PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

PKK'lı teröristler yaralı taşıyan araca ateş açtı: 2 kişi öldü
Þırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütü PKK mensuplarınca polis aracı ile otomobile yönelik gerçekleştirilen saldırıda 2 vatandaş hayatını kaybetti.

PKK'lı teröristler yaralı taşıyan  araca ateş açtı: 2 kişi öldü

Nur Mahallesi Botaş Caddesi'nde polis aracının geçişi sırasında teröristler, roketatar ve uzun namlulu silahla saldırı düzenledi. Olayda roketatarın Serin sokaktaki bir eve isabet etmesi sonucu evde bulunan Bahattin Sevinik (50) yaralandı. Ağır yaralı Sevindik aile bireyleri ve komşuları otomobille hastaneye götürümek üzere yola çıktı. Ancak teröristler bu kez de otomobile uzun namlulu silahla ateş açtı. Otomobilde bulunan Sevinik'in komşu Suphi Sarak da (50) yaralandı. Cizre Devlet Hastanesine kaldırılan yaralılar yolda yaşamını yitirdi.

Patlayıcı imha edildi
Dün gerçekleşen diğer terör olayları ise şöyle:
- Bitlis'te yola yerleştirildiği tespit edilen 4 patlayıcıdan ikisinin güvenlik güçlerinin arama çalışması sırasında teröristlerce patlatıldığı, ikisinin de imha edildiği bildirildi.
- Bitlis-Tatvan Karayolu da patlayıcı olduğu ihbarı üzerine dün Sabah ulaşıma kapatıldı. Güvenlik güçleri karayolunda arama- tarama faaliyeti yaparken, 15'inci kilometrede daha önceden yola döşenen el yapımı patlayıcı PKK'lı teröristler tarafından uzaktan kumanda ile inflak ettirildi. Güvenlik güçlerinin üzerine tüfeklerle ateş de açan teröristler, çıkan çatışmanın ardından kaçtı. Patlama ve saldırıda can kaybı ve yaralanma olmadı.

7 terörist cesedi bulundu
- Hakkâri'nin Þemdinli ilçesi Tekeli köyü kırsalında hava desteklik operasyonda ölen 3'ü kadın 7 PKK'lının cenazesi dün HDP ve DBP ilçe yöneticileri tarafından Þemdinli Devlet Hastanesi morguna getirildi. Bu arada HDP ve DBP'lilerden oluşan 200 kişilik grup, ölen PKK'lılar için yürüyüş yaptı.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-li-teroristler-yarali-tasiyan--gundem-2115237/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Cumhurbaşkanından Terörle İlgili Açıklamalar

TERÖRÜN DEĞİRMENİNE SU TAÞIYORLAR: Güvenlik güçlerimiz terör örgütüyle ve uzantılarıyla mücadelelerini kararlılıkla sürdürüyor. Buna karşılık kimi siyasetçilerin terörün değirmenine su taşıyan ifadeleri, söylemleri yürütülen mücadeleyi zorlaştırıyor. Her şeyden önce bu durum karşısında kendisine siyasetçi diyen, hele bir de TBMM üyesi olan herkesin sorumlu davranması gerekiyor.

PROVOKATÖR SİYASETÇİLER: Allah aşkına soruyorum, 'görevlendirilmiş çeteler, isim isim belirlenmiş maaşlı insanlar, kendinizi harcatmayın, hükümet yok, herkes ayağını denk alsın, size yazık olur, karşılık vermek hakkınızdır, onları anasından doğduğuna pişman edin' gibi tehditkar ifadelerin siyasetle, ülkenin ve milletin sorunlarının çözümüne katkı sağlamakla en küçük bir ilgisi olabilir mi? Türkiye'nin provokatör siyasetçilere değil, sorumlu siyasetçilere ihtiyacı var.

PARTİ BİNALARINA SALDIRIYI TASVİP ETMİYORUM: Parti binalarına yönelik saldırıları kesinlikle tasvip etmiyorum, müsebbiplerini de kınıyorum. Hangi siyasi partinin, hangi STK'nın mensubu olursa olsun bana göre yanlış yapıyor. Bunlarla ilgili gerekli adli işlemler hiç şüphesiz yürütülecektir.

HDP'Lİ BELEDiYE BAÞKANINA TEPKİ: Tam tersine bu partinin mensupları hem de eş genel başkan düzeyinde, açıkça sırtlarını terör örgütüne dayadıklarını söyleyebilmektedirler. Belediye başkanları iç savaştan söz edebilmektedir. Bu ne demek, bir belediye başkanı veya bir milletvekili bu ülkede nasıl olur da iç savaştan bahsedebilir, sen bu yetkiyi nereden alıyorsun. Olsa olsa bu yetkiyi aldığı yer ancak dağdaki teröristlerdir.

TABUT İÇİNDE SİLAH TAÞIYORLAR: Bir partinin milletvekilleri terör örgütüne silah da dahil her türlü malzemeyi taşıyabiliyor. Tabutların içerisinde silah taşıyanlar var. Bu partinin mensupları terör örgütünün saldırılarını, güvenlik güçlerimizin kayıplarını adeta sevinçle karşılarken, devletin buna karşı yürüttüğü operasyonlara şiddetle karşı çıkmaktadır. Bu partinin mensupları, yaşanan olayların sorumluluğunu Cumhurbaşkanına, başbakana yükleyerek, terör olaylarının bu duruma gelmesindeki rollerini örtmeye çalışıyorlar. Bölgedeki ilçelerde, mahallelerde hendekler, kanallar kazılması talimatı veren Cumhurbaşkanı mı? Başbakan mı? Yoksa bu partinin yöneticileri mi? Bu belediyeler tarafından bu hendekler kazılıyor.

TERÖRİST GİBİ DAVRANIRIZ: Bu siyasi parti her fırsatta, Cumhurbaşkanını ve hükümeti suçlamak suretiyle terörle aralarındaki açık ilişkiyi gizlemeye ve hedef şaşırtmaya çalışıyor. Buradaki amacın özellikle siyasetin alanını boşaltmak, demokrasinin araçlarını ve imkanlarını devre dışı bırakarak, tüm kitlelerini terör örgütünün arkasına çekmek olduğunu biliyoruz. Siyasetin diliyle konuşanla, siyasetin diliyle konuşuruz. Siyasetin yöntemleriyle mücadele edene, yine siyasetin yöntemleriyle mukavele ederiz. Ama kendini terör örgütüyle terörle özdeşleştireni de terörist olarak kabul eder, ona göre davranırız.

HDP'YE 'BEDELİNİ ÖDERSİNİZ' ÇIKIÞI: Buradan, terör örgütüyle arasına mesafe koymakta zorlanan bu partiye bir kez daha sesleniyorum, tercihinizi yapın. Demokrasinin mi yanındasınız? Terörün mü yanındasınız? Mücadelenizi siyaset aracılığıyla mı silahla, bombayla, şiddetle, kanla mı yürüteceksiniz? Demokrasinin yanındaysanız, siyasetinizi ve söyleminizi asla paylaşmasam da bu duruşunuza sonuna kadar saygı duyarım, sonuna kadar desteklerim. Ama terörün yanında saf tutarsanız onun bedelini ödemeye göze alacaksınız. Bu iş öyle demokrasi, barış, özgürlük diye başlayan cümlelerin sonunu tehditle, terörü ve teröristi teşvik ederek bitirmek suretiyle olmaz. Ya demokrasinin yanındasınız ya terörün, bu işin ortası yok.

HDP'Lİ BAKANLARA UYARI: Bazı ilçelerde sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bu sözde eş başkanlar oraya gidip, gösteri yapmak istediler, bugün de böyle bir adım attılar. Þunu bilmeliler ki bu ülkede hukuk neyi gerektiriyorsa, bu ülkenin hükümeti de bunun gereğini sonuna kadar yerine getirir. Sıfatınız ne olursa olsun, bu hukuka uymak zorundasınız.

MHP'YE DE UYARI: Bu sözlerim sadece bölücü örgütün güdümündeki parti için değil, son günlerde çok ciddi savrulmalar yaşayan diğer bir parti için de geçerlidir. Terörle, teröristle mücadele etmek devletin ve onun güvenlik güçlerinin görevidir. Siyasette hesaplaşma yeri sokak değil, sandıktır. Siyasetinden, üslubundan, tutumundan rahatsız olduğunuz partiden veya partilerden hesap mı sormak istiyorsunuz? İşte 1 Kasım'da sandıklar ortaya gelecek. Orada bu hesaplaşmayı en etkili, en sağlıklı şekilde yapabilirsiniz.

http://www.milliyet.com.tr/teror-orgutune-silah-tasiyorlar/siyaset/detay/2115223/default.htm Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

"Türkiye'nin provokatör siyasetçilere değil, sorumlu siyasetçilere ihtiyacı var." diyen cumhurbaşkanı "Bir partinin milletvekilleri terör örgütüne silah da dahil her türlü malzemeyi taşıyabiliyor. Tabutların içerisinde silah taşıyanlar var." diye suçladığı hainler hakkında bugüne kadar nasıl bir yasal işlem yapıldığını, hangi önlemleri aldıklarını da açıklasaymış da milletimiz öğrenseymiş.

Geçenlerde Dağlıca saldırısı sonrası yaptığı açıklamada pkknın çözüm süreci boyunca Doğu ve Güneydoğu bölgesine silah yığınağı yaptığını söylemişti. Kendisine buradan konuyla ilgili sorduğum soruları bir muhalefet partisi sözcüsü de aynen sormuştu. Pkk oraya o kadar silahı yığarken sizler, devleti yönetenler ne yapıyorsunuz? Pkknın oraya silah yığdığından haberiniz vardı da neden önlem almadınız? Önlem aldıysanız neden her gün çatışma onlarca şehit haberleri geliyor? Bu sorulara hiç cevap verebilen olmadı!

Cumhurbaşkanına katılıyorum; "Türkiye'nin provokatör siyasetçilere değil, sorumlu siyasetçilere ihtiyacı var." Mesajı Paylaş

Dağlıca şehidi yarbaydan ilginç notlar

Dağlıca'da şehit düşen Kurmay Yarbay İlker Çelikcan'ın PKK'nın el yapımı patlayıcılarını tespit edecek sistem üzerinde çalıştığı ve notlar paylaştığı ortaya çıktı.

Dağlıca şehidi yarbaydan ilginç notlar
Habertürk gazetesi yazarı Güntay Þimşek, Dağlıca'daki hain pusuda şehit düşen Yarbay İlker Çelikcan'ın PKK ile mücedelede askeri avantajlı kılacak projelerine yer verdi.

1 -) Quadrocopter, daha iyi Phantom-3 (İHA) a-Uçuş süresi daha uzun, b-Daha güçlü (Faydalı yük kaldırma kapasitesi daha fazla) c-Otonom d-Gece görüş kabiliyeti, e-Daha uzak mesafe (10-15 km yeterli) f-Kamera özellikleri (optik büyütme, stabilizasyon, yüksek çözünürlük gibi...)
2 -) Uzak mesafelerden görüntü aktarabilen kamera sistemleri (taş, kaya şeklinde kritik noktalar için)
3 -) Güneş enerjili, roket algılayıcı sensörüyle çalışan projektör.
4 -) Araç içi kamera sistemleri.
Yolun ve aracın kontrolü için...
5 -) Karakollara takılacak YGK sistemleri.
6 -) Güneş enerjisiyle çalışan şarj aletleri.
7 -) Sabit karakollar için infrared aydınlatma, infrared projektör ve infrared lazer işaretleme.
8 -) Balonlar için helyum gazı
9 -) Mayın EYP (el yapımı patlayıcı) ve kablo tespit sistemleri.
10 -) Kaynaktan su getirilmesi, su isale hattı...

"Yarbay Çelikcan'ın not aldığı mayın EYP ve kablo tespit sistemleri şehadetine vesile olan hadise esnasında var mıydı, olsaydı bu elim hadiseler olur muydu?" diye soran Þimşek, yazısını cevap bekleyen kritik sorularla tamamlıyor:

"NİÇİN SAVUNMA SANAYİMİZ DENEYİMLİ PERSONELİN TESPİTLERİ DOĞRULTUSUNDA GÖREV YAPMIYOR?"

"Yukarıdaki eksikleri tespit etmek için bir kurmay yarbaya gelinceye kadara Türk Silahlı Kuvvetleri'nde (TSK) görevli binlerce insan var. Peki buna rağmen neden ihmal ediliyor?
Niçin halen daha teknoloji geliştirmede başarılı olmayan şirketler ve yöntemlerle ülke savunmasına katkıda bulunulmaya çalışılıyor. Niçin savunma sanayimiz, TSK'daki deneyimli personelin tespitleri doğrultusunda görev yapmıyor? Neden halen daha istenilen seviyede başarılı olmamamalarına rağmen Savunma Sanayii Müsteşarlığından yarı resmi şirketlere iş veriliyor da başarılı özel şirketlere fırsat verilmiyor?
Evet niçin?..."

http://www.milliyet.com.tr/daglica-sehidi-yarbaydan-ilginc-gundem-2115365/ Mesajı Paylaş

Þehit korucunun intikamı alındı
Erzurum'un Þenkaya ilçesinde özel harekat timleri tarafından etkisiz hale getirilen PKK'lı 8 teröristin, yaklaşık 50 gündür belirli aralıklarla o bölgede eylem yapan iki grubun öncüleri ve şehit korucu Yakup Aktürk'ün failleri olduğu belirlendi.

Þehit korucunun intikamı alındı
İHA

Erzurum'un Þenkaya ilçesinde özel harekat timleri tarafından etkisiz hale getirilen PKK'lı 8 teröristin, yaklaşık 50 gündür belirli aralıklarla o bölgede eylem yapan iki grubun öncüleri ve şehit korucu Yakup Aktürk'ün failleri olduğu belirlendi.

Dün gece saatlerinde Þenkaya - Göle kırsalında özel harekat timlerini pusuya düşürmek isterken çıkan çatışmada öldürülerek etkisiz hale getirilen 8 teröristin, 17 Eylül 2014 tarihinde korucu Yakup Aktürk'ü şehit eden PKK'nın dağ kadrosu elemanları oldukları belirlendi.
O bölgedeki iki terörist grubunun öncüleri olduğu tespit edilen teröristlerin Þenkaya - Oltu - Göle Karayolunda yol kesip araçları yakma ve saldırı eylemlerini gerçekleştirdikleri tespit edilirken, korucu Yakup Aktürk, çıkan çatışmada ağır yaralanmış, hava ambulansıyla Erzurum Bölge Eğitim Araştırma Hastanesine getirilmiş kısa bir süre sonra hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen şehit düşmüştü.
Teröristlerin cenazelerinin otopsi yapılmasının ardından ailelerine teslim edileceği öğrenildi.
(İHA)

http://www.milliyet.com.tr/sehit-korucunun-intikami-alindi-gundem-2115331/ Mesajı Paylaş

MHP'den 'çözüm süreci' için ikinci kez suç duyurusu
Zeynep GÜRCANLI / ANKARA 10 Eylül 2015
MHP'den flaş suç duyurusu

Son dönemde artan terör olayları ve ardarda gelen şehitler, MHP'yi harekete geçirdi. MHP, çözüm sürecini başlatanlar konusunda bugün saat 14.00'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunacak.

Suç duyurusunda, Cumhurbaşkanı RECEP TAYYİP ERDOĞAN'ın üç gün önce bir televizyon programındaki ifadeleri de "Kanıt" olarak sunulacak.

Suç duyurusunu yaptıktan sonra, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman, ayrıntıları açıklayacak.
MHP'NİN BİR ÖNCEKİ BAÞVURUSUNA "TAKİPSİZLİK" VERİLMİÞTİ
MHP, 2013 yılında da yine çözüm süreci konusunda savcılığa suç duyurusunda bulunmuş, ancak bu suç duyurusu takipsizlikle sonuçlanmıştı.

Yeni suç duyurusunda, son dönemde başta Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri olmak üzere, çözüm sürecini PKK'nın silah yığınağı yapmak için kullandığına ilişkin açıklamalar ve haberlerin kullanılacağı öğrenildi.

ERDOĞAN NE DEMİÞTİ?
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç gün önce bir TV söyleşiminde yaptığı açıklamada şöyle demişti;

"Çözüm Süreci bunlar tarafından bir ihanetle değerlendirildi. Çözüm Süreci'ni bunlar adeta Güneydoğu'da, kısmen Doğu'da kendileri için silah stoklama süreci olarak değerlendirdiler. Çok ciddi bir silah stoklaması yaptılar."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30035932.asp Mesajı Paylaş

Selahattin Demirtaş hakkında soruşturma
DHA 10 Eylül 2015
Demirtaş'a şok: Dosyada ne var?

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün kentte basın toplantısı düzenleyip açıklamalarda bulunan HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş hakkında, 'Türk milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini, devletin kurum ve organlarına alenen aşağılamak', 'Suç işlemeye alenen tahrik etmek', 'Cumhurbaşkanı'na hakaret' ve 'Terör örgütü propagandası yapmak' gerekçeleriyle soruşturma başlattı.

Başsavcılık Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için de adalet bakanlığı'na fezleke gönderdi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, dün parti binasında basın toplantısı düzenleyip, açıklamalarda bulunan HDP Eş genel başkanı Selahattin Demirtaş, hakkında soruşturma başlatıldığını açıkladı.

Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, şöyle denildi:
"09/09/2015 tarihinde HDP Eş Genel Başkanı ve İstanbul Milletvekili Selahattin Demirtaş tarafından Diyarbakır ilinde yapılan basın açıklaması içeriğindeki beyanlarının suç unsuru içermesi nedeniyle Cumhuriyet Başsavcılığımızca 2015/30431 ve 2015/30432 sayılı soruşturmalar başlatılmakla, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/30431 soruşturma dosyası "Türk Milletini, Türkiye Cumhuriyet Devletini, Devletin Kurum ve Organlarına Alenen Aşağılamak" suçundan, Türk Ceza Kanunu'nun 301/1,4 maddeleri suçundan, Anayasanın 83'ncü maddesi uyarınca "Soruşturma İzni Verilmesi" ve "Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması" talebi ile Adalet Bakanlığı'na fezleke ile gönderilmekle, Cumhuriyet Başsavcılığımızca yürütülen 2015/30432 soruşturma dosyası "Suç İşlemeye Alenen Tahrik Etmek (Türk Ceza Kanunu'nun 214/1 maddesi), Cumhurbaşkanına Hakaret (Türk Ceza Kanunu'nun 299/1,2,3 maddeleri), Terör örgütü Propagandası Yapmak (3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 7/2 maddesi)" suçlarından, Anayasanın 83'ncü maddesi uyarınca "Yasama Dokunulmazlığının Kaldırılması" talebi ile Adalet Bakanlığı'na fezleke ile gönderilmiştir. Kamuoyuna saygı ile duyurulur."
http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30031638.asp Mesajı Paylaş

İçişleri Bakanı Altınok: 32 terörist öldürüldü

Seçim hükümetinin İçişleri Bakanı Selami Altınok basın toplantısı düzenledi.

İçişleri Bakanı Altınok: 32 terörist öldürüldü
Altınok şunları söyledi

İçişleri Bakanı Selami Altınok, Þırnak'ın Cizre ilçesinde 30-32 kadar teröristin ölü ele geçirildiğini, 10 terör örgütü mensubunun da gözaltına alındığını açıkladı. Altınok, operasyonlarda 800 kilogram patlayıcı yakalandığını da belirtti.
İçişleri Bakanı Selami Altınok, sokağa çıkma yasağı uygulanan Cizre'de yaşananlarla ilgili bilgi verdi. Cizre'de operasyonların sağlıklı şekilde yürütülmesi ve sivil vatandaşlara herhangi bir zarar gelmemesi için 4 Eylül'den itibaren sokağa çıkma yasağı uygulandığını anlatan Altınok, ilçedeki hendeklerin kapatıldığını, mayınlı barikatların kaldırıldığını söyledi. Cizre'de teröristlerce 21 roketatar ve bir tuzaklı bomba kullanıldığını, 6 zırhlı aracın hasar gördüğünü ifade eden Bakan, "Cizre'de ele geçirilen mühimmat, operasyonların ne kadar haklı olduğunu ortaya koymuştur. Operasyonlarda 800 kilo patlayıcı imha edilmiş, 30 barikat kaldırılmıştır. 10 örgüt mensubu gözaltına alınmıştır. Terör örgütünün kaybının 30-32 olduğu değerlendirilmektedir" dedi.

"HALKA GIDA VE SAĞLIK HİZMETİ VERİLİYOR"

Bu süreçte operasyonların etkisini azaltmak amacıyla, terör örgütüne bağlı grupların başta sosyal medya olmak üzere kapsamlı dezenformasyon kampanyası başlattığını kaydeden Selami Altınok, "Operasyonların başladığı ilk andan itibaren, Cizre halkına Valilik tarafından belirlenen dönem ve noktalarda gıda dağıtımı yapılmakta, sağlık hizmetleri için gereken tedbirler ortaya konmaktadır" diye konuştu.

SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI
Sokağa çıkma yasağını kendilerinin de arzu etmediğini belirten Selami Altınok, "Faaliyetlerimizi en kısa sürede tamamlayıp ve mümkün olduğu en kısa zamanda sokağa çıkma yasağını kaldırmak istiyoruz. Olağana dönmek hepimizin birinci amacı" dedi.

TERÖRE TEPKİ EYLEMLERİ
İçişleri Bakanına, teröre tepki eylemlerinin bilançosu da soruldu. Altınok, "Ülke genelinde 7-8-9 Eylül'de 859 eylem gerçekleştirilmiştir. Çok sayıda basın açıklaması, yürüyüş gibi etkinlikler düzenlenmiş, vatandaşlarımız tepkisini ifade etmiştir. Ancak bunların dışında başkalarının hak ve özgürlüğünü hiçe sayan bazı eylemlerin de gerçekleştiği görülmüştür. 69 parti binasına saldırı, 7 ilimizde toplam 30 ev ve işyeri ile 8 aracın hasar görmesine sebebiyet verilmiştir. 40 polisimiz 51 vatandaşımız yaralanmış, 2 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. Olaylarla ilgili 310 kişi gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

"HDP HEYETİNİN CİZRE'YE VARMASI SÖZ KONUSU DEĞİL"
HDP heyetinin Cizre'ye varması durumunda provokatif olaylar yaşanabileceğini anlatan Bakan, bu yüzden kendilerine izin verilmeyeceğini ifade etti.

http://www.milliyet.com.tr/icisleri-bakani-altinok-32/siyaset/detay/2115516/default.htm Mesajı Paylaş

Mardin'de 20 ton amonyum nitrat ele geçirildi!
Mardin'de 20 ton amonyum nitrat ele geçirildi!
10/09/2015 17:05 A+ A-
Mardin'de jandarma ekipleri, kullanılmayan bir kulübede patlayıcı yapımında da kullanılan 20 ton amonyum nitrat ele geçirdi.

MARDİN - Jandarma ekipleri Mardin'de Diyarbakır karayolu üzerinde bulunan özel bir sürücü kursuna ait arazideki kulübede bomba yapımında kullanılan malzemeler olduğu yönündeki ihbar üzerine harekete geçti. Bölgeye gidip çevre güvenliği alan jandarma ekipleri, arazi sahibi A.A.'yı çağırarak bilgi aydı.
A.A.'nın hiçbir şeyden haberi olmadığını söylemesi üzerine çevrede güvenlik önlemleri üst seviyeye çıkarıldı. Daha sonra yapılan aramada kulübenin arkasında bırakılmış 400 çuval içinde yaklaşık 20 ton amonyum nitrat ele geçirildi.

Arazi sahibinin ifadesine başvurulurken, jandarma ekipleri Mobese kameraları görüntülerini de incelemeye aldı. Jandarma ekipleri patlayıcı yapımında kullanıldığı belirtilen yaklaşık 20 ton amonyum nitratı kim ya da kimlerin bıraktığını belirlemek için çalışma başlattı. (DHA)

http://www.radikal.com.tr/turkiye/mardinde_20_ton_amonyum_nitrat_ele_gecirildi-1431878 Mesajı Paylaş

Ağrı Dağı'nda büyük operasyon
Yusuf İBA/DOĞUBAYAZIT (Ağrı),(DHA) 11 Eylül 2015
Ağrı Dağı'nda büyük operasyon

AĞRI Valiliği tarafından 'özel güvenlik bölgesi' olarak ilan edilen Ağrı Dağı'na sabah saatlerinden itibaren havadan ve karadan operasyon başlatıldı.

Bugün saat 05.00 sıralarında Doğubayazıt 1. Mekanize Piyade Tugayı'ndan kalkan Kobra tipi helikopterler Ağrı Dağı'nda yuvalanan PKK'lılara bomba yağdırdı.

İlk bombardımandan sonra üsse dönen helikopterler saat 11.00 sıralarında ikinci kez 7 helikopter havalandı. Kobra helikopterler Ağrı Dağı'nda bölücü örgütün yuvalandığı Ele Mezrası kesimini bombalarken, Sikorsky helikopterler de teröristlerin kaçış yollarını tutmaları için özel eğitimli komandoları indirdi.

Güvenlik güçleri 3 gün önce de Tendürek Dağı'nda operasyon başlatmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30048131.asp

Not: Haberde Cobra helikopterinden bahsediyor olsa da fotoğraflarda görülen saldırı helikopteri T-129 ATAK Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz