PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Diyarbakır Karıştı! Valilik Ablukaya Alındı, Polise Ateş Açıldı
15 Aralık 2015 Salı 15:14
Diyarbakır valilik binası yoğun güvenlik önlemiyle korumaya alındı. Bağlar'da eylem yapan grup polise ateş açtı, Sur'da ise polis panzerinin geçişi sırasında bomba patladı.
Diyarbakır Karıştı! Valilik Ablukaya Alındı, Polise Ateş Açıldı

Diyarbakır'ın Yenişehir ilçesinde bulunan valilik binası yoğun güvenlik önlemiyle korumaya alındı. Valilik binasına çıkan tüm yollara barikat kuran polis, binayı ablukaya alarak giriş ve çıkışları kapattı.

VALİLİK BİNASI ABLUKAYA ALINDI

Diyarbakır'da dünden itibaren yaşanan olaylardan dolayı valilik binası polis barikatları ile ablukaya alınırken, bina önünde ise 24 saat özel harekat ve çevik kuvvet polisleri hazır bekliyor. Polislerin nöbet tuttuğu valilik önünde olası durumlara karşı Toplumsal Olaylara Müdahale Aracı da (TOMA) hazır bekletiliyor. Çok sayıda zırhlı araçla bina etrafında görevlendirilen polis ekipleri bölgede kuş uçurtmuyor.

DÜN HAYATINI KAYBEDENLER DEFNEDİLİRKEN ÇATIÞMA ÇIKTI

Diyarbakır'da dün yaşanan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazelerinin defnedilmesinin ardından polis ile bir grup arasında silahlı çatışma yaşandı. Polis, çatışmanın ardından HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek isteyen gruba tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti.

POLİSE ATEÞ AÇILDI

Diyarbakır'da dün Bağlar ilçesi Kaynartepe Mahallesi'nde çıkan olaylarda hayatını kaybeden 2 kişinin cenazesi Yeniköy Mezarlığı'nda kalabalık bir grubun katılımıyla defnedildi. Cenazenin ardından mezarlıktan çıkan ve aralarında maskeli şahısların da bulunduğu grup, 2 kişinin hayatını kaybettiği yere yürüdü. Polis, burada gruba dağılması yönünde uyarı yaptı. Ancak grup içerisinde bulunan bazı şahıslar polise ateş açtı. Bunun üzerine çatışma çıkarken, çatışma polisin geri çekilmesiyle sona erdi.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Aynı grup, daha sonra ise HDP grup toplantısının yapıldığı Büyükşehir Belediyesi'ne yürümek istedi. Yenişehir ilçesi Gevran Caddesi'ne gelen grup, burada polise taşlarla saldırdı. Bunun üzerine polis, grubu tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederek dağıttı.

POLİS PANZERİ GEÇERKEN BOMBA PATLADI

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde polis panzerinin geçişi sırasında bomba patladı. Patlamada, ölen ya da yaralanan olmadı.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Sur ilçesinde, teröristler tarafından tuzaklanan el yapımı bomba, zırhlı polis aracının geçişi sırasında patladı. Patlamada, şans eseri ölen ya da yaralanan olmazken, panzer hasar gördü.

DÜN ÇIKAN OLAYLARDA İKİ KİÞİ HAYATINI KAYBETMİÞTİ

HDP'nin Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde uygulanan sokağa çıkma yasağını protesto etmek için Diyarbakır Yenişehir ilçesi Esma Ocak önünde açıklama yapmak istemesine kanunsuz olduğu gerekçesiyle valilik tarafından izin verilmemesi üzerine olaylar çıkmış, çıkan olaylarda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 4 kişi ise yaralanmıştı. Gün boyu devam eden olaylarda göstericiler şehrin değişik bölgelerinde yolları kapatıp, ateş yakarak güvenlik kuvvetlerine taş, molotof kokteylli ve havai fişeklerle saldırmış ve olaylar gece geç saatlere kadar devam etmişti.
http://www.haberler.com/diyarbakir-valiligi-polis-barikatlariyla-ablukaya-7970873-haberi/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Cizre'de Silah ve Patlama Sesleri Yükselmeye Başladı, 2 Çocuk Ağır Yaralı
15 Aralık 2015 Salı 17:40
Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Cizre'de, silah ve patlama sesleri yükselmeye başladı. Çatışmalarda 2 çocuk ağır yaralandı.
Cizre'de Silah ve Patlama Sesleri Yükselmeye Başladı, 2 Çocuk Ağır Yaralı

Sokağa çıkma yasağının ardından geceyi sakin geçiren Cizre, akşam saatleriyle yerini çatışmalara bıraktı. İçede silah ve patlama sesleri duyuluyor.

2 ÇOCUK AĞIR YARALANDI

Cizre'de uygulanan sokağa çıkma yasağı devam ediyor. Akşam itibariyle silah ve bomba seslerinin yükseldiği ilçede, şu ana kadar 2 çocuğun ağır yaralandığı ve Þırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırıldığı belirtildi.

HELİKOPTERLER İLÇE ÜZERİNDE UÇUÞ YAPIYOR

Polis zırhlı araçları çevre yollarını kullanırken helikopterlerin de zaman zaman uçuş yaptığı görüldü. Çatışmalar Nur, Sur, Cudi ve Yafes mahallelerinde devam ediyor.
http://www.haberler.com/cizre-de-silah-ve-patlama-sesleri-yukselmeye-7971731-haberi/ Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

'İki günde 25 PKK'lı öldürüldü'
ÞIRNAK (AA)17 Aralık 2015 - 11:08:30
'İki günde 25 PKK'lı öldürüldü'

Güvenlik kaynakları, Þırnak'ın Silopi ve Cizre ilçelerinde bölücü terör örgütüne yönelik iki gün önce başlatılan operasyonda, şu ana kadar 25 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı.

Þırnak'ın Silopi ilçesindeki operasyona, "Þehit Polis Muhammet Onur" adı verilirken Cizre'deki operasyon, "Þehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demir" olarak adlandırıldı. Anadolu Ajansı'nın haberine göre, güvenlik güçleri iki operasyonda şu ana kadar 25 teröristi etkisiz hale getirdi.

Sokağa çıkma yasağının devam ettiği Silopi'de güvenlik güçleri operasyonlarını sürdürüyor. Türk Silahlı Kuvvetleri unsurlarının yanı sıra polis özel harekat birimlerinin de katıldığı operasyonda, tuzaklanan barikatlardan bazıları imha edildi. Bu arada Nuh Mahallesi'nde güvenlik güçlerine bombalı saldırı düzenlendi. Teröristlerin yola döşediği bombanın zırhlı araç geçtikten sonra patlaması sonucu can kaybı yaşanmazken çevredeki araç ve evlerde hasar meydana geldi. Güvenlik güçleri, teröristlerin bulunduğu bazı yerlerde kontrolü sağlarken ilçedeki hareketlilik devam ediyor.

CİZRE'DE SİLAH SESLERİ

Teröristler ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmalar sokağa çıkma yasağı bulunan Cizre'de de sürüyor. Çatışmalar bazı mahallelerde yoğunlaşırken ilçeden zaman zaman silah ve patlama sesleri geliyor, bazı noktalardan duman yükseliyor. Çatışmaların devam ettiği ilçede teröristler, ilçe emniyet müdürlüğünün ek hizmet binasına roketatarlı saldırı düzenledi. Roketin binaya isabet ettiği saldırıda maddi hasar meydana geldi.

http://www.hurriyet.com.tr/iki-gunde-25-pkkli-olduruldu-40028144 Mesajı Paylaş

Bin tane PKK'li oldurulse ne yazar? Ben boyle terorle mucadelede hicbir yarar ve getiri gormuyorum Mesajı Paylaş

PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan, "Kürt toplumu kendisini savunmak için hendek açmaya mecbur kalmıştır" dedi.

PKK'nın Kandil'deki yöneticilerinden Murat Karayılan, "İşte, 'Orada hendek var, PKK var, mecburen müdahale edilmesi gerekiyor ve bundan dolayı müdahale ediliyor' yaklaşımı ile yansıtıyor. Bu doğru değildir. Kürt toplumu kendisini savunmak için hendek açmaya mecbur kalmıştır" dedi.

PKK'ya yakın Fırat Haber Ajansı'nda yer alan habere göre, KCK Yürütme Konseyi Üyesi Murat Karayılan, "devletin Kürt halkını iradesizleştirmek istediğini" savundu ve "saldırılara karşı direneceklerini" söyledi.

"BAĞ TAMAMEN KOPACAK"

Karayılan, "Ateşle oynuyorsunuz. Böyle yapmaya devam ederseniz, gerilla da daha da fedaice katılacaktır. Ve artık Kürt halkı ile Türkiye Cumhuriyeti arasındaki bağ tamamen kopacaktır. Siz tank ve toplarla halkımızı ezerseniz, biz artık beraber yaşayamayız" diye konuştu. Karayılan, bölgede yaşanan çatışmaları 'iç savaş' diye nitelendirdi.

"LOZAN ANTLAÞMASI ORTADAN KALKIYOR"

Karayılan, "Özellikle Kobani ve Þengal'in başarısı ile Kürt halkının Ortadoğu'da temel bir aktör olduğu ortaya çıktı. Kürt halkı olmadan bölge yeniden dizayn edilemez. Kürt inkârı üzerinde şekillenen Lozan Antlaşması artık ortadan kalkıyor. Dolayısıyla, Davutoğlu daha bir yıl önce karar aldıklarını söylüyor ki bu doğrudur. Kobani başarısından sonra, daha Ekim ayı sonunda, Milli Güvenlik Kurulu toplantısında topyekûn savaş kararı aldılar" ifadelerini kullandı.

DEMİRTAÞ: DİRENİÞ SÜRECEK

HDP, DTK, HDK ve DBP eş başkanları bugün Diyarbakır'da basın toplantısı düzenlemişti. DTK Eş Başkan'ı Hatip Dicle, çözüm arayışına vurgu yaparken HDP Eş Başkan'ı Selahattin Demirtaş, "Direniş devam edecek" diye konuşmuştu. Tüm eş başkanlar öz yönetim taleplerini haklı bulduklarını ve arkasında olduklarını da belirtmişti.

Hükümet, Güneydoğu illerindeki operasyonların sonuç alınana kadar süreceğini ifade ediyor. Perşembe günü Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Konya'da, PKK'ya yönelik operasyonların bölgede huzur sağlanana kadar devam edeceğini ifade ederek, "O evlerde, o binalarda açtığınız hendeklerde yok olacaksınız" demişti.

Bulgaristan seyahati dönüşünde uçakta gazetecilere konuşan Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Güneydoğu'da yürütülen operasyonların, "tüm ilçeler teröristlerden temizleninceye kadar kesintisiz devam edeceğini" söylemişti. Başbakan, "Biraz daha gecikmiş olsaydık, bunların niyeti çok daha kapsamlı bir iç savaşı başlatmaktı" demiş, "Onlar böyle kapsamlı harekât yapacağımızı beklemiyordu" ifadelerini kullanmıştı.

Hükümet, PKK'ya yönelik operasyonların durdurulması ve görüşmelere yeniden başlanabilmesi için PKK'nın silahlı unsurlarının ülke dışına çıkmasını ve tam eylemsizliğe geçmesini şart koşuyor.PKK lideri Abdullah Öcalan, 21 Mart 2013 Nevruz'unda silahlı mücadelenin sona erdiğini ilân etmiş, bütün PKK unsurlarının ülke dışına çıkmasını istemiş, o yıl Mayıs ayında başlayan çıkışlar Gezi Parkı sürecinde yine Öcalan'ın talimatıyla durdurulmuştu. Kandil Türkiye dışına çıkan PKK unsurlarının daha sonra Türkiye'ye geri gönderdiklerini açıklamıştı. Çözüm süreci, PKK'nın Temmuz ayında Ceylanpınar'da iki polisi evlerinde uyurken kafalarına kurşun sıkarak öldürmesiyle tamamen sona ermişti. (Kaynak: Aljazeera)

http://www.haberler.com/karayilan-dan-kazilan-hendekler-icin-komik-7982131-haberi/ Mesajı Paylaş

Acik acik soyluyorum dunyada Turkiyeden daha salakca teror ile mucadele eden baska bir ulke yok. Bu sekilde teror asla bitmez! Mesajı Paylaş

Þırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam eden operasyonlar sırasında kaydedilen teröristlerin telsiz konuşmalarında dehşete düşüren ifadeler yar aldı.

PKK terör örgütünün silahlı saldırılara başladığı 1984 yılından bu yana en büyük kent operasyonlarından biri Þırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde devam ediyor. Operasyonlarda sıkışan terör örgütü militanlarının okul, hastane, cami, sağlık ocağı gibi yerlere de yığınak yapıp, el yapımı patlayıcılar yerleştirdikleri biliniyor. Son operasyonlarda kaydedildiği belirtilen ve güvenlik kaynakları tarafından basınla paylaşılan bazı telsiz konuşmaları şöyle;

PKK'lı TELSİZ KONUÞMALARINDAN BAZILARI

Cizre ve Silopi'de PKK'lı teröristlerin çatışma bölgesindeki telsiz konuşmalarından bazıları şöyle ;

15 ARALIK 2015/Saat 23:48 Cizre

Terörist 1: Arkadaş düşman hastanede orada. Yatan hastalar var. Ne yapalım?

Terörist 2: Talimat açık. Arkalarından vurun.

Terörist 3: Evet evet. İnsanları düşünmeyin. Hastaneyi tamamen patlatın.

16 ARALIK 2015/Saat 02:10 Cizre

Terörist 1: Fedailer Hastaneye girsinler mi.

Terörist 2: Vurun! Vurun! Talan edin.

Terörist 3: Oradaki yerleri tarayıp vurun.

Terörist 1: Etrafta ve içerde asker var. Zayiat veririz, başarı şansı yok gibi.

Terörist 2:  O zaman gidin kendinizi patlatın zaten öleceksiniz bari bir b.ka yarayın.

16 ARALIK 2015/Saat 02:30 Cizre

Terörist 3: Bir araç geliyor. Işığını azalttı. Þimdi kapattı.

Terörist 4: Hala niye bekliyorsunuz ki roketleyin.

Terörist 3: Her yer asker kaynıyor. Yerimiz ortaya çıkar. 8 kişiyiz hepimiz ölürüz.

Terörist 4: Ölün o zaman!

Terörist 3: Gel sen öl. Oradan konuşmak kolay!

Terörist 4: .....küfür ediliyor

16 Aralık 2015/ Saat 07.15 Cizre

Terörist 5: Arkadaş. Kültür merkezini hemen patlatın. Okuldakiler de kaçarken ateşe versinler,

Terörist 6: Anlaşıldı. İlk fırsatta tamam. Bunlar hiç uyumuyorlar. Dışarısı çok hassas. Burnumuzu çıkarsak vuruyorlar. 3 kişiyi kaybettim.

Terörist 5:  Tamam fırsat bulunca hemen..

16 Aralık 2015/ Saat 13.25 Cizre

Terörist 1: Suikastçiler geldi, Caminin köşesindeler.

Terörist 2: Muhtar o çocuğu onlarla beraber. Bizimkilere cepten uluşamıyorum hatları kesiyorlar telsize cevap vermiyorlar. Patlatacaklardı şimdi camiyi ama ses yok. İçerde çok mühimmat ve patlayıcı vardır.

Terörist 1: Allah belanızı versin!...Küfürlü konuşma....

17 Aralık 2015/ Saat 14.35 Cizre

Terörist 3: Biz düşmanın nerede olduğunu görmüyoruz. Düşmanın dikkatini çekin. Görüntü vermelerini sağlayın, indirelim. Aradan eylem yapacağız.

Terörist 4: Arkadaş bunlar hayalet gibi. Üstümüze ateş yağıyor nereden geliyor görmüyoruz.

Terörist 3: Bu sefer bittik gerçekten bittik. Teslim olmak yok kendinizi patlatın gerekirse.

Terörist 4: Fırsat bulursak patlatırız!..

17 Aralık 2015/ Cizre

Terörist 1: Herkes çok dikkatli olsun. Bulut gibi bunlar, uçuyor herifler

Terörist 2:       Lisenin oraya sızmaya çalışıyorlar.

Terörist 1: Karpuzları (el yapımı patlayıcı) tek tek patlatın.

Terörist 2: Okulda iki arkadaş var.

Terörist 1: Boşver patlatın onlar da 'şehit!..' olur.

16 Aralık 2015/ Saat 11.05 Silopi

Terörist 1: Üç Korucu öldürdük.

Terörist 2: Tamam bana bunlarla gelin.

16 Aralık 2015/ Saat 15.00 Silopi

Terörist 3: Arkadaşlar! Benim yanımda kimse kalmadı, hepsi kaçıp gittiler.

Terörist 4: Þerefsizler nereye gitti? Neden vurmadın itleri? Her yer sarıldı nereye kaçtılar ki?

Terörist 3: Başımı bir kaldırabilsem tamam da, burası tam cehennem. Gel sen vur.

Terörist 4: Aptal aptal konuşma geber o zaman!..

17 Aralık 2015/ Saat 15.15 Silopi

Terörist 1:       Arkadaş! Düşman etrafımızı alıyor? Bırakmıyor.

Terörist 2: Arkadaşlar bak ambulans geliyor oraya. Ambulansı vurun kargaşa olur!

Terörist 1: Küfür ediyor...... Niye açık not veriyorsun.  Gafil muhbirsiniz hepiniz.

Terörist 2: Küfür etme. Açığı mı kaldı. Vurun ambulansı!

17 Aralık 2015/ Saat 16.30 Silopi

Terörist 3: Eğer okula gelirlerse okulu tamamen imha et arkadaş. Tüm mayınları birlikte patlat. Okulu da imha et. Arkadaş. Anladın mı?

Terörist 4: Tamam. Ben yukarıdaki okula gidiyorum. Orada biraz malzeme var. Onu getireceğim.

Terörist 3: Sen git, biraz da bize getir!

http://www.milliyet.com.tr/pkk-dan-olun-o-zaman-talimati-gundem-2166245/ Mesajı Paylaş

Bizim basın terörle mücadele  konusunda moral vermek içim aklınca yine haber yapmış ama...

Konuşmalara göre teröristler; okul, hastane, cami ve kültür merkezine patlayıcılar yerleştirmiş. Ayrıca yollara da mayınlar döşemişler. Onlar bütün bunları yaparken yine birileri daha önce itiraf ettikleri gibi göz yumdu herhalde! Mesajı Paylaş

Cizre'de şehit acısı

20 Aralık 2015 - 12:53:41
Cizre'de şehit acısı

Þırnak'ın Cizre ilçesinde terör örgütüne yönelik operasyonda bir asker şehit oldu.

Genelkurmay Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Þırnak'ın Cizre ve Silopi ilçeleri ile Diyarbakır'ın Sur ilçesinde bölücü terör örgütü üyelerine yönelik sürdürülen operasyonlarda, dün 18 teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Operasyonda ağır yaralanan bir askerin ise şehit olduğu öğrenildi.

ÞIRNAK'TA ÞİDDETLİ PATLAMA

Öte yandan Þırnak'ın İdil ilçesinde hendek ve barikatların bulunduğu Yeni Mahalle'de meydana gelen LPG tüpü patlamasında, ilk belirlemelere göre 3 kişi öldü. Patlamadan sonra ilçede esnaf kepenklerini kapattı.

Saat 11.00 sıralarında bir evdeki mutfak tüpünden kaynaklandığı belirtilen patlamada, 35 yaşındaki M.O., 40 yaşındaki M.L.O. ve kimliği öğrenilemeyen 1 kişi öldü. Patlamadan sonra esnaf kepenk kapatırken, ölenlerin cenazeleri Belediye'ye ait cenaze araçları ile İdil Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/sirnakta-siddetli-patlama-40029429 Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 20 Aralık 2015, 13:20:59
Bizim basın terörle mücadele  konusunda moral vermek içim aklınca yine haber yapmış ama...

Konuşmalara göre teröristler; okul, hastane, cami ve kültür merkezine patlayıcılar yerleştirmiş. Ayrıca yollara da mayınlar döşemişler. Onlar bütün bunları yaparken yine birileri daha önce itiraf ettikleri gibi göz yumdu herhalde!

Yav goz yummak surada kalsin, HDP ve BDP'li belediyeler hep PKK kadrolarini belediye iscisi yapmis. Hendekleri kazan zaten belediye iscileri ustelik devletin mali olan is makineleri ile. Ulkede kanun yok ki, ha simdi teroristleri oldurduler is bitecek mi, belediyeler HDP'nin, BDP'nin elinden alinacak mi? Alinmayacakse degisen ne? Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz