PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı YapBİLGİ NOTLARI

TARİH   : 02 Temmuz 2010

SAAT    : 10:40

NO        : BN-81 / 10

1. IRAK'ın kuzeyinde başta Kandil Dağı ve Hakurk bölgesi olmak üzere tespit edilen bölücü terör örgütüne ait hedefler, Türk Hava Kuvvetlerine ait uçaklar tarafından dün gece (01-02 Temmuz 2010) ateş altına alınmıştır.

2. İcra edilen Hava Harekatında, hedeflerin isabetle vurulduğu gözlenmiştir.

3. Yapılan Harekat sırasında sadece bölücü terör örgütü hedef alınmış, sivil halkın olumsuz etkilenmemesi için gerekli hassasiyet gösterilmiştir.

4. Görevini başarıyla tamamlayan uçaklarımız emniyetle üslerine dönmüşlerdir.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur.

http://www.tsk.tr/10_ARSIV/10_1_Basin_Yayin_Faaliyetleri/10_3_Bilgi_Notlari/2010/BN_81.html Mesajı Paylaş

Kısacası 28 Haziran'da basında çıkan haberler doğrulanmamıştı. Ancak dün gece bir operasyon yapılmış. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Yahu bombalanıyor bombalanıyor bir şey gözükmüyor.Kampların yerleri biliniyor diyorlar icraat yok anlamış değil attığımız bombalar taşlarımı oynatıyor sadece Mesajı Paylaş

Örgütün en büyük yerleşkelerinin ağır olarak bombalanmasının faydasızlığı ne olabilir ki?..

Yahut, bu bombalamaların sebebi ne olabilir?.. Nereyi bombalıyoruz hakikaten de?.. HvK burada dağı taşı bombalamaya mı gidiyor?.. Bombaları nereye atıyor?.

En nihayetinde, bu bombalamaların sonunda ne olması bekleniyordu da olmadı ve bunlar başarısız ilan ediliyor?..

Dağı taşı mı dövüyoruz gerçekten?.. Pek, neden?.. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: BLACKHAWK - 02 Temmuz 2010, 16:56:25
Yahu bombalanıyor bombalanıyor bir şey gözükmüyor.Kampların yerleri biliniyor diyorlar icraat yok anlamış değil attığımız bombalar taşlarımı oynatıyor sadece

Bu kamp dediğimiz yerler öyle filmlerdeki gibi binalar vs ile kurulu değiller genelde. Derin vadilerdeki mağaralar zinciri şeklindeler ve etrafları karadan ulaşmayı engellemek için tuzaklarla çevrili.

Belirlenen hedefler ise istihbarat verilerine göre tespit edilen hedeflerdir tahminim. Boşa bomba atılacağını hiç sanmıyorum. Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: BLACKHAWK - 02 Temmuz 2010, 16:56:25
Yahu bombalanıyor bombalanıyor bir şey gözükmüyor.Kampların yerleri biliniyor diyorlar icraat yok anlamış değil attığımız bombalar taşlarımı oynatıyor sadece
İcraat olmadığını nerden biliyorsun?
Bu sene hava harekatlarında örgütün telsiz dinlemelerinden ve örgüt sorumlularının ifadelerinden Irak'ın kuzeyinde 130 civarı teröristin geberdiğini biliyoruz.
Türkiye gazetesinden bir gazeteci de örgütün liderlerinden biriyle röportaj yapmıştı.

Medyayı takip ederseniz icraatları görürsünüz yani.
Ayrıca bunlar sadece teröristlere karşı yapılan operasyonlar değil.
Cephanesi,sığınağı,lojistik desteği,köprüsü;yani birçok hedef vurulabilir. Mesajı Paylaş

Kandil'i vuran 181. filoya ödül

PKK'ya yönelik operasyonlar tüm hızıyla sürüyor. Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Aksay aralarında önceki gece Kandil dağındaki PKK hedeflerine operasyon düzenleyen pilotların da bulunduğu bir grup personeline ödül verdi. Hava Kuvvetleri Komutanlığı hava-yer atış yarışmasında başarı kazanan pilotlara da ödülleri dün düzenlenen törenle verildi.

Kuzey Irak sınırında bulunan Cudi Dağı'nın karşısında yer alan Küpeli Dağı ile arkasındaki Çirav Dağı'nda bir grup PKK'lının toplandığı ihbarını alan güvenlik güçleri geniş kapsamlı operasyon başlattı.

Vatan Gazetesi'nden Ramazan İmrağ ve Özgür Sarı'nın haberine göre Köy korucularının da destek verdiği operasyonlar kapsamında bazı komandolar Sikorsky helikopterlerle Küpeli ve Çirav dağlarının kritik noktalarına indirildi. Çirav'ın Memura, Görmeç, Gündoğdu ve Gülündür, Küpeli Dağı'nın ise Kırkkoyun, Köreli, Sırmalı ile Suluklu bölgelerinde yoğunlaşan operasyonlar kapsamında Kobra helikopterleri de derin vadileri bombalıyor. PKK'lıların bulunabileceği İkikiraz ve Yeditepe bölgeleri de bombardıman altına alınırken, PKK'lıların daha iç kesimlere doğru kaçtığı belirtiliyor.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15215744.asp?gid=373 Mesajı Paylaş

Benim şahsi görüşüm bu tür bombardıman olaylarının daha çok psikolojik olarak   etki yaratacağıdır. Yoksa zaten bu herifler yerin elli kat altında bulunuyor. Öyle RF-4 lerin çektiği görüntülerideki barakaların  güdümlü  bombalar ile  vurulmasında içeride birilerinin olacağını pek düşünmüyorum..

Zaten D.bakırdan  yüklü olarak kalkan her uçak için bunların kamplarına  haber uçuyordur şehirdeki  yandaşları tarafından...!!! Mesajı Paylaş
Tan ağarırken doğduk, kızıl Þafakta döneceğiz....
Ya Þehit olup Vatan için,Ya Þerefle dönecegiz....

Hala Kafanız Almıyorsa Cümlesi.....Etik Olmamış..Yakışmamış..Olmadı şimdi...Bu tür Cümlelerin kullanılması saygısızlık içerir...Daha doğru bir ifade kullanılabilirdi.....

Her kürt vatandaşının aynı şekilde değerlendirilemeyeceği bir gerçektir....Bu bir.

İkincisi.......Bugün gelinen nokta itibariyle Türkiye'nin sorunu artık terör değildir....Türkiyenin parçalanması için açılmış bir savaştır.

Bütün mesele Devlet olarak nitelendirdiğimiz gücün bu gerçeği görerek önlem alıp almayacağıdır. Kişisel kanaatim Devletimizin maalesef bu yönüyle bu gerçeği göremediği ve önlem almadığı , hadiselerin gelişmesini sadece izlemekle yetindiğidir.

Cizre , Yüksekova olayları artık Devlete Kalkışmadır..

Umarım günü geldiğinde geç kalınmış olmaz....
Mesajı Paylaş

Örgüte mesaj taşıyan avukat da teröristtir

17 Temmuz 2010

ABD'nin terör örgütü olarak kabul ettiği Mısır'daki İslami Cihad üyelerine, cezaevindeki liderleri 'Kör İmam'dan mesaj taşıdığına hükmedilen 70'lik Amerikalı avukat Lynne Stewart'ı ilerleyen yaşı ve meme kanseri olmasına rağmen 10 yıl hapis cezasına çarptırdı.

ABD'de 1993 yılında Dünya Ticaret Merkezi'ne düzenlenen bombalı saldırının ardından açılan soruşturmada, New York'ta yaşayan görme engelli Mısırlı bir imamın terörü teşvik eden fetvalar verdiği ortaya çıkmıştı. 1992 yılından sonra çeşitli bombalı saldırılardan sorumlu tutulan, 1995'de Mısır Cumhurbaşkanı Hüsnü Mübarek'e Addis-Ababa'da düzenlenen suikast girişiminin de sorumluluğunu üstlenen İslami Cemaat'in lideri Þeyh Ömer Abdülrahman (72) 1996'da ömür boyu hapis cezasına çarptırılmıştı.

Kör İmam, Kuzey Carolina'da bir hapishanede cezasını çekerken, Amerikalı insan hakları savunucusu ve avukat Lynne Stewart (70) müvekkilinin mesajlarını, İslami Cemaat'in üst düzey bir yöneticisiyle temasa geçip Mısır'daki örgüt üyelerine iletmekle suçlandı. 2005 yılında Abdülrahman'a getirilen sınırlamaları ihlal /_np/6588/11136588.jpgettiği için jüri tarafından suçlu bulunan Stewart barodan atıldı ve ertesi yıl 28 aylık hapis cezasını çekmek üzere cezaevine gönderildi.

Ancak savcılar, Stewart'ın 15-30 yıl hapse çarptırılması gerektiğini öne sürdüler. ABD Bölge Mahkemesi Yargıcı John Koeltl önceki gün son kararını verdi. Terörist liderin mesajlarını cezaevinden kaçırmasına yardım eden Stewart, 10 yıl hapis yatacak. Yargıç, Stewart'a, ilerlemiş yaşı ve meme kanserine yakalanmış olması nedeniyle savcılığın talebinden daha hafif bir ceza verildiğini vurguladı.

'Amuda kalkarım' demişti

El Kaide üyesi olduğu kanıtlanan kişiler gibi "savunulması imkansız" görünen sanıkların avukatlığını yaparak üne kavuşan Lynne Stewart, 28 aylık ilk hapis cezasına çarptırıldığında "Bu ceza bir şey değil. Amuda kalkıp bile çekebilirim" demişti. Son duruşmada ise "8 aylık hapishane hayatı beni mahvetti. Þahsiyetimi parça parça kaybediyorum" diyerek ağladı. Stewart, kararın kendisini "afallattığını" söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/dunya/15339718.asp Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz