PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Baktılar alınları karışlanacak. Geri çekil, toparlan, saldır. Bu böyle gider, bunlara aman vermemek lazım. Mesajı Paylaş

Karayılan'dan flaş iddia
PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan, Devlet'in Öcalan ile görüşmesinin ardından, liderlerinin tekrar devreye girmesiyle ateşkes ilan ettiklerini iddia etti
18 Ağustos 2010 Çarşamba, 13:37:01

Terör örgütü PKK'ya yakınlığı ile bilinen Fırat Haber Ajansı'na (ANF) açıklama yapan PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Murat Karayılan "tek taraflı ateşkes" kararının Devlet ile Öcalan arasında sağlanan temaslar sonucu alındığını söyledi. Karayılan, "Talep üzerine önderliğimiz yeniden devreye girip hareketimize mesaj gönderdi" dedi.

ANF'ye örgütün 13 Ağustos'ta ilan ettiği 'eylemsizlik' kararını değerlendiren Karayılan, ateşkesin devlet içerisinden bazı yetkililerin terörist Abdullah Öcalan'la sağlanan temasların ardından geliştiğini ileri sürdü.

Karayılan, iddiasını şöyle gerekçelendirdi: "Artık açıklanmasında bir sakınca görmediğimiz diğer önemli bir gelişme de devletin, önderliğimizle geliştirdiği diyalog temelinde ateşkes talebinde bulunmasıdır. Aslında önderliğimiz aradan çekilmişti ancak, talep üzerine yeniden devreye girerek, çağrıları ve devletten doğru gelen istemi de dikkate alarak, bir kez daha barışa şans tanınması için hareketimize bir mesaj gönderdi."

http://www.haberturk.com/polemik/haber/543416-karayilandan-flas-iddia Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Öcalan'ın özgürlüğü bizim elimizde

Gülten Kışanak'tan referanduma boykot çağrısı
12 Eylül'de yapılacak olan referandumu boykot edeceğini açıklayan Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), çalışmalarını sürdürüyor.

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, kendi anayasalarını yazmak için 12 Eylül referandumunu boykot ettiklerini belirterek, "Bizim rengimiz belli; sarı, kırmızı, yeşildir. Taraflarımızı en güçlü şekilde örgütleyeceğiz. Onlar bu renkleri kabul edecek ve onlar bizim yazdığımız yeni anayasayla Kürt halkına özgürlük ve demokratik özerk Kürdistan gelecek" dedi.

Öcalan'ın özgürlüğü bizim elimizde
Kışanak, Batman'da yaklaşık 10 bin kişinin katıldığı mitingde özetle şöyle konuştu:
"Ak Parti hükümetine destek olmayacağız. Halkımız demokratik taleplerini referandum sandıklarını boş göndererek yeni bir anayasa çıkartmayı başaracaktır. Ana dilde eğitim, düşünce, örgütlenme, inanç özgürlüğü, başörtüsüne özgürlük için, bunların hiçbiri Tayyip'in anayasasında yok. 12 Eylül günü sandıklardan boykot çağrısı, evet, hayırlardan daha fazla çıkacaktır. 12 Eylül referandumunu yeni Anasaya yazmak için boykot ediyoruz. (Abdullah Öcalan'ı kast ederek) Önderliğimizin özgürlüğü de bizim elimizde. Þimdiden yeni anayasamız hayırlı uğurlu olsun.

'Rengimiz belli'
Tayyip Erdoğan'a diyoruz ki; biz tarafımızı seçmişiz, sevginin, barışın, kardeşliğin tarafıyız. Bizim rengimiz belli sarı, kırmızı, yeşildir. Rengimiz bu kadar açık ve net ortada. Taraflarımızı en güçlü şekilde örgütleyeceğiz. Onlar bu renkleri kabul edecek ve onlar bizim yazdığımız yeni anayasayla Kürt halkına özgürlük ve demokratik özerk Kürdistan gelecek. AKP'nin anayasasın kap kara, hiçbir renk yok. Bizim anayasamızda tüm renkler olacak, bizim bu mücadelemiz aynı zamanda demokratik özerklik projesini sizlerle paylaşma ve tüm Türkiye'ye anlatma düşüncesidir.
Demokratik özerkliği, sadece devletten beklemiyoruz, tüm halkımızı, tüm farklılığıyla örgütlü mücadeleye dönüştürme çabasındayız. Hepinizi bu mücadeleye en güçlü şekilde katılmaya, bedel vermeye, hizmet etmeye davet ediyoruz. Birlik, beraberliğimiz olursa başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Gelecek bizim ellerimizde, özgürlük ve eşitlik bizim elimizde. Önderimizin özgürlüğü de bizim elimizde. Diyalogun başlaması, örgütümüzün büyükleri irademizi açığa çıkarmalıyız."

http://www.ensonhaber.com/ocalanin-ozgurlugu-bizim-elimizde.html Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Salin bu iti defolup gitsin isvece norvece...

Yakalandiginda got korkusundan ''Annemde Turktu,Turkleri cok severim,devletime hizmete hazirim" diyen adama bak hele aslan kesildi icerden orgutu yonetiyor...

Disarda da saksakcilari boluculuk yapiyor... Mesajı Paylaş

02 Eylül 2010
Ağrı'nın Diyadin ilçesi kırsalında PKK'lı teröristler ile güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü.

Güvenlik güçleri, sabah saatlerinde ihbar üzerine Tendürek dağlarında  operasyon başlattı. Tespit edilen PKK'lı grup 'dur' ihtarına ateşle karşılık verdi. Yaklaşık bir saat süren çatışmada 2 PKK'lı öldürüldü. Tunceli'de de istihbarat birimlerine PKK'nın 20 Eylül'den sonra, saldırı düzenleyeceği bilgisi ulaşınca operasyon başlatıldı. Özel eğitimli askerlerden oluşan birliklere helikopterlerle destek veriliyor. Ovacık'taki Kozluca ve Çambulak köyleri arasındaki dağlık arazideki bombalamanın ardından ise yangın çıktı.. Arazi sarp olduğu için alevlere müdahale edilemedi

Kaynak:http://www.gazeteci.tv/a287r305da-231at305351ma-2-pkkl305-246ld252r252ld252-88350h.htm Mesajı Paylaş

Kürt vatandaşı diye birşey yoktur !

Kürt kökenli Türk diye birşeyde Devlette yoktur.

Bir kürt kökenlimiz ben kürt kökenli Türk'üm derse onu alnından öperim ama devlet bunu söyleyemez !

Hatırlayın Hunlar büyük hun devletini kurduklarında moğollara bile siz artık hunsunuz birer hun ruhu taşıyorsunuz demiştir.

Ne çektiysek bu demokrat ağızlardan çektik zaten Türk'ün demokrasiye ihtiyacımı var ? kendi öz kültüründe zaten var bu.

Söylerken bile garipsedim ''demokrasi''
Mesajı Paylaş

''Düşman ülkesi viran olacak Yurdumuz büyüyüp Turan Olacak.''

'Doğuyor bir güneş doğarak coşuyor'

13 terörist teslim oldu

Silopi'de 13 terörist teslim oldu
Terör örgütü PKK'nın Irak'taki kamplarından kaçan 13 terörist, Habur Sınır Kapısı'nda teslim oldu.

Örgütün Irak'ın kuzeyindeki kamplarından kaçan 13 terörist, Þırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda güvenlik güçlerine teslim oldu.

Etkin Pişmanlık Yasası'ndan faydalanmak istediklerini bildiren teröristler, ifadeleri alınmak üzere Silopi Jandarma Komutanlığına götürüldü.

Teröristlerin sorgunun ardından Silopi Cumhuriyet Başsavcılığına sevk edileceği bildirildi.

http://www.ensonhaber.com/silopide-13-terorist-teslim-oldu.html Mesajı Paylaş

HAKKARİ'nin Aksu Köyü yakınlarında güvenlik güçleriyle silahlı çatışmaya giren PKK'lı 9 terörist ölü ele geçirildi.

Kato Dağı'ndaki Aksu Köyü yakınlarında sürdürülen arama- tarama operasyonunda 3 ayrı noktada PKK'lı teröristlerle sıcak temas sağlandı. Aralıklarla süren çatışmada 1 uzman çavuş yaralanırken, bölgeye helikopterler sevk edildi.

Hakkari Valisi Muammer Türker, gün boyu aralıklarla sürdürülen çatışmalarda PKK'lı 9 teröristin öldürüldüğünü açıklarken, arazi arama-tarama çalışmalarının sürdürüldüğünü söyledi.

http://www.hurriyet.com.tr/gundem/15730125.asp?gid=373 Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

9 PKK'lıyı nasıl öldürürsünüz eylemi

Hakkari'de PKK'lının öldürülmesi Van'da protesto edildi
Hakkari'de önceki gün çıkan çatışmada 9 PKK'lının öldürülmesi, Van'da protesto edildi. Van savaş alanına döndü.

BDP İl binası önünde basın açıklaması yapan BDP Van milletvekilleri Fatma Kurtulan ve Özdal Üçer, Kara Bayram ilan ettiklerini belirttikten sonra dağılırken PKK lehine slogan atıp güvenlik güçlerine taş atan yaklaşık 200 kişilik grubu polis müdahale edince ortalık savaş alanına döndü. 40 dakika süren olaylar yatırşırken, PKK yandaşları sokak aralarında küçük gruplar halinde zaman zaman gösterilerini sürdürüyor. Olaylarda milletvekili kurtulan imi 2 kişi gaztan, 2 polis memuru da atılan taşlardan yaralanarak tedavi gördü.

TÜRKÇE VE KÜRTÇE BASIN AÇIKLAMASI
Hakkari'de önceki gün Aksu Köyü kırsalında çıkan çatışmada öldürülen 9 PKK'lının cenazesi, Van'a ardından da otopsilerinin yapılması için bugün Malatya'ya gönderildi. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı Van'da iftardan sonra BDP İl binası önünde basın açıklaması yapıldı. Basın açıklamasına BDP Van milletvekilleri Fatma Kurtulan, Özdal Üçer, BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ile yaklaşık 200 kişi katıldı. Basın açıklamasını BDP İl Başkanı Cüneyt Caniş ardından da BDP Milletvekili Üçer Türkçe ve Kürtçe olarak yaptı. Üçer, bu bayramı Kara Bayram ilan ettiklerini ve kimsenin bayramlaşmasını istemediklerini söyledi. Üçer, yarın da PKK'lıların bulunduğu mezarlıklara gideceklerini söyledi.

Basın açıklamasının ardandan grup dağılmaya başladı. Bu sırada PKK lehine slogan atan grup, güvelik önlemi alan polislere taş atmaya başlayınca olaylar çıktı. Polis taş atan göstericileri gözyaşartıcı bomba ve tazikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı. Göstericiler taş atarak karşılık verince bayram alış verişi yapmak için kalabalık olan Van şehir merkezi bir anda savaş alanına döndü.

MİLETVEKİLİ BAYILDI
Olayların çıktığı ve gözyaşartıcı bombaların kullanıldığı kent merkezinde bayram alışverişinde bulunan vatandaşlar zor anlar yaşarken, BDP Van Miletvekili Fatma Kurtulan, atılan gözyaşartıcı bombalar yüzünden rahatsızlanarak baygınlık geçirdi. Kurtulan'a ilk müdahaleyi çevrede bulunan partililer yaptı. Daha sonra da ticari taksiye bindirilerek hastaneye kaldırıldı.

2 KİÞİ HASTANEYE KALDIRILDI
Olayların halen sürdüğü kent merkezinde alınan geni güvenlik önlemleri sürüyor. Bu arada, gazlardan etkilenen 2 vatandaş da atılan gaz bombaları yüzünden baygınlık geçirince ambulansla hastaneye kaldırıldı. Yaklışık 40 dakika süren olaylarda 2 polis memuru da atılan taşlardan dolayı yaralandı. Gerginliğin azaldığı kentte yer yer sokak aralarında küçük grupların gösterileri devam ediyor.

http://www.ensonhaber.com/hakkaride-pkklinin-oldurulmesi-vanda-protesto-edildi.html Mesajı Paylaş

BDP'den okullara boykot

BDP'nin okulları boykotuna MEB ceza kesti
Nimet Çubukçu, çocuklarını okula göndermeyen velilerle ilgili yasal işlem yapma hakkının doğduğunu bildirdi

"Okul boykotu" çağrısına Milli Eğitim  Bakanlığı'ndan tepki geldi. Bakanlık, bu girişime asla izin verilmeyeceğini duyurdu. Açıklamada, "Çocuklarını okula göndermeyen velilerle ilgili yasal işlem yapma hakkı doğmaktadır" denildi.

Hiçbir vicdana sığmıyor
Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, ülke olarak Ramazan Bayramı sevincinin yaşandığı günlerde ve sonrasında Hakkari'nin merkez, Yüksekova ve Þemdinli ilçeleri ile Þırnak'ın Cizre ilçesi ve Van'da YİBO öğrenci pansiyonları ve ilköğretim ile ortaöğretim okullarına yönelik bombalı ve molotoflu saldırıların meydana geldiğini belirtti. Savaşlarda bile hastanelere ve okullara saldırı düzenlenmezken, terör örgütünün gerçekleştirdiği söz konusu eylemlerin hiçbir vicdana sığmadığının altını çizen Çubukçu, şöyle devam etti:
"Bugün de (dün) bir siyasi parti genel başkanı yaptığı açıklamada, 'Anadilde eğitim isteyenler olarak okulların açıldığı ilk 5 gün çocuklarımızı okula göndermeyeceğiz' demiştir. Çocuklarımızın geleceğini siyasi ikballeri uğruna kullanmaktan çekinmeyenleri ve bu talihsiz açıklamayı Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) olarak şiddetle kınıyoruz. Bilinmelidir ki; eğitim anayasal bir haktır ve Çocuk Hakları Sözleşmesi'ne göre de velayet hakkının kötüye kullanılması bir çocuk istismarıdır. Çocuklarını okula göndermeyenler kendi ebeveynleri bile olsa bu girişime asla müsaade edilmeyecektir. Çocuklarını okula göndermeyen velilerle ilgili yasal işlem yapma hakkı doğmaktadır."
Bakanlık olarak çocuklarının eğitim hakkını elinden alan her türlü girişime karşı kararlılıkla mücadele edeceklerini vurgulayan Çubukçu, velileri de sağduyuya çağırdı.

15 TL idari para cezası kesiliyor
İlköğretim ve Eğitim Kanunu'na göre, muhtarlıkça ve mülki amirce yapılan tebliğe rağmen çocuğunu okula göndermeyen veli vasiye, okul idaresince tespit edilen çocuğun okula devam etmediği her gün için 15 TL idari para cezası kesiliyor. Bu para cezasına rağmen çocuğunu okula göndermeyen veya göndermeme sebeplerini okul idaresine bildirmeyen çocuğun veli veya vasisine 500 TL idari para cezası veriliyor.

http://www.ensonhaber.com/bdpnin-okullari-boykotuna-meb-ceza-kesti.html Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz