaz Dikmen, PKK'lıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şehit polis Yılmaz Dikmen için yarın Þırnak'ta tören düzenlenecek, ardından cenaze toprağa verilmek üzere memleketine gönderilecek.

PKK'lıların roketatarlı saldırı düzenlendiği zırhlı araçta yaralanan 4 polis memurunun hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Þehit polis Gılıç kuzeniyle konuşurken vuruldu, kelime-i şahadet getirdi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan trafik polisi 38 yaşındaki Ahmet Gılıç'ın İzmir'in Bergama İlçesi'nde baba ocağına ateş düştü. Þehidin olay sırasında teyzesinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

Kayapınar İlçesi'ndeki Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın şehirde bulunması dolayısıyla trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 yıllık trafik polisi, Ahmet Gılıç, meslektaşı İlker Narin ile şehit oldu. Evli, bir çocuk babası Gılıç'ın şehit olduğu haberi ile memleketi Bergama'nın Karahıdırlı Mahallesi'ndeki annesi Ümmühan Gılıç (72), ablaları Fatma Bozdağ (50), Züleyha Bayındır (42), Hacer Kızıltaş (46), Emine Gılıç (46) , kardeşi Mehmet Ali Gılıç (34), ağabeyi Musa Gılıç (52) ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Þehidin annesi Ümmühan Gılıç, evin girişine asılan Türk Bayrağı'nın kaldırılmasını isteyip, "Bayrakta oğlumu görüyorum. Kaldırın bunu" diyerek, sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine bayrak kaldırılıp, sokağın girişine asıldı.

"ÞEHADET GETİRİP, ÞEHİT OLMUÞ"

Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek (41), Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce telefonda konuştuklarını belirtip, "Ahmet, bana telefon etti. Ancak, hasta babamla uğraştığım için telefona cevap veremedim. 5 dakika kadar sonra ben kendisini aradım. Kendisinin iyi olduğunu belirtip, babamın sağlığını sordu. Babamın durumu hakkında bilgi verdim. Neler yaptığını sorduğumda, 'Diyarbakır'da görevdeyim. Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil' dedi. Bu sırada ses kesilip, telefon yere düşer gibi oldu. Bu sırada Ahmet'in kelime-i şehadet getirdiğini duydum. Bu sırada telefon kapandı. Tekrar defalarca telefonu aradım. Ancak, cevap veren olmadı" dedi.

EÞİ DE DİYARBAKIR'DA GÖREV YAPIYOR

Þehidin eşi Akile Gılıç'ın Diyarbakır'daki bir sağlık kuruluşunda bir yıldır çalıştığı, tek çocukları 13 yaşındaki Ece Gılıç'ın ise Bergama'da anneannesinin yanında kaldığı, acı haberi alınca Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

BABASI ÜNİFORMA İLE GÖRÜNCE DAYANAMAYIP ÖLMÜÞ

Þehit polisin babası Halil İbrahim Gılıç'ın, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu'na kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bayram tatiline gelen oğlunu üniformayla görünce heyecanlanıp, kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Þehit polisin yarın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderilecek cenazesinin, ikindide Bergama Yeni Cami'ye getirileceği buradaki törenin ardından Karahıdırlı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.
VALİLİKTEN AÇIKLAMA GELDİ

Diyarbakır Valiliği'nden, teröristlerin ekip aracına düzenlediği silahlı saldırıda ağır yaralanan trafik polisi Ahmet Gılıç'ın, hastanedeki müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, 13.00 sıralarında merkez Kayapınar ilçesi Yeniyol mevkisinde görevli trafik polislerine terör örgütü PKK mensuplarınca uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendiği belirtildi. Saldırıda biri ağır 2 trafik polisinin yaralandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Özel hastanede tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan trafik polisi Ahmet Gılıç, kurtarılamayarak şehit olmuştur. Yaralı trafik polisi İlker Narin'in hastanedeki tedavisi devam ediyor. Saldırının ardından Peyas Mahallesi'ne kaçan bölücü terör örgütü mensupları, mahalle arasında saldırıyı gerçekleştirdiği araç ve bir Kalaşnikof marka uzun namlulu silahı bırakarak olay yerinden uzaklaşmıştır."

Açıklamada, teröristlerin yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü vurgulandı.

İKİNCİ ACI HABER SİLOPİ'DEN

Þırnak'ın Silopi İlçesi'nde ise PKK'lıların yola yerleştirdikleri patlayıcıyı polis aracı geçerken infilak ettirmeleri sonucunda 1 polis şehit oldu, 4 polis yaralandı.

Silopi'de dün gece güvenlik güçleriyle çatışmaya gider 3 YDG-H'linin öldürülmesinin ardından bugün de olaylar devam etti. Barbaros Mahallesi'ndeki öğleden sonra çıkan olaylara müdahaleye giden polis zırhlı aracının geçişi sırasında teröristler yola tuzaklanan patlayıcıyı uzaktan kumanda ile infilak ettirildi. Þiddetli patlamada araçta bulunan polislerden 1'i şehit olurken, 4'ü de yaralandı. Þehit olan polisin Yılmaz Dikmen olduğu öğrenildi. Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralı polisler tedaviye alındı.

Bu arada silah ve patlama seslerinin yankılandığı Barbaros ve Karşıyaka mahallelerinden dumanlar yükseldiği görüldü. Halkın evlerine çekildiği, esnafın kepenk kapattığı bu mahallelerden Barbaros Mahallesi'nde bir grup protesto gösterisinde bulundu. - Mehmet Selim YALÇIN- Ramazan İMRAĞ/SİLOPİ (Þırnak), (DHA)

YARALI ARKADAÞLARINA YARDIMA GİDERKEN ÞEHİT OLDU

Þırnak'ın Silopi İlçesi Barbaros Mahallesi'nde PKK'lıların polis aracına saldırısında şehit olan polis Yılmaz Dikmen'in, saldırıdan sonra yaralı arkadaşlarına yardıma giderken PKK'lı teröristler tarafından uzun namlulu silahla vurulduğu ortaya çıktı.

Olay üzerine yaralı arkadaşlarına yardıma giden polis memuru 46 yaşındaki Yılmaz Dikmen, PKK'lıların uzun namlulu silahlarla açtığı ateş sonucu şehit oldu. Kırıkkale nüfusuna kayıtlı olduğu belirtilen şehit polis Yılmaz Dikmen için yarın Þırnak'ta tören düzenlenecek, ardından cenaze toprağa verilmek üzere memleketine gönderilecek.

PKK'lıların roketatarlı saldırı düzenlendiği zırhlı araçta yaralanan 4 polis memurunun hastanede tedavilerinin sürdüğü belirtildi.

Þehit polis Gılıç kuzeniyle konuşurken vuruldu, kelime-i şahadet getirdi

Diyarbakır'ın Kayapınar İlçesi'nde, PKK'lı teröristlerin saldırısı sonucu şehit olan trafik polisi 38 yaşındaki Ahmet Gılıç'ın İzmir'in Bergama İlçesi'nde baba ocağına ateş düştü. Þehidin olay sırasında teyzesinin oğluyla telefonda konuştuğu, açık telefondan kelime-i şehadet getirdiğinin duyulduğu öğrenildi.

Kayapınar İlçesi'ndeki Dicle Kent Bulvarı, Medya Kavşağı bölgesinde, Devlet Bakanı Cevdet Yılmaz'ın şehirde bulunması dolayısıyla trafik denetimi yapan polis ekiplerine bugün saat 13.30 sıralarında silahlı saldırı düzenlendi. Saldırıda 12 yıllık trafik polisi, Ahmet Gılıç, meslektaşı İlker Narin ile şehit oldu. Evli, bir çocuk babası Gılıç'ın şehit olduğu haberi ile memleketi Bergama'nın Karahıdırlı Mahallesi'ndeki annesi Ümmühan Gılıç (72), ablaları Fatma Bozdağ (50), Züleyha Bayındır (42), Hacer Kızıltaş (46), Emine Gılıç (46) , kardeşi Mehmet Ali Gılıç (34), ağabeyi Musa Gılıç (52) ile diğer yakınları gözyaşlarına boğuldu. Þehidin annesi Ümmühan Gılıç, evin girişine asılan Türk Bayrağı'nın kaldırılmasını isteyip, "Bayrakta oğlumu görüyorum. Kaldırın bunu" diyerek, sinir krizi geçirdi. Bunun üzerine bayrak kaldırılıp, sokağın girişine asıldı.

"ÞEHADET GETİRİP, ÞEHİT OLMUÞ"

Teyzesinin oğlu İbrahim İşlek (41), Gılıç ile şehit olmasından kısa bir süre önce telefonda konuştuklarını belirtip, "Ahmet, bana telefon etti. Ancak, hasta babamla uğraştığım için telefona cevap veremedim. 5 dakika kadar sonra ben kendisini aradım. Kendisinin iyi olduğunu belirtip, babamın sağlığını sordu. Babamın durumu hakkında bilgi verdim. Neler yaptığını sorduğumda, 'Diyarbakır'da görevdeyim. Buralar biraz daha iyi ama tehlikenin nereden, nasıl geleceği belli değil' dedi. Bu sırada ses kesilip, telefon yere düşer gibi oldu. Bu sırada Ahmet'in kelime-i şehadet getirdiğini duydum. Bu sırada telefon kapandı. Tekrar defalarca telefonu aradım. Ancak, cevap veren olmadı" dedi.

EÞİ DE DİYARBAKIR'DA GÖREV YAPIYOR

Þehidin eşi Akile Gılıç'ın Diyarbakır'daki bir sağlık kuruluşunda bir yıldır çalıştığı, tek çocukları 13 yaşındaki Ece Gılıç'ın ise Bergama'da anneannesinin yanında kaldığı, acı haberi alınca Diyarbakır'a gitmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

BABASI ÜNİFORMA İLE GÖRÜNCE DAYANAMAYIP ÖLMÜÞ

Þehit polisin babası Halil İbrahim Gılıç'ın, 2001 yılında Balıkesir Polis Okulu'na kayıt yaptırdıktan iki ay sonra bayram tatiline gelen oğlunu üniformayla görünce heyecanlanıp, kalp krizinden yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Þehit polisin yarın Diyarbakır'da yapılacak törenin ardından İzmir Adnan Menderes Havalimanı'na gönderilecek cenazesinin, ikindide Bergama Yeni Cami'ye getirileceği buradaki törenin ardından Karahıdırlı Mahallesi Mezarlığı'nda toprağa verileceği bildirildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29944775.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Terörle mücadelede ödül dönemi başladı
AA 31 Ağustos 2015
Terörist ihbar edene ödül geliyor

3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini, yahut kimliklerini bildirenlere para ödülü verilmesine dair İçişleri Bakanlığı yönetmeliği, Resmi Gazete'de yayımlandı. Ödül miktarı İçişleri Bakanlığı'nın onayı ile 4 milyon TL'ye kadar çıkabilecek.

İlgili kanun kapsamına giren suçların faillerinin yakalanmasında etkinliği artırmak için, işlenişine iştirak etmemiş olmak koşuluyla, kanun kapsamına giren suç faillerinin yakalanmasına yardımcı olanlara veya yerlerini yahut kimliklerini bildirenlere verilecek para ödülünün miktar, usul ve esaslarını düzenleyen yönetmeliğe göre, ödül komisyonu, İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Başkanlığında, emniyet genel müdürlüğü ile Jandarma Genel Komutanlığının belirleyeceği üyelerden oluşacak.

KÖY KORUCULARINA DA ÖDÜL
Yönetmeliğe göre, para ödülü verilebilmesi için suçun 3713 sayılı Kanun kapsamında bulunması, verilen bilginin suçun aydınlatılması veya failin belirlenmesine yardımcı olacak niteliğe haiz olması, ödüllendirilecek kişinin suçun işlenişine iştirak etmemiş olması, geçici köy korucuları hariç kolluk, askeri personel veya terörle mücadele ile görevli kamu personeli olmaması gerekiyor. Ödüllendirme, ödül komisyonu tarafından tespit ve ilan edilen ve 3713 sayılı Kanun kapsamına giren suç ve failler hakkında yapılacak. Suçun aydınlatılmasına yönelik bilgilerin ödüllendirmede değerlendirilebilmesi için, daha önce terörle mücadelede görev alan istihbarat ve kolluk görevlileri ile bu amaçla görevlendirilmiş diğer personel tarafından temin edilmemiş olması gerekecek. Ödüllendirilecek kişinin Türk vatandaşı olması gerekmezken, ödüllendirme için ödüllendirilecek kişinin talebi zorunlu olacak.

4 MİLYON TL'YE KADAR ARTTIRILABİLECEK

Ödülün miktarı, sağlanacak bilgi, aydınlatılacak suç veya ihbar edilecek fail dikkate alınarak Ödül Komisyonu tarafından belirlenip ilan edilecek. Ancak bu miktar 200 bin lirayı geçemeyecek. Suç failinin terör örgütünde üst düzey yönetici olması veya aydınlatılacak suçun toplumda oluşturduğu infial ve etki de dikkate alınarak, ödülün miktarı, Ödül Komisyonu'nun önerisi ve İçişleri Bakanının onayı ile 20 katına kadar artırılabilecek. Bir kişi, bu yönetmelik kapsamında birden fazla suçun aydınlanmasına veya birden fazla failin yakalanmasına yardımcı olursa, ödül miktarı aydınlatılmasına yardımcı olduğu her suç ve fail için ayrı ayrı belirlenebilecek.

Ödül Komisyonu, emniyet işlerinden sorumlu İçişleri Bakanlığı Müsteşar Yardımcısının başkanlığında, Emniyet Genel Müdürünün belirleyeceği üç ve Jandarma Genel Komutanının belirleyeceği üç üye olmak üzere toplam 7 üyeden oluşacak. Üyelerin belirlenmesinde üst düzey yönetici olması ile terörle mücadele birimlerinde görev alması göz önünde bulundurulacak. Ödül Komisyonu, başkanın belirleyeceği gün ve yerde üye tam sayısının salt çoğunluğu ile toplanıp, kararlar oy çokluğu ile alınacak ve alınan kararlar İçişleri Bakanının onayı ile yürürlüğe girecek.

KİMLİKLER GİZLİ TUTULACAK
Ödüllendirmeye ilişkin giderler İçişleri Bakanlığının bütçesine konulacak ödenekten karşılanacak. Hak sahibine yapılacak ödemeler Ödül Komisyonu kararında belirtilen valilikler tarafından gerçekleştirilecek. Yönetmeliğe göre ödül verilen kişilerin kimlikleri hiçbir şekilde açıklanmayacak. Bu yönetmelik hükümlerinin uygulanması ve buna ilişkin iş ve işlemler ile bunların denetimleri vesilesiyle edinilen bilgiler gizli olacağından, bu gizliliğe riayet etmeyenler hakkında genel hükümlere göre cezai işlem uygulanacak.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29948669.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Hayret! Sonunda nasıl oldu da akıl edebildiler! Mesajı Paylaş

Polisi şehit eden PKK'lılardan biri öldürüldü biri yaralı ele geçirildi
Bedir ALTUNOK/KARS, (DHA) 2 Eylül 2015
Tuzakçı PKK'lılar yakalandı

IĞDIR'ın Karakoyunlu İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin 'Þüpheli 2 kişi var' diye çağırtarak pusuda şehit ettiği polis memuru 45 yaşındaki Olgun Kurbanoğlu, doğum yeri olan Kars'ta bir hafta önce ölen annesinin yanında gözyaşları arasında toprağa verildi. Saldırıyı gerçekleştiren 2 PKK'lıdan biri öldürüldü diğeri ise yaralı olarak ele geçirildi.

Polis Memuru Olgun Kurbanoğlu, dün sabah Karakoyunlu İlçesi'ndeki Engenekon Mahallesinde yanına gelen bir çocuğun 'Orada şüpheli 2 kişi var' dediği yere gittiğinde PKK'lı teröristlerle karşılaştı. Polis Olgun Kurbanoğlu, Jandarma Karakol Komutanlığı'nın arkasındaki arazide gizlenen PKK'lı teröristlerin otomatik silahlı saldırısına uğradı. İlk ateş sırasında teröristlerden birini yaraladıktan sonra başından ve göğsünden ağır yaralanan evli ve üç çocuk babası Kurbanoğlu, kaldırıldığı Iğdır Devlet Hastanesi'nde tüm çabalara karşın kurtarılamadı ve şehit oldu.

Babasını yıllar önce kaybeden, bir hafta önce de Kars'ın Susuz İlçesi'nde oturan annesi Sezile Kurbanoğlu'nu toprağa verdikten sonra geldiği Karakoyunlu'da hain saldırıya uğrayan şehit Olgun Kurbanoğlu için Iğdır Devlet Hastanesi önünde düzenlenen törene ablası Þenay Okuklu'nun Kars'tan çıplak ayakla gelmesi yürekleri dağladı. Törenin ardından Olgun Kurbanoğlu'nun cenazesi helikopterle Erzurum'a gönderildi. Otopsi ardından şehit polis için Erzurum Adli Tıp Kurumu bahçesinde ikinci bir tören düzenlendi. Lalapaşa Camii imamı Emrullah Kaçar'ın dua ettiği şehidin cenazesi, karayoluyla memleketi Kars'a uğurlandı.

Kars'ta bugün Harakani Devlet Hastanesi'nden alınan şehit polis Olgun Kurbanoğlu'nun cenazesi, eşi Arzu Kurbanoğlu ve çocukları ile kardeşlerinin gözyaşları arasında cenaze arabasına kondu. İl Müftüsü Mehmet Genç'in yaptığı duadan sonra Kurbanoğlu'nun cenazesi, doğum yeri olan Susuz'un Çamçavuş Köyüne götürüldü. Yaklaşık 5 kilometreyi bulan konvoyla girilen ve Türk bayrakları ile donatılan Çamçavuş Köyü'ndeki babasının evinin önünde Müftü Genç dua etti. Cenaze arabasındaki şehidin naaşına sarılarak ağlayan akrabalarına bazı akrabalar ise "Vatan sağ olsun, teröristleri sevindirmeyin, ağlamayın" dedi.

Þehidin eşinin güçlükle ayakta durduğu törende kızı Zeynep ise ellerini açarak babası için dua etti. Baba evinden Kars'a doğru yola çıkan şehidin naaşının arkasından ablası Þenay Okuklu bir süre koştu.

Kars İl Emniyet Müdürlüğü bahçesinde Olgun Kurbanoğlu için düzenlenen resmi törene Vali Günay Özdemir, Iğdır Valisi Davut Haner, Kars 14 Mekanize Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Avcı, Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta, İl Emniyet Müdürü Faruk Karaduman, Iğdır İl Emniyet Müdürü Yüksel Babal, şehidin yakınları, askeri erkan, meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan İl Emniyet Müdürü Karaduman "Gerektiğinde bu vatan için bu toprak için bu bayrak için canımızı feda ederiz" dedi.

İkinci tören ardından şehidin cenazesi Fethiye Camii'ne götürüldü. Öğleyin kılınan cenaze namazının ardından Olgun Kurbanoğlu, Asri Mezarlıkta annesi Sezile Kurbanoğlu'nun yanına defnedildi. Cenazenin toprağa verilmesinden sonra Kars Valisi Günay Özdemir ile Iğdır Valisi Davut Haner, şehit Olgun Kurbanoğlu'nun oğlu 14 yaşındaki Muhammet Emin'i teselli etti.

POLİSİ ÞEHİT EDEN 2 TERÖRİSTTEN BİRİ YARALI, DİĞERİ ÖLÜ ELE GEÇİRİLDİ
Bu arda Olgun Kurbanoğlu'nu şehit eden iki teröristten biri yaralı, diğeri ölü olarak ele geçirildi. Merkeze bağlı Karakoyunlu ilçesinde polis memuru Olgun Kurbanoğlu'nun şehit edilmesinin ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Özel Hareket Þube Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, Kurbanoğlu'nun açtığı ateşle yaralanan ve karayoluna inmek isteyen bir yaralı teröristle karşılaştı. Taşburun Köyü yakınlarında bacağından yaralı yakalanan teröristin ifadesi alındı. İfade doğrultusunda güvenlik kuvvetleri harekete geçti. Karakoyunlu İlçesi'nin kırsal kesimindeki bir mısır tarlasında saklanan PKK'lı teröristi bulan güvenlik kuvvetleri önce 'Teslim ol' çağrısında bulundu. Çağrıya ateş açarak karşılık veren terörist, çıkan çatışmada ölü olarak silahıyla birlikte ele geçirildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29971070.asp Mesajı Paylaş

Hakkari, Mardin ve Elazığ'da saldırı: 5 yaralı
DHA/AA 3 Eylül 2015
PKK 3 kentte saldırdı

PKK'lı teröristler akşam saatlerinde Hakkari, Mardin ve Elazığ'da saldırı düzenledi. Mardin'deki saldırıda 2 özel harekat polisi hafif yaralanırken, Elazığ'daki saldırıda da 1'i ağır 3 polis memurunun yaralandığı öğrenildi.

HAKKARİ'DE HAVAN VE OTOMATİK SİLAHLARLA SALDIRI
Hakkari'nin Þemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Yeşilova Sınır Karakolu ve Umurlu 34. Hudut Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından havan ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.

Saldırı saat 17.00 sıralarında gerçekleştirildi. PKK'lılar ilk olarak Irak sınırındaki Derecik Beldesi'nde konuşlu bulunan Yeşilova Karakolu Mamreşan üs bölgesine, ardından da Umurlu 34. Hudut Taburu'na havan ve otomatik silahlarla saldırı düzenledi.

Saldırıya Umurlu 34. Hudut Taburu ve Yeşilova Sınır Karakolu'ndaki askerler anında yoğun top atışıyla karşılık verdi. Top atışlarının yapıldığı bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

Mardin'de polise mayınlı saldırı
Mardin'in Derik ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarınca yola döşenen mayının güvenlik güçlerini taşıyan aracın geçişi sırasında infilak ettirilmesi sonucu iki özel hareket polisi hafif yaralandı.

Alınan bilgiye göre, Zeytinpınar Mahallesi'nde teröristlerce yola döşenen mayın, özel hareket polislerini taşıyan aracın geçişi sırasında infilak ettirildi. Saldırıda yaralanan iki polis, Derik Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı.

Teröristlerin yakalanması için bölgede çalışma başlatıldı.

ELAZIĞ'DA 3 POLİS YARALANDI
Elazığ'ın Kovancılar ilçesinde PKK'lıların BölgeTrafik Denetleme Þube Müdürlüğü'ne roketatarlı ve uzun namlulu silahlarla düzenlediği silahlı saldırıda 3 polisin yaralandığı belirtildi. Durumu iyi olan bir polise olay yerinde müdahale edilirken, diğer yaralı polisler ambulanslarla Mehmet Gümüş ile Erhan Saygılı Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne getirildi. Yaralı polislerin durumunu öğrenmek için Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu ile İl Emniyet Müdürü Nihat İşlek de hastaneye geldi.

AMELİYATA ALINAN POLİS İÇİN KAN ANONSU YAPILDI
Bu arada yaralılardan durumu ağır olan polis memuru Erhan Saygılı hemen ameliyata alındı. Saygılı için polis telsizinden kan anonsu yapılınca meslektaşları ve bunu öğrenen vatandaşlar hastaneye akın etti.

ELAZIĞ VALİSİ: OPERASYON SÜRÜYOR
Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu, Kovancılar ilçesindeki saldırıda yaralanan ve Elazığ Fırat Üniversitesi Hastanesi'ne kaldırılan yaralı 2 polis memurunu ziyaret ettikten sonra yaptı açıklamada şunları söyledi:

"Saat 20.00 sıralarında bölge trafik noktasına bölücü terör örgütü mensupları tarafından önce rokeatarla saldırı yapıldı. Atılan roket patladı. Araç içerisinden ve araçtan inen teröristelr daha sonra uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunmuş. Saldırıda 3 polis memurumuz yaralandı. Durumu hafif olan bir polis memurumuzun tedavisi Kovancılar Devlet Hastanesi'nde sürüyor. 2 polis memurumuz ise Elazığ'a getirildi. Birinin durumu ağır, fakat ümitliyiz. Durumu stabil. Saldırıyı gerçekleştiren terör örgütü mensuplarının yakalanması için bölgede operasyonlar sürüyor. Olayla ilgili gözaltına alınan kimse bulunmuyor" dedi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29973182.asp Mesajı Paylaş

PKK'lı tabutunu o da omuzladı
TUNCELİ'nin Nazımiye İlçesi'nde 27 Ağustos'ta güvenlik güçlerine saldıran PKK'lı grupta bulunan ve çatışmada ölen 'Destan Rüstem' kod adlı Sıdıka Yıldız, memleketi Van'ın Başkale İlçesi'nde toprağa verildi.

Tabutu omuzlayanlar arasında HDPli vekil de vardı

PKK'lı tabutunu o da omuzladı
Tunceli'de ailesi tarafından dün alınan PKK'lı terörist Sıdıka Yıldız'ın cenazesi bugün Başkale'deki Merkez Camii'ne getirildi. Burada yapılan cenaze törenine, HDP Van Milletvekili Tuba Hezer, DBP'li Başkale Belediye Eş Başkanı Aynur Tarhan, partililer ve yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Camiden alınan kadın teröristin cenazesi, daha sonra da Milletvekili Hezer'in de aralarında bulunduğu kalabalık tarafından bir süre omuzlarda taşınarak belediye binası önüne kadar getirildi. Cenaze buradan da yaklaşık 150 araçlık konvoyla merkeze 23 kilometre uzaklıkta bulunan Esenyamaç Mahallesi'ne götürülerek burada toprağa verildi.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-li-tabutunu-o-da-omuzladi/siyaset/detay/2111719/default.htm Mesajı Paylaş

PKK'dan Mardin Dargeçit'te polise hain pusu: Dört şehit
Nezir GÜNEÞ, Adnan AVUKA-MARDİN / DHA 3 Eylül 2015
Mardin'de dört polis şehit

Mardin Dargeçit'te ilçede inşaatı devam eden bir eğitim yuvasını ateşe veren PKK teröristleri yangını söndürmeye gelen itfaiye ekibinin can güvenliğini sağlayan zırhlı polis aracı geçerken patlayıcı infilak ettirdi. PKK'nın 'iğrenç' pususunda biri emniyet amiri 4 polis şehit oldu.

Olay bu sabah saat 06.30 sıralarında meydana geldi. İlçe girişinde inşaatı devam eden bir okulda teröristler yangın çıkardı. Yangına müdahale eden itfaiye ekibinin güvenliğini sağlamak için giden polis ekibinin bulunduğu zırhlı araç geçerken, teröristler yola döşedikleri patlayıcıyı infilak ettirdi. Patlamada zırhlı araç hasar görürken 4 polis şehit düştü.

Güvenlik güçleri, PKK'lı teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

İLÇE EMNİYET AMİRİ DE ÞEHİT
Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde bu sabahki PKK saldırısında şehit olan 4 polis arasında Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un da bulunduğu ortaya çıktı. Dargeçit'in girişindeki Bahçeci Mahallesi'nde bulunan ve inşaatı süren Mardin Artuklu Üniversitesi Dargeçit Meslek Yüksek Okulu'nda çıkan yangına müdahale eden itfaiyenin rahat çalışması ve çevre güvenliği sağlamak için giden polislerin bulunduğu zırhlı aracının geçişi sırasında, teröristlerin yola önceden döşedikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi.

Patlamayla birlikte zırhlı araçta bulunan Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy, polis memurları 29 yaşındaki Akif Hatunoğlu, 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta ve 22 yaşındaki Ahmet Akalın şehit oldu.

Þehit Polis Memuru Akif Hatinoğlu evli ve bir çoçuk babasıydı.

Þehit polis memuru Ahmet Akalın bekar ve bir yıllık polis memuruydu.

Þanlıurfalı olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un evli ve 2 çocuk babası, Osmaniyeli olan polis Akif Hatunoğlu'nun evli ve 1 çocuk babası, Diyarbakırlı olan Mehmet Hüseyin Balta'nın evli ve 2 çocuk babası ve Konyalı olan Ahmet Akalın'ın da bekar ve bir yıllık polis olduğu belirtildi.

MARDİN VALİLĞİ'NDEN AÇIKLAMA

Mardin Valiliğinden, bölücü terör örgütü mensuplarınca yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polisin şehit olduğu bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, Dargeçit ilçesinde inşaat halindeki okulda teröristler tarafından çıkarıldığı değerlendirilen yangına müdahalede bulunan itfaiye ekibine yardımcı olmak ve çevre güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerine zırhlı polis aracı sevk edildiği belirtildi.

Açıklamada şunlar kaydedildi:

"Zırhlı polis aracımızın geçişi esnasında 06.50 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca daha önceden yerleştirilen patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 4 polis memurumuz şehit olmuştur.

Alçakça ve haince gerçekleştirilen, bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu menfur saldırıda hayatını kaybeden şehitlerimize Allah'tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına ve aziz milletimize başsağlığı ve sabır diliyoruz."

MARDİN'DE ÞEHİDİN BABA EVİNE ATEÞ DÜÞTÜ

MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola döşedikleri patlayıcıyı zırhlı polis aracı geçerken infilak ettirmesi sonucu  şehit olan 4 polis memurundan Ahmet Akalın'ın memleketi Konya'nın Doğanhisar İlçesi'ne bağlı geçmişte belde statüsündeki Deştiğin Mahallesi'ndeki baba evine ateş düştü. Kız kardeşi de polis olan 1 yıllık polis memuru Ahmet Akalın, mayıs ayında hemşire Kübra Eski ile nişanlanmıştı.

Þehit polis memuru Ahmet Akalın'ın, Değiştiğin Mahallesi'nde oturan annesi Kamile Akalın'a acı haber, Doğanhisar Kaymakamı Mehmet Çamlıca, Belediye Başkanı Abdullah Koç tarafından verildi. Acı haberi alan anne Akalın, sinir krizi geçirdi. Konya Þeker Fabrikası'nda  kantar görevlisi baba Mustafa Akalın'ın ise görevi nedeniyle Cihanbeyli'de olduğu ve ona da acı haberin verildiği ifade edildi.

"İKİ CİHAN BİR OLSA BİZİ AYIRAMAZ"
Henüz 1 yıllık polis memuru olan şehit Ahmet Akalın'ın, 4 ay önce Selçuk Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli hemşire Kübra Eski ile nişanlandığı belirtildi. Kübra Eski'nin nişan fotoğraflarını sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında paylaştığı görüldü. Eski'nin, "Bir bayrağa sarılmış ki... İki cihan bir olsa bizi ayıramaz" mesajın yazılı olduğu Türk bayrağına sarılı iki kişinin el ele tutuştuğu fotoğraf  paylaşması dikkat çekti. Þehit Akalın'ın nişanlı olan kız kardeşi Semra Akalın'ın da polis memuru olduğu öğrenildi.

20 GÜNDE 2 ÞEHİT ACISI
Þehit polis memuru Ahmet Akalın'ın acı haberiyle birlikte Deştiğin Mahallesi'nde 20 günde 2 şehit ateşi düştü. 14 Ağustos günü de Hakkari'nin Yüksekova İlçesi Dağlıca bölgesinde arazi arama tarama faaliyeti yürüten güvenlik güçleri ile terör örgütü PKK mensupları arasında çıkan çatışmada 27 yaşındaki Jandarma Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken, şehit düşmüştü.

"SİZ BİLMEZSİNİZ AMA BİZ SİZLER İÇİN ÞEHİT OLMAYA DEVAM EDERİZ"

Daha önce belde statüsünde olan Deştiğin Mahallesi Ahmet Akalın ile birlikte 6'ncı şehidinin acısını yaşıyor. Þehit Ahmet Akalın da sosyal paylaşım sitesindeki sayfasında Astsubay Üstçavuş Dursun Taştiken'in şehit düşmesi ardından 15 Ağustos günü Değiştiğinli 5 şehidin fotoğrafını paylaştığı görüldü. Þehit Akalın, aynı sayfada polis armasıyla birlikte 'Sessiz olun..!!! Polisler Þehit oluyor!!! Vicdanı Olmayanlar!! Huzur içinde uyumaya devam edin!!! Siz bilmezsiniz ama bizler sizler için şehit olmaya devam ederiz!!!' yazılı mesajı paylaşması dikkat çekti.

DİYARBAKIRLI ÞEHİT POLİSİN KÖYÜNDE KÜRTÇE AĞITLAR YAKILDI

Saldırıda şehit olan 4 polisten 31 yaşındaki Mehmet Hüseyin Balta'nın memleketi Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Aşağı Konak Köyü'nde yakınları Kürtçe ağıtlar yaktı. Mehmet Hüseyin Balta'nın baba ocağı Diyarbakır'ın Çınar İlçesi Aşağı Konak Köyü'nde acı haberi alan yakınları gözyaşları döküp Kürtçe ağıtlar yaktı.

Evli ve 2 kız çocuk babası olan şehit Mehmet Hüseyin Balta'nın babası Alihan Balta ile annesi Adile Balta'nın 15 yıl önce İstanbul'a yerleştiği öğrenildi. Þehidin anne ve babası acı haberi duyar duymaz Diyarbakır'a hareket ederken, Balta'nın Mardin'de yapılacak törenin ardından Aşağı Konak Köyü'nde defnedilecek.

ALANYA'YA ÞEHİT ATEÞİ DÜÞTÜ
MARDİN'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin bombalı saldırı sonucu şehit olan 4 polisten Dargeçit İlçe Emniyet Amiri 45 yaşındaki İbrahim Halil Aksoy'un, Antalya'nın Alanya İlçesi'nde oturan yakınları yasa büründü.

Mardin'in Dargeçit İlçesi'nde PKK'lı teröristlerin yola önceden döşediği patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirmesi sonucu, evli ve 2 çocuk babası Dargeçit İlçe Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy, içinde bulunduğu zırhlı araçta 3 arkadaşıyla birlikte şehit oldu.

Aslen Þanlıurfalı olan şehit İbrahim Halil Aksoy'un annesi ve birçok akrabası Alanya'da oturuyor. Þehidin annesinin Saray Mahallesi'ndeki evine acı haberle ateş düştü. Þehidin cenazesinin toprağa verilmesi için hazırlıklar başlatıldı.
Þehit Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy yaklaşık 13 yıl Alanya Emniyet Müdürlüğü'nde başkomiser olarak görev yaptı. 3 yıl önce Antalya Emniyet Müdürlüğü İstihbarat Þube Müdürlüğü'ne getirilen İbrahim Halil Aksoy, geçen yıl da Dargeçit'e atanmıştı.

EVİNE TÜRK BAYRAĞI ASILDI
Dargeçit'te şehit olan Emniyet Amiri İbrahim Halil Aksoy'un Kızlarpınarı Mahallesi'nde kendisine ait olduğu belirtilen evinde cenaze hazırlıkları sürerken, şehidin annesi Emine Aksoy'u rahatsızlığı nedeniyle bir süre önce Dargeçit'e götürdüğü kaydedildi. Þehidin Ezgi Apartmanı ikinci kattaki evine Türk bayrağı asılırken, evin bulunduğu cadde trafiğe kapatılarak, Alanya Belediyesi tarafından taziye çadırı kurulması için çalışma başlatıldı.

'TERÖR URFALI, ALANYALI TANIMIYOR'
Þehidin komşusu Erdoğan Sandal, "8- 10 yıldır komşumuzdu. Geçici görev için Mardin'e gitti. 5 ve 12 yaşında iki oğlu vardı. Bir evin bir oğluydu, aslen Þanlıurfalılardı. Ama terör Urfalı veya Alanyalı tanımıyor. Bu durumları hak etmeyen birisiydi. Komşumuzdan çok memnunduk. Vatan, millet sağolsun. Aile burada yok. Biz onlar için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Başımız sağolsun" dedi.
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29975661.asp Mesajı Paylaş

PKK'ya karşı uzman çavuşa siper oldular
Eşi ve çocuklarıyla hastaneden dönerken yolu terör örgütü PKK mensuplarınca kesilen ve aracından indirilen bir uzman çavuş, Þırnaklı vatandaşlar tarafından kurtarıldı. Silahlı teröristlere direnen vatandaşlar, uzman çavuş ve ailesini, bir araca bindirerek bölgeden uzaklaştırdı. Aracın hareket ettiğini fark eden teröristlerin arkadan ateş açması sonucu uzman çavuş hafif şekilde yaralandı

AA

Þırnak'ta eşi ve çocuklarıyla hastaneden dönerken yolu  terör örgütü PKK mensuplarınca kesilen bir uzman çavuş, teröristlere direnen  vatandaşlar tarafından kurtarıldı.

Olay, dün Þırnak'ta Ömer Kabak Meydanı'nda yaşandı. Jandarma Özel  Harekat Tabur Komutanlığında görev yapan ve ismi açıklanmayan bir jandarma uzman  çavuş, çocuklarını da yanına alıp, rahatsızlanan eşini hastaneye götürdü. Þırnak Asker Hastanesindeki muayenenin ardından ailesiyle birlikte  şehir merkezine dönen uzman çavuşun yolu, Ömer Kabak Meydanı'ndan geçerken,  bölücü terör örgütü PKK mensubu 4 kişi tarafından kesildi. Bu sırada silahına  davranan uzman çavuş, ailesini düşünerek elini silahtan çekti.

Yola geçici engel atan silahlı 4 terörist, uzman çavuşu arabadan  indirdi. Araçtan inip kocasının yanına gelen uzman çavuşun eşi, "Öleceksek  beraber ölelim" diyerek, teröristlere direndi. Uzman çavuşun çocukları ise olan  biteni korku dolu gözlerle arabadan izlediler.

VATANDAÞLAR MÜDAHALE ETTİ

Bu sırada Ömer Kabak Meydanı'nda yaşananları izleyen vatandaşlar,  uzman çavuş ve ailesini korumak için müdahale etti. Ailenin etrafında toplanan  bir grup vatandaş, eli silahlı teröristlere direnmeye başladı. Teröristler,  sayısı bir anda artan vatandaşları korkutmak için havaya ateş etti. Vatandaşlar,  bu kargaşadan yararlanarak jandarma uzman çavuş ve ailesini, bir araca bindirip  meydandan uzaklaştırdı.

Þırnaklı vatandaşlar sayesinde kurtulan Jandarma Uzman Çavuş, bölgeden  uzaklaştırılırken PKK'lıların arkadan ateş açması sonucu, hafif şekilde  yaralandı. Vatandaşlar, ellerindeki silahlara rağmen direndikleri teröristleri  bölgeden uzaklaştırdı.

Olayın ardından bölgeye gelen emniyet ve jandarma ekipleri,   teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlattı.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-ya-karsi-uzman-cavusa-siper-gundem-2112243/ Mesajı Paylaş

Tunceli ve Þırnak'ta hain saldırı
DHA - CİHAN 4 Eylül 2015
Tunceli ve Þırnak'ta hain saldırı

Tunceli'de Þehit Nahit Bulut polis karakoluna PKK'lı teröristler tarafından saldırıda bulunuldu. Þırnak'ta ise bir uzman çavuşun bindiği taksiye ateş açıldı. Taksi sürücüsü hayatını kaybetti, uzman çavuş ise ağır yaralandı.

Tunceli  çarşı merkezinde Cumhuriyet caddesi üzerinde bulunan Þehit Nahit Bulut Polis karakoluna PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırı sonrası çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı terörist öldürüldü, 1 sivil ile bazı polis memurlarının yaralandığı bildirildi.

VAN'DA ASKERLERE TUZAK

ÞIRNAK'TA SALDIRI

Þırnak'ta uzman çavuşun bindiği taksiye açılan ateş sonucu sürücü hayatını kaybetti, uzman çavuş ise ağır yaralandı.
Olay, Þırnak şehir merkezinde sabah saatlerinde medyana geldi. Aynı zamanda taksicilik yaptığı belirtilen Atatürk Mahallesi muhtarı, şehir merkezinde yolcu olarak aldığı uzman çavuşu istediği yere götürmek için yola çıktı. Seyir halindeyken arabaya açılan ateş sonucu aracın şoförü hayatını kaybetti, uzman çavuş ise ağır yaralandı. Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği öğrenildi.

AĞRI VE TENDÜREK DAĞLARI ÜÇÜNCÜ KEZ 'ÖZEL GÜVENLİK BÖLGESİ'
Öte yandan terör örgütü PKK'nın yuvalandığı Ağrı ve Tendürek dağları, Ağrı Valiliği tarafından üçüncü kez 'özel güvenlik bölgesi' ilan edildi. Valilik artan terör olaylarının ardından ilk olarak 2 Ağustos'ta ikinci olarak 19 Ağustos'ta Ağrı ile Tendürek Dağlarını 15'er gün süreyle 'askeri güvenlik bölgesi' ilan ederek sivillere yasakladı. Valilik, sürenin dolması üzerine Ağrı ile Tendürek Dağlarında yapılacak askeri operasyonları gerekçe gösterdi ve bundan sivillerin zarar görmemesi için 4 Eylül gününden itibaren 15 gün süreyle yeniden özel güvenlik bölgesi olarak ilan ettiğini açıkladı. Açıklamada, "Valiliğimizce Ağrı Dağı ve Tendürek Dağı, icra edilecek askeri operasyonlarda sivil vatandaşlarımızın zarar görmemesi için 4 Eylül 2015 gününden itibaren 15 gün süre ile Geçici Özel Güvenlik Bölgesi ilan edilmiştir" denildi.   
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/29986759.asp Mesajı Paylaş

Hakkârililer teröre isyan etti
Köprülerin ve baz istasyonlarının tahrip edilmesi nedeniyle mağdur olan köylüler, protesto yürüyüşü gerçekleştirerek teröre tepki gösterdi

Hakkârililer teröre isyan etti
ANKARA Milliyet

Hakkâri Þemdinli'de Konur Vadisi'nde yer alan Mehendi-1 Köprüsü'nün PKK'lı teröristler tarafından patlayıcılarla kullanılamaz hale getirilmesine, bölgede yaşayan köylüler tepki gösterdi. Ulaşımlarının kesildiğini söyleyen yaklaşık 400 kişi, köprünün bulunduğu bölgede protesto yürüyüşü gerçekleştirdi.
Þırnak'ta yolu kesilen uzman çavuşu, PKK'lıların elinden kurtaran ve örgüte tepki gösteren Þırnaklıların ardından, bir protesto haberi de Hakkari'den geldi. Þemdinli ile Konur köyü arasında Mehendi-1 Köprüsü 4 Ağustos'ta PKK'lı teröristler tarafından konulan patlayıcıların infilak ettirilmesiyle kullanılmaz hale getirildi. PKK'lılar, 2 Eylül'de ise ilçeye ulaşımın sağlandığı, Gülkan Vadisi'nden geçen diğer yol üzerindeki köprüye de aynı şekilde zarar verdi. Ulaşım sorunu yaşayan köylülerin mağduriyeti, Su Gediği bölgesinde bulunan GSM operatörlerine ait baz istasyonlarının da PKK'lılar tarafından yakılması ile daha da arttı. Köylüler, erzak ve akaryakıt konusunda sıkıntı yaşamaya başladı. Yolları kesilen, cep telefonlarını kullanamayan Konur ve Uğuraçan köyleri ile bu köylere bağlı Aktütün, Dereyanı ve Yeşilbayır mezralarında yaşayan yaklaşık 400 kişi, önceki gün 30 minibüs ile Mehendi bölgesine gelerek, PKK'lılar tarafından tahrip edilen köprüye doğru yürüyüşe geçti.

Meralarını kullanamıyorlar
Yürüyüşe katılan köylüler, hayatla bağlantılarının kesilmesini istemediklerini söyledi. Ayrıca, Mehendi-Su Gediği istikametine hayvanlarını geçirmelerine, o bölgede bulunan arazilerini, meralarını kullanmalarına PKK'lı teröristler tarafından tarafından izin verilmemesine tepki gösterdi. Protesto yürüyüşü sırasında bölgeye gelen askerler, köylüler tarafından alkışlarla karşıladı. Kalabalık "En büyük asker bizim asker" diye slogan attı.

'Halkı yokluğa mahkûm edelim'

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, PKK'lı teröristlerin, bölgedeki günlük hayatı etkileyen bu tür eylemlerin yapılması yönünde kendi aralarında telsiz konuşmaları yaptıkları tespit edilmişti. PKK'lılar konuşmalarda toplumun harekete geçirilmesi için halkın yaşamının zorlaştırılması gerektiğini belirterek "Mehendi bölgesinde benzer eylemler yapıp, bölgedeki halkı açlık ve yokluğa mahkum ederek kendi tarafımıza çekelim" ifadelerini kullanıyor. Örgütün, bölge halkının köy ve mezraları boşaltmasını amaçladığı da kaydediliyor.

http://www.milliyet.com.tr/hakkarililer-terore-isyan-etti-gundem-2112918/ Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz