PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 2 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Amerika pkk yı kullanmaya başladığından beri pkk terör örgütünün terör faaliyetleri kesildi. Tabiki sıfır değil ama ona terör örgütü sözde savunma diye ifade ediyo. eskiyi hatırlayınca bu dönemde olanlar binde bir bile değil. Bu büyük değişimin sebebi bizim terör ile muhteşem mücadelemiz değil Amerika nın terör örgütüne telkinidir. İsrail demişsin bir anlamda haklısın Amerika İsrail ortak projesi bu olanlar. Velhasıl terör örgütünü durduran bu şer ittifak bu engellemeyi kaldırdı gibi görünüyor. Büyük olasılıkla bu bir ya uyarı yada bir şeyin misillemesiydi devam etmeyecek. Tabi biz bunun intikamını alacağız ama nasıl alacağız ona göre ihtimaller çok değişir. Belki Suriye ye dalarız. Olayın Irak Suriye nerde olduğunun önemi yok artık pkk terör örgütü kandilde değil Suriye de çünkü. Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

PKK'yı saldıramaz hale getiren taktik, teknolojik ve moral üstünlüğümüz.
Bu tip saldırılar ise genelde sisli, karlı, tipili, teknolojik ve taktik üstünlükleri kullanamadığımız, zaten bilinen üs bölgelerinde savunmaya geçtiğimiz zamanlarda gerçekleşiyor. Genelde sürünerek sızan teröristler el bombası mesafesine yaklasabilir ise maalesef şehitlerimiz oluyor. Buna karşı, bu tip havalarda yeni taktikler, sürpriz tedbirler geliştirmek lazım, oynak çok merkezli üsler mı olur, mobil üsler mı olur, retinar vs Radar mı, sürünerek sızan teröristlere karşı Bubi tuzakları mı, uzmanları daha iyi bilir. Mesajı Paylaş

Herkesın kaçırdığı noktayı söyledım bu iki olayın olduğu yerler yeni açılan üs bölgeleri daha doğru düzgün korunak ve tahkimat yok. Birkaç olumsuz durum bir araya gelince fırsattan istifade ettiler maalesef bu eylemleri tetıkleyen ülkenin adının önemi yok sonuçta düşünceleri aynı Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Archangel99 - 24 Aralık 2023, 03:38:04
Alıntı yapılan: putty - 24 Aralık 2023, 00:26:33
Amerika pkk terör örgütü ile Suriye de işbirliği yaptığından beri terör örgütünün Türkiye ye karşı terör saldırılarını engelliyor pkk terör örgütünü bir anlamda zapt ediyordu. Anlaşılıyor ki bu uygulamadan vazgeçilmiş pkk serbest bırakılmış artık. Ben yıllardır süren terör konusundaki rahatlamanın Amerika kaynaklı olduğunu hep söylüyorum ama inanmayanlar bunun terör ile başarılı mücadeleden olduğunu iddia ediyorlar.

Amerika'nın bu politika değişikliği bir kaç sebepten olabilir;

• Türkiye'nin Gazze politikasından dolayı olabilir
  • Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarında Amerika'nın kırmızı çizgilerinin aşılması olabilir. Bu geçenlerde ABD üssünden çıkan bir araçtaki pkk lıların vurulması olayı mesela olabilir.
  • Türkiye ile ABD arasındaki genel anlaşmazlıkların büyümesi olabilir

Amerika PKK'yı zaptediyor yani öyle? PKK'nın yıllarca Türkiye'ye saldırmasını engelliyor öyle mi?

DAHA SAÇMA SAPAN BİR ANALİZ OKUMADIM.

Doğru olduğu dönemler oldu. Teröristleri sınırda karşıladığımız açılım dönemi veya ABD'nin Işid'le mücadelede müttefikimiz dediği teröristlerin sınırlarımızdan geçisişine izin verdiğimiz dönemde...

Bunların dışında teröristlere SİHA'lar ve diğer sistemlerle nefes aldırmadığımız için uzun süredir etkili olamıyorlar. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Yoğun sis ve karlı hava. Termal kamera ve radarlarin görüntü almaması oldukça normal.
Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

PUTTY haklı olabilir abd pkk yı suriyedeki durumunu güçlendirmek için durdurmuş olabilir taktiksel olarak güçlendirdikten sonra istediğini yapmasına kısım kısım izin verebilir... Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Bogü Alp - 24 Aralık 2023, 16:39:08
Yoğun sis ve karlı hava. Termal kamera ve radarlarin görüntü almaması oldukça normal.

Teknolojinin cok kotu hava sartlarinda yetersiz kalmasi evet normal Sn B.Alp size katiliyorum.
NORMAL olmayan Metrolojik bilgi denen ve bugunlerdeki teknolojinin size saat olarak dogru bilgi verebilir teknolojinin envanterimizde oldugu bilinmekte. Bu carcevede Sisin ve hava sicakliginin minimuma dusurecegi hele hele yorenin karli da olmasi durumunda us cevresindeki yaklasma istikametlerindeki koruma mayinlarinin iseyaramaycagi bilinerek devriyeler siklastirilip nobetler ise don ve soguk goz onune alinarak daha kisa ve fazlalistirilmasi gerekirdi.

Bahsetmis oldugum nedenler dahil bircok faktorun birlesmesi sonucu bir cok sehit vermis oldugumuzu dusunmekteyim.  Yani sadece hava sarti ve teknolojinin yetersiz kalmasi konusu degil her iki baskinda da eksikliklerimiz oldugu kanisindayim.

Sehitlerimizin Ruhlari Sad Olsun.

Mesajı Paylaş

Hayatım , eğitim yıllarım Bingöl , Diyarbakır , Batman vb illerde geçti 30 yıldır , siz bunlara kim oy veriyor deseniz de ; Apocu parti  %10 altında oy almıyor ... Bu eder çocuklarıyla beraber 20 milyon kişi ....

Bu ortamda terör biter mi? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: metin62 - 24 Aralık 2023, 17:24:33
Alıntı yapılan: Bogü Alp - 24 Aralık 2023, 16:39:08

Teknolojinin cok kotu hava sartlarinda yetersiz kalmasi evet normal Sn B.Alp size katiliyorum.
NORMAL olmayan Metrolojik bilgi denen ve bugunlerdeki teknolojinin size saat olarak dogru bilgi verebilir teknolojinin envanterimizde oldugu bilinmekte. Bu carcevede Sisin ve hava sicakliginin minimuma dusurecegi hele hele yorenin karli da olmasi durumunda us cevresindeki yaklasma istikametlerindeki koruma mayinlarinin iseyaramaycagi bilinerek devriyeler siklastirilip nobetler ise don ve soguk goz onune alinarak daha kisa ve fazlalistirilmasi gerekirdi.

Bahsetmis oldugum nedenler dahil bircok faktorun birlesmesi sonucu bir cok sehit vermis oldugumuzu dusunmekteyim.  Yani sadece hava sarti ve teknolojinin yetersiz kalmasi konusu degil her iki baskinda da eksikliklerimiz oldugu kanisindayim.

Sehitlerimizin Ruhlari Sad Olsun.
O işler o kadar kolay değil batık karda devriye atamazsın. Us bolgesini korumak amacıyla pusu atabilirsin belki o da riskli pusu atan time saldırabilirler maalesef.
Yüksek rakımlı yerlerin hava durumunu anlık olarak tahmin etmek mümkün değil ne zaman sis bastırır ne zaman kar yağmur yağar tahmin edilemez. Hatta sözü bile var dağların kendine göre iklimi vardır.
Nobet mevzusuna gelince emin olun herkes teyazkkuzdadir.
Bana göre yapılması gereken bu tip havalarda muhtemel sızma yerlerine kamufle edilmiş kameralar yerleştirilmeli.
Mevzilere manken yerleştirilip pkklarin dikkati dağıtılmali.
Eğer mümkünse küçük çapta eypler yerlestirilip patlatılmali  mayın yasak bu eyp veya fabrikasyon versiyonları yasak değil.
Ayrıca bahsettiğiniz devriye pusu nöbet görevleri personel ister şu anki konjonktürde tsknin operasyona çıkaracak cok sayıda personeli yok.
Bunun içinde Dzkk ve Jandarmadan takviye personel alımı ile belki yapılabilir. Mesajı Paylaş
Þehit Piyade Yarbay İlker Çelikcan. Saygı ve Rahmetle.

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz