PKK İle Mücadele

Başlatan SKYWOLF, 11 Nisan 2009, 22:45:44

« önceki - sonraki »

0 Üyeler ve 1 Ziyaretçi konuyu incelemekte.

Hükümetin "kürt açılımı" politikasını destekliyormusunuz?

Hayır desteklemiyorum,şiddetle karşıyım
64 (78%)
Evet destekliyorum, çok olumlu buluyorum
10 (12.2%)
Kararsızım, çünkü sonuçları hakkında emin olamıyorum
8 (9.8%)

Toplam Oy Verenler: 82

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 21 Eylül 2010, 09:14:01
Sevgili Orko ve sayın süvari, teşekkürler. Boxer arkadaşım, umarım aradaki farkı anlamışsındır.
Evet Sevgili Orko ve Sayın Süvari yüksek kalitede bir tartışma yaptılar teşekkürler.Skywolf benim yazdıklarım sadece komplo teorisi tarzında... Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Alıntı yapılan: süvari - 21 Eylül 2010, 11:58:39
öncelikle TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİNİN VATANSEVERLİK,HUKUKA VE DEMOKRASİYE BAĞLILIK,KEMALİST VE TÜRK MİLLETİNİN BAĞRINDAN DOĞAN "MİLLET ORDUSU" OLDUĞUNA İNANCIM TAMDIR.SON ZAMANLARDA TSK ÜZERİNE ORTAYA ATILAN İDDİALARIN HİÇBİRİNE İNANMADIĞIM GİBİ HİÇ BİR ER,ERBAÞ,ASTSUBAY VE SUBAY'ININ GAFLET,DALALET VE HATTA İHANET İÇİNDE OLMADIĞINI ADIM GİBİ BİLİYORUM.bunları söyleme ihtiyacını bugüne kadar hissetmedim.ancak sayın rstr617 sözleriniz benim bu söylediklerimin tersini savunuyormuşum gibi bir üslubu bürünmüş,açıkçası bundan üzüldüm.

İnanmayabilirsiniz. Eskiden biz de inanmazdık. Ama baktık ki, darbe döneminde şehire alışveriş yapmaya giden dedemi hacı sakalı var diye döven de bizim asker, genelev önlerinden sarhoş topladığımız subaylar da bizim asker. Kendi gözümle görmesem ben de sizin gibi düşünür, hiçbir askerime toz kondurmazdım, buna inanın. Ama subay, assb. ve erler de sonuçta bu milletin içinden çıkıyor, hata yapmayacak diye bir şart yok. Önemli olan hata yapana sahip çıkmamak, içinde barındırmamaktır. Misal veriyorum, Esat Oktay Yıldıran adındaki subayı tanır mısınız? Bu kişi diyarbakır cezaevinde devlete emanet edilmiş tutuklulara dışkı yediren güzide subayımızdır. Sizce bu kişi de gaflet dalalet yada ihanet içinde değil öyleyse? Ya aslında üzülmenizi istemem, ama yanlış düşünüyorsunuz. Her Türk ister elbette ordusunda çürük elma olmamasını, ama temenniler gerçekle örtüşmüyor...

TSK'nın yalnızlığı konusunda da söyleyeceklerim kötü şeyler. Siz hükümetleri suçluyorsunuz kolay yoldan, terörle mücadeleyi sadece TSK'ya ihale ettiler diye. Evet doğru, onların da suçu var. Ama bunun asıl sebebi, TSK'nın olayı sadece kendi işi olarak görmesi ve kimseyi karıştırmamasıdır. İşte konuşuyoruz, terörle mücadeleye destek olması için kurulan polis özel harekat timleri büyük başarılar elde etmiş, şehirlere hakim olarak terörü bitme noktasına getirmeyi sağlamış ama ne yazık ki anlamsızca tasfiye edilmiştir. Ben şahsen Polis özel harekatı yakından tanıyan biriyim, bir yerde tasbit edilen 5 terörist imha edilmeden 3 ün evlerine uğramadan peşlerinden koşturan özel harekatçılar tanırım. TSK kendi devletinin polisine ne için güvenmez? Sizce hemen hemen tamamı vatansever ve milliyetçi insanlardan oluşan bu timler tasfiye edilmese, bugüne kadar faaliyetlerine devam etselerdi şehirlerdeki durum bugünkü gibi mi olurdu? Yada TSK terörle mücadelede yalnız mı kalırdı?Hele şu son zamanlarda askerin terörün kaynağını kesmek için hükümete yaptırttığı açılım zırvalarına baktıkça içim acıyor. Bunlar çok önceden yapılsaydı, bölge halkı bugünkü durumda olur muydu?  Yorum sizin.

Demirel konusunda söyleyecek bişeyim yok. Osman Pamukoğlu paşanın başlattığı operasyonu timler ilerlerken geri çektirttiği herkesçe malum. İsterse eline mg3'ü alıp terörist peşine düşşün, benim gözümdeki yeri değişmeyecek. Başbakan konusunda ise, biliyorsunuz 2002'de iktidara geldiğinde fiili çatışma yoktu, terör bitti sanılıyordu. Çatışmaların başlaması 2004'de, yoğunlaşması 2007'de oldu. Yani siper ziyareti konusunda ben eksiğini görmüyorum.Ayrıca bdplilerin gönderdiği terörist cesetleri cd'sine gösterdiği tepki ve randevu vermemesi de hoşuma gitmişti. Ayrıca geçenlerde sosyalist enternasyonel adındaki örgütün akp'ye üyelik teklif ettiği, başbakanın da bdp'yi üyelikten çıkarmadan yaklaşmayız dediğini öğrendim. Yani terörle mücadelede kararlılık konusunda mevcut hükümete güveniyorum. Teröre karşı hükümet+TSK+köşk+meclis her zaman bir olmalı ve ortak hareket etmelidir.

Hükümetler şimdiye kadar üzerine düşeni yapmadı sözünüz sonuna kadar doğru. Ama bi düşünelim, neden yapamadılar? Önlerindeki engel neydi? Saygılarımla.  ;) Mesajı Paylaş

ruhumuz var teslim etmeden önce

Alıntı yapılan: rstr617 - 21 Eylül 2010, 22:12:38
Başbakan konusunda ise, biliyorsunuz 2002'de iktidara geldiğinde fiili çatışma yoktu, terör bitti sanılıyordu. Çatışmaların başlaması 2004'de, yoğunlaşması 2007'de oldu. Yani siper ziyareti konusunda ben eksiğini görmüyorum.Ayrıca bdplilerin gönderdiği terörist cesetleri cd'sine gösterdiği tepki ve randevu vermemesi de hoşuma gitmişti. Ayrıca geçenlerde sosyalist enternasyonel adındaki örgütün akp'ye üyelik teklif ettiği, başbakanın da bdp'yi üyelikten çıkarmadan yaklaşmayız dediğini öğrendim. Yani terörle mücadelede kararlılık konusunda mevcut hükümete güveniyorum. Teröre karşı hükümet+TSK+köşk+meclis her zaman bir olmalı ve ortak hareket etmelidir.

Buna katılmam imkansız. İsrail'in üzerine silahsız gönderdiği gemideki vatandaşlarımız öldürldüğünde, ki İsrail'in böyle bir saldırı düzenleyeceğini bilmemek için başka bir dünyada yaşamak gerek, dünyayı ayağa kaldıran başbakan, sonrasında gelen şehitler konusunda arkasında kimlerin, hangi lkelerin olduğunu biliyoruz diyerek sessiz kaldı. Sonuçta biri uluslararası sularda gerçekleşen, diğeri ise kendi sınırlarımız içerisinde gerçekleşen olaylar. Gazze konusunda gösterdiği tepkinin aynısını terör destekleyen ülkelere karşı neden göstermedi? Mavi marmarada ölenler Türk vatandaşı da, benim topraklarımda şehit edilen mehmetçik uganda vatandaşı mı? Madem biliyorsun kimlerin yaptırdığını da neden bunun için de dünyayı ayağa kaldırmıyorsun? Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir demek yerinde olmaz mı o halde?

AKP'den önce mecliste BDP yoktu. Olsaydı bile bu kadar rahat pkk propagandası yapamazlardı. PKK o bölgede bugünkü kadar halk desteği görmüyordu. Bugün ise siyasallaştırılan pkk artık bir terör örgütü sıfatından bir halk hareketi haline dönüşmek üzere. Bütün bunlarda mevcut hükümetin payı yok mu?

Popülist yaklaşımlarla yürütülen çalışmalar, kevgirle su taşımaktan farksız.Bugün demokrasi adı altında teröristi adeta kucaklar oldu birileri. Nedir bu? Teröristin insan hakkı var da terör nedeniyle canını, malını, sağlığını kaybedenlerin, eğitim, sağlık vs sosyal hizmetlerden mahrum kalanların hiç mi hakkı yok? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.
SKYWOLF...DefenceTurk.com

Söylediklerinize katılmamak mümkün değil. Ancak gözardı ettiğiniz kısımlar var. Terörün bugün arkasında israil'in olduğunu, ırak içinde binlerce israil ajanı olduğunu biliyoruz. Doğru. Ama dürüstçe söyleyin, ne yapabiliriz israil'e karşı? Mesajı Paylaş

Gerçekten devlet olarak terörün arkasında İsrail mi, yoksa hangi ülke var biliniyorsa, sahip olduğun güçle bunu tespit eder, uluslararası alanda hakkını ararsın. Sen devletsin, askerin, polisin, istihbaratın, paran , gücün vs herşeyin var. Düşmanının İsrail olduğunu varsayalım. Bu bölgede İsrail'den çok daha fazla köklü geçmişin, bağların var. Senin ajanların yok mu? Varsa ne işe yarıyorlar? İsrail'i ortadoğuda seven kaç ülke var? Sen elindeki gücü ne kadar kullanıyorsun? Yoksa gücünü yok sayıp sınırlarının hemen başucundaki teröristler için bile okyanus ötesinden izin almaya mı gidiyorsun? Mesajı Paylaş
ADALETİN OLMADIĞI YERDE NE SAYGI KALIR, NE DE DÜZEN! ADALETİN OLMADIĞI YER YIKILMAYA MAHKUMDUR! DÜRÜSTLÜK BENİM KARAKTERİMDİR! BEN ŞEREFİM İÇİN YAŞAR, ŞEREFİM İÇİN ÖLÜRÜM. MUHTAÇ OLDUĞUM KUDRET DAMARLARIMDAKİ ASİL KANDA MEVCUTTUR.

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 21 Eylül 2010, 22:41:50
Alıntı yapılan: rstr617 - 21 Eylül 2010, 22:12:38
Başbakan konusunda ise, biliyorsunuz 2002'de iktidara geldiğinde fiili çatışma yoktu, terör bitti sanılıyordu. Çatışmaların başlaması 2004'de, yoğunlaşması 2007'de oldu. Yani siper ziyareti konusunda ben eksiğini görmüyorum.Ayrıca bdplilerin gönderdiği terörist cesetleri cd'sine gösterdiği tepki ve randevu vermemesi de hoşuma gitmişti. Ayrıca geçenlerde sosyalist enternasyonel adındaki örgütün akp'ye üyelik teklif ettiği, başbakanın da bdp'yi üyelikten çıkarmadan yaklaşmayız dediğini öğrendim. Yani terörle mücadelede kararlılık konusunda mevcut hükümete güveniyorum. Teröre karşı hükümet+TSK+köşk+meclis her zaman bir olmalı ve ortak hareket etmelidir.

Buna katılmam imkansız. İsrail'in üzerine silahsız gönderdiği gemideki vatandaşlarımız öldürldüğünde, ki İsrail'in böyle bir saldırı düzenleyeceğini bilmemek için başka bir dünyada yaşamak gerek, dünyayı ayağa kaldıran başbakan, sonrasında gelen şehitler konusunda arkasında kimlerin, hangi lkelerin olduğunu biliyoruz diyerek sessiz kaldı. Sonuçta biri uluslararası sularda gerçekleşen, diğeri ise kendi sınırlarımız içerisinde gerçekleşen olaylar. Gazze konusunda gösterdiği tepkinin aynısını terör destekleyen ülkelere karşı neden göstermedi? Mavi marmarada ölenler Türk vatandaşı da, benim topraklarımda şehit edilen mehmetçik uganda vatandaşı mı? Madem biliyorsun kimlerin yaptırdığını da neden bunun için de dünyayı ayağa kaldırmıyorsun? Başbakanlık yan gelip yatma yeri değildir demek yerinde olmaz mı o halde?

AKP'den önce mecliste BDP yoktu. Olsaydı bile bu kadar rahat pkk propagandası yapamazlardı. PKK o bölgede bugünkü kadar halk desteği görmüyordu. Bugün ise siyasallaştırılan pkk artık bir terör örgütü sıfatından bir halk hareketi haline dönüşmek üzere. Bütün bunlarda mevcut hükümetin payı yok mu?

Popülist yaklaşımlarla yürütülen çalışmalar, kevgirle su taşımaktan farksız.Bugün demokrasi adı altında teröristi adeta kucaklar oldu birileri. Nedir bu? Teröristin insan hakkı var da terör nedeniyle canını, malını, sağlığını kaybedenlerin, eğitim, sağlık vs sosyal hizmetlerden mahrum kalanların hiç mi hakkı yok?
1-Dünyaya terör konusunda en büyük tepkiyi bu hükümet göstermiştir belge mi istiyorsunuz ilk defa bir sınır ötesi operasyon tüm dünya tarafından kabul görmüş Türkiye haklı bulunmuştur bundan önce yapılan 20 kadar sınır ötesi harekatta Türkiye nin sorunları dünyaya anlatılamamış her sınır ötesi operasyonda işgalci faşist güç olarak anılmışızdır dünya kamuoyunda buna bunun aksi iddaa edilemez.
2-Terörle mücadele için ATAK, TİHA vs 5-10 milyar dolar para harcanmış şehit ve gazilerin durumu enflasyon +%30 oranında gelirleri artırılmıştır.
3-AKP den önce BDP demişsiniz eskiden bdp doğuda %70-80 oy alırdı şimdi %40 hatta daha aşağılarda yani doğuda azınlık olarak kalıyorlar. Mesajı Paylaş
Güçlü Ekonomi , Güçlü Ordu , Güçlü Türkiye

Alıntı yapılan: SKYWOLF - 21 Eylül 2010, 23:02:24
Gerçekten devlet olarak terörün arkasında İsrail mi, yoksa hangi ülke var biliniyorsa, sahip olduğun güçle bunu tespit eder, uluslararası alanda hakkını ararsın. Sen devletsin, askerin, polisin, istihbaratın, paran , gücün vs herşeyin var. Düşmanının İsrail olduğunu varsayalım. Bu bölgede İsrail'den çok daha fazla köklü geçmişin, bağların var. Senin ajanların yok mu? Varsa ne işe yarıyorlar? İsrail'i ortadoğuda seven kaç ülke var? Sen elindeki gücü ne kadar kullanıyorsun? Yoksa gücünü yok sayıp sınırlarının hemen başucundaki teröristler için bile okyanus ötesinden izin almaya mı gidiyorsun?

Duygularınızı anlıyorum, ama herşey o kadar kolay değil. Bugün dünyayı israil soyu yönetiyor, onlara karşı ne kadar etkin olabiliriz, düşünün. Mesela bir ingiliz gazetesinde akp iran'dan 25 milyon dolar seçim yardımı aldı diye bir haber çıkarttılar. Sizce bu neyin işareti? Ya da geçmişten beri nüfuz alanımız olan ortadoğu islam ülkeleri ve orta asye Türki cumhuriyetlerine biraz yüzümüzü dönünce içerden "eksen kayması" diye çıkıştılar. Evet, elbette gerekeni yapalım ama hükümetler asker kadar rahat hareket edemez, unutmayalım. Þimdi uluslararası alanda komisyon vs. birşeyler yapılmaya çalışılıyor. Bakalım sonuçları ne olacak. Elimiz kolumuz bağlı değil ama iyi düşünüp adımlar atmalıyız. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: boxer - 21 Eylül 2010, 23:04:46

1-Dünyaya terör konusunda en büyük tepkiyi bu hükümet göstermiştir belge mi istiyorsunuz ilk defa bir sınır ötesi operasyon tüm dünya tarafından kabul görmüş Türkiye haklı bulunmuştur bundan önce yapılan 20 kadar sınır ötesi harekatta Türkiye nin sorunları dünyaya anlatılamamış her sınır ötesi operasyonda işgalci faşist güç olarak anılmışızdır dünya kamuoyunda buna bunun aksi iddaa edilemez.
2-Terörle mücadele için ATAK, TİHA vs 5-10 milyar dolar para harcanmış şehit ve gazilerin durumu enflasyon +%30 oranında gelirleri artırılmıştır.
3-AKP den önce BDP demişsiniz eskiden bdp doğuda %70-80 oy alırdı şimdi %40 hatta daha aşağılarda yani doğuda azınlık olarak kalıyorlar.

1- Ben nedense bir tepki falan göremiyorum. Nerede bu teröristler? Nerede eğitiliyorlar? Kuzey Irak ağırlıklı. Oranın kontrolü kimde? Sözde operasyonumuzu onaylamış olan ABD ve onların kuklası Barzani'de. Peki bunların hangisi bugüne kadar kendi kontrollerinde olan topraklar üzerindeki  teröristleri bize teslim etti? Kendimizi kandırmayalım. Dürüst ve akıllı olalım.
2- Terörle mücadeleye her zaman para harcanmakta. Ancak nedense birtürlü çözülemiyor. Bakınız kevgirle su taşımak.
3- Son referanduma bakarsak hiç de azınlıkta kaldıklarını söyleyemeyiz. Eskiye oranla açık bir şekilde ve çok daha rahat terör propagandası yapıyorlar. Sözde demokrasi adı altında bunlara göz yumuluyor. Bugün artık açık bir şekilde özerklikten bahsediyorlar, hatta tehdit ediyorlar.

Meselelere futbol takımı destekler zihniyetinde siyasi görşle değil, objektif bakalım. Gerçekleri görmezden gelmek, onların yok olduğu anlamına gelmiyor. Mesajı Paylaş

Alıntı yapılan: rstr617 - 21 Eylül 2010, 23:13:47
Duygularınızı anlıyorum, ama herşey o kadar kolay değil. Bugün dünyayı israil soyu yönetiyor, onlara karşı ne kadar etkin olabiliriz, düşünün. Mesela bir ingiliz gazetesinde akp iran'dan 25 milyon dolar seçim yardımı aldı diye bir haber çıkarttılar. Sizce bu neyin işareti? Ya da geçmişten beri nüfuz alanımız olan ortadoğu islam ülkeleri ve orta asye Türki cumhuriyetlerine biraz yüzümüzü dönünce içerden "eksen kayması" diye çıkıştılar. Evet, elbette gerekeni yapalım ama hükümetler asker kadar rahat hareket edemez, unutmayalım. Þimdi uluslararası alanda komisyon vs. birşeyler yapılmaya çalışılıyor. Bakalım sonuçları ne olacak. Elimiz kolumuz bağlı değil ama iyi düşünüp adımlar atmalıyız.

Tamam, bu konuda kesinlikle haklısın. Ama biraz mantıklı düşünelim. Gerçekçi olalım. Mavi marmara konusunda dünyayı ayağa kadırdığımız ülke de yine bu  bahsettiğimiz İsrail değil mi? Mesajı Paylaş

Evet ama mavi marmara dünya çapında katılımın olduğu bir olaydı. İrlandasından amerikasına kadar her ülkeden katılım vardı. Ki zaten son zamanlarda dünyada yükselen israil karşıtlığının da tam üzerine geldi. Terör konusu ise farklıdır. Elde kesin, somut deliller olsa bile bir ülkeyi resmen suçlamak kolay değildir. Sanırım bilginiz vardır, iran'ın hizbullah ve hamas'a gönderdiği silahlar bizim topraklardan geçirilerek götürülüyordu, israil de diyebilir ki siz de hamas ve hizbullahı destekliyorsunuz. Yani diyeceğim bu işler saman altından yürümelidir, açıkça israil teröristleri destekliyor demekle hiçbirşey elde edemeyiz. Biliyorsunuz, yeni atanan mit müsteşarı israilin pek hoşujna gitmedi. Bize bu konuda devlet gerekeni (inşallah) yapıyordur demek düşer. Mesajı Paylaş

Paylaş whatsappPaylaş facebookPaylaş linkedinPaylaş twitterPaylaş myspacePaylaş redditPaylaş diggPaylaş stumblePaylaş technoratiPaylaş delicious
İçerik sağlayıcı paylaşım sitesi olarak hizmet veren Replikacep.com sitemizde 5651 sayılı kanunun 8. maddesine ve T.C.Knın 125. maddesine göre tüm üyelerimiz yaptıkları paylaşımlardan kendileri sorumludur.Replikacep.com hakkında yapılacak tüm hukuksal şikayetleri İletişim sayfamızdan bize bildirdikten en geç 3 (üç) iş günü içerisinde ilgili kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde tarafımızca incelenerek gereken işlemler yapılacak ve site yöneticilerimiz tarafından bilgi verilecektir.
Footer menü
Hakkımızda
Bize Ulaşın
Biz Kimiz
Hizmetlerimiz