PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Aselsan ın 200 metre menzilli bir radar yapması lazım bu tür küçük unsurların çevre emniyeti için maliyet etkin taşınabilir sürdürülebilir basit bir rada. Polislerin hız ölçen dopler radarları avuç içi kadar demekki oluyor Mesajı Paylaş
Rusya Ukrayna savaşının çözümü bağımsız Kırım devletidir.

Bu tip olaylarda genelde sürünerek, alçak yürüyerek kayalıklar aralarından dolanarak geliyorlar, o yüzden radar muhtemelen performans vermeyecektir.

Eskiden PKK kışın genelde eylem yapmazdı. Tersine  artık kısın, sisli karlı havalar dışında eylem yapabilme imkanları pek kalmadı.

Dediğim gibi bu tip yaklaşıp el bombası atma girişimlerine karşı sürpriz tedbirler lazım. Eskiden istihkamcılar claymore mayını veya bunun benzerini kendileri hazırlayarak bubi tuzakları kurardı karakolların muhtemel yaklaşma yollarına. Mesajı Paylaş

Acaba ASELSAN Acar veya retinar gibi radarı bir insan büyüklüğündeki hedefi 2 kilometre öteden yakalayabilir mi? Çünkü sistem broşürlerinde böyle bir özellikten bahsediliyor Hazır sn.putty demişken aklıma geldi. Mesajı Paylaş

Söylendiğine göre bölgede kayda değer bir tünel ağı varmış. Hatırlarsanız iki tane terörist tünelde 30 gün mahsur kalıp açlıktan yaratığa dönüştükten sonra teslim olmuşlardı; acaba tünellerin giriş çıkışlarının tespit edilip, tünel ağına hiç bulaşmadan içeridekileri açlık ve susuzluktan kırarak teslim olmaya zorlamak mümkün müdür? Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Denizci16 - 24 Aralık 2023, 19:03:59
Arkadaşlar teknolojinin sınırlarını zorladığı sisli havalar ve karlı coğrafyalar için alınması gereken önlemlerden biride köpeklerdir.Bunun kullanılması gerek sonuçta daha uzaktaki sesleri algılayabilir ve kokuları alabilirler.

Özellikle sızma girişimi olabilcek ve senenin uzun zamanı sisli olan bölgeler için elzem bir önlem.

Bir diğer önlem teröristlerin geçiş ve yaklaşma istikametine doğru konulabilcek kaya şeklinde kameralar ve hareket sensörleri ile akustik algılayıcılar.

Akustik algılayıcılar sınır bölgelerinde olabiliyor,hareket sensörleri üssün sınırına konulabilir ve bazı sivil alanlarda bile var.kayalara oyulu kamera sistemini bir türk firması tanıttı fakat ilgi görmedi galiba

Gercekten kopek kullanimi teklifi cok mantikli. Bloodhound adi verilen tazilar, ya da av kopekleri 200 km'den koku alabilen hayvanlar. Portatif radarlar yerine bu kopekler, portatif canli ucuz radar cihazlari gibi koruma saglayabilirler. Sadece yemek ve suyunu verdigin, o dag basinda elektrikti vs ile ugrasmaycagi
n profesyonel kopeklerimiz var mi acaba bu is kullanilmasi hic dusunuldu mu? Mesajı Paylaş

Galiba radarlar hedefleri şekilleri dışında, özellikle hareket hızlarına bağlı olarak tespit ediyorlar. Öyle ise sürünen bir insanı tespit etmeleri zor, yazılımcıların özel çalışması lazım. Yine kayaların arasından bir gözüküp bir kaybolan hedefler de benzer şekilde, takip yapılamasa bile belki yazılımlarla alarmlar oluşturulabilir.

Köpek normalde mantıklı olabilir, leş gibi de kokuyorlardır. Ama karlı, fırtına, tipili havada onlar da işe yarar mı bilmem.

Tüneller bakımından ise, Suriye'deler galiba, bunların birçok giriş çıkışları vardır mutlaka. Mesajı Paylaş

Bakın bu bir radar mesela görüyorsunu bir tane pille çalışıyor kaç yüz metredeki aracın hızını ölçüyor. Bu zor bir şey değil gibi geliyor bana. en ideal tasarımı nedir bu dünyanın mevziye sızanlardan çektiği. Etrafta kıpraşan bir şey varsa uyaracak işi bu olacak. Forumda ilmi olanlar ilgilensin yeminle zengin olurlar dünyanın buna ihtiyacı var.

Bu video ile dopler hız radarı yapsınlar demiyorum verdiğim örnek bu kadar düşük güçle bu kadar uzaklıkta radar çalışıyor işte

Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: mehmet05 - 24 Aralık 2023, 23:52:38
Galiba radarlar hedefleri şekilleri dışında, özellikle hareket hızlarına bağlı olarak tespit ediyorlar. Öyle ise sürünen bir insanı tespit etmeleri zor, yazılımcıların özel çalışması lazım. Yine kayaların arasından bir gözüküp bir kaybolan hedefler de benzer şekilde, takip yapılamasa bile belki yazılımlarla alarmlar oluşturulabilir.

Köpek normalde mantıklı olabilir, leş gibi de kokuyorlardır. Ama karlı, fırtına, tipili havada onlar da işe yarar mı bilmem.

Tüneller bakımından ise, Suriye'deler galiba, bunların birçok giriş çıkışları vardır mutlaka.

Suriye derken? Suriye'ye kadar tünel kazmış olamazlar herhalde, Kuzey Irak çok dağlık, paylaşılan fotoğraflarda tünel girişler hep dağ yamaçlarında ya da tepelerinde görünüyor. Mesajı Paylaş

askerin çevre emniyeti için nöbet noktası etrafında dolaşıp bir şeyler sermesi pratik değil. Yanında taşınan çok basit, düşük güç tüketimli bir çözüm ile çevre farkındalığına artık biri bir çare bulsun nedir bu sızma belasından bu dünyanın çektiği. Radardan daha iyi fikir aklıma geldi Aselsan zaten ilgileniyor bu teknoloji ile. Mikrofon ile ortam dinlensin mesela analiz edilsin. Ben camdan denemek için kediye en düşük sesle pis pis diyorum alt kat balkona çıksa duyamaz ama kedi yüz metreden kafayı bana çeviriyor saniyesinde. Birisi şimdi rüzgar filan demesin bende biliyorum analiz edilsin filitre edilsin fiziğin algoritmanın her hali uygulansın yapana kadar denesin doçentin birisi. Dronun mesela bir km den sesini duyar bu alet bence yapılabilse.

Dronlar ne kadar gürültülü aletler ama bu kadar asker sesini duyamadığı için ölüyor halbuki orada o ses aslında var ama kulağımızın kapasitesi yetmiyor. Basit bir mikrofon bu askerlere dakikalar kazandırabilirdi önlem almak için

Mesajı Paylaş

. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz