PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 4 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Bitlis'te terör saldırısı: 2 şehit, 6 yaralı
AA
21 Aralık 2015 - 18:44:00
Bitlis'te terör saldırısı: 2 şehit, 6 yaralı

Bitlis'te PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Merkeze bağlı Ölek köyü kırsalındaki Sehi Ormanları mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında toprağa döşenen el yapımı patlayıcı infilak ettirildi.

Patlamada 2 asker şehit oldu, 6 asker yaralandı.

Yaralı askerler, Bitlis ve Tatvan'daki hastanelere kaldırıldı.

Bölgede hava destekli operasyon sürüyor.

Cizre'de PKK'lı teröristler Emniyet'in bahçesine inmek isteyen askeri helikoptere ateş açtıCizre'de PKK'lı teröristler Emniyet'in bahçesine inmek isteyen askeri helikoptere ateş açtı

Genelkurmay: Cizre'deki operasyonda toplam 89 terörist etkisiz hale getirildi

GENELKURMAY Başkanlığı, Þırnak'ın Cizre İlçesi'nde devam eden operasyonda 9 PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiğini açıkladı. Genelkurmay'ın açıklamasında operasyonda toplam 89 teröristin etkisiz hale getirildiği belirtildi. Açıklamada ayrıca Þırnak'ın Silopi İlçesi'nde devam eden operasyonda 2 PKK'lı teröristin ve Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde bir PKK'lı teröristin etkisiz hale getirildiği bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı'nın internet sitesindeki 'Önemli Yurtiçi Olaylar' bölümünde 20 Aralık gününe ilişkin yer alan bilgiler şöyle:

-Þırnak / Cizre'de devam eden operasyonda, dokuz Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiştir. (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist sayısı 89'dur.)

-Þırnak / Silopi'de devam eden operasyonda; iki Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist sayısı dokuzdur.) Üç adet El Yapımı Patlayıcı ve tuzaklı dokuz piknik tüpü, iki adet gece görüş gözlüğü, bir adet otomatik av tüfeği, bir adet el bombası, bir adet akü, bir adet roket sevk fişeği, bir adet fotoğraf makinası, dört adet diz üstü bilgisayar, iki adet telefon ve 10 adet CD bulunmuştur.

-Diyarbakır / Sur'da devam eden operasyonda, bir Bölücü Terör Örgütü mensubu terörist etkisiz hâle getirilmiş, (Operasyonda, toplam etkisiz hâle getirilen terörist sayısı yedidir.)

-Diyarbakır / Silvan'da menfez altına bırakılmış, bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunmuş (12 kg'lık mutfak tüpü içerisinde, elektrikli fünye takılmış, 30 kg ağırlığında patlayıcı madde ihtiva eden ve gübre ile desteklenmiş) ve imha edilmiştir.

-Iğdır / Merkez'de 20 şahsın ev ve eklentilerinde yapılan aramada; muhtelif malzeme (dört adet laptop bilgisayar, iki adet masa üstü bilgisayar, beş adet flash bellek, 15 adet cep telefonu, altı adet tablet bilgisayar, üç adet micro SD kart, bir adet kurusıkı tabanca, şarjörü ve 11 adet fişeği, üç adet av tüfeği, üç adet şarjörü, 79 adet fişeği, dört adet GSM hattı, dört adet DVD, sekiz adet CD, bir adet hafıza kartı ve bir adet fotoğraf makinesi) ele geçirilmiş, 'yardım ve yataklık yapmak' suçundan 15 işbirlikçi şahıs göz altına alınmıştır.

-Þırnak / Uludere'de yapılan yol aramasında bir adet El Yapımı Patlayıcı bulunmuş (iki adet 12 kg'lık tüp ve 50 kg ağırlığında patlayıcı ile destekli ) ve imha edilmiştir.

* Hatay / Hassa'da tespit edilen bir sığınakta, malzeme (10 m'lik naylona sarılı vaziyette, 30 kg pirinç, bir kg çay, dokuz adet maya, 25 kg bulgur ve 50 kg un) ele geçirilmiştir.

http://www.hurriyet.com.tr/bitliste-teror-saldirisi-2-sehit-6-yarali-40029953 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

1 günde 3 acı haber
23 Aralık 2015 - 07:37:15
1 günde 3 acı haber

BİTLİS Sehi Ormanları'nda önceki gün iki güvenlik görevlisinin şehit olması üzerine başlatılan operasyonda, dün askerler ile teröristler arasında çatışma çıktı.

Çatışmada Uzman Çavuş İslam Çakar şehit olurken 1 asker de yaralandı. Çatışmalarda 2 PKK'lı terörist öldürüldü.

Þırnak'ta hain saldırı
Þırnak'ta PKK'lı teröristler devriye görevi yapan zırhlı polis zırhlı aracına roketatarla saldırdı. Saldırıda 3 polis yaralandı. Hastaneye kaldırılan polislerden Gökhan Ünaldı şehit oldu.

5 GÜN SONRA ÞEHİT
Þırnak'ın Cizre ilçesinde geçen perşembe günü teröristlerin saldırısında ağır yaralanan Özel Harekât polisi 47 yaşındaki Atilla Güneş de tedavi gördüğü GATA'da şehit düştü. İzmir'de görevli iken geçici görevle Þırnak'a giden Güneş, iki çocuk babasıydı. Bir yıllık evli olan Þehit Uzman Çavuş İslam Çakar'ın Zonguldak Kilimli'de oturan ailesine de dün acı haber verildi. İl Jandarma Komutanı Albay Haluk Selvi, Kaymakam Hakan Özarslan ve İlçe Emniyet Müdürü Soner Durgun'u evin önünde karşılayan şehidin babası Þeref Çakar, telefonda konuştuğu bir yakınına, jandarmaların geldiğini söyleyerek, "Bilmiyorum niye geldiler? Herkes burada" dedi. Aile acı haberle yıkıldı. Þehit polis Gökhan Ünaldı'nın Kırşehir'in Mucur ilçesinde yaşayan ailesine acı haber ulaştı. Oğlunun şehadet haberini alan baba Bekir Ünaldı Þırnak'a gitmek üzere yola çıktı.

http://www.hurriyet.com.tr/1-gunde-3-aci-haber-40030656 Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Dargeçit'te PKK'lı teröristler sivil vatandaşa ait evi taradı: 2 ölü, 2 yaralı

Mardin'in Dargeçit ilçesinde, PKK'lı teröristlerce bir eve düzenlenen silahlı saldırıda 2 kişi öldü, 2 kişi yaralandı. Saldırıda ölen ve yaralananların AK Parti Dargeçit İlçe Başkanı'nın yakınları olduğu öğrenildi.

Alınan bilgiye göre, 11 Aralık'tan bu yana sokağa çıkma yasağının sürdüğü ilçede, Saray Mahallesi Kilise Sokak'ta teröristlerce bir eve ateş açıldı.

Saldırıda, evde bulunan aynı aileden N.K, S.K, S.K. ve F.K. yaralandı. Dargeçit Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alınan yaralılardan N.K. ve S.K, müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Yaralılardan S.K. ve F.K. ise ilk müdahalenin ardından Mardin Devlet Hastanesi'ne sevk edildi.

Saldırıda ölen ve yaralananların AK Parti Dargeçit İlçe Başkanı'nın yakınları olduğu öğrenildi.

Teröristlerin yakalanması için çalışma başlatıldı.

http://www.hurriyet.com.tr/pkkli-teroristler-sivil-vatandasa-ait-evi-taradi-2-olu-2-yarali-40031133 Mesajı Paylaş

Yolcu uçağına PKK ateşi

DHA24 Aralık 2015 - 23:39:26
Yolcu uçağına PKK ateşi

DİYARBAKIR'da yolcu uçağına PKK'lı teröristler tarafından ateş açıldı.

22 Aralık tarihinde Diyarbakır seferini yapan bir yolcu uçağına, Diyarbakır Havalimanı'na inişi sırasında teröristler tarafından önce lazer tutuldu, sonra izli mermilerin kullanıldığı uzun namlulu silahlarla taciz ateşi açıldı.

Bölgede görev yapan polis ekipleri, taciz ateşini fark etti. Bunun üzerine hemen Diyarbakır Havalimanı kulesiyle temasa geçen emniyet güçleri, "Uçağa lazer tutuluyor ve izli mermilerin kullanıldığı uzun namlulu silahlarla taciz ateş açılıyor" diyerek uyarıda bulundu. Bunun üzerine hava trafik kontrolörleri, o sırada Sur ilçesi üzerinde 1600 metre yükseklikteki bekleme noktasındaki uçağın pilotlarını uyardı. Pilotlar, uçağın ışıklarını kapatıp farklı rotalar kullanarak Diyarbakır Havalimanı'na indi.

Uçakta herhangi bir hasar tespit edilmedi. Güvenlik kaynaklarının verdiği bilgiye göre, Sur'daki çatışmalar nedeniyle PKK'lı teröristlerin gördükleri tüm hava araçlarına taciz ateşinde bulunduğu belirtildi.

http://www.hurriyet.com.tr/yolcu-ucagina-pkk-atesi-40031647 Mesajı Paylaş

Terör örgütünün silahlanmasına göz yumduklarını itiraf eden yöneticilerimiz sayesinde "bölgesel güç" (Ne demekse!) olacağımıza tipik bir Ortadoğu ülkesine döndük! Bu arada yaşadıkları bölgenin geri kalmasını devlete bağlayan Kürt kökenli vatandaşlar; geri kalmanın nedeni devlet değil, gönül bağı hissettiğiniz pkk terörüdür. Batıda terör yok! Mesajı Paylaş

Þırnak'ta çatışma: Bir şehit
AA25 Aralık 2015 - 08:12:19
Þırnak'ta çatışma: Bir şehit

Þırnak'ta bölücü terör örgütü PKK üyeleri ile güvenlik güçleri arasındaki çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli şehit oldu.

TSK ve emniyet unsurlarının Cizre'de teröristlere yönelik düzenlediği, "Þehit Jandarma Astsubay Kıdemli Çavuş Burak Demirci Operasyonu" sürüyor.

Operasyon kapsamında güvenlik güçleri ile bölücü terör örgütü üyeleri arasında çıkan çatışmada Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli şehit oldu.

ADANA'DAKİ EVİNDE YAS

Þehit olan Jandarma Uzman Çavuş Ufuk Fesli'nin Adana'daki baba ocağı yasa büründü.               

Þehidin merkez Seyhan ilçesi Havuzlubaçe Mahallesi'ndeki evine gelen askeri yetkililer, şehadet haberini üvey babası Ahmet ve annesi Meryem İşgüzar'a bildirdi.               

Þehidin yakınları için tedbir amacıyla evin önünde 112 Acil Servis ekipleri hazır bekletildi.

Evin bulunduğu sokağa Türk bayrağı asılırken, şehit haberini alan yakınları anne ve babaya taziyelerini iletti.               

Babasını bir süre önce kaybettiği belirtilen Fesli'nin nişanlı olduğu ve Ağustos'ta düğün yapmayı planladığı öğrenildi.

http://www.hurriyet.com.tr/sirnakta-catisma-1-sehit-40031672 Mesajı Paylaş

Þırnak'ta içinde öğrencilerin bulunduğu kültür merkezine PKK'lı teröristler bomba attı: 6 yaralı

DHASekvan KÜDEN/ÞIRNAK, (DHA)25 Aralık 2015 - 12:11:20
Þırnak'ta içinde öğrencilerin bulunduğu kültür merkezine PKK'lı teröristler bomba attı: 6 yaralı

Þırnak'ta PKK'lı teröristler, Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'nin bulunduğu binaya girip kazan dairesine el yapımı patlayıcılar attı. Patlama nedeniyle binada çıkan yangında etüt yapan 4'ü öğrenci ile 2'si personel olmak üzere 6 kişi yaralandı. Alevlere itfaiye ile polisin TOMA araçları müdahale ederken, söndürme çalışmaları sırasında güvenlik güçlerine PKK'lılar tarafından ateş açıldı.

Þırnak'ta bu sabah saatlerinde güvenlik güçleri, dün teröristlerce yakılan Çevre ve Þehircilik İl Müdürlüğü yanında bulunan hendek ve barikatları kaldırmak için operasyon düzenledi. Operasyonun sürdüğü sırada kent merkezindeki Yeni Mahallesi'nde bulunan İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ile İl Halk Kütüphanesi'ne bugün saat 09.00 sıralarında gelen yüzleri kapalı PKK'lılar, binanın kazan dairesine girerek, buraya el yapımı patlayıcılar attı. Teröristler binanın çeşitli odalarına da molotoflu saldırı düzenledi. Patlayıcıların infilak etmesi üzerine binada yangın çıktı. Alevler kısa sürede tüm binayı sardı.

17 ÖĞRENCİ VARDI

Saldırı sırasında binan etüt ve kütüphane bölümünde bulunan 17 öğrenci, olay yerine gelen güvenlik güçleri tarafından güçlükle tahliye edildi. Personelden bazıları binanın penceresinden çıkarılabildi. Çıkan yangında 4 öğrenci ile 2 personel yaralandı. Yaralılar, ambulaslarla Þırnak Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

Binada bulunanların tahliye edilmesi sırasında PKK'lılar tarafından güvenlik güçlerine otomatik silahlarla ateş açıldı. Polisin de karşılık vermesi üzerine bölgeden silah sesleri yükseldi. Bu arada bölgede bulunan bazı vatandaşlar da pencerelerden binaya girerek, içeride öğrenci ve personel bulunup bulunmadığını kontrol etti.

POLİSTEN İTFAİYEYE 'MÜDAHALE ET' UYARISI

Yangın söndürme çalışmalarına, telefonla bilgi verilmesine rağmen itfaiye ekiplerinin geç geldiği iddia edilirken, polisin TOMA araçları da alevlere müdahale etti. Bu sırada polis zırhlı aracından itfaiye ekiplerine, "İtfaiye neden müdahale etmiyorsun. Hakkınızda yasal işlem yapılacak" diye anons yapıldı. Binada alevler kontrol altın alındıktan sonra, ağır hasar gören binada soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş kapsamlı operasyon başlattı.

http://www.hurriyet.com.tr/pkklilardan-sirnakta-icinde-ogrenciler-bulunurken-kultur-merkezine-bombali-saldiri-6-yarali-40031820 Mesajı Paylaş

Eylem için şehire inen 5 PKK'lı öldürüldü
Mardin'in ilçelerinde eylem için dağdan inen PKK'lılarla askerler arasında çıkan çatışmalarda 5 PKK'lı öldürüldü, bir PKK'lı ise sağ olarak yakalandı.

Mardin'in ilçelerinde çıkan çatışmalarda 5 PKK'lı öldürüldü, bir PKK'lı ise sağ olarak yakalandı. Mardin'in Dargeçit ilçesinde 4, Kızıltepe ise bir PKK'lı çıkan çatışmada öldürüldü. Derik'te ise bir PKK'lı sağ olarak yakalandı.

DAĞDAN İNEN TERÖRİSTLER ÖLDÜRÜLDÜ
Dargeçit kırsalında ilçede eylem yapmak amacıyla dağdan gelen PKK'lılar ile askerler arasında çatışma çıktı. Yaklaşık bir saat süren çatışmada 4 PKK'lı öldürüldü. Mardin'in Kızıltepe ilçesi Ersoylu Mahallesi'nde polis ile PKK'lılar arasında çatışma çıktı. Çıkan çatışmada bir PKK'lı öldürüldü. Bu arada, Mardin'in Derik ilçesinde ise bir PKK'lı sağ olarak yakalandı.

http://www.milliyet.com.tr/eylem-icin-sehire-inen-5-pkk-li-gundem-2169918/ Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz