PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: Başbakan Tayyip Erdoğan - 19 Haziran 2010, 15:04:55

"Bu tür hain saldırılar mücadeledeki kararlılığımızı asla etkilemeyecektir. Hangi güçler adına taşeronluk yaptığı aziz milletimiz tarafından yakından bilinen terör örgütü yok edilinceye karar mücadelemiz devam edecektir"

Benim anlamadığım şeyler var. Hep böyle bir olay olduğunda başbakan terör örgütünün birilerine taşeronluk yaptığından bahsediyor. Kimlerdir bunlar? Türk milleti biliyor diyor. Doğru bizler biliyoruz, duyuyoruz, görüyoruz. Ama bizlerin bilmesi birşeyi değiştirmiyor. Bizler şu şunu yapmıştır, bu bunu yapmıştır diyebiliriz. Ama elimizde somut kanıt yoktur.

Asıl Devlet bunlara karşı ne yapıyor? Devletin istihbarat birimleri herhalde bu güçlerin kimler olduğununa dair güçlü deliller sunmuşlardır hükümete. Hükümet artık bunların kimler olduğunu resmen açıklamalı ve uluslararası arenada hukuki girişimlerde bulunmalı.

Yoksa böyle laflara artık bu milletin karnı tok. Onu biliyoruz bunu biliyoruz deyip de hiçbirşey yapmamak, hayatını bu ülke için feda edenleri geri getirmiyor. Bu büyük bir acziyetin göstergesi. Bu sadece şehit kanı üzerinden siyaset yapmak oluyor. >:( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Þehit askerlerin isimleri belli oluyor

Þehit olan askerlerden bazılarının isim ve memleketleri belli oldu.
19 Haziran 2010 Cumartesi, 16:59:22

Hakkari'nin Þemdinli ilçesinde, PKK'lı teröristlerce bir askeri birliğe yönelik düzenlenen saldırıda şehit olan askerlerden bazılarının isim ve memleketleri belli oldu.

Þehit erlerden birinin Muş Malazgirt nüfusuna kayıtlı Mutlu Saylan olduğu öğrenildi. Saylan'ın, ailesiyle birlikte Adapazarı'nda ikamet ettiği belirtildi.

Þehit askerlerden diğerlerinin ise Muğla'nın Milas ilçesinde oturan er Sabahattin Derin, Aydın merkezde ikamet eden er Mehmet Ali Tosun, Edirne Uzunköprü'den Oğuz Yelken ve Zonguldak Ereğli'den Ramazan Erdem olduğu öğrenildi.

Dün gece Þemdinli'ye bağlı Gediktepe mevkiinde bulunan askeri birliğe, terör örgütü PKK üyelerince gece saat 02.00 sularında saldırı düzenlenmişti. Çıkan çatışmada, 8 asker şehit olurken, 14 asker yaralandı, 12 terörist de öldürüldü. Operasyon devam ederken, 2 askerin de teröristlerce yerleştirilen mayına basması sonucu şehit sayısı 10'a yükseldi.

http://www.haberturk.com/gundem/haber/525011-sehit-askerlerin-isimleri-belli-oluyor

Bir hemşehrimi daha şehit vermişiz. Allah hepsine rahmet eylesin. :( Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Ben Bop projesinin eş başkanıyım diye övünen bir başbakan ne dese inandırıcı olmayacaktır. Artık halkında bunu görüp anlaması gerekir, amerikanın seçtiği insanlar ülkeyi yönetir gibi yapıp bölüyolar, terör üzerinden siyaset yapıp gazze üzerinden yerli kamu oyunu gururunu okşuyor. Sokaktaki vatandaşa sorsan benim başbakanım şöyle über böyle süper sonik der, şehit ailesine sorsan beddua okur adına. Dün akşam 2'den beri çatışma sürüyor hükümetten açıklama gündüz 2 'den sonra geldi bilinen şeyleri söylerdiler. En son hangi şehit cenazesinde devlet yetkilisi gördük? Mesajı Paylaş

10 ÞEHİTTEN SONRA BÖYLE KONUÞTU      

http://webtv.hurriyet.com.tr/category.aspx?cid=2&vid=7473&bid=1&hid=15077203

BDP Grup Başkanveli Bengi Yıldız, Hakkari'nin Þemdinli İlçesi'nde 8 askerin şehit olduğu 14 askerinde yaralandığı PKK'lı teröristlerin saldırısını değerlendirirken, ilginç açıklamalarda bulundu. Yıldız, "10-20-100 bin insan daha öldürseniz, 10 bin insan daha cezaevine tıksanız, bir milletvekili değil BDP'nin 20 milletvekilini de öldürseniz, tüm belediye başkanlarını öldürüp cezaevine atsanız, bu sorunun şiddet yöntemiyle baskıyla zulümle çözemeyeceksiniz" dedi. Yıldız, "Kürtlerde meşhur bir deyim vardır. 'Biz boş testiyi dolu testiye çarparız' bizim kaybedecek bir şeyimiz yok. Varsın testisi dolu olanlar düşünsün" dedi. Haber-Kamera: Arif ASLAN-Reşat YİĞİZ/BATMAN

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: nightshade - 19 Haziran 2010, 15:54:31
Adi herifler! Aslında kafamda şöyle bir şey var, ırak sınırı boyunca 7/24 heron,tiha,çaldıran... Tüm ihalar ve rapier,tiha b gibi gelecekte beklenen silahlı ihalar sürekli uçsa.Stratejik noktalara fırtına,panter gibi obüs mevzileri kurulsa yine belirli aralıklarla t-129 noktaları kurulsa ve tabi jetler her an hazır beklese,birde bu sistemleri uyum içinde çalıştıracak mükemmel bir istihbarat-haberleşme ağı kurulsa,karakollarımız yeniden sağlam inşa edilip stamp-stop gibi sistemler ve mini ihalar kullansa bence teröre verdiğimiz kayıplar minimuma iner.Belki pahalı olur ama yeterki şehit vermeyelim...
Þehitlerimize Allah rahmet eylesin , Milletimizin başı sağolsun.Zaten amaç da bu ama  heron(?) , tiha , t-129 hiçbiri malesef tamamlanmamış durumda.İnşallah seneye ilkbahara 9  A-129 INT ve Tiha nın silahlısı hazır olur.Üst düzey bir ordunun bu coğrafyada kesinlikle kullanması gereken bu araçların olmaması çok büyük kayıp. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

BDP Grup Başkanvekili Batman Milletvekili Bengi Yıldız, Þırnak'ta 8 askerin şehit edilmesi ile ilgili bir soruya, "Cenazeler niye geliyor sorusunu sormamak lazım. Savaşın olduğu yerde cenazeler gelir" cevabını verdi.

Yıldız "Ee biraz da siz şehit gazi anası- babası olun. Þehitlik bu kadar büyük bir mertebedir madem ki onlara örnek olmak açısından siz biraz şehit ana babası olun birazda size ait olsun o şeref" dedi.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Batman İl Başkanlığı'nca son dönemlerde yaşanan gelişmelere dikkat çekmek amacıyla yapılan basın açıklamasında konuşan BDP Grup Başkanvekili Batman Milletvekili Bengi Yıldız, bütün ölümlerden acı duyduğunu söyledi. Yıldız, "Çatışma olmamalıydı, başlamamalıydı. Türkiye'yi yönetenler tekrar şiddetten, çatışmadan medet ummamalıydı." dedi.

TÜM ÖLÜMLERDEN ACI DUYUYORUZ

Þırnak'ta 8 askerin şehit edilmesi ile ilgili bir soruyu da cevaplayan Yıldız, "Cenazeler gelmeye başladı. Tüm ölümlerden acı duyuyoruz. Cenazeler niye geliyor sorusunu sormamak lazım. Savaşın olduğu yerde cenazeler gelir. Niye savaş oluyor, niye şiddet var, niye çatışma oluyor, niye bu sorunu çözmüyoruz diye soru yöneltmek lazımdır." diye konuştu.
Bu çatışmalarda Türk ve Kürt halkının çocuklarının heba olduğunu ifade eden Yıldız, şunları söyledi:

BİRAZ DA SİZ ÞEHİT ANASI-BABASI OLUN

"Çocuklar heba ediliyor. Mayınlı alana sürülüyor. Bunu Türkiye'yi yönetenler, çocuğunu askere göndermeyenler, çocuğunu sırça köşklerde büyütenler yapıyor. Eğer onların çocukları olsaydı bu savaş devam etmezdi. Türkiye'yi yönetenler Başbakanı, genelkurmayı, bakanı, savaş çığırtkanlığı yapanlar göndersinler kendi çocuklarını savaş alanına. Göndermiyorlar sonrada, asker cenazelerinde timsah gözyaşları döküyorlar. Türkiye halkı artık bunlara kanmamalıdır. Þehit oldunuz, gazi oldunuz, şehit babasısınız, gazi oldunuz, şehit anasısınız, kutsalsınız' Ee biraz da siz şehit gazi anası- babası olun. Þehitlik bu kadar büyük bir mertebedir madem ki onlara örnek olmak açısından siz biraz şehit ana babası olun birazda size ait olsun o şeref."

Ülkenin gittikçe tırmanan bir savaş sarmalına girdiğini ileri süren Yıldız, çatışmaların beraberinde ayrılığı getirdiğini, ölen her insan ayrılığa hizmet ettiğini ifade etti.

HÜKÜMETİ UYARMIÞTIK

Hükümetin sekiz yıllık çatışmasızlık ortamını heba ettiğini savunan Yıldız, bu gün gelinen nokta konusunda hükümeti beş ay önce uyardıklarını, ortaya somut projeler koymadan yapıyoruz, ediyoruz edebiyatının süreci ciddi bir çatışmaya getireceğini ifade ettiklerini, ancak uyarılarının duymazdan gelindiğini söyledi.

SORUN ÞİDDETLE ÇÖZÜLMEZ

Otuz yıldır denenen ve sonuç alınmayan yöntemlerden vazgeçilmesi gerektiğini belirten Yıldız, şunları dile getirdi:

"Yüz bin insan daha öldürseniz, yüz bin insan daha cezaevine koysanız, bir değil BDP'nin tüm milletvekillerini belediye başkanlarını cezaevine atsanız bu sorunu şiddet yöntemiyle, baskıyla çözemezsiniz. Er veya geç masaya oturmak zorundasınız. Ancak biz diyoruz ki daha çok Kürt ve Türk kanı akmasın."

Devleti yönetenlerin barışın nasıl gerçekleşeceğini de bildiklerini ileri süren Yıldız, açıklamasını şöyle sürdürdü:

SONUÇ ALINMAYAN YÖNTEMLERDEN VAZGEÇİLMELİDİR

"Dünya deneyimleri ortadadır. Otuz yıldır denenen ve sonuç alınmayan yöntemlerden vazgeçilmelidir. Bu yöntem Türk ve Kürtlere daha fazla eziyet ve acı çektirmekten başka bir işe yaramayacak. Bu yolda ısrar etmek beraberinde ayrılığı getirir. Kürtleri öldürmekle cezaevine atmakla barış ve kardeşliği tesis edemezsiniz. Ancak onlara şunu dersiniz 'bizden ayrılmadan size kurtuluş yok' mesajını verirsiniz."

http://www.internethaber.com/bdpli-yildizdan-inanilmaz-sozler-262711h.htm Mesajı Paylaş

Hakkari'nin Þemdinli ilçesinde sınıra yakın bölgede 9 asker çatışmada, 2 asker de mayına basarak şehit oldu.  PKK'lı teröristlerin saat 02:00'de askeri birliğe düzenlediği baskında 16 asker de yaralandı. İHA'nın haberine göre öldürülen terörist sayısı 19'a yükseldi.. Mesajı Paylaş

burda en sorumlu insan o bölük başındaki insan mi ? ölen şehitlerimizin mehsulliyeti uslenmesi lazım en iyi şekilde hesaplama yapması lazım ama ben gözlemledigimiz bu kadar sene bu terörle uğraşıyoz ama hiç bir ders çıkarılmamış yazık. araç ,silah ,özel birlikler bize ama en büyük kayıp biz alıyoz anlamak güç Mesajı Paylaş

Ya adamlar dibimize kadar sokuluyor haberi olan yok. Biz şu uydu ve iha işlerini geliştirsek bu olayları belki engelleriz. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz