PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Yüksekova, Þemdinli ve Diyarbakır'da çatışma: 12 ölü
DHA 5 Ekim 2015
'10 terörist etkisiz hale getirildi'

GENELKURMAY Başkanlığı, Hakkari'nin Yüksekova ve Þemdinli İlçesi'nin kırsal kesimlerinde çıkan çatışmalarda 10 teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Diyarbakır'da çıkan çatışmada ise 2 YDG-H'li öldürüldü.

Genelkurmay Başkanlığı'nın web sayfasında bulunan 'Yurt İçi Önemli Olaylar' bölümünde yapılan açıklamaya göre, Yüksekova'da devam eden operasyonda çatışmada bölücü Terör örgütü üyesi 2 terörist etkisiz hale getirildi. Yol arama çalışması yapan timlerin tespit ettiği 3 mayın/ el yapımı patlayıcının imha edildiği ve bir mağaranın kullanılamaz hale getirildiği ifade edildi. Yapılan açıklamadaki bilgiler şöyle:

Hakkari / Þemdinli'de, bölücü terör örgütü mensubu teröristler tarafından, 34'üncü Hudut Tugay Komutanlığı kışlasına, İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne, İlçe Jandarma Komutanlığına ve Þapatan Jandarma Karakol Komutanlığına uzun namlulu silahlarla saldırıda bulunulması sonucu çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu 8 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Hakkari / Þemdinli'de yol araması ve mayın/ el yapımı patlayıcı kontrolü esnasında, Tuhi Köprüsü'nde kablo ile tuzaklanmış 6 adet el yapımı patlayıcı (5 adet 12 kg mutfak tüpü ve bir adet küçük tüp) tespit edilmiş ve yerinde imha edilmiştir.

Diyarbakır / Lice'de devam eden operasyonda, 100-150 kilogram patlayıcıya bağlı 1.000 metre kablonun kullanıldığı menfez içerisine yerleştirilmiş el yapımı patlayıcı tespit edilmiş ve yerinde imha edilmiştir.

Van / Özalp'ta, 1 Ekim 2015 tarihinde bölgede icra edilen operasyon esnasında güvenlik güçlerinin görev yapmasını engellemeye çalışan ve teröristlere destek veren 27 şahıstan 22'si serbest bırakılmış, 5'i tutuklanmıştır.

DİYARBAKIR'DA ÇATIÞMA: 2 ÖLÜ
DİYARBAKIR'da dün akşam saatlerinde iki ayrı noktada hendek kazan terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması YDG-H'liler ile polis arasında çıkan çatışmada, 2 kişi öldü.

Diyarbakır merkez Kayapınar İlçesi'nde bulunan Dr. Sıtkı Göral Caddesi ile Bağlar İlçesi'ndeki Medine Bulvar'ında terör örgütü PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri, bazı sokak girişlerine hendek kazmaya çalıştı. Hendekleri kapatmaya giden polis ekiplerine, YDG-H'liler tarafından ateş açılması üzerine çatışma çıktı. İki ayrı noktada çıkan çatışmada yaralanan 20 yaşındaki Rezan Kaya ile 16 yaşındaki Ömer Koç, sağlık ekipleri tarafından özel bir hastaneye kaldırıldı. Hastanede tedavi altına alınan Kaya ile Koç, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen yaşamını yitirdi.

Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor. - Ahmet ÜN/ DİYARBAKIR, (DHA)

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30238178.asp Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Allah Sehitlerimize rahmet eylesin ve Ailelerine bassagligi

Lanet olsun pkk! Mesajı Paylaş

Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor
Hava Harp Okulu'nun kuruluşunun 64. yıldönümü ile Ant İçme ve 2015-2016 Eğitim-Öğretim Yılı açılış törenlerinde konuşan Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Abidin Ünal, Türk Hava Kuvvetleri'nin 23 Temmuz'dan bu yana Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarıyla ilgili olarak, "Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor. Hem orta çaplı bir savaşın ötesinde hem de iki cephede savaşıyor. Özet olarak, 2 binin üzerinde modern mühimmat kullanmışız, 1200'ün üzerinde de hedef karşılamışız" dedi.

Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor
DHA

"DÜNYANIN BİRİNCİ LİGİNDEKİ BÜTÜN HAVA KUVVETLERİNDEKİ SİSTEMLERE SAHİBİZ"

Org. Ünal, Hava Kuvvetleri'nin gücünün, Türk milletinin güvencesi ve teminatı olduğunu da vurguladı; Türk Hava Kuvvetleri'nin gücünün  üç temel unsuru olduğunu dile getirdi. Org. Ünal, şöyle devam etti

Hava gücümüzün birinci temel unsuru modern sistemlerdir. İkinci unsur ise profesyonel insan gücü, üçüncüsü de uygun yönetimdir. Bugün modern sistemler denildiği zaman, herhalde dünyanın birinci ligindeki bütün hava kuvvetlerindeki sistemlere sahibiz. Ayrıca bugün F-16 uçakları gibi, havadan yakıt ikmal uçağı gibi İnsansız Hava Aracı (İHA) gibi uçak sistemleri, komuta kontrol sistemleri bugün Türk Hava Kuvvetleri'nin envanterindedir ve kullanılmaktadır. Dolayısıyla, mevcut sistemlerimiz gerçek manada çağdaş sistemlerdir. Milli Muharip Uçak tasarımımız var. F-16'ların ilk gelen gruplarının yavaş yavaş emekli olması döneminde envantere girmesini planladığımız milli bir uçak tasarımımız var. Kavramsal projeden devlet projesine dönmüş vaziyettedir. Bütün bunlar, hedefte en çok etkiyi yaratan uzak menzilli modern silah sistemleriyle donatılmaktadır. Bu vesileyle Büyük Önderimiz Atatürk'ün havacılık stratejisinin üçüncü ayağını tamamlamış olacağız.

"BUGÜN TÜRK HAVA KUVVETLERİ ASLINDA SAVAÞIYOR"

Türk Hava Kuvvetleri'nin 23 Temmuz'dan bu yana Kuzey Irak'taki PKK hedeflerine yönelik hava operasyonlarına değinen Orgeneral Abidin Ünal, şunları söyledi

Bugün Türk Hava Kuvvetleri aslında savaşıyor. Hem orta çaplı bir savaşın ötesinde hem de iki cephede savaşıyor. Özet olarak, 2 binin üzerinde modern mühimmat kullanmışız, 1200'ün üzerinde de hedef karşılamışız. Burada esas vurgulamak istediğim, 1200 ya da 1500'e yakın hedefi kim tespit etti İşte istihbarat, keşif gözetleme marifetiyle istihbaratçılarımız, analistçilerimiz tespit etti. Attığımız 2 binin üzerinde hiçbir mühimmat geri gelmemiştir. Hiçbir atılan mühimmat gittiği yerde patlamamazlık etmemiştir.

"2 BİN BOMBANIN 2 BİNİ DE O HEDEFİ VURMUÞTUR"

Bu neyin başarısıdır Silahçının, subayın, astsubayın başarısıdır. 23 Temmuz'dan bu yana hiçbir uçak 'abort' (Önceden planlanmış bir uçak hareketinin iptal edilmesi veya yarıda kesilmesi) etmemiştir. O zaman, bu uçak bakımcının başarısıdır. İhtiyacı olan her uçak havada yakıt  ikmali yapmıştır. O zaman, bu havada yakıt ikmal uçağının başarısıdır. İşte bunların hepsi profesyonel savaşanlardır. Eğer bu halkadan bir tanesi zayıf olsaydı; istihbaratçı yanlış hedefi seçseydi, bakımcı uçağa iyi bakmasaydı, silahçı uçağa silahı doğru dürüst yüklemeseydi, bu başarı olmazdı.

HEM DE GECEYARISI HEDEFLER VURULDU

Bütün bunların üzerine atılan 2 bin bombanın 2 bini de, hem de geceyarısı o hedefi vurmuştur. Bu da pilotların başarısıdır. O zaman, uçucusuyla, uçuranıyla, subayı, astsubayıyla çok entegreli bir sistemden bahsediyoruz. O nedenle herkes savaşıyor ve profesyonellerimiz aynı zamanda hava gücümüzün savaşan unsurlarıdır. Siz de burada hava gücümüzün profesyonel gücü olacak şekilde Hava Harp Okulu'na birinci sınıftan itibaren ilk adımınızı attınız.

ÖDÜLLERİNİ ALDILAR

Öte yandan, törene, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal'ın yanı sıra eski Hava Kuvvetleri Komutanları Hasan Aksay, Halil Sözer, Ahmet Çörekçi ve Safter Necioğlu ile öğretim üyesi subaylar ve öğrenciler katıldı.

Törende, öğretim üyelerine bilimsel yayınları teşvik ödülleri ile 2014-2015 eğitim öğretim yılı sonuçlarına göre akademik ve üstün başarı gösteren öğrencilere ödülleri takdim edildi. Ayrıca, Hava Kuvvetleri Komutanı Org. Abidin Ünal, Doç. Dr. Hava Mühendis Albay Özgür Koray Þahingöz'e doçentlik cübbesini giydirerek, ödül takdim etti.

http://www.milliyet.com.tr/lugun-turk-hava-kuvvetleri-aslinda-gundem-2127607/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

PKK Van'da karakola saldırdı: 3 terörist öldü, 14 asker yaralı
VAN'ın Başkale İlçesi Eşmepınar Jandarma Karakolu'na dün akşam bomba yüklü araç, roketatar ve otomatik silahlarla saldıran PKK'lı teröristlerden 3'ü ölü olarak ele geçirildi. Çatışmada 14 asker ise yaralandı.

VAN,(DHA)-

Van Valiliği, Başkale'ye yaklaşık 50 kilometre uzaklıkta bulunan İran sınırındaki Eşmepınar Mahallesi yakınında bulunan Eşmepınar Jandarma Karakoluna bir grup PKK'lı terörist tarafından dün saat 18.35'de yapılan saldırı ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Açıklamada, saldırının bomba yüklü araç, roketatar ve uzun namlulu silahlarla yapıldığı belirtilerek şöyle denildi:

"İlimiz Başkale İlçe Jandarma Komutanlığı'na bağlı Eşmepınar Jandarma Karakol Komutanlığı'na 06 Ekim 2015 günü saat 18.35 sıralarında bölücü terör örgütü mensuplarınca, bomba yüklü araç patlatılarak, roketatar ve uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlenmiştir. Saldırıya görevli askerlerimizce anında ateşle karşılık verilmiş, çatışma sonucunda 14 personel hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. Karakola ulaşan 112 ekiplerince yapılan ilk müdahaleyi müteakip yaralı askerler, helikopterle Van YYÜ Dursun Odabaş Tıp Merkezi'ne ve Van Asker Hastanesi'ne sevk edilerek tedavi altına alınmıştır. Çıkan çatışmada 1 terörist silahı ve telsiziyle birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir.Olayla ilgili tahkikat yürütülmektedir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

GENELKURMAY: 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Genelkurmay Başkanlığı, dün akşam saatlerinde Van'ın Başkale Eşmepınar  Jandarma Karakolu'na bir grup terörist tarafından, bomba yüklü araç ve uzun  namlulu silahlarla saldırı düzenlendiğini, bombalı aracın patlatılması ve çıkan  çatışma sonucunda 14 askerin hayati tehlikeleri olmayacak şekilde yaralandığını  bildirdi. Çıkan çatışmada, üç teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-van-da-karakola-saldirdi-1-gundem-2128234/ Mesajı Paylaş

bu pkk picleri resmen hayvan. yabani domuzlar. ayni ISID denen caniler gibi saldiriyorlar.

bunlara karsi THERMOBARIC bomba kullanacaksin! Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: ATA-Türk - 07 Ekim 2015, 12:23:50
bu pkk picleri resmen hayvan. yabani domuzlar. ayni ISID denen caniler gibi saldiriyorlar.

bunlara karsi THERMOBARIC bomba kullanacaksin!

İlginç!
Bunu nereden duydunuz! Mesajı Paylaş

TSK: Aktütün Üs Bölgesine saldırı girişimi oldu
DHA 7 Ekim 2015
Aktütün Üs Bölgesine saldırı girişimi oldu

TÜRK Silahlı Kuvvetleri, Hakkari'nin Þemdinli İlçesi'ndeki Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak PKK'lı teröristler tarafından sızma girişiminde bulunulduğunu açıkladı. Açıklamada, sızma girişiminin önlendiği, 10 teröristin etkisiz hale getirildiği kaydedildi.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan konuyla ilgili yapılan açıklama şöyle:
"Hakkari / Þemdinli, Aktütün Hudut Tabur Komutanlığı unsurlarına, üç ayrı bölgeden eş zamanlı olarak Bölücü Terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan sızma girişimi, ateş destek vasıtaları ve birliklerimiz tarafından önlenmiş, saldırı sonucunda 10 Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiş, terörist dinlemelerinde kayıplarının daha fazla olduğu yönünde ifadeler tespit edilmiştir."

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30257275.asp?utm_source=email&utm_medium=newsletter&utm_channel=Mail&utm_content=manset_gorsel Mesajı Paylaş

Komandolar indirildi büyük operasyon
AA 7 Ekim 2015
Komandolar indirildi büyük operasyon

Kars'ın Kağızman ilçesinde bölücü terör örgütü PKK'ya yönelik devam eden operasyona destek amaçlı bölgeye çok sayıda asker ile zırhlı araç sevk edildi.

Alınan bilgiye göre, Dibekkaya mevkisi, Madur Vadisi ve Çömçe Dağı bölgesindeki Terör örgütü yapılanmasına karşı daha önce başlatılan operasyon genişletilerek, bölgeye asker ve ekipman sevkiyatı başlatıldı.

Operasyon kapsamında bölgede arama tarama faaliyetleri yürütülürken, teröristlerin kaçış noktalarına helikopterlerle özel donanımlı komandolar yerleştirildi.

Ayrıca, Kars-Digor tarafına geçişlerin önlemesi için bölgenin hassas noktalarına termal kameralar ile zırhlı araçlar ile Çömçe kırsalına mayınlı saldırılara karşı sinyal bozucu makineler koyuldu.

Dün bölgedeki operasyonlarda 3 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiş, 2 terörist yakalanmıştı.

Güvenlik görevlileri, ilçeye giriş ve çıkışları kontrol altında tutuyor.

HİZAN KARAYOLUNA HAVA DESTEKLİ OPERASYON
BİTLİS'in Hizan ilçesine ulaşımı sağlayan yollarda vatandaşın seyahat güvenliğini sağlamak için hava destekli operasyon düzenlendi.
Bitlis Valiliği, 3-5 Ekim tarihleri arasında vatandaşların seyahat güvenliğini sağlamak amacıyla Hizan-Küçüksu, Hizan -Yolalan ve Bölükyazı yollarına güvenlik güçleri tarafından hava destekli operasyon düzenlendiğini açıkladı. Açıklamada, Hizan-Tatvan karayolunu ulaşıma açık tutmak amacıyla gerçekleştirilen operasyona 10'ncu Komando Tugay Komutanlığı'nın da destek verdiği belirtildi. Özcan ÇİRİÞ/ BİTLİS,(DHA)

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/30253682.asp Mesajı Paylaş

Bunlarla sehirin merkezinde catismak, dagda catismaktan daha kolay. Bu itler dagdaki magralari biliyorlar, birinden girip öbüründen cikiyorlar. Ama sehirde kazdiklari hendek, kendilerine ancak mezar oluyor.

Helal olsun Ordumuza. Köklerini kaziyor terröristlerin! Mesajı Paylaş

Yalçın Akdoğan'dan PKK'ya rest!
PKK'nın 11 Ekim'de ateşkes ilan edeceği iddialarına ilişkin konuşan Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan sert mesajlar verdi.

Yalçın Akdoğan'dan PKK'ya rest!
Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan haber Türk'te katıldığı programda gündeme ilişkin soruları yanıtladı. PKK yönetiminin 11 Ekim'de ateşkes sinyali vermesini yorumlayan Akdoğan "Buna karnımız tok" dedi.

Akdoğan, PKK'nın 11 Ekim'de ateşkes ilan edeceği iddialarına ilişkin, "Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok. Sen ortalığı yakacaksın, yıkacaksın, zulüm edeceksin, insanları öldüreceksin, devlete savaş açacaksın, bütün projelerin çökecek. Devrimci halk savaşın çökecek, şehir milislerin çökecek, özerklik ilanların çökecek ondan sonra 'ben seçim güvenliği olumsuz etkilenmesin istiyorum' diyeceksin. Bu geçen seçimden önce senin oradaki baskıların olumsuz etkilemedi mi?" dedi.

Yalçın Akdoğan, şöyle konuştu:
"Terör örgütü sıkıştığı zaman, kış üslenmesine gideceği zaman veya siyasi uzantısının işine yarasın diye bu tür siyasi taktik hamleler içerisine girdiğini çok gördük. Buna karnımız tok. Sen ortalığı yakacaksın, yıkacaksın, zulüm edeceksin, insanları öldüreceksin, devlete savaş açacaksın, bütün projelerin çökecek. Devrimci halk savaşın çökecek, şehir milislerin çökecek, özerklik ilanların çökecek ondan sonra 'ben seçim güvenliği olumsuz etkilenmesin istiyorum' diyeceksin. Bu geçen seçimden önce senin oradaki baskıların olumsuz etkilemedi mi?"
Akdoğan, örgütün, tam anlamıyla bir eylemsizlik kararı alması ve Türkiye'yi terletmesi gerektiğini vurgulayarak, bunların oluşmaması durumunda örgütün söyleyeceğinin hiçbir kıymeti olmayacağını ifade etti. Akdoğan, Çözüm Süreci'nin sahibinin hükümet olduğuna, bu sürecin devam etmesi için gerekli güvenlik tedbirlerinin alınması gerektiğine dikkati çekti.
Seçim güvenliğinin sadece sandık güvenliği olarak algılanmaması gerektiğini kaydeden Akdoğan, bu söylemin, halkın tehdit edilmemesi ve iradesini sandığa yansıtabilmesi için alınan tedbirleri de kapsadığını dile getirdi.

http://www.milliyet.com.tr/yalcin-akdogan-dan-pkk-ya-rest-/siyaset/detay/2129222/default.htm Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz