PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Diyarbakır'da PKK'lılardan polise bombalı saldırı
DHA18 Kasım 2015
Diyarbakır'da PKK'lılardan polise bombalı saldırı

Diyarbakır'da PKK'lı teröristler rögara tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında infilak ettirdi. Patlamanın polis aracının geçişinden saniyeler sonra yaşanması nedeniyle saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı.

Diyarbakır'ın merkez Yenişehir İlçesi Sezai Karakoç Bulvarı üzerinde PKK'lılar, saat 22.45 sıralarında zırhlı polis aracının geçişi sırasında önceden rögara döşedikleri bombayı patlatarak saldırı düzenledi.

Saldırı Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü Asayiş Þube Müdürlüğü ile Þehitlik Polis Merkezi'ne yaklaşık 150 metre mesafede meydana geldi. PKK'lılar cadde üzerinde bulunan rögara tuzakladıkları bombayı zırhlı polis aracının geçişi sırasında uzaktan kumanda ile infilak ettirdi.

Patlamanın polis aracının geçişinden saniyeler sonra yaşanması nedeniyle saldırıda şans eseri ölen ya da yaralanan olmadı. Tahrip gücü yüksek bombanın patlaması nedeniyle cadde üzerinde çukur oluşurken, çevre binaların camları kırıldı. Polis, bombalı saldırının gerçekleştiği caddeyi araç ve yaya trafiğine kapatarak, geniş çaplı inceleme başlattı.

Saldırıyı düzenleyen PKK'lıları yakalamak için operasyonlar sürüyor.

http://www.hurriyet.com.tr/diyarbakirda-pkklilardan-polise-bombali-saldiri-40015866 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Diyarbakır'daki bombalı saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı
AA19 Kasım 2015
Diyarbakır'daki bombalı saldırının şiddeti gün ağarınca ortaya çıktı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde PKK'lı teröristlerce polis zırhlı aracının geçişi sırasında yapılan bombalı saldırının etkisi gün ağarınca ortaya çıktı. Patlamanın etkisiyle çevredeki birçok ev iş yerinin camları kırıldı, bazı araçlarda hasar meydana geldi.

Þehitlik Mahallesi Sezai Karakoç Caddesi'nde dün gece PKK'lı teröristlerce mazgala yerleştirilen el yapımı patlayıcının polis zırhlı aracı geçişinin ardından infilak ettirilmesi sonucu, çevredeki birçok ev ve iş yeri ile park halindeki araçlarda hasar meydana geldi.

Onarım çalışmasının yapılmadığı caddede ulaşımın güçlükle sağlandığı görüldü. Vatandaşlar, havanın aydınlanmasıyla pencerelerindeki kırık camları temizlemeye çalıştı. Evleri hasar gören kimi vatandaşlar, "Kime ne zararımız dokundu, Allah hakkımızı kimseye bırakmasın" diyerek, tepki gösterdi.

http://www.hurriyet.com.tr/diyarbakirdaki-bombali-saldirinin-siddeti-gun-agarinca-ortaya-cikti-40015949 Mesajı Paylaş

Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine 22 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendi, 23 hedef tam isabetle vuruldu
ANKARA (DHA)
21 Kasım 2015 - 11:46:00
Kuzey Irak'ta PKK hedeflerine 22 savaş uçağı ile hava harekatı düzenlendi, 23 hedef tam isabetle vuruldu

Türk Hava Kuvvetleri, Kuzey Irak'taki Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, ve Kandil bölgelerine 12 F-16 ve 10 F-4 2020 savaş uçağı ile hava harekatı düzenledi.

PKK terör örgütüne ait  23 hedefin tam isabetle vurulduğu öğrenildi.Kuzey Irak'taki Zap, Avaşin-Basyan, Hakurk, ve Kandil bölgelerinde PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen sığınak ve barınma alanları ile ikmal noktaları düzenlenen hava operasyonuyla tam isabetle imha edildi.

20 Kasım 2015 tarihinde saat 23.00-02.00 saatleri arasında icra edilen  hava harekatına 12 F-16 ve 10 F-4 2020 savaş uçağı katıldı ve 23 hedef  tam isabetle vuruldu. 

20 Kasım 2015 tarihinde Þırnak'ta diğer operasyonda ise PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen mağara ve sığınaklar ile silah mevzileri imha edildi.

http://www.hurriyet.com.tr/kuzey-irakta-pkk-hedeflerine-22-savas-ucagi-ile-hava-harekati-duzenlendi-23-hedef-tam-isabetle-vuruldu-40016874 Mesajı Paylaş

O flamayı astırmadılar!
ÞIRNAK'ın Cizre İlçesi'nde Sur Mahallesi'ndeki Çarkendal Tepesi'ne YDG-H flamaları asılmak istenince polis müdahale etti. Yaklaşık 2 saat süren ve yer yer patlama seslerinin geldiği çatışmada YDG-H'liler bayrak asamazken, bazı evlere ise mermiler isabet etti.

Þırnak'ın Cizre İlçesi'nin Sur ile Yafes Mahallesi'nde gerginlik devam ediyor. Sur Mahallesi'nin Çarkendal Tepesi'ne asılan ve bir süre önce operasyon düzenleyen özel harekat polislerinin kaldırdığı YDG-H flamaları dün gece tekrar aynı yere asılmak istendi. PKK'nın gençlik yapılanması Yurtsever Devrimci Gençlik Hareketi (YDG-H) üyeleri tarafından dün saat 04.00'de Çarkendal Tepesi'ne örgütün flamaları asılmak istenince tepenin belirli yerlerinde nöbet tutan özel harekat polisleri müdahale etti.

Bugün saat 06.00'a kadar devam eden ve yer yer büyük patlama seslerinin geldiği çatışmadan sonra YDGH'liler flama asamadan sokak aralarına kaçtı. Çatışmada ölen ve yaralanan olmazken bazı evlere birçok mermi isabet etti. Sur Mahallesi'nde oturan Ahmet İçyağı, her çatışmada evlerinin zarar gördüğünü ve artık oturalamaz hale geldiğini belirterek, "Evimizi onarıyoruz tekrar çatışma çıkınca eski haline geliyor. 20 yıl önce Uludere'de köyümüz yakıldığı için Cizre'ye göç etmiştik. Cizre'de de bize rahat kalmadı. 30 yıldır bu çatışmanın arasında kalıyoruz" dedi.

http://www.milliyet.com.tr/o-flamayi-astirmadilar--gundem-2151363/ Mesajı Paylaş

PKK bomba patlattı... Yaralanan askerler var
MUÞ'un Varto ilçesinde Abdurrahman Paşa köprüsü yakınlarında askeri aracın geçişi sırasında PKK'lı teröristlerce yola tuzaklanan bomba patlatıldı. Saldırıda yaralanan askerler Muş Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

PKK bomba patlattı... Yaralanan askerler var
Muş'un Varto ilçesinde, terör örgütü PKK mensuplarının yola  döşediği el yapımı patlayıcının askeri zırhlı aracın geçişi sırasında infilak  ettirilmesi sonucu 6 asker yaralandı.

Alınan bilgiye göre, ilçe girişindeki Kavaklıdere mevkisinde  teröristlerce yola döşenen el yapımı patlayıcı, askeri aracın geçişi esnasında  uzaktan kumandayla infilak ettirildi.

Patlamanın şiddetiyle devrilen araçtaki 6 asker hafif yaralandı.  Yaralı askerler, Muş Devlet Hastanesine kaldırıldı.

Bölgede teröristlerin yakalanması için operasyon başlatıldı.

http://www.milliyet.com.tr/pkk-bomba-patlatti-yaralanan-gundem-2152113/ Mesajı Paylaş

Lice'deki terör operasyonu
AA23 Kasım 2015 - 16:51:21
Lice'deki terör operasyonu

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda patlayıcı yapımında kullanılan 165 kilogram amonyum nitrat, çok sayıda silah ve mühimmat ile uyuşturucu ele geçirildi. PKK'lı teröristlerin gömüldüğü mezarlığın çevresindeki yapılar da yıkıldı.

Valilikten yapılan açıklamada, Þenlik bölgesi ile Hani'nin dağlık kesiminde faaliyet gösteren, aralarında üst düzey örgüt yöneticilerinin de bulunduğu değerlendirilen teröristler ile işbirlikçilerini etkisiz hale getirmek, sığınak, barınak, depo alanlarını bulmak ve kanun dışı inşa edilen yapıları yıkmak amacıyla 20-22 Kasım'da arasında operasyon düzenlendiği bildirildi.

Operasyonda terör örgütü mensuplarına ait 4 sığınak, mezarlıkta da bir roketatar, 4 tüfek, bir antitank roketatar mühimmatı, 3 roketatar sevk fişeği, 36 uçaksavar mühimmatı, 200 fişek, 2 gece görüş dürbünü, el yapımı patlayıcı için hazırlanmış 58 mutfak tüpü ve 165 kilogram amonyum nitrat bulunduğu ifade edilen açıklamada, ayrıca insansız hava araçlarından korunmak amacıyla kullanılan 17 şemsiye ile 15 kilogram esrar ele geçirildiği kaydedildi.

MEZARLIĞIN GİRİÞİNE PATLAYICI TUZAKLANMIÞ

Açıklamada, sözde terörist mezarlığının çevresinde 17 mutfak tüpü ile tenekeye tuzaklanmış el yapımı patlayıcı, 47 makineli tüfek fişeği ve örgütü simgeleyen bez parçaları bulunduğu aktarılan açıklamada, "Mezarlığın girişinde bulunan yol üzerinde 2 patlayıcı düzeneği tespit edilmiş, patlayıcı madde imha timi tarafından düzeneklerin tamamı herhangi bir can ve mal kaybına sebebiyet vermeden etkisiz hale getirilmiştir" değerlendirmesinde bulunuldu.

MEZARLARA DOKUNULMADI

Þenlik bölgesindeki sözde terörist mezarlığının, burada ele geçirilen silah, mühimmat ve el yapımı patlayıcı düzenekleri dikkate alındığında daha çok cephaneliği andırdığı vurgulanan açıklamada, şunlar belirtildi:

"16 tek katlı yapı ve eklentileri (mezarlara dokunulmamıştır) ilgili makamlar tarafından verilen yıkım ve el koyma kararlarına istinaden yıkılmıştır. Yasa dışı yapıların çevresinde ve içlerinde çok sayıda silah ve mühimmat, patlayıcı yapımında kullanıldığı değerlendiren mutfak tüpleri, terör örgütüne ait dergi ve doküman, afiş, fotoğraf ve bez parçaları ele geçirilmiştir."

Lice'de düzenlenen terör operasyonları nedeniyle 19 ve 22 Kasım'da bazı mahallelerde sokağa çıkma yasağı uygulanmıştı.

http://www.hurriyet.com.tr/licedeki-teror-operasyonu-40017707 Mesajı Paylaş

Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı sona erdi
AA26 Kasım 2015 - 07:12:46
Nusaybin'deki sokağa çıkma yasağı sona erdi

Mardin'in Nusaybin ilçesindeki sokağa çıkma yasağı uygulaması kaldırıldı.

Kaymakamlıktan yapılan açıklamada, vatandaşların can ve mal güvenliğinin sağlanması, bozulan huzur ve asayiş ortamının yeniden tesis edilebilmesi için ilçe merkezinde 13 Kasım 2015 Cuma günü 21.00'den itibaren sokağa çıkma yasağı ilan edildiği anımsatıldı.

Yasak kararının bugün 08.00'den itibaren kaldırıldığı kaydedilen açıklamada, "Kendi can ve mal güvenliklerinin sağlanması amacıyla uygulanan sokağa çıkma yasağına göstermiş oldukları hassasiyetten dolayı vatandaşlarımıza teşekkür ederiz" ifadesi kullanıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/nusaybindeki-sokaga-cikma-yasagi-sona-erdi-40018988 Mesajı Paylaş

Hakkari Çukurca'daki PKK'ya ait  hedefler hava harekatıyla ile imha edildi
DHA26 Kasım 2015 - 12:49:49
Hakkari Çukurca'daki PKK'ya ait hedefler hava harekatıyla ile imha edildi

Genelkurmay Başkanlığı, Hakkari Çukurca bölgesinde PKK'lı teröristler tarafından kullanıldığı tespit edilen barınak, mağara ve silah mevziileri düzenlenen hava harekatı ile imha edildi.

http://www.hurriyet.com.tr/hakkari-cukurcadaki-pkkya-ait-hedefler-hava-harekatiyla-ile-imha-edildi-40019141 Mesajı Paylaş

Mardin Valiliği: 22 PKK'lı öldürüldü
AA
26 Kasım 2015 - 19:58:30
Mardin Valiliği: 22 PKK'lı öldürüldü

Mardin Valiliği, 13 gün sokağa çıkma yasağının olduğu Nusaybin İlçesi'ndeki operasyonlarda 22 PKK'lının etkisiz hale getirildiğini, 5 vatandaşın da hayatını kaybettiğini açıkladı.

Valilik açıklamasında şöyle denildi:

"Nusaybin ilçemizde 13 Kasım 2015  Cuma günü saat 21.00 itibari ile Bölücü Terör Örgütü mensuplarının yakalanması, halkımızın can ve mal güvenliğinin sağlanması için 5442 sayılı İl İdaresi Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince, ikinci bir duyuruya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.  Sokağa çıkma yasağının kaldırıldığı 26 Kasım 2015 tarihi itibariyle yapılan faaliyetler sonucunda;

Nusaybin ilçemizde sokağa çıkma yasağı ilan edildiğinden bu güne kadar, 22 Bölücü Terör Örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir, 2 BTÖ mensubu yaralı olarak ele geçirilmiştir. 4 şahıs gözaltına alınmıştır, 2 şahıs mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilmiş 2 şahıstan biri adli kontrol kararıyla serbest bırakılmıştır. 3 polis memurumuz hayati tehlike arz etmeyecek şekilde yaralanmıştır. 18 vatandaşımız yaralanmıştır.  5 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. 116 adet barikat ve hendek kapatılmış, 42 adet perde/branda kaldırılmış,  barikat olarak kullanılan 4 TIR ile 1 adet kamyon kaldırılmış, 27 adet tuzaklama bomba düzeneği kontrollü olarak imha edilmiş, ayrıca BTÖ mensuplarınca tuzaklanmış 26 tuzaklama bomba şeklinde kurulan düzenekler kontrolsüz olarak infilak etmiştir.

BTÖ mensuplarınca güvenlik güçlerine yönelik 22 adet EYP (El Yapımı Patlayıcı), 33 adet de roketatarlı saldırı düzenlenmiştir. BTÖ mensuplarınca sözde karargah olarak kullanıldığı tespit edilen 2 adet çadır kaldırılmış.

BTÖ mensuplarına yönelik yapılan operasyonlarda 111 ayrı adrese girilerek arama yapılmış, yapılan aramalarda 2 patlatılmaya hazır EYP, 4 adet el bombası, çok sayıda bomba yapımında kullanılan malzeme,  bol miktarda sağlık malzemesi, 25 adet balistik yelek, başta kaleşnikof olmak üzere çeşitli silahlara ait çok sayıda fişek, örgütsel doküman ve örgüt mensuplarına ait kıyafetler ile bol miktarda temel gıda malzemesi ele geçirilmiştir.
Bölücü terör örgütü mensuplarınca tuzaklanan patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu elektrik  iletim hatlarında ağır hasarlar meydana gelmiş, bu hasarlarla ilgili onarım çalışmaları titizlikle devam etmektedir.

Bölgemizde yaşayan vatandaşların huzur ve güven içerisinde yaşamalarını sağlamak amacıyla bölücü terör örgütü mensuplarıyla mücadele kapsamında yürütülen faaliyetlere kararlılıkla devam edilecektir. Vatandaşlarımızın sokağa çıkma yasağına uyma noktasında gösterdikleri hassasiyet ve sabır için teşekkür ederiz. Kamuoyuna saygı ile duyurulur. "

http://www.hurriyet.com.tr/mardin-valiligi-22-pkkli-olduruldu-40019398 Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz