PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

OHAL konusunda sayın Baheçliye hak veriyorum bunun yanında K.Irak'la tarihin en kapsamlı harekatının yapılma zamanı geldi bence Mesajı Paylaş

"Tatmin edici bir açıklama bekliyorum"
TBMM Başkanı Mehmet Ali Þahin'den açıklama
19 Haziran 2010 Cumartesi, 14:22:00

TBMM Başkanı Þahin, Orman Genel Müdürü Osman Kahveci ile Orman Genel Müdürlüğüne ait helikopterle Karabük'ün Ovacık ilçesindeki Ovacık Sporcu Kamp Eğitim Merkezi bahçesine indi. Kahveci ile yeni yapılan orman yollarını inceleyen Þahin, gazetecilerin, Hakkari'nin Þemdinli ilçesinde Türkiye-Irak hudut hattında bir sınır bölüğüne teröristlerce düzenlenen saldırıda, 8 askerin şehit olması ve 14 askerin yaralanmasıyla ilgili sorusunu yanıtladı.

Her şehit haberi duyulduğunda ülkedeki sağduyu sahibi herkesin büyük üzüntü duyduğunu vurgulayan Þahin, şöyle konuştu:

''Ben de üzüntü duydum. Her şehit haberinden sonra 'Allah rahmet eylesin, başınız sağ olsun vatan sağ olsun, milletimizin başı sağ olsun' demek adet haline geldi. Bu değerlendirmeler, açıklamalar, vatandaşımızı artık tatmin etmiyor. Bundan birkaç gün önce şehit verdiğimiz bir gencimizin Çorum'daki babasının tespiti beni çok etkilemişti. Þehit babası, 'Biz koskoca bir devletiz, koskoca ordumuz var, birkaç çapulcu üzerinde neden etkili olamıyoruz, bunları susturamıyoruz' demiştir. Bugün verdiğimiz 8 şehidimizle ilgili ben Genelkurmaydan tatmin edici bir açıklama bekliyorum. Bu şehit babasının hislerine tercüman olacak, tatmin edecek açıklama bekliyorum. Kamuoyu da bekliyor.''

TBMM Başkanı Þahin, terör örgütünün arkasında artık kimlerinin bulunduğunun apaçık ortada olduğunu ifade ederek, şöyle devam etti:

''Birtakım dış güçlerin taşeronluğunu yapmaktadırlar. Asla amacına ulaşamayacaklardır. Bunu herkes biliyor. Ancak bunu söylemek, açıklamak, ciğeri yanan şehit anası, babası ve yakınlarının tesellisine yetmemektedir. O nedenle terörle mücadelede kişi veya kurum kim yetkiliyse Çorumlu babanın yakarışını tatmin etmek zorundadır. Ben bunu kamuoyu adına istiyorum.''

TBMM Başkanı Þahin, daha sonra oğlu Burak ve babası Abdullah ile helikoptere binerek, elindeki kamerayla gökyüzüden ilçesini ve köyünü görüntüledi.

Helikopterin ilçeye bağlı Ekincik köyündeki evlerinin harmanına inmesinin ardından Þahin, annesi Ünzile Þahin ile hasret giderdi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/524989-tatmin-edici-bir-aciklama-bekliyorum

Pişkinliğe bak ya. Meclis Başkanı devletin helikopteriyle ailesini pikniğe çıkarmış anlaşılan. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

"Bölücü fitnenin mutlaka üstesinden geleceğiz"

Başbakan Tayyip Erdoğan, Genelkurmay'a başsağlığı telgrafı gönderdi.
19 Haziran 2010 Cumartesi, 13:54:40

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonucu 8 askerin şehit olması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'a gönderdiği taziye telgrafında, "Bu tür hain saldırılar mücadeledeki kararlılığımızı asla etkilemeyecektir. Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye karar mücadelemiz devam edecektir" dedi.

Başbakanlık Basın Merkezi'nden yapılan açıklamada, "Başbakan Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonucu 8 askerimizin şehit olması, 14 askerimizin de yaralanması nedeniyle Genelkurmay Başkanı Orgeneral Sayın İlker Başbuğ'a başsağlığı telgrafı göndermiştir. Başbakan Erdoğan'ın telgrafı şöyledir:
"Hakkari'de terör örgütünün saldırısı sonucu 8 askerimizin şehit olması, 14 askerimizin de yaralanmasından büyük üzüntü duydum. Her devletin olduğu kadar, Türkiye Cumhuriyeti devletinin de birlik ve bütünlüğünü koruma hakkı bulunmaktadır. Devletimiz bu hakkını kullanmada hiçbir tereddüde mahal vermeksizin, terörle mücadeledeki kararlılığını sonuna kadar sürdürecektir. Bu tür hain saldırılar mücadeledeki kararlılığımızı asla etkilemeyecektir. Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye karar mücadelemiz devam edecektir. Devletimiz, kahraman şehit ve gazilerimizin eşsiz fedakârlıkları, milletimizin sağduyusu ile birlik ve beraberliğine, ülkemizin istikrarına kasteden bölücü fitnenin mutlaka üstesinden gelecektir. Bundan hiç kimsenin endişesi olmasın. Bu fitneyi bertaraf edecek kudret ve iradeye sahibiz. Bu çerçevede her türle bedeli ödemeye de hazırız. Acımız ne kadar büyük olursa olsun; soğukkanlılığımızı kaybetmeden, kardeşlik hukukumuza halel getirmeden, aziz milletimiz ve kahraman güvenlik güçlerimizle beraber mutlaka neticeye ulaşacağız. Milletimizin vatan sevgisinin ölümsüz örnekleri olan kahraman şehitlerimizin eşsiz fedakârlıkları ve aziz hatıraları hiçbir zaman unutulmayacaktır. Aziz şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar, kederli ailelerine, milletimize ve şahsınızda Türk Silahlı Kuvvetlerimizin kahraman mensuplarına başsağlığı dilerim" denildi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/524983-bolucu-fitnenin-mutlaka-ustesinden-gelecegiz Mesajı Paylaş

Kılıçdaroğlu hükümeti suçladı
"Siyasi irade maalesef terörle mücadeleyi zaafa uğratmıştır"
19 Haziran 2010 Cumartesi, 14:55:40

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Þemdinli'deki saldırıyla ilgili açıklamasında ''Mehmetçiğin kanı ve canı pahasına verdiği mücadele, ulusal birliğimizi savunma kararlılığımızı göstermektedir'' dedi.

Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, şunları kaydetti:

''Hakkari ilimizin Þemdinli ilçesinde bir sınır bölüğüne düzenlenen saldırıda 8, mayın patlaması sonucu da 2 olmak üzere 10 askerimizin şehit olduğunu, bazıları ağır olmak üzere 16 askerimizin de yaralandığını büyük bir üzüntü ile öğrendim.

Mehmetçiğin kanı ve canı pahasına verdiği mücadele, ulusal birliğimizi savunma kararlılığımızı göstermektedir.

Siyasi irade maalesef terörle mücadeleyi zaafa uğratmıştır.

Hiç kuşku yok ki dün olduğu gibi bugün de terör örgütüne yönelik olarak sürdürülen mücadele kazanılacaktır.

Birliğimize, bütünlüğümüze, huzurumuza, kardeşliğimize yönelik haince saldırılara dur demenin zamanı gelip geçmektedir.

Terör örgütünün azgınca saldırısı karşısında terörle mücadelenin gerektirdiği kararlılığın, sorumluluğun her seviyede ortaya konulması ve terörle mücadeleyi güçsüzleştirecek her türlü tutum, davranış, tahrik ve açıklamadan özenle kaçınılması, kardeşliğimizin pekiştirilmesi zorunludur.

Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimize rahmet, şehitlerimizin ailelerine, Türkiyemize, Türk Silahlı Kuvvetlerimize başsağlığı, yaralı askerlerimize de acil şifalar dilerim.''

http://www.haberturk.com/polemik/haber/524992-kilicdaroglu-hukumeti-sucladi Mesajı Paylaş

Çatışma 5 saat sürdü

Behçet DALMAZ- Azer DEMİR/ÞEMDİNLİ (Hakkari)(DHA)
   19 Haziran 2010

Çatışma 5 saat sürdü
Hakkari'nin Þemdinli İlçesi Günyazı Köyü'nün Irak sınırındaki Tanyolu Mezrası'ndaki sınır bölüğü üs bölgesine gece yarısından sonra kalabalık PKK'lı grubu ağır silahlarla saldırdı. Üç koldan saldıran teröristlerle 5 saat süren çatışmada 8 asker şehit oldu, 14 asker yaralandı.

Çatışmalarda 12 terörist öldürülürken, Irak topraklarına kaçan teröristlere kobra helikopterler bomba yağdırdı, savaş uçakları da sınır ötesindeki terörist kamplarını bombaladı. Þemdinli'de operasyonlar devam ederken, askerlerin geçiş bölgesine teröristlerin döşediği mayının patlaması sonucu 2 asker şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bu olayla birlikte Þemdinli'de bir günde şehit sayısı 10'a, yaralı sayısı 16'ya çıktı.

Türkiye'nin, İran ve Irak'a sınırında bulunan Þemdinli İlçesi'ne 15 kilometre uzaklıktaki Günyazı Köyü'nün Tanyolu Mezrası Mezargediği Bölgesi'nde bulunan Tekeli Jandarma Sınır Taburuna bağlı sınır bölüğünün üs bölgesi, PKK'lı teröristlerin saldırısına uğradı. Havanın yağışlı ve sisli olmasından yararlanarak sınır bölüğünün üs bölgesine yaklaşan teröristler saat 02.00'de üç koldan saldırı başlattı. Bölgedeki kaynaklara göre, sayıları 250'yi bulan teröristler tabura, üst koruma birliğine ve seyyar birliğe otomatik tüfek ve roketatarlarla ateş açtı. Askerler de teröristlere anında karşılık vererek çatışmaya girdi.

ÇATIÞMA 5 SAAT SÜRDÜ

Bölgeye hemen çevredeki birliklerden takviye gönderilirken, Tekeli Jandarma Taburu'ndan obüslerle tesbit edilen teröristlerin bulunduğu noktalar top ateşi altına alındı.

Þemdinli'de bulunan 3'üncü Dağ Komando Tabur Komutanlığı'ndan peş peşe kalkan helikopterler bölgeye özel eğitimli komandoları indirdi. Çatışmanın başladığı ilk anlarda sis nedeniyle helikopter desteği sınırlı kalırken, sisin dağılmasıyla birlikte yoğun olarak devam etti. PKK'lı teröristlerle askerler arasındaki çatışma saat 07.00'ye kadar sürdü.

Üç noktada birden 5 saat süren çatışmada 12 PKK'lı terörist öldürüldü. Çatışmada 8 asker şehit olurken, 14 asker de yaralandı. Þehit olan askerlerin çoğunun, teröristlerin ele geçirmek istediği Tekeli Jandarma Sınır Taburu'nun üst koruma bölgesi ile tabura 2 kilometre uzaklıktaki Mezargediği bölgesinde bulunan seyyar birlikte bulunduğu belirtildi.

Þemdinli'deki hain saldırının ardından bölgeye çok sayıda asker sevk edilirken, kobra helikopterler de sürekli bölgede uçuş yaptı. Bölgede operasyonlar devam ederken, öğle saatlerinde teröristlerin önceden döşediği mayının infilak etmesi sonucu 2 asker daha şehit oldu, 2 asker de yaralandı. Bu olayla birlikte Þemdinli'de bir günde şehit olan asker sayısı 10'a, yaralı sayısı da 16'ya yükseldi.

Saldırıda yaralanan askerler hastanelerde tedavi altına alındı. Yaralılara ilk müdahale Þemdinli Devlet Hastanesi'ne, ardından da durumu ağır olanlar helikopterle Hakkari Asker Hastanesi'ne sevk edildi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15075847.asp?gid=373 Mesajı Paylaş

Catisma 5 Saat sürmüs peki neden cevreki Illerden, Alarm halindeki Sykorskyler ve Cobralar gönderilmemis olay yerine, neden Takviye ekipler gönderilmemis.  >:(

Komutanlar 100% uyuyordu o saatte >:(
Uykularindan kalkmak istemediler...........................................  >:(

Lütfen site kurallarına dikkat edelim. Hakaret etmek yasak.

Mesajı Paylaş

Habere göre Helikopterle de kaldırılmış, takviye kuvvetler de gönderilmiş. Okumdan yazmayalım. Mesajı Paylaş

Adi herifler! Aslında kafamda şöyle bir şey var, ırak sınırı boyunca 7/24 heron,tiha,çaldıran... Tüm ihalar ve rapier,tiha b gibi gelecekte beklenen silahlı ihalar sürekli uçsa.Stratejik noktalara fırtına,panter gibi obüs mevzileri kurulsa yine belirli aralıklarla t-129 noktaları kurulsa ve tabi jetler her an hazır beklese,birde bu sistemleri uyum içinde çalıştıracak mükemmel bir istihbarat-haberleşme ağı kurulsa,karakollarımız yeniden sağlam inşa edilip stamp-stop gibi sistemler ve mini ihalar kullansa bence teröre verdiğimiz kayıplar minimuma iner.Belki pahalı olur ama yeterki şehit vermeyelim... Mesajı Paylaş

ben bahçelinin yaptığı açıklamayı bu sabah televizyonda duydum galiba yazılı açıklama yapmış.o adamı hiçmi hiç sevmem.ama adam çok güzel bir öneri sundu .öneri şu türkiye ırak sınırları içinde bir tampon bölge kursun.bence hükümet bu öneriyi dikkate almalı. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz