PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Son zamanlardaki mevcut duruma bakacak olursak sınırötesi operasyon ile elimize birşey geçeceğe benzemiyor. Teröristler sınırlarımız içerisindeler zaten. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Skywolfun dedigi gibi Sinir Ötesi Operasyon ise yaramaz, yararda ilk önce sinirinin icerisindeki Teröristi halletmen lagzim eger onu hal edemiyorsan zaten sinir ötesi Operasyon yapiyorum diye laf konusmamak lagzim.  ;)

Bu arada aceba Türkiye birinden mi korkuyor yoksa neden girmiyor su Iraga ve PKK yi kökten silene kadar cikmiyor.  >:(

Birde bence Türkiye Dünyada Askeri alanda en fazla ihmal yapilan ÜLke.  :o

Nedeni ise su, Türkiyede Askerler Sivi Minibüslerle oradan oraya tasiniliyor, bu nerede görülmüs sonra o sivil araca saldiri düzenliyor hain pkk lilar sonrada 10-20-30 sehit. >:(

Türkiyede bence hic birsey düzelmez ya silah yapiyor Türkiye yeni yeni ama zihniyet ayni, Ihmaller ayni... Mesajı Paylaş

En iyi yöntem gönüllü rütbeli askerlerden ya da özel harekatçılardan seçilecek aynı teröristler gibi 7-8 kişilik gruplar halinde mücadele edecek timlerin kurulması. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Açıkçası son zamanlarda terörün artacağını daha önceden görebilmek için aptal olmak gerekiyordu.

Biraz siyasi olacak ama acı bir gerçeği tekrar dile getirmek gerekiyor. Pkk, mevcut hükümet gelmeden önce aldığı büyük darbeler nedeniyle kabuğuna çekilmiş, yok olma noktasına gelmişti. Ancak AKP hükümeti geldiğinden sonra yapılan değişiklikler pkknın 30 yıldır sürdürdüğü mücadelede elde edemediklerini gümüş tepsiyle sundu. Artık o bölgede kendini farklı bir millet olarak gören insanlar çoğunlukta. Bu da kendi bağımsızlıklarını sağlama yolunda mücadele ediyor saydıkları pkkya büyük destek sağlamakta. Eskiden pkk, genel olarak halkı sindirerek varlığını sürdürürken, bugün büyük bir halk desteği ardında. Açılım çalışmalarından önce defalarca dile getirdiğimiz durum, yani pkknın terör örgütü sıfatından halk hareketi  sıfatına dönüşmesi durumu bugün gözler önünde. Bunun daha da ilerisi kitlesel isyanlar olarak karşımıza çıkarsa hiç şaşırmam. Bugün güvenlik güçlerine taşlarla saldıran binlerce çocuk, o bölgenin geleceğidir. Bu çocuklar, bağlı bulunduları devlete karşı nefretle yetiştiriliyorlar.

Sayın başbakanın bir ara meydanlarda söylediği, gelin sorunu siyaset arenasında çözelim söylemleri daha da vahimdi zaten. Ülkeyi bölüp başka bir devlet kurmak isteyen bir örgütün destekçilerine böyle bir çağrıda bulunmak, bir terör örgütünü siyasete davet etmekle eşdeğer. Bölücü bir devleti siyasi muhattap olarak kabul etmekten farkı ne? Elbetteki terör sadece silahlı mücadele ile bitirilemez, ancak bütün bunlar pkknın siyasi amaçlarını bir bir gerçekleştirmesi anlamına gelmiyor mu?

Başbakan  özellikle son dönemdeki vahim tabloya bakarak eleştiride bulunanları terör örgütü taşeronluğu yapmakla suçlamak yerine, artık daha mantıklı adımlar atmalı. Daha insanımızı kaybetmeden, daha fazla geç olmadan... Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 16 Haziran 2010, 16:04:50
Açıkçası son zamanlarda terörün artacağını daha önceden görebilmek için aptal olmak gerekiyordu.

Biraz siyasi olacak ama acı bir gerçeği tekrar dile getirmek gerekiyor. Pkk, mevcut hükümet gelmeden önce aldığı büyük darbeler nedeniyle kabuğuna çekilmiş, yok olma noktasına gelmişti. Ancak AKP hükümeti geldiğinden sonra yapılan değişiklikler pkknın 30 yıldır sürdürdüğü mücadelede elde edemediklerini gümüş tepsiyle sundu. Artık o bölgede kendini farklı bir millet olarak gören insanlar çoğunlukta. Bu da kendi bağımsızlıklarını sağlama yolunda mücadele ediyor saydıkları pkkya büyük destek sağlamakta. Eskiden pkk, genel olarak halkı sindirerek varlığını sürdürürken, bugün büyük bir halk desteği ardında. Açılım çalışmalarından önce defalarca dile getirdiğimiz durum, yani pkknın terör örgütü sıfatından halk hareketi  sıfatına dönüşmesi durumu bugün gözler önünde. Bunun daha da ilerisi kitlesel isyanlar olarak karşımıza çıkarsa hiç şaşırmam. Bugün güvenlik güçlerine taşlarla saldıran binlerce çocuk, o bölgenin geleceğidir. Bu çocuklar, bağlı bulunduları devlete karşı nefretle yetiştiriliyorlar.

Sayın başbakanın bir ara meydanlarda söylediği, gelin sorunu siyaset arenasında çözelim söylemleri daha da vahimdi zaten. Ülkeyi bölüp başka bir devlet kurmak isteyen bir örgütün destekçilerine böyle bir çağrıda bulunmak, bir terör örgütünü siyasete davet etmekle eşdeğer. Bölücü bir devleti siyasi muhattap olarak kabul etmekten farkı ne? Elbetteki terör sadece silahlı mücadele ile bitirilemez, ancak bütün bunlar pkknın siyasi amaçlarını bir bir gerçekleştirmesi anlamına gelmiyor mu?

Başbakan  özellikle son dönemdeki vahim tabloya bakarak eleştiride bulunanları terör örgütü taşeronluğu yapmakla suçlamak yerine, artık daha mantıklı adımlar atmalı. Daha insanımızı kaybetmeden, daha fazla geç olmadan...
Bahsettiğiniz siyasete gelin , silahı bırakın çağrısını ilk yapan Mehmet Ağar
gibi koyu milliyetçi bir isimdir.Söylediğiniz gibi bir halk desteği yoktur , zaten bunu
kabul etmekle silahlarınızı bırakın siyaset yapın demek te aynı vahimiyettedir.Doğu ve
Güney Doğu nüfusunun yarısından azı bu örgüte ılımlı bakmaktadır (parti oy dağılımları) ve cehaletin diz boyu
olduğu bir bölgede bu oran iyi sayılır.Ayrıca bu konuyu başka açılardan da irdelemek
gerekiyor BDP bile açılıma karşı yani terör örgütünün kudurması normal çünkü bu açılım
BDP nin varlık sebebini ortadan kaldırabilir bu durumda terör örgütü BDP den daha kötü duruma
düşecektir bunların farkında oldukları için olanca güçleriyle gözleri dönmüş heryere
saldırıyorlar. Mesajı Paylaş

Bugün "halk desteği yok" demek oldukça fantastik iyimser bir yorum olmaktan öteye gidemiyor ne yazık ki. Artık televizyonlarda; elinde pkk bayrağı olduğu ileri sürülen pez parçaları ve apo posterleriyle gösteriler yapan, devlet kurumlarına,  görevlilerine, araçlarına vs saldıran binlerce insanı izleyebiliyoruz. Eskiden bu kadar vahim değildi durum. Çok azınlıktaydılar. Þimdi ise çoğunluğu ele geçirmiş görünüyorlar ve bu durum giderek aleyhimize ilerlemeye devam ediyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 16 Haziran 2010, 17:14:46
Bugün "halk desteği yok" demek oldukça fantastik iyimser bir yorum olmaktan öteye gidemiyor ne yazık ki. Artık televizyonlarda; elinde pkk bayrağı olduğu ileri sürülen pez parçaları ve apo posterleriyle gösteriler yapan, devlet kurumlarına,  görevlilerine, araçlarına vs saldıran binlerce insanı izleyebiliyoruz. Eskiden bu kadar vahim değildi durum. Çok azınlıktaydılar. Þimdi ise çoğunluğu ele geçirmiş görünüyorlar ve bu durum giderek aleyhimize ilerlemeye devam ediyor.
Bu konuda kişisel davranmak gibi bir şansımız yok SKYWOLF seçim sonuçları herşeyi gösteriyor Doğu ve Güney Doğu nüfusunun yarısından azı bunlara oy vermiş zaten bahsettiğiniz olaylardaki kişilerde bunlar.Tabiki ortalık süt liman değil ama önceki mesajımda yazdığım gibi varlık sebebiyetlerinin ortadan kalkması korkusu onların en büyük kabusu ben bu sebepten ötürü bu saldırıların ciddi derecede arttığını düşünüyorum. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: boxer - 16 Haziran 2010, 17:27:54
Bu konuda kişisel davranmak gibi bir şansımız yok SKYWOLF seçim sonuçları herşeyi gösteriyor Doğu ve Güney Doğu nüfusunun yarısından azı bunlara oy vermiş zaten bahsettiğiniz olaylardaki kişilerde bunlar.Tabiki ortalık süt liman değil ama önceki mesajımda yazdığım gibi varlık sebebiyetlerinin ortadan kalkması korkusu onların en büyük kabusu ben bu sebepten ötürü bu saldırıların ciddi derecede arttığını düşünüyorum.

Pek kişisel davranmak diyemem buna. Görüneni yorumlamak diyelim. Bölgenin yarısından azı oy vermiş demek de gerçeği değiştirmiyor. Daha öncesine bakmak gerek. O zaman daha da azı oy vermişti. Pkknın siyasal uzantısına giderek artan bir destek söz konusu. Oysa pkk, liderinin yakalandığı andan AKP hükümedi iktidara gelinceye kadar geçen dönemde neredeyse bitmişti.

Kişisel davranmak/düşünemek diyebileceğimiz kısım da ise daha önce dediğim gibi pkknın istediği siyasi hedefler bir bir gerçekleşmiş görünüyor. Açılım ile bunu birinin elinden almakla, X parti vs yok olabilir, ancak pkknın hedeflediği amacın imkansız hale geleceğini hiç sanmıyorum. Aksine tam tersi bir etki yapacağını düşünüyorum.

Þöyle bir gerçek daha var. Emperyalistler parçalayarak bölmek istedikleri toplumlarda öncelikle örgütleyşemeyi destekliyorlar. Bu terör de olabiliyor, isyan vs de. Daha sonra bu örgütleri devletleştirmek için  siyasallaştırıyorlar. Ondan sonrası zaten geliyor. Mesajı Paylaş

Alıntı YapSınırötesi sıcak harekât, 4 PKK'lı öldürüldü

16 Haziran 2010 Çarşamba 17:24 

ANKARA -AA- Genelkurmay Başkanlığı, Þırnak'ın Uludere ilçesinin güneyinde, Türkiye-Irak sınırındaki üs bölgesine teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulduğunu, sıcak temas sağlanan ve Kuzey Irak b ölgesine kaçan teröristlerle, yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde 4 teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi
Genelkurmay Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgi notunda, Þırnak'ın Uludere ilçesinin güneyinde, Türkiye-Irak sınırında sınır güvenliğini sağlamakla görevli bir üs bölgesine, 16 Haziran 2010'da saat 01.00'de teröristler tarafından saldırı teşebbüsünde bulunulduğu kaydedildi.
Üs bölgesinde bulunan güvenlik kuvvetlerinin teröristlerle sıcak temas sağladığı, silahlı helikopterlerin desteği ile bölgedeki çatışmaların sabaha kadar devam ettiği ifade edilen bilgi notunda, bölgenin özel birliklerle de takviye edildiği vurgulandı.
Çatışmalar sırasında bir uzman çavuşun şehit olduğ u belirtilen bilgi notunda, şunlar kaydedildi:
"Saldırı teşebbüsünde başarısız olan teröristlerin, Kuzey Irak bölgesine kaçmaya başlaması üzerine 3 Komando Bölüğü ve bir Özel Kuvvetler Taburu ile teröristler takip edilmiş ve sınır ile yaklaşık 2-3 kilometre derinlikteki çatışmalar neticesinde, 4 terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bu çatışmalarda teröristlerle birlikte 4 kalaşnikof piyade tüfeği ve 1 biksi makineli tüfeği de ele geçirilmiştir. Bu birliklerin bulundukları bölgedeki arama faaliyetleri halen devam etmektedir.
Bu harekatla koordineli olarak, daha derinlikte tespit edilen teröristler ile havan ve doçka uçaksavar mevzilerine de 16 Haziran 2010 günü saat 10.30 ile 11.45 arasında hava harekatı icra edilmiştir. Hava harekatı, harekat merkezinden izlenmiş ve hedeflerin isabetle vurulduğu görülmüştür."

Mesajı Paylaş

Bölücü terör örgütünün siyasi kanadı milyonlarca oy almış,meclise 20 teröristvekili sokmuş,halk desteği yok öyle mi?
Siz toz pembe dünyanızda yaşamaya devam edin.
Her gün sokaklarda eylem yapan,otobüs yakan,molotof atan,sivil polisi linç eden,bölücübaşı lehine slogan atan halk değil zaten???
3 değil,5 değil.
2.5-3 milyon,belki daha fazla terörist ve sempatizanı var bu ülkede.
Kürtlerin sayısına 15 milyon desek %20 sine geliyor ki,azımsanacak bir oran değil. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz