PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Emniyet'te terör alarmı!

1 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasına dikkat!
26 Haziran 2010 Cumartesi, 10:20:36

Enis YILDIRIM/ANKARA

İstihbarat birimleri PKK'nın yeni hedefleri arasında polisler ve tren yollarının bulunduğunu belirleyince, tren hattı geçen illere "Acil ve gizli" koduyla uyarı yapıldı. İstihbarat, örgütün 1 Temmuz-10 Ağustos tarihleri arasında saldırılarına hız vermeyi planladığı bilgisine de ulaştı.

İSTANBUL Halkalı'da 5 şehit verilen bombalı saldırı öncesinde terör örgütünün askere ve yakınlarına yönelik saldırılar planladığını rapor eden istihbarat birimleri, PKK'nın yeni hedefinin polisler, doğalgaz boru hatları ve tren yolları olduğunu belirledi. Emniyet Genel Müdürlüğü istihbarat birimleri tarafından hazırlanan raporda eylem hedefinin birinci sırasında polislerin bulunduğu belirtildi. Polislerin hedef seçilmesinin nedeni olarak ise emniyetin elinde askerde olduğu gibi helikopter, jet ve bomba gibi ağır ve teknik ekipmanın bulunmaması gösterildi. Raporda teröristlerin poliste bu tür silahlar bulunmadığı için daha az zayiatla kaçılabileceği değerlendirmesi yaptığına yer verildi. Örgütün devriye gezen polis ve servis araçları ile emniyet binalarını vurmayı planladığı da ileri sürülüyor. Raporda, örgütün Türkiye'de 1 Haziran'dan itibaren eylemsellik kararı aldığı hatırlatılarak özellikle 1 Temmuz ile 10 Ağustos tarihleri arasında bombalı saldırılar düzenlemeyi planladığına vurgu yapıldı. Tüm ilgili birimlere gönderilen uyarı yazısında, örgütün bu tarihler arasında polisin dışında siyasi parti binaları, do ğal gaz boru hatları, tren yolları ile trafolarına yönelik eylem yapabileceği bilgisine yer verildi. Bu bilginin ardından söz konusu yerlerde olağanüstü güvenlik önlemleri alındı.

http://www.haberturk.com/yasam/haber/526807-emniyette-teror-alarmi Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

7.5 kilogram patlayıcı garda yakalandı

26 Haziran 2010
Malatya Garı'nda yolcu treninde yapılan aramada çanta içinde 7.75 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi, olayla ilgili bir kişi gözaltına alındı.

Malatya Garı'nda gece yolcu treninde yapılan aramada, çanta içerisinde 7,75 kilogram patlayıcı madde ele geçirildi. Çantanın sahibi olduğu iddia edilen bir kişi gözaltına aldı. Olayla ilgili soruşturma başlatılırken gözaltına alınan kişi sayısının artabileceği bildirildi.

Bu arada, zanlının ifadesi doğrultusunda, bu kişiyle bağlantılı başka bir kişinin daha olabileceği düşüncesiyle Malatya'dan gelen bir yolcu treninin Sivas Taşlıdere İstasyonu'nda jandarma ekiplerince durdurulduğu ve arama yapıldıktan sonra trenin yoluna devam ettiği öğrenildi.

A.A Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 26 Haziran 2010, 02:04:01
Siz gidip vurmazsanız, onlar sizi vuracak
NTV'de yayınlanan 'Akşam Haberleri' programına konuk olan Emekli Albay Erdal Sarızeybek, son günlerde artan terör saldırıları ve beraberinde gelen sınır değişikliği tartışmalarına ilişkin çeşitli değerlendirmelerde bulundu. PKK ile mücadelede hedef gösteren Sarızeybek: ''Tehdit Þemdinli'nin hemen güneyinde 2 saat uzaklıkta Hakur Kampı'nda, tehdit Aktütün'ün 2 saat batısında Basyan Avaşin Kampı'da barınıyor. Siz bu kampları görmezlikten gelip, bu tehdidi yok etmedikten sonra bu tehdit gelip sizi vuracaktır'' sözlerine yer verdi.

Bu zaten herkesin bildiği şey... Ancak baştaki iktidar yaptıkları açılımın zarar göreceği korkusuyla Kuzey Irak'a saldırı yapmaktan korkuyorlar... Olanda bizim şehitlerimize oluyor... Þimdi bir sınırötesi harekat yapalım deseniz, başbakan "içimizdeki 3000 teröristi bitirdikmiki kuzey ıraktaki 500 teröristle uğraşalım" der... Mesajı Paylaş

Ulus devlete karşı bir şey bu. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: Corineus - 26 Haziran 2010, 15:56:29
Alıntı yapılan: SKYWOLF - 26 Haziran 2010, 04:28:26
Terör sorunu bilinçli olarak Kürt sorununa çevrildi.

Kürt sorunu sizce nasıl birşey ???

Hatta teröristler şenliklerle karşılandı.

Karşılayanlar Liverpool ülkü ocakları değildi sanırım.

Ama o şerefsizler dediklerini mecliste ve heryerde konuşturanlar, onlara bu kadar cüretkar olma şansını verenler kimler?
Kimseyi etnik kökeni, dini veya mezhebi veya farklılığı olan başka şeyleri yüzünden dışlamayın.

Çeliştiğinizin farkında mısınız? Yoksa sadece bana mı öyle geliyor.

Saygılar.

Ben burada yazdıklarınızdan birşey anlamadım daha açıklayıcı yazar mısınız? Mesela Liverpool ülkü ocakları nereden çıktı? Mesajı Paylaş

Çeliştiğim falan yok.
Bizim eskiden Kürt sorunu diye bir sorunumuz yoktu. Terör sorunumuz vardı, ki bugün Kürtlerin yoğun olduğu bölgelerimizin diğer bölgere oranla geri kalmasının nedeni terördü, Kürt nüfusun yoğunluğu değil. Zaten bu terör Kürt kökenli vatandaşlarımızı katlederek başlamadı mı? Bugün yüzmiyonlarca dolarlık uyuşturucu, insan ve silah kaçakçılığıyla Pkk bir terör örgütüyken, onun üzerinden başımıza bir Kürt sorunu çıkarılmış durumda. Kısacası bugün pkknın Kürtlerle ilgili tüm istekleri kabul edilse bile terör devam edecek. Oysa Kürt kökenli vatandaşlarımıza devletin sunduğu imkanlarla diğerlerine sunduğu imkanlar arasında bir fark yok. Terör nedeniyle bazı konularda aksamalar olsa dahi...

Karşılayanların Liverpool ülkü oacakları olduğunu falan iddia etmedim zaten. Bu durumdan rahatsızlığımı belirttim. Bugüne kadar olmamış bir rahatlık sunuldu bazılarına. Bu da sözde ayrışmayı önleyeceği ileri sürülen bazı projelerin eseri ve ne yazık ki ayrışmayı körükler biçimde oldu.

Kimseyi etnik kökeni, dini veya mezhebi veya farklılığı olan başka şeyleri yüzünden dışlamayın derken gayet açık ne net konuştum. Bu ülkenin kanunları da bunu gerektiriyor değil mi? Ancak bu kanunları hiçe sayıp ekmek yediği yere ihanet edenler şerefsizdir diyenler bu kanuna aykırı davranmıyorlar bence. Ancak suçladıkları insanların bu kadar cüretkar olmalarını sağlayan kim? Mesajı Paylaş

Kağızman'da ölü ele geçirilen terörist, Binbaşı Can'ı şehit etmiş

KARS'ın Kağızman İlçesi yakınlarında çıkan çatışmada ölü ele geçirilen 'Fırat' kod adlı PKK'lı terörist Gökmen Akpolat'ın, 2 yıl önce Çemçe Dağın'da Binbaşı Süleyman Can'ın şehit olduğu eyleme katıldığı belirtildi. Çatışmada yaralı olarak kaçan diğer teröristi ele geçirmek amacıyla Çemçe Dağı'nda arama- tarama operasyonu sürdürülüyor.

PKK'lı teröristlerin yurt dışı geçiş güzergahı üzerinde bulunan Kars'ın Kağızman İlçesi ile Ağrı sınırındaki Çemçe Dağı'nda bir grup teröristin bulunduğu duyumu alındı. Kağızman'a 10 kilometre uzaklıkta bulunan Bulanık Köyü yakınlarında dün gece yerleri tespit edilen teröristler ile 'sıcak temas' sağlandı.

Yaklaşık 1 saat kadar süren çatışmadan sonra gün ışıması ile birlikte bölgede yapılan aramada 1 teröristin öldürüldüğü, kan izlerinden yaralı olduğu anlaşılan diğer teröristin ise kaçtığı belirlendi. Yaralı terörist ile gruptaki diğer teröristleri ele geçirmek için operasyon genişletilirken; ölü teröristin üzerinde M- 16 otomatik tüfek, 2 el bombası bulundu. Teröristin cesedi teşhis ve otopsi için Kağızman Devlet Hastanesi'ne getirildi. Burada ölü ele geçirilen teröristin 'Fırat' kod adlı sözde Serhat eyaleti Çemçe Madur grubu elebaşı Gökmen Akpolat olduğu saptandı. 'Fırat' kod adlı Akpolat'ın cesedi otopsi için Trabzon Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kars Valisi Ahmet Kara, çatışmanın 1 saat sürdüğünü söyledi. Ağrı ile Kağızman arasında bulunan Çemçe Dağı'nda saat 21.00 sıralarında çatışma çıktığını belirten Vali Kara, "Çatışmada 1 terörist etkisiz hale getirildi. Askerimizde herhangi bir şey yok. Arama tarama faaliyetleri devam ediyor" dedi.

Öldürülen teröristle ilgili bilgileri değerlendiren Jandarma istihbarat uzmanları, 'Fırat' kod adlı Gökmen Akpolat'ın 19 Kasım 2008 tarihinde Ağrı- Kağızman sınırındaki Çemçe Dağı'nda 39 yaşındaki Binbaşı Süleyman Can'ın şehit edildiği eylemde elebaşı olduğunu tespit etti.

Meltem Deniz Can il evli olan Ağrı İl Jandarma Komutanlığı'nda görevliyken şehit düşen Binbaşı Süleyman Can'ın oğlu Onur Can ise babasının şehit olduğu haberini alınca, "Bir Süleyman ölür, bin Süleyman gelir. Hiçbir zaman da bizim direncimizi ve birliğimizi bozamayacaklar" demişti.

Terörist Gökmen Akpolat'ın 2008 yılı Nisan ayında Kağızman'ın kırsal kesiminde çıkan çatışmada Piyade Onbaşı er Zülküf Tekin'i şehit eden terörist grubun başında olduğu da belirlendi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15147673.asp?gid=373 Mesajı Paylaş

Kafam almıyor diye birşey yok. Bu "din elden gidiyor" diye ortalığı yakıp yıkan yobazlardan farklı bir durum. Gönderdiklerinizi iyi araştırınız. Mesajı Paylaş

PKK, Hatay'da sivillere saldırı

Teröristler tarafından düzenlenen saldırıda 2 vatandaş öldü
28 Haziran 2010 Pazartesi, 13:09:25

Hatay'ın Hassa ilçesinde bulunan Çardak Yaylası'na inen bir grup terörist ile sivil vatandaşlar arasında yaşanan çatışmada 2 vatandaşın öldüğü, 1 kişinin de ağır yaralandığı öğrenildi.

Güvenlik güçlerinin bölgeye intikal ettiği, çatışmanın halen sürdüğü bildirildi.

CHA

http://www.haberturk.com/gundem/haber/527366-pkk-hatayda-sivillere-saldiri Mesajı Paylaş

PKK Kuzey Irak'ı ele geçirdi

28 Haziran 2010 Pazartesi 10:27
Başbakan Erdoğan'ın hedefinde Irak'ın merkezi hükümeti ve kuzeyindeki Barzani yönetimi vardı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Kuzey Irak'ta coğrafi yapısı itibariyle şu anda yerel yönetimin egemenliğinin bulunmadığını söyledi.

Irak'ın toprak bütünlüğünün olmadığını savunan Erdoğan, 'Bölücü terör örgütünün böyle bir yeri ele geçirmiş olması, bir ülkenin hem bir taraftan toprak bütünlüğünü konuşacak, ama toprak bütünlüğünü konuşurken birileri orada bir paylaşım gerçekleştirmiş olacak. Nerede toprak bütünlüğü? O zaman burada ya merkezi yönetimin görevini yerine getirmesi lazım veya yerel yönetimin görevini yerine getirmesi lazım" dedi.

Erdoğan, G-20 zirvesi için geldiği Kanada'nın Toronto kentinde basın toplantısı düzenledi ve çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

Erdoğan bir gazetecinin "Üçlü mekanizmanın işlevine" ilişkin bir sorusu üzerine şunları söyledi:

NEREDE TOPRAK BÜTÜNLÜĞÜ?

"Bu işin birçok boyutu var. Psikolojik, sosyolojik, güvenlik gibi birçok boyutu var. Üçlü mekanizma zaten bunların çalışmasını yürütüyor. Biliyorsunuz burada Kuzey Irak coğrafi yapısı itibarıyla şu anda yerel yönetim tarafından tamamıyla orada egemen bir yapı yok. Merkezi yönetimin zaten Kuzey Irak'ta hiçbir egemenliği yok. Yani bütün bunlar nasıl bir egemenlik noktasında yönetime alınacak, bu konuları üçlü mekanizma kendi arasında konuşuyor. Buna yönelik adımların atılması...
Çünkü bölücü terör örgütü burada belli bir bölgeyi adeta konuşlanmış yönetiyor.

Terör örgütünün böyle bir yeri ele geçirmiş olması, bir ülkenin hem bir taraftan toprak bütünlüğünü konuşacağı ama toprak bütünlüğünü konuşurken birileri orada bir paylaşım gerçekleştirmiş olacak. Nerede toprak bütünlüğü? O zaman burada ya merkezi yönetimin görevini yerine getirmesi lazım veya yerel yönetimin görevini yerine getirmesi lazım. Bizler de NATO ülkesi olarak aynı zamanda Afganistan'daki birlikteliğimiz neyse bu birlikteliklerimizi de farklı yerlerde de kararlılıkla sürdürmemiz lazım. Hele hele bu bölgede dayanışmamız çok daha farklı bir önem ifade ediyor ve üçlü mekanizma bütün bunlara dayalı olarak atılmış adımlardır. Bunun gereğini de arkadaşlarımız şu anda çalışıyor, yerine getireceğiz."

MAVİ MARMARA SALDIRISI

Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan, İsrail'in Mavi Marmara Gemisi'ne saldırısı ile ilgili olarak,  "Biz sonuna kadar hukuk çerçevesi içerisinde gerek ulusal çünkü bu işin ulusal  boyutu da var, gerek uluslararası hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa şu ana kadar  bunları yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz" dedi.

Erdoğan, G-20 zirvesi için geldiği Kanada'nın Toronto kentinde basın  toplantısı düzenledi ve çeşitli konulardaki soruları yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, bir gazetecinin, "İsrail'in Türkiye'nin hava sahasını  kullanma talebi ile ilgili biraz önce bir soruyu yanıtlarken 'yasağımız var  demiştiniz' genel bir yasak mı söz konusu yoksa son olaylardan sonra İsrail'e  karşı bir tavır mı var?" şeklindeki sorusuna, "Hayır bu olaylardan sonra olan  bir şey bu açıklandı zaten" yanıtını verdi.

Başbakan Erdoğan, "ABD Başkanı Obama ile bugün de bir görüşmeniz oldu,  bu yeni bir başlık mıydı dünkü görüşmenin devamı mıydı?" şeklindeki soruyu da  "Arkadaşlar her başlık açıklanmaz, bazıları bizde kalır" diye yanıtladı.

Başbakan Erdoğan, İsrail'in Mavi Marmara Gemisine saldırısı ve sonraki  gelişmelere ilişkin bir soru üzerine de şunları söyledi:
"Biz sonuna kadar hukuk çerçevesi içerisinde gerek ulusal çünkü bu işin  ulusal boyutu da var, gerek uluslararası hukuk çerçevesinde ne gerekiyorsa şu ana  kadar bunları yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ama her şeyimizi  belgeye ve samimi bilgiye dayalı olarak yapacağız. Bizim şahitlerimiz sipariş  olmayacak. Bizim şahitlerimiz bizzat bu olayların içerisinde yaşayanlar olacak.  Bu şekilde bu süreci sürdüreceğiz. Çünkü burada sıradan bir olay yok. Çok ciddi  bir olay var. Biliyorsunuz biz terörü belli ölçülerde tanıdık, ama devlet  terörünü de yeni yeni tanımaya başladık.

Bütün bunlara karşı da herkesin kendisine bu noktada bir çeki düzen  vermesi lazım. Eğer dünya barışına katkı sağlayacaksak. Hele hele Orta Doğu  barışına katkı sağlayacaksak. Biz sadece barış için çalışıyoruz. Bizim şova  merakımız yok. Böyle bir şeyi asla arzu etmiyoruz. Ve bütün bu gelişmeler  karşısında da çok sabırlıyız, sabırlı hareket ettik ve hala biz bu olumlu sürece  eğer dönüş olunması isteniyorsa, az önce söyledik, 'şu şu şu başlıkların yerine  gelmesi halinde, bu olumlu süreç için önemli bir adım olabilir' dedik. Ama yerine  gelmezse o zaman aradaki bu dostluk ciddi bir örselenme sürecine girmiştir. Bunu  da hatırlatmak gerekir."

OBAMA İLE GÖRÜÞME

Başbakan Recep  Tayyip Erdoğan, ABD Başkanı Obama ile görüşmelerini anlatırken, "Son dönemde en  önemli sıkıntımız olan PKK terörüyle ilgili konuyu yine kendileriyle görüşme  imkanım oldu. Onu da kendileriyle paylaştık. Üçülü mekanizmanın gerekleri  üzerinde durduk" dedi.

Başbakan Erdoğan, "Obama görüşmesinde İsrail ile ilgili hangi koşulların  sunulduğu, ABD Başkanı'ndan hangi yanıtları aldığına" ilişkin soruya şu yanıtı  verdi:
"Öncelikle Sayın Obama ile Türkiye-ABD ilişkilerini model ortaklık  çerçevesi içerisinde görüşme imkanımız olduğu gibi, gerek İran'ın nükleer  programı gerek Irak gerek Ortadoğu bunun yanı sıra tabii uluslararası sularda  cereyan eden malum olay sebebiyle bir görüş alışverişinde bulunduk. Samimi bir  ortam içinde kendileri samimi kanaatlerini bana aktarırken ben de yine aynı  şekilde samimi kanaatimi çok açık net kendilerine ifade ettim. Ve yaklaşık 1 saat  15 dakika süren bu görüşmemizin bu samimi hava içerisinde geçmesi... Tabii bunun  yanında son dönemde en önemli sıkıntımız olan PKK terörüyle ilgili konuyu yine  kendileriyle görüşme imkanım oldu. Onu da kendileriyle paylaştık. Üçlü   mekanizmanın gerekleri üzerinde durduk. Bundan sonraki süreçte neler  yapılabileceği de yine kendileriyle konuştuk."

http://www.internethaber.com/pkk-kuzey-iraki-ele-gecirdi-265397h.htm Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz